Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Βλέπουν στο στρατηγό Φράγκο τον νέο Παπάγο

Συζητήσεις στο χώρο της Δεξιάς για νέο πολιτικό σχηματισμό. Επικεφαλής του εμφανίζεται να μπαίνει ο στρατηγός Φράγκος

Πληροφορίες στο σημερινό Τύπο (του Σαββάτου) αναφέρουν πως ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος θα ηγηθεί νέου πολιτικού σχηματισμού, στον χώρο της δεξιάς και μάλιστα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά", οι άνθρωποι οι οποίοι προχωράνε στην κίνηση αυτή βλέπουν στο πρόσωπο του στρατηγού τον "νέο Παπάγο", τον άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας.
Οι πληροφορίες θέλουν οι επαφές για το εγχείρημα να έχουν ήδη προχωρήσει, ενώ...

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με... πτώση! - Απαισιοδοξία για το 2013

Τι δείχνουν τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research για την εφημερίδα "Το Βήμα" 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το "Βήμα της Κυριακής", η πλειοψηφία των πολιτών (64%), εκτιμούν ότι το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012.
Στα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: “Ο Παπανδρέου γνώριζε”! - video

"...να βάλουμε τον ΓΑΠ στο κάδρο"

Παπακωνσταντίνου: Απειλεί να «δώσει» τον Βενιζέλο!

Είναι γεγονός, ότι αμέσως μόλις προκύψει κάποια πολιτική κρίση σχετιζόμενη άμεσα ή έμμεσα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βγαίνουν απ’ τα θηκάρια τα σπαθιά και μαίνονται οι εμφύλιοι, αφού όλοι βλέπουν μια ευκαιρία για να επιλύσουν λογαριασμούς. 
Λογαριασμούς που είναι και πολλοί και ενδιαφέροντες…
Πόσο μάλλον με την υπόθεση της εμπλοκής του πρώην «τσάρου» Γ. Παπακωνσταντίνου με αλλοιώσεις της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, αφού πρόκειται για μια μείζονα κρίση με… καταπράσινο χρώμα, ε;
Αμέσως λοιπόν μόλις προέκυψαν οι αποκαλύψεις περί εμπλοκής Παπακωνσταντίνου ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος έσπευσε να τον απομακρύνει απ’ το Κίνημα. Και για λόγους δικής του προστασίας...

Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τον σύζυγο της Ελένης Παπακωνσταντίνου



Το Ίδρυμα στο οποίο ήταν επικεφαλής λάμβανε τρελά ποσά από το ελληνικό Δημόσιο

Έτσι για να καταλάβετε τι παίζει, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής ο σύζυγος της Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδης, είχε λάβει από το 2000 έως το 2011 από το ελληνικό Δημόσιοι (με μορφή επιχορήγησης) το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. 
Το στοιχείο αυτό, καταδεικνύει ότι...

Αλεύρι γάλα και λάδι δανεικά...



Η Λαμπρινή κατοικούσε στο κέντρο της Αθήνας με τα δύο της παιδιά τα οποία πήγαιναν στην Τρίτη και Τετάρτη τάξη του δημοτικού σχολείου. 
Ο σύζυγός της άνεργος εδώ και καιρό βρίσκεται σε βαθιά κατάθλιψη και οι ίδια απολύθηκε από το φροντιστήριο που δούλευε ως καθηγήτρια στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της .

Τον πρώτο καιρό προσπαθούσε να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και αυτά πια έχουν μειωθεί . Κατά καιρούς έβρισκε με χαρά να κάνει μερικά μεροκάματα στην κουζίνα  κάποιων εστιατορίων για να καλύψει τα ρεπό άλλων . Άλλες πάλι ξεκούραζε κάποιες κυρίες από την καθαριότητα του σπιτιού της αλλά όχι πάντα...

Σαμαράς: Αποφύγαμε τα χειρότερα, θα πετύχουμε τα καλύτερα

Antonis-Samaras
Ο Αντώνης Σαμαράς δημοσιεύει άρθρο στον “Τύπο της Κυριακής”, αναφέροντας τους στόχους και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2013, καθώς και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα, προκειμένου να βγει από την κρίση και να υπερβεί τις αρνητικές συνέπειες από την οικονομική ύφεση:
Από το χείλος της καταστροφής στην αναγέννηση της πατρίδας 
«Τη χρονιά που πέρασε, διαψεύσαμε τις χειρότερες προσδοκίες για την Ελλάδα. Τη χρονιά που αρχίζει, το 2013, θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες για την Ελλάδα και τους Ελληνες»
«Κάθε Πρωτοχρονιά είναι ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό για το παρελθόν και σχέδια για το μέλλον…

"Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει..."

Ψηλαφώντας τα σχέδια και τα όνειρα μιας εποχής...

του Κώστα Μανίκα*
Με πόση αντικειμενικότητα να προσεγγίσεις την πρώτη συγγραφική προσπάθεια ενός καθηγητή σου; 
Πως να κρίνεις τις σκέψεις, τις αλήθειες και τα όνειρα που αποτύπωσε σε μια εκτενέστατη μυθιστορηματική πραγματικότητα, κάποιος με τον οποίο μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα, αξίες, φιλοσοφικές προσεγγίσεις
Μάλλον απλά αφήνεσαι στη ροή του λόγου του και των παραστάσεων που αυθόρμητα σου δημιουργεί και καταγράφεις τη βιωματική εμπειρία στην οποία σε καθοδηγούν...

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ




Όπως ήταν αναμενόμενο γίναμε θέμα στα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης, με τις αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα Παπακωνσταντίνου.

Η «Guardian» αναφέρεται στην υπόθεση και τονίζει πως «ο Παπακωνσταντίνου διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν για τη παραποίηση της λίστας με τα ονόματα καταθετών σε ελβετική τράπεζα, είναι εξαιρετικά σοβαρές».  
Το Ρόιτερς, επικαλούμενο δικαστικές πηγές στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει πως τρία ονόματα στενών συγγενών του Παπακωνσταντίνου απουσιάζουν από την πρώτη λίστα που του παρέδωσε η ίδια η Λαγκάρντ. «Τα χέρια κάποιου Έλληνα άλλαξαν τη λίστα», λέει, διατηρώντας...

Αυτό που ζούμε είναι ο "Μεγάλος Πόλεμος"

"..Μετά άρχισα να παρατηρώ τις μικρές ειδήσεις, σκόρπιες και στριμωγμένες δίπλα στις διαφημίσεις ή ανάμεσα στ΄αθλητικά νέα. 
Ένα ακέφαλο πτώμα είχε βρεθεί να επιπλέει στο υδραγωγείο του Μπρυν Μωρ και είχε, μ΄επιφυλάξεις αναγνωριστεί ότι ανήκε σε μια νεαρή αγρότισσα του Λαντάλφεν. 
Ενα δεκατετράχρονο αγόρι είχε καταδικαστεί επειδή είχε βασανίσει ένα πρόβατο μ΄ενα μικρό τσεκούρι. 
Ένας αγρότης είχε ζητήσει διαζύγιο με το αιτιολογικό ότι η γυναίκα του είχε ερωτευτεί τον ηλίθιο προγονό της. 
Ένας εφημέριος είχε καταδικαστεί σε ενός χρόνου φυλάκιση για προσπάθεια αποπλάνησης αγοριών της εκκλησιαστικής χορωδίας...

Αν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τι είναι;

Αν αυτό δεν αποκαλείται εσχάτη προδοσία, τότε ο όρος θα πρέπει να σβηστεί από τη γλώσσα:

να είσαι ο υπουργός Οικονομικών που οδήγησες τη χώρα στο διεθνή οικονομικό έλεγχο, 
να έχεις στη διάθεσή σου έναν κατάλογο με προς έλεγχο πολίτες που στον έχει δώσει η Γαλλίδα συνάδελφός σου για να βοηθήσει τη χώρα σου να πατάξει το οικονομικό έγκλημα, 
ο κατάλογος αυτός να εξαφανίζεται μυστηριωδώς επί δύο και πλέον χρόνια, 
να έρχεται μετά στην επιφάνεια, 
να διασταυρώνεται εκ νέου με τον αυθεντικό, 
να αποδεικνύεται αλλοιωμένος και, τελικά, 
η αλλοίωση να αφορά συγγενικά σου πρόσωπα. 
Λοιπόν; Πώς λέγεται όλο αυτό; ...

Η περίπτωση Παπακωνσταντίνου

Ηταν αρχές του 2010, οταν το μικρό φυλάκιο που είχε στηθεί μπροστά σε μια διπλοκατοικία σ' ενα μικρό δρόμο του Χολαργού, αποσυρόταν απο ενα γερανό. Οπως εμαθα αργότερα, μεταφέρθηκε καπου στην Εκάλη για να στηθεί εξω απο την νεα κατοικία του Γ. Παπακωνσταντίνου. 
Κάποια εφημερίδα, αναφέρθηκε με υπαινιγμό στην μετακόμιση του ήδη πανίσχυρου υπουργού Οικονομικών προς το προάστιο σύμβολο του νεοελληνικού πλουτισμού. 
Η απάντησή του Παπακωνσταντίνου, ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική για εναν φιλόδοξο πολιτικό που εμφανιζόταν ως εκείνος που θ' αντικαταστήσει τους φθαρμένους πολιτικούς της μεταπολίτευσης:  
"Λόγω οικονομικής κρίσης, βρήκα φθηνότερο ενοίκιο στην Εκάλη"
είχε περίπου πει...

Το σενάριο της προβοκάτσιας

Υπόθεση εργασίας: Στα 2010, ως υπουργός Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέλαβε την «λίστα Λαγκάρτ» και διαπίστωσε ότι μέσα σ’ αυτήν αναφέρονται τρεις συγγενείς του. 
Ποια μπορεί να ήταν η άμεση αντίδρασή του; 
Στη θέση του, εγώ θα επικοινωνούσα με τους συγγενείς και θα τους ρωτούσα, αν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αναφερόμενα ποσά. 
Αν ναι, δεν θα με ενδιέφερε περαιτέρω το ζήτημα. 
Αν όχι, πιθανότατα, θα κοιτούσα, πώς να τους καλύψω...

Τι βρήκε η Αστυνομία στους χώρους της ΑΣΟΕΕ - βίντεο

Τι βρήκε η Αστυνομία στους χώρους της ΑΣΟΕΕ [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφίες από τα αντικείμενα που βρήκαν  

οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στους εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσαν οι Αρχές.
Όπως φαίνεται υπάρχουν «κοινά» ευρήματα με αυτά της βίλας «Αμαλία», ενώ ξεχωρίζουν τα μηχανήματα για ραδιοφωνικές εκπομπές από το χώρο του πανεπιστημίου. 
Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, άδεια μπουκάλια μπύρας, σημαίες με ξύλινα κοντάρια...

Εξελίξεις υδρογονανθράκων και Στοχασμοί

Σεισμικές έρευνες της εταιρείας PGS και έρευνες από Γαλλία
Σε όσους δεν πιστεύουν στις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων, παραθέτουμε τα εξής στοιχεία
Το εμπορικό άνοιγμα του κοιτάσματος Tamar το 2013, θα επηρεάσει τις αγορές. 
Ενώ το κοίτασμα Leviathan θα ανοίξει εμπορικά το 2016. 
Στο Ισραήλ, το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο της επιλογής πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις για την αξιοποίησή του και οι βιομηχανίες θα συμβάλλουν σε αυτή την επιλογή. 
Προετοιμάζονται για όλες τις απαραίτητες μετατροπές για να περάσουν από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο.  
Αυτές οι διαδικασίες θα προσφέρουν ενεργειακά στο...

"Πλακάκια" ΣΥΡΙΖΑ με ΓΑΠ - Αφήνει στο απυρόβλητο τον Παπανδρέου!!!



Η ...προσεκτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια προσεκτική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ευθύνες για την λίστα Λαγκάρντ τόσο στον Παπακωνσταντίνου , όσο και στον Βενιζέλο

Ωστόσο  

αφήνει στο απυρόβλητο τον Παπανδρέου, 

του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται καν:  
"Η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ", αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τα χρέη όλων των κρατών και άλλα περίεργα παραμύθια

Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ κι τρία χρόνια; 
Φυσικά όχι!
 

Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ.επιχειρήσεων)
Προς θεού όχι!
 

Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!...




Ρίξτε απλά μια ματιά στους πίνακες.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ διαγράφει Παπακωνσταντίνου και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοινώθηκε η   διαγραφή Παπακωνσταντίνου  

Εως και πανηγυρικό μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα που επικρατεί στην Ιπποκράτους 

από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι από την «αρχική Λίστα Λαγκάρντ λείπουν τα ονόματα των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που την είχε παραλάβει, δεν την είχε πρωτοκολλήσει και δεν την είχε στείλει για έλεγχο.

Οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που επί μήνες υποστήριζε ότι δεν έχει καμία ουσιαστική εμπλοκή με τη λίστα και ότι αυτός...

Ο Παπακωνσταντίνου δεν θα αυτοκτονήσει για μια διεφθαρμένη χώρα

Του Κώστα Βαξεβάνη
Αν δεν δημοσιεύαμε τη λίστα, δεν θα συνέβαινε τίποτα. 
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ήταν ένας πρόσκοπος της σωτηρίας, που θα γύρναγε στα ξένα μέσα ενημέρωσης και θα έλεγε πως η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα. 
Θα απειλούσε με μηνύσεις τους Financial Times και τον Guardian που φιλοξένησαν την άποψή μου ότι λειτούργησε με τρόπο συγκαλυπτικό.
Έγινε απλώς το αναμενόμενο. 
Όσοι χειρίστηκαν τη λίστα, αυτοί που έπρεπε να την αξιοποιήσουν, εκείνοι που έβρισκαν νομικά κωλύματα, αυτοί που την είχαν χάσει, αυτοί που τέλος με δίωξαν, κάλυπταν το περιβάλλον και τον εαυτό τους. Την πολιτική τους οικογένεια αλλά και την φυσική...

Κολλιτσίδα, ένα από τα ΔΕΚΑ πιο Ισχυρά Βότανα του Κόσμου

Κολλιτσίδα ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο. 

Eνα από τα 10 ισχυρότερα βότανα στον κόσμο. 

Arctium lappa Burdock root αrctium minus λάππα πλατανομαντηλίδα αρκουδοβότανο βοηθά στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του αίματος…  είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα το οποίο βοηθά στην αποβολή των άχρηστων συσσωρευμένων υλικών του οργανισμού και ένα από τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα…

Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα τρία νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ!

Σάλος προκαλείται με τη νέα λίστα Λαγκάρντ,
 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα τρία πρόσωπα που έλειπαν από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, να σχετίζονται με λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως σχετίζεται με τα πρόσωπα που είχαν αφαιρεθεί από τη Λίστα Λαγκάρντ όταν εκείνη έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια. 
Όπως ανέφερε το Ε Μ ΠΡΟ Σ κατά τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis με τα ονόματα της νέας πρωτότυπης «λίστας Λαγκάρντ», οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν μία διαφοροποίηση «που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα».
Τα τέσσερα αυτά ονόματα, πουν δεν κατονομάζονται, συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς...

Ο Πάγκαλος φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά από τη λίστα Λαγκάρντ [βίντεο]


Τον φόβο του ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει λόγω της Λίστας Λαγκάρντ 

είχε εκφράσει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος. 
Μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου και αφού είχε προηγηθεί ρεπορτάζ για τη νέα λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Πάγκαλος είπε (σημείο 37:49 μεχρι 40:00): 
«Αφήστε να δούμε αν η λίστα είναι ίδια με αυτή που είχαμε ως τώρα ή αν ήταν τρικυμία εν ποτηρίω... 
«Γιατί;» τον ρωτά η δημοσιογράφος. 
«Μα τώρα είναι δυνατόν; Κάνουμε φασαρία και ασχολούμαστε με όλα αυτά ενώ η χώρα έχει τόσα προβλήματα;» απαντά ο κ.Πάγκαλος 
- Μα από εκεί δεν θα βρεθεί λυση;...

Αν είχαν το βίντεο του βιασμού θα το έβαζαν οι Portal-άδες;

Το έγκλημα της Ξάνθης συγκλόνισε για την αγριότητά του, συζητήθηκε σε όλη τη χώρα, άρα είναι πιασάρικο. 
Οι φωτογραφίες της κοπέλας δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στην είδηση. 
Προσφέρουν μόνο στη ματαιοδοξία κάθε σιχαμένου δημοσιογράφου ή blogger, που από τη ..λύσσα για κλικς (έχουμε ξαναπεί ότι είναι αρρώστεια χειρότερη από τον καρκίνο), δεν διστάζει να κάνει το πιασάρικο θέμα με τίτλους όπως "αυτή είναι κοπέλα που βίασαν στην Ξάνθη".
Ε, ναι ρε μαλάκα, όλοι ξέρουμε το ονοματεπώνυμό της από το πρωί, όλους μας κόβει να ψάξουμε το facebook όπως εσύ τρόμπα, αλλά υπάρχει και μια άλλη έννοια: το ήθος...

Ποιους καίει η λίστα Λαγκάρντ;


Έναν μη ενεργό πολιτικό και τρεις συγγενείς του «δείχνει» η καυτή λίστα


Σοβαρό ζήτημα ανακύπτει με πολιτικό και τρεις συγγενείς του τους οποίους «καίει» η λίστα Λαγκάρντ
Ο πολιτικός αυτός δεν είναι ενεργός και τα ποσά που φαίνεται να διακινήθηκαν μέσα από τους λογαριασμούς τους προκάλεσαν αναστάτωση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που...

Φημολογία για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ

fimologia-gia-alloiosi-tis-listas-lagkarntΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ   ΜΕΤΡΗΣΗ   ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΑΛΗΘΕΙΑ    
Για σαφή παραποίηση και αλλοίωση, υπέρ «τρανταχτών» ονομάτων κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων και των έξι ειδικών επιστημονικών συνεργατών του ΣΔΟΕ, που τα τελευταία 24ωρα ανέλυσαν το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ και το αντιπαρέβαλλαν με αυτό της πρώτης λίστας που είχε έρθει στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η...

Δε ξεχνιέται τόσο σύντομα το ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, όσες διαφοροποιήσεις και να κάνεις!

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο βοηθός του «ναύκληρος του Τιτανικού» διέλυσαν το κοινωνικό κράτος.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι μετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση, προσπαθεί να καταγράψει διαφοροποιήσεις ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της «κοινωνικής ευαισθησίας».
Τα παραδείγματα είναι...

Το βίντεο της μητέρας που έκανε όλο το διαδίκτυο να κλάψει!


Η Jennifer Johnson έκανε όλο το διαδίκτυο να συγκινηθεί με το βίντεο που έφτιαξε εξηγώντας την τραγική ιστορία της.

Η 30χρονη μητέρα από τη Φλόριδα, έφυγε από μια σοβαρή πάθηση της καρδιάς της στις 17 Δεκεμβρίου 2012, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Και μπορεί τα παιδιά της να είναι ακόμα πολύ μικρά για να καταλάβουν ακριβώς τον λόγο, ωστόσο η μνήμη και η ιστορία της μητέρας τους θα διατηρηθεί για πάντα... Το βίντεο που έφτιαξε κάνει τον γύρο του κόσμου...

Κλειδώνουν τις τουαλέτες στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έχουν να τις καθαρίσουν


Δεν έχει πάτο το βαρέλι...


Είναι γνωστό πλέον η οικονομική δυσπραγία του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει να πληρώσει πια ούτε τα αυτονόητα. 
Μετά τα δώρα, το ρεύμα, το νερό, τους μισθούς και πολλά άλλα που έχουν συμβεί στο ΠΑΣΟΚ ήρθε άλλο ένα περιστατικό για να επιβεβαιώσει οτι δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι...
Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους έχουν κλειδώσει τις περισσότερες τουαλέτες γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη είδη όπως χαρτιά, σαπούνια και καθαρίστικα.  
Οι εργαζόμενοι φυσικά τρέχουν από...

Ρε τον Τσοβόλα κάνει και...κρίσεις!

Τι έλεγε στα Τρίκαλα αυτός που τα "έδωσε όλα"

Στα Τρίκαλα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Δημήτρης Τσοβόλας.  
Ο πρώην υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, βρέθηκε με ...πολιτικούς του φίλους (υπάρχουν ακόμα;) και έκανε αναλύσεις για την ..πορεία της οικονομίας!  
Σύμφωνα με πληροφορίες από το trikalavoice , ο Τσοβόλας θεωρεί πως ...δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από τα Μνημόνια και σχεδόν βέβαιο πως οι αναταράξεις που θα προκληθούν θα επηρεάσουν βαθιά τη δομή του ίδιου του πολιτικού μας συστήματος!
Ο Δημήτρης Τσοβόλας επιμένει πως...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αν δεν καώ εγώ – αν δεν καείς εσύ - πως θα γενούνε τα σκοτάδια φως;

Τον πιο παλιό καιρό ζούσε εδώ μία κοινότητα Ανθρώπων. 
Γύρω απ’τις τρεις μεριές του οικισμού, ήταν το Μαύρο Δάσος. Και από την τέταρτη, η απέραντη στέπα. 
Για πολύ καιρό ο ήλιος έλαμπε και ο ουρανός ήταν γαλάζιος, και έτσι οι Άνθρωποι ήταν γενναίοι και ευτυχισμένοι.

Μα κάποια μέρα, ήρθανε απ’την στέπα άλλοι Άνθρωποι, πιο νέοι, πιο βάρβαροι, πιο δυνατοί και έδιωξαν τους πρώτους, βαθιά μέσα στο Μαύρο Δάσος. 
Έλη τους περικύκλωσαν και βάλτοι και το σκοτάδι ήτανε πυκνό. Άρχισαν να πεθαίνουν, ο ένας μετά τον άλλο, απ’τα κουνούπια και τον μολυσμένο αέρα. 
Τότε, γυναίκες και παιδιά, αρχίσανε τους θρήνους και όλοι μαζί καθίσαν να σκεφτούν σαν τι θα κάνουν.
- Δυό δρόμοι ανοίγονται για μας.

"Η γλώσσα του σώματός σου καθορίζει ποιος είσαι" (TED)


Η γλώσσα του σώματος επηρεάζει πώς μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά μπορεί επίσης ν” αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. 

Η κοινωνική ψυχολόγος Άμι Κάντι δείχνει πώς οι «στάσεις δύναμης» – το να στεκόμαστε σε μια πόζα αυτοπεποίθησης, ακόμη κι όταν δεν νιώθουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας — μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και κορτιζόλης στον εγκέφαλο και μπορεί να έχει αντίκτυπο στις πιθανότητες επιτυχίας μας...

Η Κρίση Νο2… παραμονεύει




Η Κρίση Νο2… παραμονεύειΜια ματιά στον πλανήτη, δείχνει ότι έχουν «φυτρώσει» νέοι κίνδυνοι. 

Μια ή παραπάνω χώρες ίσως εξέλθουν από την ευρωζώνη. 
Η βία μπορεί να επεκταθεί στην Μέση Ανατολή. 
Το αμερικανικό Κογκρέσο ίσως οδηγήσει την χώρα στον δημοσιονομικό «γκρεμό» και την ύφεση. 
Η διαμάχη της Κίνας με τους γειτόνους της για τις νησίδες μπορεί να προκαλέσει «έκρηξη» και την παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ειρηνικό.
Προσωπικώς όμως, θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να ρίξουν τον κόσμο σε μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση (στην Κρίση Νο2 όπως την αποκαλώ), ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω γεγονότα.
Η πιθανότητα είναι ορατή, για τρεις λόγους...

Οι αναλυτές προειδοποιούν



Οι αναλυτές προειδοποιούνΔυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσουν για το 2013 στην ευρωζώνη οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών

προειδοποιούν ο ένας μετά τον άλλο οι αναλυτές.
Όπως αναφέρει το newsbeast, μεγάλη μερίδα αναλυτών προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί να προκαλέσει νέα εμπόδια κατά την επόμενη χρονιά, παρά τη σημαντική πρόοδο που σημείωσαν το τελευταίο διάστημα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μέσω της λήψης σοβαρών αποφάσεων για την θωράκιση της ευρωζώνης...

Οι πέντε εκπλήξεις για την παγκόσμια οικονομία το 2013

Πέντε πιθανά γεγονότα… έκπληξη για την παγκόσμια οικονομία το 2013 

περιγράφει στο τελευταίο του άρθρο ο Matthew Lynn, γνωστός αρθρογράφος του πρακτορείου Marketwatch, επιχειρώντας να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί κατά το επόμενο έτος.
Αναλυτικά:
Έκπληξη 1η: Η οικονομική κρίση πλήττει τη Ρωσία
Η Βρετανία, η Γαλλία και η Πολωνία διαθέτουν επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου. 
Γαλλία και Βρετανία βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανησυχητική αύξηση του δημοσίου χρέους τους και την ταυτόχρονη επιδείνωση της οικονομικής τους ανάπτυξης. 
Χρειάζονται ανάπτυξη και αύξηση εσόδων και για το λόγο αυτό...

Επανεμφάνιση Παπαδήμου με Στουρνάρα και Ράπανο στο πλευρό του

epanemfanisi-papadimoy-me-stoyrnara-kai-rapano-sto-pleyro-toyΜΕ ΤΙΣ «ΕΥΛΟΓΙΕΣ»   ΣΗΜΙΤΗ  

Όταν γράφαμε σχετικά με τις πληροφορίες για κόμμα εκσυγχρονιστών που κυοφορείται στο παρασκήνιο με μεγάλη προσοχή και μυστικότητα, δεν περιμέναμε να έχουμε την πρώτη κίνηση τόσο γρήγορα.
Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επανέρχεται στο προσκήνιο έχοντας στο πλευρό του, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Βασίλη Ράπανο και τις «ευλογίες» του Κώστα Σημίτη. 
Η αφορμή είναι η βράβευση που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου στην Κηφισιά, με «όχημα» το ΙΟΒΕ, του πρώην πρωθυπουργού παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, και του καθηγητή κ. Β. Ράπανου, που αναμένεται να πάρει κομβικής σημασίας θέση στην κυβέρνηση...

Το βιβλίο του Μητσοτάκη και οι αναφορές σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ * "Μπροστά από την εποχή του" ο επίτιμος


"Μπροστά από την εποχή του" ο επίτιμος


Eίκοσι σχεδόν χρόνια από την πτώση της κυβέρνησής του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καταγράφει για πρώτη φορά τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του σ' ένα βιβλίο που έχει γίνει ήδη θέμα συζήτησης, πριν ακόμη από την επίσημη κυκλοφορία του.
Με το πόνημα αυτό, που έχει τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάζει από την δική του οπτική γωνία τις πολιτικές διαδρομές που σημάδεψαν την πολυσυζητημένη τριετία, ενώ ...

Στρατηγική πολιτική

Τα προβλήματα που μας καταπιέζουν αυτήν την περίοδο δείχνουν πόσο σημαντική είναι η στρατηγική πολιτική και πόσο μας καθυστερεί η πολιτική στρατηγική που εξετάζει συνεχώς το πολιτικό κόστος, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση εθνικής αξίας. 
Το πρόβλημα είναι γενικότερο σε μια δημοκρατία, όπου υπάρχουν εξ ορισμού πολλά κόμματα, διότι τα περισσότερα είναι ικανά μόνο και μόνο για πολιτική και η στρατηγική που χρησιμοποιούν είναι μόνο εκφυλισμένη, γιατί την εκμεταλλεύονται μόνο για λόγους εκλογικούς δίχως να υπάρχει καμιά προοπτική να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. 
Για τον απλό λόγο ότι δεν αποτελεί ένα ενδιάμεσο αλλά τον τελικό στόχο...

Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2012..!


(… κατά το Reuters)
Ο πόλεμος στη Συρία
Τα «μεθεόρτια» της Αραβικής Άνοιξης και  η εξέγερση που εξελίσσεται σε έναν αιματηρό εμφύλιο: από τη μια οι αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Δύση, από την άλλη η κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Ρωσία. 
Τον Αύγουστο, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την ειρήνη, Κόφι Ανάν, παραιτείται μετά την αποτυχία του να λήξει τη σύγκρουση. 
Οι πρόσφυγες καταφεύγουν σε Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία. Η ένταση κλιμακώνεται ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία.
Σε άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής, οι...

Το πιο συγκινητικό βίντεο της χρονιάς !!!

Πανικός γίνεται στο facebook με το βίντεο με τίτλο 
"Ο Θεός δεν κάνει ποτέ λάθος"

Δείτε την τρυφερότητα, την επιμονή, την αγάπη που δείχνει το σκυλάκι της φωτογραφίας σε ένα παιδί με σύνδρομο down που ούτε στον ύπνο του δεν θα συναντήσει από άλλους ανθρώπους..!
Δείτε το video:

Οργιάζουν οι φήμες για τη Βουλευτή των ΑΝΕΛ Μίκα Ιατρίδη





Οργιάζουν οι φήμες για τη ΜίκαΈντονη φημολογία για αποσκίρτηση της Μίκας Ιατρίδη, από το κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” 

υπάρχει στα δημοσιογραφικά γραφεία των Αθηνών!
Παρά το γεγονός ότι η κ. Ιατρίδη έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, υπάρχουν έντονες φήμες και σενάρια περί του αντιθέτου!
Σύμφωνα με αυτές τις φήμες η κ. Ιατρίδη είναι πιθανόν να συμπαραταχθεί με τα στελέχη εκείνα που έφυγαν από το κόμμα και οραματίζονται την ίδρυση νέου κεντροδεξιού σχήματος.
Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν η κ. Ιατρίδη να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, σε εύθετο χρονικό διάστημα...

Στην αντεπίθεση ο Ν. Καραχάλιος: Όσοι προσπάθησαν να με τελειώσουν, μάλλον βιάστηκαν

Κάνει λόγο για κύκλωμα που έφαγε 12 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΤ... 

Για σκευωρία σε βάρος του μιλάει ο τέως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο με την πλαστογραφημένη επιταγή, για την οποία έχουν γίνει ήδη πέντε συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ενός ειδικού του συμβούλου.

Ο κ. Καραχάλιος,  με την απάντησή του ανοίγει μάλιστα ένα άλλο θέμα, κάνοντας λόγο για κύκλωμα που έφαγε 12 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΤ. 

Υπαινίσσεται σχεδόν καθαρά ότι η αποπομπή του από τη θέση του γενικού γραμματέα έγινε γιατί δεν δέχθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καραχάλιου έχει ως εξής:

Σκάνδαλο μεγατόνων στον ΕΟΤ - Πώς εμπλέκεται ο πρώην γγ Ν.Καραχάλιος

Πέντε συλλήψεις για απάτη εις βάρος του ΕΟΤ... 

Η υπόθεση απόπειρας απάτης, σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας, ύψους 147.600 ευρώ και έκδοσης επιταγής αντίστοιχου ποσού από τον Οργανισμό, εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία.

Κατά το προηγούμενο διήμερο συνελήφθησαν, για την υπόθεση, πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων 39χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι...

Τα εθνικά φάλτσα και η "μακεδονική σαλάτα" του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

«Τώρα θα γελάσουμε και θα κλάψουμε πολύ». 
Η φράση ανήκει σε κορυφαίο παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ και ελέχθη αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου, όταν η Κουμουνδούρου εξέλεξε 71 βουλευτές, καθώς, ήδη από τότε, πολλοί στο επιτελείο Τσίπρα προέβλεψαν ότι… τα «φάλτσα» θα διαδέχονται το ένα το άλλο. 
Πριν από μερικές ημέρες, την εν λόγω ανησυχία φρόντισε να επιβεβαιώσει η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη.
Μιλώντας προ τριών εβδομάδων στην εφημερίδα της ΠΓΔΜ, «Nova Makedonija», η κ. Γαϊτάνη έδειξε ότι...

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη θα τα καταφέρει εφόσον η Γερμανία δε μπει σε πρόγραμμα λιτότητας

Η διαμάχη σχετικώς με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν επηρέασε την προσωπική της σχέση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
διαβεβαιώνει η Γενική Δευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Λαγκάρντ εμφανίζεται αισιόδοξη για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη το 2013, ενώ ...

Το 2012 σε εξήντα δευτερόλεπτα..! Video


YEAR IN 60 SECONDS: 2012

Κακός σύμβουλος ο… εισπρακτικός πανικός!


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την τύχη της φορολογικής «μεταρρύθμισης» που επαγγέλλεται ο κύριος Στουρνάρας υπό την… ευγενή εποπτεία της Τρόικας. 
Γιατί οι προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, είτε στη μίνι είτε στη μάξι εκδοχή τους, αποτελούν ανέμπνευστες επαναλήψεις προηγούμενων συνταγών με ένα πρόσθετο στοιχείο: τo δανειακό βρόχο και την έκδηλη ταμειακή απόγνωση!
Μια απλή ανάγνωση των φορολογικών στοιχείων του έτους 2011, όπως...

Στηβ Λάλας: «Ο Σαμαράς δεν με πρόδωσε!»


Ο Έλληνας κατάσκοπος μετά από 20 χρόνια κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη

Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Νοεμβρίου 2007. 
Ένας σύγχρονος ήρωας , ο Στηβ Λάλας, πατά το πόδι του στην Ελλάδα, μετά από μία περιπέτεια που κράτησε ουσιαστικά 30 χρόνια. 
Ήταν 1977, όταν ο τότε κατάσκοπος της υπηρεσίας επικοινωνιών του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ «στρατολογήθηκε» για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει ότι 16 χρόνια μετά θα βρισκόταν στην φυλακή. 
Στην 16ετή αυτή μυστική δράση του, έδωσε στις ελληνικές αρχές περίπου 700 διαβαθμισμένα έγγραφα με πληροφορίες των ΗΠΑ για τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, πολιτικές αναλύσεις, τηλεγραφήματα από και προς τις ΗΠΑ και διπλωματικές εκτιμήσεις για το ζήτημα της πΓΔΜ....

"Παραμύθι ο ...πρίγκιπας Αλέξης"


Το «κορίτσι του Τσίπρα» μιλά στο «S» για την πολιτική και το όνειρό της, την υποκριτική   

Η Τέτη Καλαφάτη, είναι το όμορφο κορίτσι που πριν από τις κρίσιμες φετινές εκλογές, είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα χιουμοριστικό βίντεο της ΟΝΝΕΔ και τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. 
Στο σποτάκι έκανε το «κορίτσι του Αλέξη» που μετά από μια… χλιδάτη βραδιά σε ένα ακριβό εστιατόριο, τους πέταγαν έξω κακήν κακώς , αφού δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρωθεί ο φουσκωμένος λογαριασμός και οι προσδοκίες για… μονομερή διαγραφή του χρέους, έμειναν όνειρα θερινής νυκτός. 
Το βίντεο είχε σαφή πολιτική χροιά...

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πώς να φτιάξετε σχεδόν τα πάντα!

Η επανάσταση των ψηφιακών κατασκευών

Περίληψη: 
Τις τελευταίες δεκαετίες, ο κόσμος κλυδωνίστηκε από επαναστάσεις στην ψηφιοποίηση των υπολογισμών και των επικοινωνιών.  
Τώρα, ακόμα και ο φυσικός κόσμος είναι ψηφιοποιημένος, χάρη στις νέες τεχνολογίες που μπορούν να μετατρέψουν τα ψηφιακά δεδομένα σε πράγματα και τα πράγματα σε ψηφιακά δεδομένα. 
Η ψηφιακή κατασκευή θα επιτρέψει στους ανθρώπους να κατασκευάζουν μοναδικά οικιακά έπιπλα, ζωντανά όργανα από κύτταρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να πετάξουν βγαίνοντας από έναν τρισδιάστατο «εκτυπωτή». 
Η επιστημονική φαντασία έχει γίνει βιομηχανική πραγματικότητα...

Νεοφιλελεύθερο Λεξικό - Αυστηρώς ακατάλληλον δια αντιμνημονιακούς



Αναδιάρθρωση χρέους: Διαδικασία απομείωσης του χρέους, που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία τη χώρα. Δε θα πρέπει να συγχέεται με το κούρεμα χρέους, που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά αποτελεί σωτηρία για τη χώρα.
Ανάπτυξη: Η αύξηση της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, η οποία με έναν μαγικό τρόπο θα έρθει με όσο το δυνατόν λιγότερες θέσεις εργασίας και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεργία.
Ανασχηματισμός: Μαγικό κόλπο, με το οποίο μία αποτυχημένη, απονομιμοποιημένη κυβέρνηση μεταμορφώνεται στη στιγμή σε ελπιδοφόρα, ισχυρή κυβέρνηση.
Άνεργος: ...

Ψυγμένα όνειρα

Ψυγμένα όνειρα

Βλέπω τους άστεγους στις στοές, το άδειο βλέμμα του άνεργου, τους πνιγμένους έφηβους στη Λέσβο κι εκείνους που βρίσκουν καταφύγιο σε νάιλον σκηνές στους πορτοκαλεώνες.  

Τα όνειρα τους ψυγμένοι εφιάλτες. 
Βλέπω στο πρόσωπό τους να κατοπτρίζεται το πορτοκαλί του καρπού, η αφρικανική σκόνη και το μαύρο της ψυχή τους. 
Οι ίδιοι πλάνητες, τα ίδια φαντάσματα, όπως εκείνα στη Λεκάνη της Σκόνης....

Λύκος … στα media

Ποιο ρόλο έπαιξαν τα ελληνικά media στην υπόθεση υπογραφής του Μνημονίου το Μάιο του 2010;  
Το  Alter και η «Ελευθεροτυπία» που κράτησαν αντιπολιτευτική τακτική, κατέρρευσαν εξαιτίας των προηγούμενων επιλογών των διοικήσεων τους με την περίεργη όμως στάση των τραπεζών. 
Τι έγινε όμως με τα άλλα;...