Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αλλαγή πολιτικής

Σκέψεις για αναθεώρηση της στρατηγικής του Σύριζα 

επικρατούν στην ηγετική του ομάδα, μετά τη σωρεία λαθών της τελευταίας περιόδου και την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων, την οποία καταγράφουν όλα τα γκάλοπ.
Στο επίκεντρο των ζυμώσεων βρίσκεται η αποτυχημένη εκτίμηση για πτώση της κυβέρνησης τον Μάρτιο ως συνέπεια κοινωνικής έκρηξης. Εκτίμηση, στην οποία στηρίχτηκαν όλα τα επιμέρους τακτικά βήματα...

Η κυβέρνηση, όμως, όχι μόνο δεν πέφτει, αλλά αντίθετα ενισχύεται. Αποτέλεσμα: Χάνει το προβάδισμα ο Σύριζα, φθείρεται η εικόνα του αρχηγού του και απορρίπτονται επιλογές του.
Οι εξωφρενικές δηλώσεις εκπροσώπων του για τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, η στήριξη κάθε απεργίας (ακόμη και των πασοκοθρεμένων συνδικαλιστών του Μετρό) και η απίθανη πολυγλωσσία των στελεχών του, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο θέμα, δίνουν την εικόνα πολιτικής Βαβέλ, την οποία δύσκολα θα εμπιστευόταν ο μέσος πολίτης για να τον κυβερνήσει.
Πολύ περισσότερο όταν όλα αυτά συνυπάρχουν με τη θεαματική στροφή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προς τον ρεαλισμό. 
Συνομιλεί με τον Σόιμπλε και τον υποδιευθυντή του ΔΝΤ, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται, φυσικά, να σκίσει τη δανειακή σύμβαση, και την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαβεβαιώνει το πόπολο ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι το Μνημόνιο θα καταργηθεί αμέσως -αν το κόμμα κερδίσει τις εκλογές.
Μύλος…
Ε, όλα αυτά τα…ωραία θα συζητησουν τις επόμενες μέρες. Ήδη έχουν ανοίξει στόματα και ακούγονται πολλά…
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: