Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η υποκρισία Τσίπρα και ο φασισμός Παναγούλη

Προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις που αφήνουν αδιάφορο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι αλήθεια ότι σ' αυτή τη χώρα τα πάντα και οι πάντες λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. 
Αυτό φάνηκε και από την σημερινή αντίδραση που είχαν τα Μέσα, οι βουλευτές και γενικότερα το "σύστημα", απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή του, κ. Παναγούλη. 
Αν αυτές τις δηλώσεις, περί κρεμάλας και άλλων, είχαν γίνει από βουλευτή οποιουδήποτε άλλου κόμματος - πλήν ΣΥΡΙΖΑ-, ο Τσίπρας θα είχε ζητήσει από τον κόσμο να περικυκλώσει την Βουλή. 
Άμεση θα ήταν και η αντίδραση του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος...

Το να φεύγεις είναι πάντα το εύκολο…


  

Άρθρο αναγνώστριας του blog
Με λένε Μαίρη, είμαι 40 χρονών και δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα. 
Αγαπώ τον ήλιο και τους ανθρώπους της. 
Αγαπώ την Ελλάδα που έζησα στα νεανικά μου χρόνια, 
την γιαγιά που στις Κυκλάδες με φιλοξένησε σπίτι της για να μην κοιμηθώ στην παραλία επειδή δεν είχε παντού “rooms to let”,  
τον παππού στην Κρήτη που μου έκανε το τραπέζι σπίτι του επειδή  οικειοθελώς  βοήθησα να μαζέψει από την συκιά του τα ψηλά σύκα, και 
την θεία στον Έβρο που με τρατάρισε γλυκό του κουταλιού και καφέ επειδή θαύμασα την τριανταφυλλιά στον κήπο της και πιάσαμε κουβέντα.
Αυτή την Ελλάδα, την έζησα, την γνώρισα, την περπάτησα και την θέλω πίσω...

Βόμβα Βαξεβάνη: Το γραφείο του Βενιζέλου του έδωσε την "λίστα Λαγκάρντ"

Με ανάρτηση του στο twitter απάντησε ο δημοσιογράφος για τα όσα είπε για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που αναρωτήθηκε 
ποιος… την έδωσε στον Κ. Βαξαβάνη.
«Έμαθα ότι ο Βενιζέλος ρωτάει που βρήκα τη λίστα. Γιατί δεν ρωτάει το γραφείο του;» έγραψε ο δημοσιογράφος.
''''

Ο Βενιζέλος αναστατώνει και τη... Νέα Δημοκρατία!

Μεγάλη αναστάτωση στους Νεοδημοκρατικούς κόλπους προκαλεί η διαρροή της πληροφορίας περί επικείμενου ανασχηματισμού και συμμετοχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα του Βαγγέλη Βενιζέλου ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Βουλευτές της ΝΔ σχολίαζαν πολύ αρνητικά μια τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέραν του ότι είναι συντάκτης των δύο προηγούμενων Μνημονίων και ως υπουργός Οικονομκών έλαβε εξοντωτκά μέτρα σε βάρος των ευπαθών ομάδων και του συνόλου των μισθωτών και των συνταξιούχων, εμπλέκεται άμεσα στο σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ το οποίο έχει αποσταλεί στη Βουλή από τους οικονομκούς εισαγγελείς με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
..

Σφαλιάρα Σημίτη σε Βενιζέλο και Παπανδρέου

 
Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΑυτό κι αν είναι σύγκρουση κορυφής. 
Πρώην και νυν αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ανταλλάσουν φαρμακερά βέλη, σχόλια και εκτιμήσεις ο ένας για τον άλλο.  
Την ώρα που καταρρέει το ΠΑΣΟΚ άλλοι δημοσίως, άλλοι μέσω διαρροών ρίχνουν την χαριστική βολή στο εσωτερικό του κόμματος τονώνοντας την εσωστρέφεια και το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί.
Την … κατάλληλη… στιγμή ήρθε και το βιβλίο του Κώστα Σημίτη με τίτλο ο Εκτροχιασμός, κατά το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο κάνει αυστηρή κριτική αλλά ρίχνει και φαρμακερά βέλη σε Βενιζέλο και Παπανδρέου.
Τον δε Παπανδρέου χαρακτηρίζει ως αμφίθυμο και άνθρωπο που δεν μπορούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα, ενώ τον δε Βενιζέλο καταγγέλλει ως άπειρο στα οικονομικά...

“Στρατιωτικό κατασκεύασμα” ο τυφώνας Σάντι;

Θεωρίες συνωμοσίας, και στατιστικές για τα πάντα: Οι δύο από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Αμερικανών. 

Και τις δύο δε, τις έχουν αναγάγει σε επιστήμη, οπότε καμία έκπληξη , που την ώρα που δεν έχει “κατακαθίσει η σκόνη” από τον τυφώνα Σάντι, ο οποίος διέλυσε κυριολεκτικά τις ανατολικές ακτές της αμερικανικής ηπείρου, ήδη, η βασική συνωμοσιολογική άποψη ότι όλα είναι κατασκευασμένα, από κάποια κέντρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, -ιδίως στο Διαδίκτυο-.
«Ο Σάντι είναι μια ακόμη απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων». 
 Αυτό υποστηρίζει ένας βραβευμένος μετεωρολόγος ο Σκοτ Στίβενς, οποίος τονίζει πως η στρατιωτική τεχνολογία μπορεί πλέον και να παράγει αλλά και να κατευθύνει τυφώνες, όπως τον Σάντι, χάρη στη γεωμηχανική...

Το Άσπρο - Μαύρο προσπαθούν να παρουσιάσουν τα παπαγλαράκια !!!

Παλιότερα μου έκανε εντύπωση το ΘΡΑΣΟΣ τους...
Απορούσα αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να επηρεασθεί από τα
ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΗ ΨΕΥΔΗ που δημοσιεύουν και που δοκιμάζουν σκληρά τις αντοχές της λογικής...
Και ήρθαν οι εκλογές ...

Και υπήρξε μερίδα (ευτυχώς μικρή που βαίνει συνεχώς μικρότερη...) Ελλήνων που
ΠΕΙΣΘΗΚΕ από αυτά τα  παράλογα !!!
Δηλαδή το ΘΡΑΣΟΣ τους το μετέτρεψαν σε ψήφους !!!

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η Αργεντινή και η νέα ΜΑΥΡΗ εποχή που μπαίνει(ΞΑΝΑ...) ...

Η διάλυση το ΠΑΣΟΚ... συνεχίζεται! (Βίντεο)

Το ΠΑΣΟΚ αφού έκανε την βρώμικη δουλειά πάει σε αυτοδιάλυση κάτι που βλέπουμε και το βίντεο που παραθέτουμε. 
Επιβεβαιώνετε απόλυτα ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ που πριν μερικές μέρες έγραφε:
"Προ τριών ετών το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 3.000.000 ψήφους και φέτος τον Ιούνιο του απέμειναν 750.000 – έχασε… 2.250.000 ψηφοφόρους. 
Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων και εξανδραποδισμού της Ελλάδας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία σοβαρότατη και ολέθρια πολιτική πράξη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. 
Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και...

“Guardian” κατά Μέρκελ για την Ελλάδα

Angela-Merkel-Bundestag
Η υπερψήφιση του πακέτου λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο και το πέταγμα της μπάλας στην άλλη πλευρά του γηπέδου φαίνεται ότι άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων και διεθνούς στήριξης.
Στην σωρεία δημοσιευμάτων που επικρίνουν τα αποτελέσματα της γερμανικής «συνταγής» για την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και των N.Y. Times, ήρθε να προστεθεί και το editorial της βρετανικής εφημερίδας “The Guardian” που φέρει τον τίτλο «Η λιτότητα της Ελλάδας: η Δημοκρατία δοκιμάζεται σε σημείο καταστροφής».
Στο άρθρο περιγράφεται η εποχή που...

Τώρα παίζονται όλα!

Προτείνω να κάνουμε μία άσκηση, με ένα απλό κανόνα. 
Aς γράψει ο κάθε ένας σε ένα χαρτί αυτό που εκτιμά ότι θα συμβεί στη χώρα το επόμενο διάστημα. Όχι το επόμενο “πολύ” διάστημα, ας πούμε τους επόμενους 2-3 μήνες. Αλλά να γράψουμε αυτό που εκτιμούμε ότι θα γίνει, όχι αυτό που θα θέλαμε να γίνει, ούτε εκείνο που πιστεύουμε σωστό ή ευχόμαστε. 
Και γιατί θα αναρωτηθεί κάποιος. Πρώτον, γιατί scripta manent (για εμάς) και δεύτερον γιατί μόνο όταν είναι κάποιος μόνος με μία λευκή κόλλα, χωρίς εξωτερικές ή εσωτερικές φλυαρίες, μπορεί να καταλάβει που είναι το πραγματικό Κάβο-Ντόρο του ταξιδιού και που η Ιθάκη του. 
Άρα να βλέπει καλύτερα και να κρίνει εξυπνότερα. Και αυτό θα χρειαστεί τους μήνες που έρχονται.
Διαπραγματευτήκαμε? Κάναμε πως διαπραγματευτήκαμε? Προσπαθήσαμε, αλλά μάταια? Προσπαθήσαμε και κάτι καταφέραμε? Δεν προσπαθήσαμε καθόλου? Νομίσαμε ότι διαπραγματευτήκαμε?...

Ένα σενάριο από τα παλιά, με μεγάλη δόση θρίλερ

Τι προβλέπει το σενάριο που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον η κυβέρνηση λάβει την πολιτική δέσμευση για εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Το σενάριο είναι «δουλεμένο» ακόμα και στη λεπτομέρεια του. 
Εν πολλοίς έχει και την «υψηλή έγκριση» του ίδιου του πρωθυπουργού, αν και πώς είναι φυσικό, την κρίσιμη ώρα, αν χρειασθεί, θα διαψευσθεί
Πηγές, ωστόσο, που είναι κοντά στο επιτελείο του κ. Αντώνη Σαμαρά, μπορούν να διαβεβαιώσουν για την ακρίβειά του όπως και για την ακρίβεια της πληροφορίας.
Τι προβλέπει; 
Αν η ελληνική κυβέρνηση...

Αυτοί είναι οι 12 ηγέτες στους οποίους απάντησε ο Ομπάμα τηλεφωνικά

Ποιος λείπει από την ...λίστα; 
Για 12 μόνο πολιτικούς ηγέτες που τον συνεχάρησαν για την επανεκλογή του συνομιλήσει, σήκωσε το τηλέφωνο ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να τους πει... ευχαριστώ
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τους αρχηγούς των εξής κρατών:

Αδαείς κυβερνητικοί πλήττουν το κύρος της χώρας

Σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της χώρας, όπου κρίνεται η πορεία της χώρας, κάποιοι εντός και εκτός της κυβέρνησης βάζουν φωτιές με τις ερασιτεχνικές τους τοποθετήσεις και χειρισμούς. Και μετά λόγου γνώσεως, λέμε ότι ορισμένα στελέχη είναι κατώτερα των περιστάσεων και θα πρέπει να αξιολογηθούν πάραυτα γιατί μόνο κακό κάνουν.
Ο λόγος που τα γράφουμε αυτά είναι το απίστευτο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με το πότε θα πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. 
Ένα θέμα που δημιούργησαν οι ξένοι, και συγκεκριμένα ο Σόιμπλε και που κάποιοι εντός της κυβέρνησης έπαθαν… μπλακ άουτ και δεν ξέρουν τι διαρρέουν και τι λένε.
Η πιο επίσημη φωνή για το τι θα γίνει με τη δόση είναι...

Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε με ποιο σενάριο κατέληξαν στα νέα μέτρα;

Του Κώστα Ροδινού
Εδώ και καιρό διαβάζω ό,τι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μελών της Τρόϊκα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.  
Ένα χρέος το οποίο παρέλαβαν στο 120% του ΑΕΠ (ας συμφωνήσουμε σ΄ αυτό γιατί με τις αλχημείες που έγιναν κανένας δεν ξέρει το πραγματικό αριθμό) και αισίως το έφτασαν στο 180%  σε τρία χρόνια. 
Μεσολάβησε και ένα κούρεμα, για να μη ξεχνιόμαστε! Μα έτσι μπορούσαμε να το ….καταφέρουμε και μόνοι μας! Δεν χρειάζεται κανένα…ταλέντο!
Μας λένε, λοιπόν, τώρα, πως παρά τα δυο μνημόνια και τις  επώδυνες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, τελικά το 2020 το χρέος μας δεν θα πέσει στο 120% , άρα δεν θα είναι βιώσιμο!
Εγείρεται, επομένως, ζήτημα μείζονος σημασίας...

Αθάνατο… Ελλαδιστάν!

Ποιο Λιχτενσάιν και ποια νησιά Κέιμαν. Ελλαδάρα, ο παράδεισος των υπεράκτιων εταιρειών. 

Αυτό αποδεικνύει το έγγραφο που έστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν 16.580 αλλοδαπές ενεργές εταιρείες από τις οποίες λίγες υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις. Μάλιστα, συνολικά στη χώρα μας υπάρχουν 21.065 ανέρχονται οι αλλοδαπές εταιρείες, σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο TAXIS, και από αυτές οι 16.580 είναι ενεργές εταιρείες.
Πόσες έκαναν φορολογική δήλωση;  ...

Οι Ελβετικές Άλπεις την νύχτα - Video

Νυχτερινό ταξίδι σε μερικά από τα πιο όμορφα σημεία των Ελβετικών Άλπεων – από την Arosa μέχρι το Zermatt, συμπεριλαμβανομένων των πολύ γνωστών βουνών Matterhorn και Eiger.
Η οροσειρά των Άλπεων εκτείνεται  από την Αυστρία και τη Σλοβενία στα ανατολικά, και φτάνει  μέχρι τη Γαλλία μέσω της Ιταλίας, της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και της Γερμανίας,. Χωρίζεται στις Δυτικές και τις Ανατολικές με ψηλότερη κορυφή των Δυτικών το Mont Blanc, με υψόμετρο 4.810 μ., και των Ανατολικών το Piz Bernina (4.049 μ.). 
Η λέξη Άλπεις σημαίνει βουνά...

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γιατί έφυγα από την Ελλάδα, πολύ πριν την κρίση (και γιατί δεν θα ξαναγυρίσω)

Leaving Greece?
“Χαίρετε. 
Κατ΄αρχάς να συστηθώ: με λένε Ιωάννα. 
Είμαι Φυσικός, σύζυγος, και μαμά. 
Είμαι Ελληνίδα, αλλά αισθάνομαι σκόρπια παντού. 
Στην Ελλάδα δεν ταιριάζω, γιατί είμαι “αλλιώς”. Πάντα ήμουν δηλαδή. 
Και όντας Ελληνίδα, δεν ταιριάζω πουθενά αλλού. Αλλά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ονειρευόμουν μια ζωή σε αυτό το “αλλού”. 
Και σήμερα, που δεν ζω πια στην Ελλάδα, είμαι πολύ, μα πολύ ευτυχισμένη και δε θέλω ποτέ, μα ποτέ να επιστρέψω στην κόλαση της πατρίδας μου, εκτός κι αν αυτή η πατρίδα αλλάξει δραματικά. Θα αρχίσω εξηγώντας σας γιατί ήμουν στην Ελλάδα δυστυχισμένη, και γιατί η ζωή μου στη Γερμανία με έκανε ευτυχισμένη...

Σοβαρή εμπλοκή... Το ΔΝΤ δεν υπογράφει την έκθεση

Το ΔΝΤ δεν υπογράφει την έκθεση της τρόικας, χωρίς τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς όπως τονίζει από το καλοκαίρι γνώριζε και είχε επισημάνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας.
Το Ταμείο, δηλαδή, είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους και είχε εξηγήσει με ακρίβεια την καταστατική του αδυναμία.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές προσπάθειες από το ΔΝΤ αλλά η έκθεση της βιωσιμότητας είναι αρνητική...

Συνέντευξη δυσφήμιση της Ελλάδας από τον Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα!


"Κανένας επενδυτής δεν θα δαπανήσει χρήματα στην Ελλάδα"
-Τι απαντά η κυβέρνηση

Προκλητική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Die Ziet
O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ αποθαρρύνει επενδυτές από την χώρα καθώς προβαίνει στην εξής διαπίστωση :
"Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα"...

Τι σημαίνει ευρωπαϊκός σοσιαλισμός;

Ο σοσιαλισμός είναι πάγια εδραιωμένος στο DNA της Ευρώπης

Η ιδέα ότι το κράτος θα πρέπει να έχει λόγο στη διαχείριση της οικονομίας, δεν είναι μόνο πάγια εδραιωμένη αντίληψη των πολιτικών, είναι και πολλών ψηφοφόρων.
Σοσιαλισμός κατά την ευρωπαϊκή αντίληψη, σημαίνει να πληρώνει ο φορολογούμενος για λάθη της διοίκησης, διότι θα πρέπει να πληρωθούν οι πιστωτές.
Πιστέψτε το ή όχι, αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού και του καθαρόαιμου καπιταλισμού των ΗΠΑ.
Ας πάρουμε παράδειγμα την πιο πρόσφατη κρίση που έχει ξεσπάσει στην...

Ρόμπες ξεκούμπωτες


Κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους ανέργους οι ΑΝ.ΕΛΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ...

Έδωσαν τον νύν υπερ πάντων αγώνα για να μην μειωθούν οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ μισθοί των εργαζομένων στην Βουλή σε τροπολογία του Υπ.Οικονομικών...
Η απόλυτη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...
Έξω διαμαρτύρονται οι ΆΝΕΡΓΟΙ και οι ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ των 500 ευρώ και οι βουλευτές ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ αυτούς που ΔΙΟΡΙΣΑΝ να παίρνουν 16 μισθούς...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...
Δεν αντιλαμβάνονται ότι "γίνονται ρόμπες" στα μάτια του χειμαζόμενου λαού...

Το "ευχαριστώ" για όσα κάναμε τόσα χρόνια γι' αυτούς τους υποκριτές

Η τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς στην Ελλάδα γίνεται σε μία ”ψυχρή”περίοδο, ανάμεσα στις σχέσεις των δύο χωρών
Αφορμή να χαλάσει το παραδοσιακά καλό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας, στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Νίκολιτς, σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, αναφορικά με τη διένεξη της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ στο ζήτημα της ονομασίας, δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση των Αθηνών και ερωτηματικά για τη στάση του Βελιγραδίου.
Ο πρόεδρος της Σερβίας σε συνέντευξή του, στα τέλη Οκτωβρίου, λίγες μέρες προτού επισκεφθεί τα Σκόπια, στο τηλεοπτικό κανάλι «Sitel» των Σκοπίων εξέφρασε τη...

Δύο βουλγαρικά χωριά ''Ονειρεύονται''... Ελλάδα

Ζήτησαν εγγράφως να "διοικούνται από τη Δράμα"
Δύο βουλγαρικά χωριά θέλουν να ενταχθούν στην Ελλάδα
"Το Ελληνικό όνειρο των δύο βουλγαρικών χωριών"
Η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" με εκτενές ρεπορτάζ της, κάνει λόγο για την επιθυμία των κατοίκων του Tsrantcha και του Brashten για "προσάρτηση στην Ελλάδα"
Οι ίδιοι δηλώνουν πως θέλουν να... αλλάξουν κράτος γιατί δεν αντέχουν άλλο τη διαφθορά της Βουλγαρίας!...

Η Οικογένεια Μακεδονομάχων ΜΑΔΕΜΛΗ...

  από την Πετρούσα Δράμας!

Μετάλλιο
Μακεδονικού Αγώνα
του
Μαδεμλή Δημητρίου
Πρόσφατα μου ζητήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο να τους δώσω αντίγραφο του Μεταλλίου Μακεδονικού Αγώνα που κατέχει  η οικογένεια μου για το Ημερολόγιο που θέλει να εκδώσει ο Σύλλογος με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα.
Επί  τη ευκαιρία αυτή θεώρησα σωστό να δημοσιοποιήσω άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Ημερήσιο Τύπο Δράμας και συγκεκριμένα στον Πρωινό Τύπο για την ιστορία της οικογένειας μου. 
Αν κάποιος χωριανός έχει στην κατοχή του στοιχεία που θα βοηθήσουν στην καταγραφή της Ιστορίας του χωριού μας με μεγάλη μου χαρά θα τα αναρτήσω.
Δράμα και η περιοχή της"
124. Οικογένεια Μαδεμλή Πετρούσα
ΤΟΥ ΒΑΣ.  ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ
Εφημερίδα "Πρωινός Τύπος"...

Η... προφητεία του Χριστόδουλου!: "Η Ελλάδα θα κυβερνείται από τραπεζίτες και θα δουλεύουμε όλοι για ένα κομμάτι ξερό ψωμί"


Τι είχε πει ο Μακαριστός 11 χρόνια πριν!
Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε προφητεύσει πως η Ελλάδα θα κυβερνείται από τραπεζίτες και θα δουλεύουμε όλοι για ένα κομμάτι ξερό ψωμί.
Διαβάστε όσα έγραψε πριν 11 ολόκληρα χρόνια (29/5/2001), που επιβεβαιώνονται σήμερα μετά και την χθεσινή ψηφοφορία για το Μνημόνιο 3:
"Ποιος, αλήθεια, από εμάς εδώ αδυνατεί να κατανοήσει στα χέρια τίνων θα περάσει ο απόλυτος έλεγχος των media; 
Μήπως στα χέρια δύο-τριών Αμερικανών επιχειρηματιών; Θα 'ταν απίστευτα ρομαντική μια τέτοια υπόθεση. 
Σε ποιον θα περάσει ο έλεγχος της πολιτικής ζωής; ...

Ο παραλογισμός του αγώνα χωρίς πιθανότητα επιτυχίας

Όταν κάνεις απεργία, συνήθως προσδοκάς να πάρεις κάτι. 

Αυτή τουλάχιστον είναι η λογική. 
Το ερώτημα είναι, αν εξασκώντας αυτή την πίεση δεν έχεις την δυνατότητα να πάρεις κάτι, τι νόημα έχει να κάνεις απεργία; 
Όσες απεργίες και να κάνει η ελληνική κοινωνία, δεν θα κερδίσει τίποτα από αυτή την διαδικασία. Διότι όπως χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν, έτσι και κεντημένα δικαιώματα που δεν μπορεί να διατηρηθούν δεν θα διατηρηθούν.

Δεν έχω πρόβλημα με την προσπάθεια που κάνει ο μέσος εργαζόμενος μέσα από τον όποιο συνδικαλιστικό του φορέα να διεκδικήσει περισσότερα. Το πρόβλημα που έχω είναι όταν αυτές οι διεκδικήσεις είναι παράλογες, μπροστά...

Υπάρχει Έλληνας, ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ σοβαρός, που να υποστηρίζει τον Τσίπρα; - VIDEO

Η Αργεντινή έδιωξε τους "Τσολάκογλου", εξέλεξε τον "Τσίπρα" της και σήμερα βρίσκεται ξανά στα ίδια!

Εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντίνοι βγήκαν ξανά στους δρόμους, εναντίον της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες-Κίρχνερ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής εδώ)
Η Φερνάντες θέλει να τροποποιήσει το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να μπορεί να επανεκλεγεί. Η Αργεντινή έλαβε σειρά περιοριστικών μέτρων για τις εισαγωγές, ενώ ο πληθωρισμός της κινείται στο 25%...

Ο Κωνσταντόπουλος προξενητής του αρραβώνα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Πώς αντιδρά ο Φ. Κουβέλης και τι λένε για την εμπλοκή επιχειρηματιών

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη στάση που έχει αποφασίσει να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ, ξεκίνησε μια σεναριολογία αναφορικά με τις πιθανότατες συγκρότησης ενός ισχυρού κεντροαριστερού (πολιτικού) σχηματισμού.
«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις…», λένε οι ψύχραιμες φωνές του χώρου.
Το αυτό επισημαίνει και στη...

Σύντροφοι Εύγε - Ο αγώνας ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ


Συγχαρητήρια Συντρόφια! 
Ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ και των «ομοίων» του που συναπαρτίζουν το λεγόμενο «αντιμνημονιακό μέτωπο» έπιασε, επιτέλους, τόπο…
Τα κομάντα κατάφεραν, ώστε να αποσυρθεί η ρύθμιση που επιχειρούσε να θέσει τέλος στα προκλητικά προνόμια των καλύτερα αμειβόμενων και μακράν πιό προνομιούχων δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή των εργαζομένων στη Βουλή των Ελλήνων.
Επομένως, μετά τη συντριπτική αυτή νίκη που κατήγαγαν οι αλλοφρόνως φωνασκούντες και μονίμως ασχημονούντες «εκπρόσωποι» του λαού μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας, οι...

10 απαντήσεις για τo Μνημόνιο 3

του Αριστείδη Χατζή

1. Ήταν απαραίτητες οι περικοπές;
 
Τις έκανε απαραίτητες η αποτυχία του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίστηκε τα δύο προηγούμενα μνημόνια. 
Δεν κατόρθωσε να επιβάλει ούτε το μίνιμουμ των εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία για να μην χρειάζονται πλέον εισπρακτικά μέτρα.

2. Θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν καλύτερα με την τρόικα;
 
Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όχι...

Θα αντέξει η κυβέρνηση;

Το διαμορφούμενο εναντίον του Μνημονίου κλίμα 

λειτουργεί με ισχυρή πίεση ώστε η λήψη των αποφάσεων να μην είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης, αλλά να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκλογικού σώματος.
Αναμφίβολα το ερώτημα αν θα αντέξει η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της -του οποίου μια γεύση πήραμε την Τετάρτη και την υπόλοιπη κατά το διαρρέον τριήμερο με τη συζήτηση και ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού- θα έρχεται στα χείλη όλων μας, άλλη με την ελπίδα να το κατορθώσει, άλλοι ευχόμενοι και επιδιώκοντας την αποτυχία της.
Η αλήθεια είναι, ότι οι δυο μικροί συνεταίροι -που έγιναν και θα γίνονται στην πορεία, ολοένα και μικρότεροι αριθμητικά και υποδεέστεροι σε κύρος- έδωσαν δείγματα αδυναμίας παραμονής στο κυβερνητικό σχήμα. Δέσμιοι προγενέστερων εξαγγελιών και δηλώσεων, είναι πασιφανές ότι δυσκολεύονται σε μια πλήρη μεταστροφή, και επιχειρούν αναδίπλωση...

Αναλαμβάνει προσωπικά ο Σαμαράς την καταβολή της δόσης των 31,5 δις ευρώ

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παίρνει πάνω του το παιχνίδι προκειμένου να ξεκλειδώσει η καταβολή της στο σύνολό της πριν τις 22 Νοεμβρίου.
Πληροφορίες θέλουν ήδη τον κ. Σαμαρά να έχει αρχίσει από χθες τον κύκλο επικοινωνιών του με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός φέρεται να τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία για το πακέτο μέτρων και τους ζήτησε...

Πόσο κοστίζει ένα...πραξικόπημα;

Στην Τουρκία έχουν βγάλει... τιμολόγιο

Το “τιμολόγιο” του λεγόμενου μεταμοντέρνου πραξικοπήματος της  28ης Φεβρουαρίου 1997 στην Τουρκία κατέθεσε  η πρώην πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ στην αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης Πραξικοπημάτων...

Φόβοι για "αναταραχή" και "εκτροπή", από τα παιχνίδια των δανειστών και η εγγύηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι συζητήσεις σε πολιτικά, κομματικά και δημοσιογραφικά γραφεία για την πιθανότητα “έκρηξης κοινωνικής οργής” ακόμη και “εκτροπής” έχουν γίνει πλέον καθημερινές. 
Ειδικά μετά από την εικόνα που παρουσίασε το Κοινοβούλιο -στους παλαιότερους έφερε μνήμες από την περίοδο προ δικτατορίας- αλλά και το βρώμικο παιχνίδι που πλέον παίζουν χωρίς καμία αιδώ οι Ευρωπαίοι. 
Όλοι πια αναγνωρίζουν ότι τα αποθέματα υπομονής ενός λαού που έχει υποστεί σαρωτικές και απάνθρωπες αλλαγές στην καθημερινή του ζωή μέσα σε τρία χρόνια ,εξαντλούνται...

Τα ευτελίζουν όλα στο ΠΑΣΟΚ!


Τι θα γίνει με τους ...διεγραμμένους! 

Εκτός ΠΑΣΟΚ είναι ως γνωστόν, από χτες 6 βουλευτές του κινήματος με απόφαση του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυτοί θα μείνουν οριστικά εκτός ΠΑΣΟΚ, αφού εν όψει του μεγάλου συνεδρίου που ετοιμάει το κόμμα, μπορεί να γραφτεί μέλος όποιος θέλει! 
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; 
Ότι πρώην βουλευτές του κόμματος, μπορούν να σταθούν στην ουρά, να πληρώσουν την συνδρομή τους και να ξαναγίνουν μέλη του κινήματος από την ...αρχή! 
Μάλιστα ο πρώτος που δήλωσε ότι θα μπει σε αυτή την διαδικασία είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης!...

Η δίαιτα των 50 ευρώ

Οι διαιτολόγοι κόβουν θερμίδες. 

Εμείς κόβουμε ευρώ 

και τα προσαρμόζουμε σε ένα εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα. Προφανώς όχι για να αδυνατίσεις αλλά για να φας ικανοποιητικά μέσα στην εβδομάδα σου.
0
Πριν 5-6 χρόνια, αυτό που μας ένοιαζε ήταν να “περικόψουμε” μερικά κιλά για να βγούμε πιο ωραίοι στην παραλία. Η εποχή της αφθονίας και της ρευστότητας ευνοούσαν και την πάχυνση που οδηγούσε μοιραία σε δίαιτα αλλά και την ίδια την δίαιτα, η οποία μόνο οικονομική και φθηνή δεν είναι. Όσο πιο πρωτεϊνική, τόσο πιο δαπανηρή...

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η ομιλία του Χρ. Σταϊκούρα κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου


Την ξεχωρίσαμε, μας άρεσε πάρα πολύ και σας την παρουσιάζουμε!

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Συζητούμε σήμερα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το Nομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που κρίνονται απαραίτητες για τη συνέχιση και επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.
Το κατεπείγον της εν λόγω νομοθετικής πρωτοβουλίας καθορίζεται κυρίως από το ασφυκτικό και πιεστικό περιβάλλον στο οποίο καταρτίστηκε και κατατέθηκε.
Περιβάλλον στο οποίο:
1ον: Διαμορφώνεται μια ξεκάθαρη τάση περιοριστικής – συσταλτικής δημοσιονομικής πολιτικής σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τα οποία και δεν αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα στον ίδιο βαθμό με τα δικά μας....

Νότης Μηταράκης: Αν τα μέτρα πετύχουν, θα έχουμε κοινωνικά ισοδύναμα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης, στην εκπομπή 'Πρωινό ΑΝΤ1' σχολιάζει την οικονομική επικαιρότητα και συζητά για το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.
Δείτε το video:

Το ΒΗΜΑ κλείνει το μάτι στο λόμπι της δραχμής, με άρθρο παρέμβαση #otinanai

Screen_shot_2012-11-08_at_7.01.43_PM
Με ένα κύριο άρθρο παρέμβαση στο ΒΗΜΑ, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης αναρωτιέται πως μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; 
Στο άρθρο γίνεται λόγος ότι τα μέτρα ήταν το συμφωνημένο αντάλλαγμα και το δέλεαρ για την εκταμίευση της δόσης και ότι την επομένη ωστόσο της ψήφισης των μέτρων οι εμπλεκόμενοι στην διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος (Σόιμπλε και ΙMF) άρχισαν τα κόλπα..

«Επώδυνα αυτά που ζητάμε από τους Έλληνες», δήλωσε η Α. Μέρκελ

Το μέλλον της Ευρώπης και η προώθηση της δημοσιονομικής και οικονομικής ενοποίησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας Μέρκελ στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. 
Πολλές ήταν οι αναφορές στην Ελλάδα.
«Ο μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς, οι κόποι δεν πηγαίνουν χαμένοι», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για το μέλλον της Ευρώπης στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, θέλοντας προφανώς να ενθαρρύνει τις χώρες σε κρίση να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, αλλά και την Ελλάδα έχει μειωθεί αισθητά το μισθολογικό κόστος, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας»...

Κρίμα Αντώνη που ζήτησες βοήθεια από τον Γιώργο, αν είναι αλήθεια!


Δεν βλέπατε τη συμπεριφορά των Ξενογιαννακοπούλου, Μπατζελή, Ξυνίδη, Γκερέκου κ.α., όλες τις προηγούμενες μέρες; 

Από μόνες-οι τους ξεσηκώθηκαν; 

Τι περιμένατε να σας... ακούσουν; 

Καλά και εσείς ΔΕΝ ακούγατε τόσες μέρες νιάου - νιάου στα κεραμίδια... ο Γιώργος, και η υπονόμευση να πηγαίνει σύννεφο;  

Όλοι πλέον το ξέρουν ότι γεννήθηκε για τη καταστροφή! 

Και ο Βενιζέλος τώρα του ρίχνει ευθύνες  για το μπάχαλο στη χθεσινή ψηφοφορία 

Αυτός όμως βγήκε χαμογελαστός από το γραφείο Σαμαρά και μετά το τέλος της ψηφοφορίας επέστρεψε στο γραφείο του τρέχοντας και σκασμένος.  
Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος κλήθηκε από τον πρωθυπουργό προφανώς για να...

Αυτές είναι οι προκλητικές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής



Τι προνόμια έχουν, ποιός είναι ο βασικός μισθός τους και πόσα πληρώνει το κράτος για τη μισθοδοσία τους.


Μετά τον μεγάλο σάλο που προκλήθηκε χθες από τη διάταξη για την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους αναζήτησαν όλοι τα περιβόητα προνόμια για τα οποία έκανε λόγο η κυβέρνηση.  
Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής ανέρχεται στα 106 εκατ. Ευρώ. ενώ δείγμα της προνομιακής μεταχείρισης των υπαλλήλων είναι το γεγονός οτι ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Διαβάστε τα 12 προνόμια...

Η ειρωνική απαντητική επιστολή του Μανιάτη στον Λοβέρδο!


Περιμένει τις ...προτάσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ! 

Με μία μάλλον ειρωνική διάθεση απαντά ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης στον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο, σε απάντηση της επιστολής που απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Χαρακτηριστικό το σημείο που λέει: 
"Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις σου θα είναι πολύ χρήσιμες για την προσυνεδριακή και τη συνεδριακή διαδικασία"
Ολόκληρη η επιστολή:

Ανταρσία Α. Λοβέρδου - Τελειώνουν το ΠΑΣΟΚ... - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μ. Ανδρουλάκης


ΠΑΣΟΚ, ΤΕΛΟΣ:
Να τελειώσουν "εδώ και τώρα" είτε τον Ε.Βενιζέλο, είτε να δώσουν την χαριστική βολή στο ημιθανές σώμα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν πλέον ανοικτά πρωτοκλασάτα (όσοι έμειναν) στελέχη του κόμματος
Την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν λίγο ο Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας μάλιστα σε ραδιοφωνικό συνέντευξη! Είπε ότι πλεόν δεν μπορεί να μείνει άλλο σε αυτό το κόμμα που έχει χάσει τον χαρακτήρα του και ... αποχαιρέτησε!
Επίσης, την ...

"STOP" στα 31,5 δισ. μέχρι να γίνει "κούρεμα" - Τελικό veto από ΗΠΑ , ΔΝΤ

Ή ΚΟΥΡΕΜΑ Ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ
Η εκλογή Ομπάμα στο "τιμόνι" της αμερικανικής ηγεσίας επαναφέρει την οριστική πλέον απαίτηση των Αμερικανών για "κούρεμα" της τάξεως του 50% για να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να εκταμιεύσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην "αιματοβαμένη" δόση που η χώρα περιμένει να λάβει μέσα στον Νοέμβριο.
Στελέχη του ΔΝΤ ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να συνεναίσουν στην εκταμίευση της δόσης εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το "κούρεμα". 
Στο ΔΝΤ άρα και στην Αμερική θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι "βαρέλι" δίχως πάτο, και για να κλείσει πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον το μισό χρέος, αλλιώς η χώρα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της, και η μόνη ανάπτυξη που θα γνωρίσει θα είναι "ανάπτυξη" του χρέους...

Η Φανή Χαλκιά στον Κορυδαλλό

-i-fani-xalkia-ston-korydallo
Τη δική τους γυμνάστρια και μάλιστα… Ολυμπιονίκη  
θα έχουν οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. 
Σύμφωνα με την Espresso, η πρωταθλήτρια του στίβου Φανή Χαλκιά θα αναλαμβάνει κάθε εβδομάδα να γυμνάζει τις κρατούμενες, μέσω ενός προγράμματος άθλησης και απασχόλησης που απευθύνεται σε οροθετικές γυναίκες.
Το μεγάλο στοίχημα για την 33χρονη πρωταθλήτρια των 400 μέτρων και παράλληλα το νέο εμπόδιο που θα πρέπει να υπερπηδήσει είναι να...

Πιπιλή σε Καμμένο: Ανεπάγγελτε, δεν έχεις ούτε ένα ένσημο

pipili-se-kammeno-anepaggelte-den-exeis-oute-ena-ensimo
Ένταση δημιουργήθηκε την χθες βράδυ στη Βουλή όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα «υπάλληλο της Γκόλντμαν Σακς», ζητώντας την παραίτησή του.
Η Φωτεινή Πιπιλή πετάχτηκε από τη θέση της φωνάζοντας στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων:  
«Ανεπάγγελτε δείξε μου τα ένσημα που έχεις κολλήσει… Δεν έχεις κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είσαι βουλευτής από τα 25»...

Το χρονικό της απεργίας των υπαλλήλων της Βουλής - Τα σχόλια στο face book...

to-xroniko-tis-apergias-ton-ypallilon-tis-voylisΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ


Στις 6.25 το απόγευμα τα πράγματα στο εντευκτήριο των βουλευτών είναι πολύ χαλαρά. 
Παραδόξως, για όσους τουλάχιστον έχουν εμπειρία των ηθών και των εθίμων των ψηφοφοριών στη Βουλή, η αίθουσα της Ολομέλειας έχει κόσμο.
Τη χαλαρότητα του εντευκτηρίου σπάει εκείνη την ώρα ένας υπάλληλος της Βουλής. Κραδαίνει ένα χαρτί. Μιλάει θυμωμένος στους βουλευτές: «Πάμε σε απεργία», φωνάζει. «Καταργεί το αυτοδιοίκητο της Βουλής»...

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για την Ελλάδα!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για την Ελλάδα!

Η Αμερική έχει πλέον Πρόεδρο, ευτυχώς τον Μπαράκ Ομπάμα και ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι». 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη αποδόμηση με τον Νότο, να αποκλίνει σημαντικά από τον Βορρά και ο σχεδιασμός της αυτοκρατορικής Γερμανίας, να προκαλεί μια απέραντη φτώχεια και υποδούλωση εθνών και λαών, που πίστεψαν, ότι μέσα από την Ένωση της Ευρώπης θα διασφαλισθεί η ειρήνη, η ευημερία, η ισονομία, η αλληλεγγύη.
  Τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιώθηκαν.  Η Ευρώπη του Μάαστριχτ, των τραπεζιτών, του ευρώ , του τέλους της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, σαρώνει ανθρώπους , ιδέες, όνειρα, κώδικες , πολιτισμικές κατακτήσεις...