Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Οι απεργοί του Μετρό οχυρώθηκαν στο αμαξοστάσιο - Η αστυνομία ετοιμάζει έφοδο

Σε ολικό ξεκαθάρισμα λογαριασμων φαίνεται πως  οδεύουν κυβέρνηση και απεργοί του Μετρό, 

με τους τελευταίους να αναζητούν "σύγκρουση σε αναπεπταμένο πεδίο": 
Έχουν οχυρωθεί μαζί με άλλους απεργούς στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια και φαίνεται ότι δεν θα διαστάσουν να χύσουν αίμα σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη των συρμών.
Για την ώρα οι απεργοί κρύβονται και δεν παραλαμβάνουν τα φύλλα πορείας τα οποία θυροκολλούνται στο σπίτι του καθενός....
Έχουν συγκεντρωθεί και περιμένουν την αστυνομία να επιτεθεί στο εργοτάξιο στο πλαίσιο της επίταξης και υπόσχονται να αμυνθούν με κάθε τρόπο.
Δηλώνουν ότι θα φύγουν από εκεί μόνο σε φέρετρα και η κατάσταση θυμίζει όλο και περισσότερο την σύγκρουση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1992-1993 με την ΕΑΣ του Κολλά.
Αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει: Οι συνδικαλιστές θεωρούνται - και είναι - εκ των βασικών υπαιτίων της πτώχευσης της χώρας και η αποδοχή τέτοιους είδους κινητοποιήσεων ακόμα και σε μια κοινωνία εξαθλιωμένη οικονομικά και ηθικά, έχει περιορισμένη ανταπόκριση.
Σύμφωνα με τον νόμο 3536/2007 για τις προϋποθέσεις της επίταξης, ορίζονται τα εξής::
 
Ως «έκτακτη ανάγκη» ορίζεται κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Έκτακτη ανάγκη, επίσης, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.
 
* Η επίταξη αποφασίζεται με απόφαση του πρωθυπουργού ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών» που εκδίδονται από τις οικείες αστυνομικές, λιμενικές ή και πυροσβεστικές αρχές και επιδίδονται από όργανά τους και όργανα της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Από την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών απαλλάσσονται πρόσωπα που έχουν σωματική ή πνευματική αναπηρία ή άλλους λόγους υγείας, εφόσον αυτοί πιστοποιούνται με σχετική γνωμάτευση κλινικής δημόσιου νοσοκομείου.
 
* Όποιος καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή ακίνητο ή κινητό πράγμα κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού και είτε αρνείται να παραλάβει το σχετικό φύλλο επίταξης είτε αρνείται ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.
 
Οπως αναφέρει το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», εφόσον απουσιάζει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.
 
Αυτό το τελευταίο. μένει να εφαρμοστεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: