Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στόχος των τρομοκρατών "Πολιτικός Αρχηγός"

Αρχηγός πολιτικού κόμματος 
είναι ο επόμενος στόχος των τρομοκρατών, όπως αποκαλύπτουν οι συνομιλίες που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ! 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας προχώρησε στη σημαντική ενίσχυση της φρουράς του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού, ώστε να θωρακίσει την ασφάλειά του, ενώ την ίδια εντολή έδωσε και για άλλα σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα, των οποίων τα ονόματα προκύπτουν από τις συζητήσεις των τρομοκρατών, όπως τις «έπιασε» ο κοριός...
Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αντιτρομοκρατική σήμανε κόκκινος συναγερμός. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως το γεγονός ότι οι δράστες πραγματοποίησαν το χτύπημά τους με όπλα και όχι με βόμβες, τους δίνει το πλεονέκτημα να επανασχεδιάσουν σύντομα ένα νέο χτύπημα με έναν ενδεχομένως «αναβαθμισμένο» στόχο. Για τον λόγο αυτό τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή νέο, ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης στη φύλαξη στόχων, που περιλαμβάνει από την ενεργοποίηση βραδινών βαρδιών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙ.ΑΣ. μέχρι και την ενίσχυση της φρουράς προσώπων που θεωρούνται πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ενας από αυτούς είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος, ο οποίος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, έχει μπει στο στόχαστρο των τρομοκρατών. Και αυτό διότι διέθετε ελάχιστα άτομα για να τον προστατεύουν. Ο εν λόγω πολιτικός, λόγω πεποιθήσεων, δεν ήθελε να τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα αστυνομικοί, καθώς θεωρούσε ότι δεν κινδύνευε. Πλέον όμως η κατάσταση άλλαξε. Εχει ενημερωθεί ήδη από τον κ. Δένδια ότι αποτελεί στόχο πιθανής επίθεσης και έτσι ήδη στο πλευρό του βρίσκονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον φρουρούν σε κάθε του κίνηση. Το ίδιο έγινε και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα. Οι ίδιοι, αλλά και άάτομα που βρίσκονται στο στενό τους περιβάλλον, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός, θέλοντας να αποτρέψει πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους, φρόντισε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που «τσίμπησε» ο κοριός της ΕΥΠ, μεταξύ των προσώπων που βρίσκονται στη δολοφονική λίστα των αδίστακτων τρομοκρατών είναι τρεις ακόμη κοινοβουλευτικοί, με έντονη πολιτική δράση.
Οι δύο μάλιστα από αυτούς κατέχουν νευραλγικές θέσεις, καθώς ένας είναι επικεφαλής πρωτοκλασάτου υπουργείου και ο άλλος υψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία κόμματος. Το τρίτο πολιτικό πρόσωπο του οποίου η φρουρά ενισχύθηκε υπό τον φόβο της τρομοκρατικής επίθεσης είναι εξαιρετικά δραστήριος πολιτικός, που με τις εντάσεις του προσελκύει πολύ συχνά τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετά την ενημέρωση που παρείχε στους κυβερνητικούς εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου για τα τελευταία κρούσματα βίας, έστειλε μήνυμα στους τρομοκράτες ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να δεχθεί παραβατικά φαινόμενα από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχονται. «Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας και τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα. Η ανομία απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται, επαναλαμβάνω απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή» ανέφερε ο υπουργός.

Αναβρασμός στη ΓΑΔΑ εν αναμονή της προκήρυξης για το χτύπημα στη Ν.Δ.

Την ίδια ώρα, σε αγώνα δρόμου προκειμένου να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ που θα ρίξουν φως στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας έχουν επιδοθεί οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.  
Στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ επικρατεί αναβρασμός, εν αναμονή και της προκήρυξης που θα αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι όταν σταλεί η προκήρυξη, θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το σκεπτικό με το οποίο λειτούργησαν οι δράστες, αλλά και σε ποια οργάνωση ανήκουν. 
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν να συγκεντρώνουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση στη λεωφόρο Συγγρού, αλλά και καταθέσεις κατοίκων στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου πυρπολήθηκε το όχημα διαφυγής των δραστών. Προσπαθούν να εξακριβώσουν αν όντως στο όχημα βρισκόταν γυναίκα, αφού έχουν ήδη στα χέρια τους κάποιες σχετικές καταθέσεις μαρτύρων. Σημειώνεται ότι παρουσία γυναίκας είχε καταγραφεί μόνο σε επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα». 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να διερευνούν με ποιον τρόπο διέφυγαν οι δράστες από το Παλαιό Φάληρο και αν χρησιμοποίησαν πάλι κλεμμένο όχημα. Επιπλέον έχουν ζητήσει άρση απορρήτου κινητών στην περιοχή, κατά την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση κατά των γραφείων της Ν.Δ.

Στο «μικροσκόπιό» τους βρίσκεται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, των γειτονικών κτιρίων και του δρόμου. 
Προσπαθούν να βρουν στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα, αλλά και τον οπλισμό των δραστών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι τρομοκράτες είχαν φροντίσει να καλύψουν καλά τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. 
 Επίσης, η αιθαλομίχλη και ο κακός φωτισμός στο σημείο φαίνεται πως στάθηκαν σύμμαχός τους. Το μόνο που έχουν καταγράψει καθαρά οι κάμερες είναι η πορεία του αυτοκινήτου, του γκρι Toyota, αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπίσει από πού ξεκίνησε. 
Η Αντιτρομοκρατική έχει μαζέψει τα βίντεο από τις κάμερες σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων, από τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα, στην εθνική οδό και μέχρι πάνω ψηλά στη Συγγρού, επιδιώκοντας να εντοπίσει την κίνηση ύποπτου αυτοκινήτου μετά τις 3.11 που κάηκε το κλεμμένο Ι.Χ. της επίθεσης. Ανησυχία πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι ώρες περνούν και δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Χειροβομβίδα μυστήριο στο κέντρο της Αθήνας


Αμεση κινητοποίηση χθες στην αστυνομία έπειτα από εντοπισμό μιας χειροβομβίδας στην καρδιά της Αθήνας. 
Στις 15.15 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν σε περιπολία εντόπισαν στο πεζοδρόμιο της οδού Πειραιώς, στη συμβολή της με την οδό Περσεφόνης, στο ύψος του νυχτερινού κέντρου «Φωταέριο», μια χειροβομβίδα. Αμέσως το σημείο αποκλείστηκε, ενώ ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και μετά από τρεις και πλέον ώρες (18.42) έφτασε κλιμάκιο του στρατού για να την παραλάβει. Από τις 15.15, η οδός Πειραιώς από το ύψος της Ιεράς οδού μέχρι και την Πέτρου Ράλλη παρέμενε κλειστή, καθώς η αστυνομία είχε κόψει την κυκλοφορία.





http://www.madata.gr 
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: