Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ * (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους επιχειρηματίες της Γερμανίας απευθύνθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια του πέμπτου WELT - Wirschaftsgipfel με θέμα την Ευρώπη και την Ελλάδα.  
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι η προσπάθεια που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα δεν γίνεται για να επιτευχθούν απλώς κάποιοι οικονομικοί δείκτες, αλλά για να χτισθεί μεθοδικά μια άλλη Ελλάδα με ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης περικλείουν όλες τις προϋποθέσεις για ευημερία, επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη, με πάταξη της φοροδιαφυγής, παλιννόστηση της αξιοκρατίας, σμίκρυνση της γραφειοκρατίας!
Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ όπου εκφράστηκε θερμά για το έργο της Ελλάδος και δήλωσε:
Άνγκελα Μέρκελ:
  • Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που είναι για άλλη μια φορά μαζί μας ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο κ. Σαμαράς.
  • Όπως ξέρετε στο τέλος της χρονιάς είχαμε την ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα όσον αφορά τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν.
  • Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς το πρόγραμμα αναθεώρησης και όλες τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται, γνωρίζουμε και στην Γερμανία τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν. Θα πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς τι θα γίνει σε σχέση με τις δυνατότητες και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.
  • Πρέπει να ξέρουμε ότι μια καλύτερη οικονομική συνεργασία αλλά πάνω απ’ όλα ένας καλύτερος συγκερασμός όλων των προσπαθειών θα μας βοηθήσει όλους.
  • Κύριε Σαμαρά σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας και για την συνεργασία την οποία θα έχουμε.
Τις... θυσίες του Ελληνικού λαού και την Εθνική προσπάθεια εξήρε ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνοντας σχετικά:
Αντώνης Σαμαράς:
  • Σε μικρό χρονικό διάσημα βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην Καγκελαρία και είναι για μένα μεγάλη χαρά να έχω την δυνατότητα για δεύτερη φορά να συνομιλήσω με την Καγκελάριο κ. Μέρκελ.
  • Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η χώρα μας κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, με θυσίες για τον ελληνικό λαό.
  • Για να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη τόσο των λαών της Ευρώπης όσο και των αγορών.
  • Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτήν την πορεία.
  • Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα που είναι το αίμα της οικονομίας και μπορεί να φέρει την ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα που είναι η ανεργία, και ιδίως των νέων.
  • Θα συζητήσουμε ασφαλώς με την Καγκελάριο για όλα τα θέματα της ατζέντας της Ευρώπης, η Ευρώπη μεταλλάσσεται, προχωρά αποφασιστικά και δημιουργείται μια ενοποίηση σε κάθε τομέα.
  • Για όλα αυτά τα ζητήματα θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω ξανά με τη κυρία Μέρκελ και θέλω να την ευχαριστήσω ξανά γι’ αυτήν την φιλοξενία ολόθερμα.

Είναι αλήθεια ότι... στην συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ υπήρξε φιλικό κλίμα ενώ έγινε σαφές από τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι χρειαζόμαστε ρευστότητα και αξιοποίησε του ΕΣΠΑ για να υπάρξει η... πολυπόθητη ανάπτυξη!
Είναι πάντως η... δεύτερη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς συναντάτε με την κ. Μέρκελ ενώ το περιοδικό Spiegel καταθέτει την άποψη... Πρώτα τα χαμόγελα, μετά η διαπραγμάτευση..αφού από εδώ και στο εξής θα ασχοληθεί με τις εκλογές!.
Ο Ελληνικός τύπος όμως σχολιάζει... θετικά την επίσκεψη Σαμαρά αφού τονίζετε ότι οι σχέσεις με την Γερμανία έχουν πλέων ..."πλήρως αποκατασταθεί" από την κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά!
Να δούμε τη δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ΟΝ κάμερα:



Νίκος Κούτρικας Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Fimotro,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: