Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τρεις προτάσεις για προανακριτική στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου... 

Στα τέσσερα φαίνεται ότι χωρίζεται η βουλή, αφού τόσες λέγεται πως θα είναι οι κάλπες ώστε να παραπεμφθούν οι πρωταγωνιστές και υπαίτιοι του ζητήματος που ανέκυψε με τη λίστα Λαγκάρντ.  
Ήδη έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή. 
- Η πρώτη πρόταση προέρχεται από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τα οποία κατέθεσαν κοινή πρόταση για παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 
- Η δεύτερη πρόταση προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραπέμπει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ  
- η τρίτη είναι αυτή που αναμένεται να προκαλέσει τις μεγαλύτερες αναταράξεις στην κυβέρνηση και είναι αυτή των ...
Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, η οποία ζητεί την παραπομπή σε προανακριτική εκτός από τους κυρίους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου και τους κυρίους Λουκά Παπαδήμο και Γιώργο Παπανδρέου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαίρεσε τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρότασή του για Προκαταρκτική επιτροπή για μικροκομματικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την αναζήτηση της αλήθειας και την πολιτική βούληση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος είπε «ναι» στην πρόταση για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.


Η Χρυσή Αυγή έχει 18 βουλευτές, το ίδιο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Έτσι βγαίνουν τα κουκιά για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός για να στηθεί κάλπη.


Αγκάθι στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει από τη διαδικασία τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να μην αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και πληγεί η κυβερνητική συνοχή. 

Έτσι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφού θεωρείται «αδύναμος κρίκος» στην όλη υπόθεση, ενώ γίνονται προσπάθειες να μπει στο κάδρο και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ


Το κλίμα είναι βαρύ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, την οποία συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη εργασίας.

Αρκετοί βουλευτές ανησυχούν από τον ανοιχτό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Βενιζέλου και ορισμένοι εκφράζουν ανησυχία για την τελική έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή αφού φοβούνται ότι πολλοί θα θελήσουν να καταδικάσουν και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα έμπειρα κομματικά στελέχη αποφεύγουν να στηρίξουν ανοιχτά τον κ. Βενιζέλο και αρνούνται να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές με το επίμαχο θέμα. 

Απώλειες στη ΔΗΜΑΡ εξαιτίας Βενιζέλου


Δύο βουλευτές έχασε ο Φώτης Κουβέλης, τους κκ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά επειδή θέλουν να παραπεμφθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, σιγοντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι δύο βουλευτές διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα όταν δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να παραπεμφθεί ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: