Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το Όραμα μιας Νέας Ελλάδας

Διαβάστε την ομιλία του Π. Ελευθεριάδη στο LSE για 

την οικονομική κρίση και το όραμα της νέας Ελλάδα που είναι ακριβώς το ίδιο με την παλιά

*Το κείμενο αυτό ειναι η ομιλία του Π. Ελευθεριάδη στο London School of Economics σε συζήτηση για το όραμα της νέας Ελλάδας που οργανώθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής την 11.09.2012 με συνομιλητές τους Απόστολο Δοξιάδη, Ανδρέα Κούτρα, Γιώργο Προκοπάκη και συντονιστή τον Δημήτρη Βαγιανό.
Οι λεπτομέρειες της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας είναι σε όλους γνωστές. Αυτό που δεν υπάρχει είναι μια ξεκάθαρη εικόνα του γιατί είμαστε σε τέτοια κρίση. 
Θέλω να δώσω πολύ σύντομα την δική μου ερμηνεία της κρίσης, η οποία δείχνει και στην πρότασή μου για το όραμα μιας νέας Ελλάδας...

Έλεος πια.. ρε φωστήρες!



Ξέρετε ποια είναι η σχέση του ύψους των "ειδικών φόρων κατανάλωσης" με τον όγκο του λαθρεμπορίου;
- Όσο αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα, τόσο αυξάνεται και το κέρδος του λαθρέμπορου.
Ακόμη και αυτός που δεν είναι λαθρέμπορος,
ο πειρασμός του υψηλού κέρδους, τον κάνει λαθρέμπορο!
Αυτό δεν το ξέρουν ή δεν το έχουν καταλάβει ακόμη οι …φωστήρες της κυβέρνησης και της 'τρόικας';
Και περιμένουμε εμείς να αποδώσουν τα μέτρα και να μας σώσουν, όπως μας λένε. 
Έλεος πια..!

Ο νέος ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου, Βουλευτής … της αλληλογραφίας και των e-mail... Θα μας κοστίζει πολύ λιγότερα;

Κι όμως ο Γιώργος ψήφισε
Άδικα ο κ. Μιχελάκης τα έχει βάλει με το Γιώργο Παπανδρέου, επειδή επέλεξε καριέρα καθηγητή-ομιλητή και στην Βουλή έρχεται μόνο ως επισκέπτης.
Ακόμη και στην ξενιτιά ο νους και η σκέψη του είναι … εδώ.
Μάλιστα, φρόντισε να μας κάνει και την μεγάλη τιμή να ψηφίσει και για την τροπολογία για τα λιμάνια, στέλνοντας την ψήφο του … δια αλληλογραφίας.
«Αν ήμουν παρών θα ψήφιζα … ναι»
Μιλάμε για τέτοια συνείδηση και προσήλωση στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.
Να δείτε που για να μπει στο...

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό από τον Ρουμελιώτη, τώρα γραπτώς!




Έρχονται … γραπτώς όλες οι «καυτές» λεπτομέρειες για τα σκοτεινά σημεία της υπογραφής του Μνημονίου και την ένταξη της χώρας της ΔΝΤ

Νέες αποκαλύψεις που θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έρχονται από τον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. 
Ο κ. Ρουμελιώτης ετοιμάζει βιβλίο-βόμβα για όλους εκείνους που … ήξεραν.
Η είδηση έκανε πολλούς να … ξαγρυπνούν στο κρεβάτι τους και να τηλεφωνούν δεξιά κι αριστερά για να μάθουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Καλώς λοιπόν, απ' ότι γνωρίζουμε, ανησύχησαν όλοι αυτοί...

H σημαντικότερη συνέντευξη του 2012


Screen_shot_2012-09-19_at_7.59.26_PM
Κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, πρόκειται για την πιο σημαντική πολιτική συνέντευξη του 2012 ( 05/04/2012). 
Πρόκειται για τη συνέντευξη του Αλέκου Παπαδόπουλου στον Αντώνη Καρακούση και ''To Βήμα'' (κλικ στο screenshot).
Παραθέτω κάποια σημαντικά αποσπάσματα:
[...] «Η χώρα, το έχουν συνειδητοποιήσει σχεδόν όλοι νομίζω, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, στις κοινωνίες αντιδρά το ένστικτο της επιβίωσης
Αυτό έρχεται και κολλάει με τις αντικειμενικές και απρόσωπες συνθήκες που δημιουργούν εσωτερικές δυνάμεις σε μια κοινωνία για να φύγει από μια κρίση....

600 δισ. για την Ελλάδα από ομογενείς αν αλλάξει το Σύνταγμα - video

Ποιοι είναι οι ομογενείς που μάζεψαν 600 δισ. δολάρια και είναι διατεθειμένοι να τα προσφέρουν για να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση. Προϋπόθεση, να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας (Vids)

Η Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει και πάλι δράση για την εξάλειψη του χρέους της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία "End National Debt"  υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Η πρωτοβουλία...

Ποιες αλλαγές έρχονται στην φορολογία – Βάζουν νέο χαράτσι στα ακίνητα!

Επιβεβαιώνεται ότι στο τραπέζι έχει πέσει ένας νέος φόρος που ενώ αρχικά ακούστηκε ως "κεφαλικός φόρος" τελικά είναι ένας ακόμη φόρος πάνω στα εισοδήματα από ακίνητα. 

Ενιαίο φορολογικό συντελεστή (flat tax) σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, κατάργηση των τεκμαρτών και αυτοτελών φορολογιών, νέα φορολογική κλίμακα, σταδιακή μείωση των...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Όνειρα σε ένα μπουκάλι

Ο ήλιος είχε αρχίσει να κρύβεται πίσω απο το βουνό της Τζιας εκείνο το απόγευμα στις 17 Αυγούστου, σηματοδοτώντας την ώρα της αποχώρησης απο την πανέμορφη ερημική παραλία στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. 
Το άδειο μπουκάλι απο το τσίπουρο ήταν μισοβυθισμένο στην άμμο.  
Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, έκοψα ένα κομμάτι χαρτί και έγραψα:

Δείξε μου το φίλο σου, ή και το γονιό του

Όταν ήμασταν παιδιά, οι γονείς των φίλων μας ήταν οι σκιερές οντότητες που χρησίμευαν κυρίως ως σωφέρ, προσωπικοί σεφ και καμιά φορά νοσοκόμοι. 

 Ήταν αυτοί δηλαδή που διασφάλιζαν ότι οι ώρες του παιχνιδιού και του πάρτι θα περνούσαν χωρίς άλλα προβλήματα εκτός από το τι ακριβώς θα παίξουμε και ποιο τραγούδι θα χορέψουμε.
Στα εφηβικά χρόνια μετατράπηκαν σε παρουσίες την ύπαρξη των οποίων προσπαθούσαμε να...

Τίνος είναι η πατρίδα;

«Τι είναι η πατρίδα μου; Μην είν’ οι κάμποι; Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά; Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;» 

έλεγε το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη που συναντήσαμε γενιές ελληνόπουλων στα βιβλία των μαθητικών μας χρόνων. 
Ο ποιητής, ο δάσκαλός μας στην τάξη και τα συνοδευτικά σχολικά εγχειρίδια περιέγραψαν και ανέλυσαν τι είναι η πατρίδα, δε μας έγινε όμως η παραμικρή αναφορά σχετικά με το τίνος είναι. Προφανώς, επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αφού είναι αυταπόδεικτο ότι η πατρίδα είναι κτήμα όλων.
Κατά συνέπεια, το ίδιο ισχύει και για τα σύμβολά της. 
Η ελληνική σημαία, ο εθνικός ύμνος, το εθνόσημο είναι αυτονόητο ότι ανήκουν σε όλους...

Πορνό και βιντεοπαιχνίδια καταστρέφουν την επόμενη γενιά ανδρών ;

Ο ψυχολόγος Philip Zimbardo υποστηρίζει ότι η σημερινή γενιά των παιδιών είναι καταδικασμένη να αποτύχει, εξαιτίας του πορνό και των παιχνιδιών βίντεο.

Στο βιβλίο του “The Demise of Guys: Why Boys AreStruggling And What We Can Do About It”, που προκάλεσε θόρυβο και πολλά σχόλια,  εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι σημερινοί άνδρες αποτυγχάνουν τόσο στην μόρφωση, όσο και στις προσωπικές τους σχέσεις...

Η Ελλάδα ποτέ (;) δεν πεθαίνει

Χρύσα Ταβουλάρη

Στη λογική ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, ότι η Ελλάδα είναι ιδέα και οι ιδέες τρέφονται με ιδέες και μόνο, τα νέα μέτρα θα εγκριθούν θα περάσουν και θα εφαρμοστούν. 
Και μετά; 
Μα η Ελλάδα είναι ιδέα και οι Έλληνες μπορούν να τραφούν με το ένδοξο παρελθόν  υπό την σκέπη της καλής κυρίας Μέρκελ που μας συμπονά, μας σκέπτεται και ω του θαύματος τελευταία μας υπολήπτεται κιόλας.
Και με το πλήρωμα του χρόνου και των τόκων στους δανειστές, θα πάρουμε την επόμενη δόση και την επιμήκυνση. Ναι και την επιμήκυνση.  
Και μετά; ...

Δείτε το Γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo και τα ειρωνικά σκίτσα με τον Μωάμεθ

Ποιο είναι το περιοδικό που δημοσίευσε καρικατούρες του Μωάμεθ στον απόηχο της επίμαχης ταινίας που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο Μουσουλμανικό κόσμο (Pics + Vid)
Το γαλλικό εβδομαδιαίο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo αφιέρωσε το εξώφυλλό του στα γεγονότα που έχουν προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου εδώ και μία εβδομάδα...

Τι αγοράζετε με 20 ευρώ στις χώρες της Ευρωζώνης

Δείτε ποια είναι η αγοραστική "δύναμη" ενός εικοσάευρου στις 17 χώρες της Ευρωζώνης

Τι μπορεί να κάνει κανείς με ένα εικοσάευρω στο πορτοφόλι του στις χώρες της Ευρωζώνης εν έτει 2012;
Η οικονομική κρίση και η αύξηση της ανεργίας θα έκανε τους περισσότερους να αναλογιστούν πως η αγοραστική δύναμη ενός εικοσάευρου είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη.  
Το Bussiness Insider έκανε σχετική έρευνα και δημοσίευσε ορισμένα εντυπωσιακά συγκριτικά αποτελέσματα...

"Μακελειό" η άγρια κόντρα Μιχελάκη - Παπανδρέου


Εκατέρωθεν απαντήσεις...


Επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός λειτούργησε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, διδάσκοντας όλους τους άλλους πρωθυπουργούς του πλανήτη τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνουν.
Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να διδάξει στο Χάρβαρντ, ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για το σχέδιο νόμου "Περιστολή Δημοσίων Δαπανών" υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, από τη στιγμή που επέλεξε "να δραπετεύσει" στην Αμερική, οφείλει να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.
"Δεν είναι κλαμπ ούτε επισκεπτήριο η Βουλή", υπογράμμισε προσθέτοντας: "Φαίνεται, όμως ότι ο κ. Παπανδρέου μάλλον μπέρδεψε το Επισκέπτης Καθηγητής με το Επισκέπτης Βουλευτής. Και αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό", ...

Η Ελληνική απάντηση στο «Στρατηγικό βάθος» του... Νταβούτογλου!

«Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»  
Ο π. Αρχηγός ΓΕΣ και π. Υπουργός Aμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος πρόκειται σύντομα να εκδώσει βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη. 
Ό τίτλος του βιβλίου θα είναι:

«Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»
Όσοι το έχουν διαβάσει λένε,
ότι ουσιαστικά πρόκειται για την Ελληνική απάντηση στο «Στρατηγικό βάθος» του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.
Το βιβλίο θα έχει ιδιαίτερη απήχηση στην...

Αφού ΔΕΝ «καταδέχεται» κανένας Ευρωπαίος ηγέτης να συναντηθεί με τον Τσίπρα, ΠΩΣ θα κάνει... «ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» μαζί τους;

Οι γελοιότητες και μπαρούφες του «κακέκτυπου» του Ανδρέα Παπανδρέου Alexi Τσίπρα..!

Ο Πρόεδρος των απανταχού Συριζαίων και πασών των συνιστωσών του, Αλέξης Τσίπρας έχοντας προφανώς ως πολιτικό «πρότυπο-καρικατούρα» τον αείμνηστο Ανδρέα κάνει τζάμπα λεονταρισμούς και... «χαλβαδομαγκιές»...!!!
Τουλάχιστον ο αείμνηστος είχε το προσόν της πολιτικής εξαπάτησης να γίνεται «πιστευτό» τουλάχιστον γιά να... κερδίζει τις εκλογές...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν μας χέ..., ρε Νταλάρα;


"Δώσε την περιουσία σου στους φτωχούς"

Ο Γ. Νταλάρας στο περιοδικό Down Town της Κύπρου είχε δηλώσει:

«Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα»
...

Μαθήτρια αφήνει άφωνο το κοινό ελληνο - γερμανικού φόρουμ - video!



«Το μέλλον της Ελλάδας είναι η ελπίδα»
αναφέρει μεταξύ άλλων.
Στην καρδιά Γερμανών και Ελλήνων μίλησε 18χρονη από την Παραμυθιά...

Τι έκαναν στον πόλεμο

Η κρίση του δημόσιου χρέους οδήγησε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν μια πολιτική δραστικής λιτότητας που ενέχει τον κίνδυνο να τις βυθίσει σε μια πολυετή ύφεση. Υπάρχουν όμως κι άλλα μέτρα.

Αν είναι αναγκαίο οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι να δαπανούν κατά 10% λιγότερο για μερικά χρόνια, γράφει στη «Μοντ» ο οικονομολόγος και φιλόσοφος Φρανσίσκο Βεργκάρα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους...

Το Άγιο Παρελθόν

Η ψυχολογική αντίδραση ενός ανθρώπου απέναντι σε μια απώλεια ή μια μεγάλη αναγκαία αλλαγή, είναι να στρέψει το βλέμμα του στο παρελθόν. 

Το παρελθόν τότε φαντάζει ειδυλλιακό, χωρίς σκοτούρες και βάσανα. 
Οι σκέψεις αποφεύγουν να στραφούν στο μέλλον που φανερώνεται δυσοίωνο και σκοτεινό, αφού υπάρχει ένα παρελθόν φιλικό και οικείο.
Ξεχνάει τότε τους αγώνες και τα βάσανα του παρελθόντος και θυμάται με νοσταλγία μόνο τις ευτυχισμένες στιγμές...

«Όχι δεν θα παρκάρουμε το Ζορμπά!»

Είναι στιγμές που νιώθεις ευλογημένος που κατάγεσαι από αυτό τον τόπο. 
Είναι και κάποιες άλλες που αισθάνεσαι ακριβώς το αντίθετο και, 
καθώς με αυτές έχουμε απόλυτη πληρότητα τους τελευταίους μήνες, ας ασχοληθούμε καλύτερα λίγο με τις πρώτες.
Διαβάζουμε και ακούμε τελευταία για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για το ότι θα πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τη δημόσια διοίκηση, για την προσαρμογή μας στις νέες γεωπολιτικές συνθήκες, για το ευρώ και τη δραχμή, για το ότι ο «Ζορμπάς» θα πρέπει «να πάει λίγο στην άκρη»...

Η επέλαση των Τούρκων στην Ελλάδα


Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή.  
Θυμάστε την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου χόρευε ζειμπέκικο με τον ομόλογο του  τότε Ισμαήλ Τζεμ;
Δεν χόρευαν μόνο , αλλά υπέγραφαν και πολιτιστικές συμφωνίες οι οποίες είχαν μέσα το κοινό ελληνοτουρκικό στοιχείο, μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Η εξυπνάδα και η στρατηγική των Τούρκων ακόμη και στα θέματα πολιτισμού  είναι γεγονός. 
Η βλακεία των Ελλήνων που κοιμούνται και πάλι τον ύπνο του δικαίου στα σεντόνια της οικονομικής κρίσης αφήνοντας ελεύθερο πεδίο στους Οθωμανούς να μας γεμίσουν συναισθήματα για τους μελοδραματικούς τους έρωτες στην μικρή οθόνη είναι και αυτή γεγονός...

Θα ψηφίσω Τσίπρα!

Θαυμάστε τον αέρα της εξουσίας.... Πως περπατά στη βροχή με τα χέρια στις τσέπες και τον κυριλέ κύριο δίπλα του να του κρατά την ομπρέλα.
Μόνο για τα αγροτικά και μόνο στην παράγραφο που χρησιμοποίησε το «θα» ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη πως 
θα υποστηρίξει τη βιώσιμη συνεργασία ιδιωτικών αγροτικών επιχειρήσεων με μεταποιητικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ...

Χ. Φλάισερ: Η Γερμανία πρέπει να αποζημιώσει την Ελλάδα


Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ενωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες, τονίζει ο διάσημος, αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
Απαριθμώντας αυτές τις απώλειες, επισημαίνει πως, πέρα από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους που δολοφονήθηκαν, δεκάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες εκτελέστηκαν, τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από πείνα, ένας στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά τη γερμανική οπισθοχώρηση, πολλοί ήταν άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περί τις 100.000 κατοικίες, ενώ ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε...

Ψηφίζουμε πάντα ψεύτες – Γιατί δεν αντέχουμε την αλήθεια

Του Γιάννη Λοβέρδου
Πολλοί φίλοι μου λένε, ολοένα και περισσότερο: Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ψηφίσουμε αυτούς τους ψεύτες;
Η απορία και το ερώτημα τους, που απορρέει από τον φόβο και την αγωνία για το πού πάει ο τόπος, είναι εύλογες.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολιτικοί λένε ψέματα. Αλλά πάντα έλεγαν ψέματα. Πάντα και παντού. Και σχεδόν πάντα, οι νικητές των εκλογών αλλά κι οι μεγαλύτεροι ηγέτες αυτής της χώρας, ήταν οι ιδανικότεροι ψεύτες και δημαγωγοί.
Aυτό συμβαίνει διότι ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια. Δεν θέλει να ακούει αλήθειες. Προτιμά τα ψέματα, τον ικανοποιούν, του κατευνάζουν την ...

Αυταπάτες παρεπιδημούντων στο Μαξίμου


Βοά η δημοσιογραφική πιάτσα από τους λίβελους που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας εναντίον πρώην συνεργατών του πρωθυπουργού, συνοδευόμενοι μάλιστα από αγιογραφίες άλλων.

Θα μου πείτε βεβαίως ότι δημοκρατία έχουμε (ακόμα τουλάχιστον) και ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει και να λέει ό,τι θέλει. Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι ότι και οι διαρροές και οι αγιογραφίες γίνονται αποκλειστικά σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ και μάλιστα σε κάποιους που είχαν διακριθεί στον αντισαμαρικό αγώνα.
Μια ματιά να ρίξει άλλωστε κανείς στον καθεστωτικό Τύπο θα διαπιστώσει πανεύκολα ότι οι πρώην εχθροί έχουν γίνει φίλοι και διαγκωνίζονται σε αγιογραφίες εκείνων που μέχρι πρότινος λοιδορούσαν συστηματικά...

Μοντέλα πόζαραν σε ...τάφους στρατιωτών

Μοντέλα πόζαραν σε ...τάφους στρατιωτών

Μοντέλα πόζαραν για φωτογράφηση σε τάφους στρατιωτών στο νεκροταφείο Λιτσακόφσκι της Ουκρανίας.

Φόντο για ορισμένες φωτογραφίες ήταν οι λευκοί σταυροί του μνημείου «Οι αετοί του Λβοφ», όπου έχουν θαφτεί Πολωνοί εθνοφρουροί, μεταξύ των οποίων και έφηβοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην άμυνα του Λβοφ κατά την περίοδο του Πολωνο-Ουκρανικού πολέμου (1918-1919) και κατά τη διάρκεια του Σοβιετο-Πολωνικού πολέμου (1919-1921).
Οι φωτογραφίες εκτίθεντο στο Μουσείο των Ιδεών του...

Πολιτικός "έφαγε" εκατομμύρια ευρώ κι έκανε ζωή χλιδάτη!

Νέο σκάνδαλο υπεξαίρεσης συγκλονίζει την Ιταλία!

Ένα νέο σκάνδαλο σίει την ιταλική πολιτική ζωή : Ο Φράνκο Φιορίτο, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο του Λατίου- της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης- κατηγορείται για υπεξαίρεση σειράς δημοσίων κονδυλίων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Φιορίτο φέρεται να χρησιμοποίησε μέρος των δημοσίων χρηματοδοτήσεων προς τα κόμματα για να βοηθήσει τη διοργάνωση «ελαφρών πάρτι», να αγοράσει αυτοκίνητα, να καλύψει έξοδα περιφερειακών συμβούλων που έφταναν και τις 100.000 ευρώ, να καλύψει διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και διακοπές στο ...

Επιτέλους! Καταργείται η ειδική σύνταξη των "εργατοπατέρων - συνδικαλιστών"

- Θα ισχύσει από 01/12/2012

- Ήταν θεσμοθετημένη από το 1937

- Δείτε ποιοί την δικαιούνταν

Ναι! Οι συνδικαλιστές έπαιρναν και ειδική σύνταξη. Εκτός από την κανονική. 
Όπως ανακοινώθηκε χθες, με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.
Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Aφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα...

Τελικά δέχθηκε ο κ. Προβόπουλος να μειωθεί στο μισό ο μισθός του


Τελικά απάντησε θετικά ο Διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος, αν και αρχικά εμφανιζόταν απρόθυμος , στην πρόταση της κυβέρνησης για την περικοπή μισθού του!
Σε νέα, περαιτέρω μείωση του μισθού του κατά 30% προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την πρώτη μείωση του 20% ο μισθός του να μειωθεί στο μισό. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει την προσπάθεια ελέγχου των εξόδων...

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το ελληνικό αδιέξοδο

Το τελευταίο τεύχος του Γερμανικού Περιοδικού Φιλοσοφίας είναι αφιερωμένο στο γερμανοτραφή στοχαστή Παναγιώτη Κονδύλη που είχε διαβλέψει την ελληνική κρίση από το 1998, χρονιά του θανάτου του.
Ανάμεσα στα διάφορα κείμενα, δημοσιεύεται μεταφρασμένη στα γερμανικά μια εκτενής συνέντευξη που είχε δώσει ο φιλόσοφος στο Σπύρο Κουτρούλη εκείνη τη μοιραία χρονιά και είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό «Νέα Κοινωνιολογία».
Υπάρχει εκεί ένα σημείο που μοιάζει προφητικό από τη σημερινή σκοπιά, ένα σημείο για το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο αμέσως εντόπισε ο κριτικός της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και το μεταφέρει ασχολίαστο στους αναγνώστες: ..

Σταφύλι το ευεργετικό!

Σταφύλια


Το σταφύλι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τα φλαβονοειδή με δράσεις κατά των ελεύθερων ριζών που προκαλούν τα χρόνια νοσήματα (καρκίνος, καρδιαγγειακά κα). Οι υδατάνθρακες που περιέχει αποτελούν ένα πολύ καλό «καύσιμο» για τους ανθρώπους.

Λειτουργεί ενάντια στην κατακράτηση υγρών, λόγω των θρεπτικών του συστατικών και του καλίου που περιέχει. 
Στη φλούδα του σταφυλιού (ιδιαίτερα του κόκκινου) υπάρχει η περίφημη ρεσβερατρόλη, ισχυρότατο αντιοξειδωτικό (και αντικαρκινικό) με ολοένα και μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με τις δράσεις της ...

Πως μπορείτε να μειώσετε το διατροφικό σας λίπος

Λίπος και διατροφή
Αν αποφασίσατε να ξαναμπείτε στην σειρά σας και δυσκολεύεστε να κάποιες μικρές και εύκολες συμβουλές για να μειώσετε το διατροφικό λίπος.
Ψωνίστε έξυπνα
μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων και διαλέξτε τροφές που δεν περιέχουν περισσότερο από 10γρ λίπους ανά 100γρ προϊόντος, χρησιμοποιήστε λίστες και μην ψωνίζετε όταν είστε πεινασμένοι. 
Δοκιμάστε εναλλακτικά τρόφιμα με χαμηλό λίπος π.χ άπαχα τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μαγειρέψτε έξυπνα: περιορίστε τις κρεμώδεις και λαδερές σάλτσες και χρησιμοποιήστε αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη για να μειώσετε την ανάγκη μαγειρικού λίπους
Το λάδι είναι λίπος γι' αυτό χρησιμοποιήστε το με φειδώ...

Οι λύσεις για την έξοδο από την κρίση


Του Πέτρου Δούκα
Πρ.υφυπουργού Οικονομικών
Οι περισσότεροι ξένοι, (κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τραπεζίτες, αλλά και οι απλοί Ευρωπαίοι πολίτες) μέχρι την περασμένη εβδομάδα, μας είχαν «ξεγραμμένους» από το ευρώ!  
Οι Ευρωπαίοι αντελήφθησαν ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την γενικότερη Πανευρωπαϊκή προσπάθεια σταθεροποίησης και άλλαξαν γραμμή!
Το θέμα για την Χώρα μας, δεν είναι αν απλά, θα καταφέρουμε να τσιμπολογήσουμε κάποια 'χαλάρωση' των μέτρων ή κάποια επιμήκυνση στη διασωλήνωση της οικονομίας μας. Ούτε το πως θα μαζέψουμε κι άλλους φόρους από τα ακίνητα αυτών που πάντα ήταν συνεπείς φορολογούμενοι. Και ένας ληστής με «καλάζνικωφ» μπορεί «να μαζέψει λεφτά»!
Το θέμα είναι πως θα την κάνουμε «τούρμπο»...

Πιράνχας, συνταγές και πολυφαρμακία - Όλη η διαδικασία της... κομπίνας!

Είναι μια αλήθεια πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η φαρμακευτική επιστήμη έχει προσφέρει μεγάλη βελτίωση στην ανθρώπινη ζωή. 
Τεράστια ποσά ξοδεύονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες στην έρευνα και εξέλιξη φαρμάκων, που βελτιώνουν την ζωή του ανθρώπου.
Προκειμένου να υπερκαλύψουν το τεράστιο κόστος των ερευνών, οι φαρμακευτικές λαμβάνουν πατέντες που τους εξασφαλίζουν την μονοπωλιακή εκμετάλλευση των ανακαλύψεών τους για περίπου δέκα χρόνια από την απονομή της πατέντας. 
Στον χρόνο αυτό πρέπει να λάβουν άδεια από οργανισμούς πιστοποίησης μετά από κλινικές έρευνες για την ασφάλεια και την...

Έτσι θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης


Με μία ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.
Στη συνέχεια και μόλις λάβουν το "πράσινο" φως από το υπουργείο Οικονομικών ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, 
θα τους γνωστοποιείται ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου  
που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να λάβουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Σύμφωνα με το...

Έγκλημα: Το Υπουργείο αρνείται να διδάσκονται ελληνικά στα Πομακοχώρια


Πόσες ακόμη αποδείξεις χρειαζόμαστε για να πούμε με σιγουριά ότι το ελληνικό κράτος είναι αυτοκαταστροφικό;

Της Μαρίας Γιαχνάκη
Υπάρχει ένα πραγματικά διαχρονικό αίτημα των  Πομάκων της Θράκης οι οποίοι αποτελούν το μισό πληθυσμό της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή και  ζητούν τα παιδιά τους να φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και όχι στα μειονοτικά.

Στα πομακοχώρια σήμερα, λειτουργούν μόνο μειονοτικά σχολεία όπου τα μισά μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά και στα αραβικά αφού τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν το Κοράνι . 
Τα παιδιά των Πομάκων δεν γνωρίζουν όμως ούτε μια λέξη τουρκική...

Σε ανοιχτή γραμμή καθημερινά το Μαξίμου με … ΣΥΡΙΖΑ


Μιλούν καθημερινά σχεδόν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας;

Υπάρχει και ο πολιτικός πολιτισμός τον οποίο σπάνια τον συναντούμε και που στην πολιτική ίσως και να μην αποτελεί καν θέμα, αφού ένας καυγάς … έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Σαμαράς και Τσίπρας ανταλλάσσουν απόψεις συχνά … μέσω των στενών συνεργατών τους που είναι … διαδικτυακή φίλοι και θίγουν πολλά από τα θέματα της επικαιρότητας
Ο κ. Παππάς εκ μέρους του κ. Τσίπρα και ο...

Νοικιάζουν σπίτια χωρίς να ζητούν ενοίκιο! Δείτε το video

Δείτε που έχει φτάσει η απόγνωση του κόσμου...

Δεν θέλει να μειώσει το μισθό του ο Προβόπουλος


Ενόχληση στο Μαξίμου από την στάση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας
Απρόθυμος εμφανίζεται, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος στο να μειώσει το μισθό του. 
Ακόμη δεν έχει απαντήσει στην σχετική επιστολή που του έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας κάτι που φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος...

Μητσοτάκης: «Επίτευγμα της Αριστεράς η Χρυσή Αυγή»


Να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες των άκρων ζητά ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για την πολιτική κατάσταση της χώρας και την άνοδο της Χρυσής Αυγής. 
Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης ο Μητσοτάκης εκτιμά ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι επίτευγμα της Αριστεράς.  
Υπογράμμισε μάλιστα ότι για το καλό του τόπου πρέπει να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες των άκρων...

Ο Νεοέλληνας και η... «ομελέτα»

Ο Νεοέλληνας και η... «ομελέτα»
Είχαμε ένα πολιτικό που επί χρόνια μας δούλευε «ψηλό γαζί» και μάλιστα έφτανε στο σημείο να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις μαζί με τους εργαζόμενους για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.  
Στη συνέχεια αφού του εμπιστευτήκαμε την πρωθυπουργία άρχισε το «μεγάλο» του έργο. Ενώ κατεδάφιζε κάθε εργατικό δικαίωμα, ο ίδιος έκανε γυμναστική σε πανάκριβο γυμναστήριο τα οποίο είχε εγκαταστήσει στα γραφεία του κόμματος του με έξοδα όχι φυσικά από την τσέπη του.
Να είναι καλά τα κορόιδα οι οπαδοί του κόμματος του...

Πέντε κορυφαίοι πολιτικοί στους 32 «κλέφτες» της λίστας του ΣΔΟΕ.

Πέντε κορυφαίοι πολιτικοί στους 32 «κλέφτες» της λίστας του ΣΔΟΕ.
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καθώς πλησιάζει η μέρα που θα παραδοθεί από το ΣΔΟΕ το πόρισμα για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό πολιτικών προσώπων τα τελευταία χρόνια, καθώς τα χρήματα που έχουν ή ξοδεύουν σε δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες τους.
Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και τα έως τώρα στοιχεία κρατούνται ως εφτασφράγιστο μυστικό από τον νέο επικεφαλής της υπηρεσίας Στέλιο Στασινόπουλο που πρόσφατα...

Έλεος Γιώργο Νταλάρα... Όλα εμπόριο είναι; !

Τα θαύματα του

Πρόκληση δεν είναι, Γιώργο Νταλάρα, να πας να κάνεις συναυλία στη Σμύρνη, στις 25 Σεπτεμβρίου, τις μέρες που όλος ο Ελληνισμός πενθεί τα 90χρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τότε που οι ορδές του Κεμάλ έκαψαν τη Σμύρνη;

Έλεος!  
Την ώρα που χιλιάδες συγγενείς εκείνων των μαρτυρικών Ελλήνων δακρύζουν και οι μνήμες ξανάρχονται στον νου, εσύ πας να τραγουδήσεις τι;  
Όλα εμπόριο είναι; 
Εκτός κι αν κι εσύ, Γιώργο Νταλάρα....

Το άρθρο του μήνα! Η τεράστια ευθύνη των δημοσιογράφων

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Χάρις στο διαδίκτυο μαθαίνουμε [ένα 5% του λαού;] τί έλεγαν παλαιότερα διάφορες προσωπικότητες για τη σημερινή κατάσταση, την οποία προέβλεπαν λίγο-πολύ ως αναπόδραστη.
Το 1993 ο Βασίλης Λεβέντης ωρύετο από το «Κανάλι 29» ότι κάποια μέρα θα μας πουν οι πολιτικοί πως ζούσαμε με δανεικά, τα οποία φάγαμε όλοι μαζί, επειδή αυτοί δανείζονταν για χάρη μας, ώστε να ικανοποιήσουν την απαίτησή μας να ζούμε υπεράνω των δυνάμεών μας. Πόσοι τον είχαν ακούσει....

Βαρόμετρο Public Issue: Πρώτη η ΝΔ με 43%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 41% στην παράσταση νίκης

Προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

φαίνεται πως έχει η ΝΔ η οποία συγκεντρώνει 43% έναντι 41% στην παράσταση νίκης στο πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στο βαρόμετρο αποτυπώνεται έντονα η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που κυβέρνηση  και αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας, με το 79% να δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 85% από την αντιπολίτευση, ενώ ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 20% των ερωτηθέντων και από την αντιπολίτευση το 13%....

«Θα ζήσετε χειρότερα, αλλά δεν θα πεθάνετε» η...«λογική» πίσω από τα μέτρα λιτότητας

XRIMANEWS.GR«Θα ζήσετε χειρότερα, αλλά δεν θα πεθάνετε» 
είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της σερβικής κυβέρνησης Μλάτζαν Ντίνκιτς στους Σέρβους πολίτες, εξηγώντας την αναγκαιότητα των μέτρων λιτότητας που ελήφθησαν.
Οπως είπε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ιδιωτικού σταθμού Β92, το κράτος θα χρεοκοπούσε εάν δεν είχαν υιοθετηθεί αυτά τα μέτρα...

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ινδία και... Κίνα οι μεγάλοι χαμένοι του 2012

Για την παγκόσμια οικονομία, η ύφεση του 2008/09 υπήρξε ό,τι χειρότερο είχε βιώσει ο κόσμος μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930. 
Ομως, για κάποιες μεμονωμένες χώρες, το 2012 αποδεικνύεται χειρότερο και από το 2009 σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη. 
Μία από αυτές είναι και η Ελλάδα.
Οπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το CNBC, η Ελλάδα δεν γλίτωσε την ύφεση του 2009, αλλά λόγω των εξελίξεων στην Ευρωζώνη δεν κατάφερε να ανακάμψει έκτοτε. Αντίθετα, η οικονομία της συνεχίζει να συρρικνώνεται - κατά 5,4% πέρυσι και 5,2% φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ...

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το βίντεο που κέρδισε στον διαγωνισμό Wildlife 2012

Νικητής αναδείχτηκε ο 37χρονος Raymond Besant
Το βίντεο απεικονίζει ένα σμήνος από πουλιά να  πετούν γύρω από απότομα βράχια στο Όρκνεϊ.
Δείτε το:

Το δώρο της παπλωματούς

Μία γυναίκα, που κανείς δε γνώριζε από πού και πότε εμφανίστηκε στην πολιτεία, ζούσε σ΄ ένα μικρό σπιτάκι στο βουνό και μέρα νύχτα δούλευε και έφτιαχνε τα πιο όμορφα παπλώματα που είχανε ποτέ υπάρξει. 
Πλήθος πλουσίων ανέβαιναν στο σπίτι της προσφέροντάς της τεράστια χρηματικά ποσά, για να τους φτιάξει ένα από τα μαγικά της παπλώματα. 
Η ίδια ευγενικά απαντούσε ότι δεν τα είχε για πούλημα. Και αργά το βράδυ τριγυρνούσε στα σκοτεινά στενά και τα χάριζε σε άστεγους και σε όποιον έκρινε ότι τα είχε ανάγκη.
Στην ίδια πολιτεία ζούσε και ένας βασιλιάς, που το μόνο που γέμιζε την άδεια του ζωή ήταν ένα: τα δώρα....

Η ελληνική «ιερή αγελάδα», ονόματι δημόσιος υπάλληλος

Στη μακρινή Ινδία υπάρχει ένα ζώο που δε θανατώνεται ούτε καταναλώνεται, αντιμετωπιζόμενο ως ιερό: η αγελάδα. 
Στην κοντινή Ελλάδα υπάρχει ένα είδος υπαλλήλου που αντιμετωπίζεται ως «ιερή αγελάδα»: ο δημόσιος υπάλληλος. 
Μετά από μία διετία μη συγχώνευσης ή κατάργησης περιττών δημοσίων οργανισμών και μιας εφεδρείας-παρωδίας, η τρόικα από χθες το έκανε σαφές: απολύσεις εδώ και τώρα...