Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το λιοντάρι σκοτώνει κοιτάζοντας

Όταν ο άλλος βλέπει ότι τον φοβάσαι, αποκτά δύναμη. 

Όταν βλέπει τη δύναμή σου, σε φοβάται. 

Το λιοντάρι είναι δυνατό, γιατί τα άλλα ζώα είναι αδύναμα. 
Το λιοντάρι τρώει το κρέας των άλλων, γιατί τα άλλα το αφήνουν να τα φάει. 
Το λιοντάρι δεν σκοτώνει με τα νύχια ή με τα δόντια. Το λιοντάρι σκοτώνει κοιτάζοντας.  
Στην αρχή πλησιάζει σιγά σιγά, αθόρυβα, γιατί έχει σύννεφα στα πόδια που σκοτώνουν το θόρυβο...

Ο Δεκέμβριος το ορόσημο για την Ελλάδα - H αρχή του τέλους;


Η Ιστορία αποφασίζει
Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις εκλογικής επιρροής των κομμάτων 75 ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αυτή που δημοσιεύεται σήμερα στην Pulse και αυτή της περασμένης Κυριακής της ALCO, απλά αποτυπώνουν σε αριθμούς ότι η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού όχι απλώς έχει αυξηθεί μετά την προσωρινή (λογική) κόπωση λόγω των δύο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και των προσδοκιών που γέννησε το νέο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά πλέον "επανεκκινείται" με ιδιαίτερη ορμή.
Μια "επανεκκίνηση" που μπορεί να αποτελέσει την τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε ουσιαστικά τον Οκτωβριο του 2009 με την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τυπικά τον Μάϊο του 2010 με τη προσφυγή στο ΔΝΤ και τον...

Έλληνες εσωτερικού και εξωτερικού …

Αγγίζουμε σήμερα ένα από τα ενδιαφέροντα παράδοξα του ελληνισμού: 
Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν εργάζονται και σταδιοδρομούν στο εξωτερικό, αδυνατούν να στήσουν ένα αποτελεσματικό κράτος και μια δίκαιη κοινωνία στην ίδια τους τη χώρα.
Δεν καταφέρνουν καν να συμβιώσουν αρμονικά. 
Πως εξηγείται το παράδοξο αυτό; 
Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που επιτυγχάνουν έξω αποτυγχάνουν τόσο οικτρά μέσα στην ίδια τους τη χώρα; 

Το Φαρμακείο της Φύσης..

Η Φύση δημιούργησε και εξασφάλισε στον άνθρωπο όλα όσα χρειάζεται για τροφή και τα οποία γίνονται ακόμα πιο ισχυρά όταν τα καταναλώνει ωμά. 
Επειδή όμως μαθαίνουμε αρκετά αργά για το λόγο αυτό μέσα από τα σχήματα μάς καθοδηγεί για εκείνα τα τρόφιμα τα οποία χρειάζεται το συγκεκριμένο μέρος του σώματός μας...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οφσάιντ


Τα πράγματα είναι απλά: ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. 
Ο εξτρεμισμός, είναι εξίσου επικίνδυνος, είτε είναι «κόκκινος», είτε είναι «μαύρος». 
Η Χρυσή Αυγή, δεν θα βρει πουθενά συνομιλητές με κύρος, τελεία και παύλα. 
Από την άλλη, στην Κουμουνδούρου, όπου έχουν «φιλοδοξίες» να κυβερνήσουν, το έχασαν το παιχνίδι από τη σέντρα, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα τους στην Ευρώπη...

Ο Ελληνοαμερικανός Τσάρλι Κριστ παρουσίασε τον Ομπάμα στο Συνέδριο


O Ελληνοαμερικανός πρώην Κυβερνήτης της Φλόριντα Τσάρλι Κριστ ήταν ένας μεταξύ των κύριων ομιλητών που παρουσίασαν τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο την Πέμπτη το βράδυ του πρόσφερε το χρίσμα να επιδιώξει επανεκλογή στον Λευκό Οίκο τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Ο ομογενής ομιλητής υπενθύμισε ότι ο τέως Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέηγκαν είχε...

Η ελληνική φέτα κερδίζει τις ΗΠΑ

Εντυπωσιακή άνοδο σε αξία, κατά 87,1%
έχουν σημειώσει οι εξαγωγές της ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, φθάνοντας τα 5,039 εκατ. δολάρια, έναντι 2,693 εκατ. δολ. συγκριτικά με την ίδια περίοδο του παρελθόντος έτους και η σημαντική αυτή ενίσχυση οδήγησε στην άνοδο της χώρας μας στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, υπερσκελίζοντας τις γειτονικές Βουλγαρία και Ιταλία.
Αυτά αναφέρονται σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του προϊσταμένου και γραμματέα Β' Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου μας στη Νέα Υόρκη, Ζήση Ζαμουήλ...

Γιατί αργήσατε τόσο, κύριε Ντράγκι;

Και μας κάνατε "πειραματόζωο";

Με την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αμιγώς πολιτική λύση του προβλήματος της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, που από την πρώτη στιγμή την επιζητούσαμε στο Ε Μ ΠΡΟ Σ  για Ανάπτυξη, και λέγαμε ότι η λύση θα έρθει μόνο με πολιτική απόφαση.
Έτσι η απόφαση Ντράγκι, ήταν πολιτική γιατί  δεν στηρίχτηκε στην «καλή υγεία» των οικονομιών των χωρών του ευρώ, αλλά στην ανάγκη να στηριχτούν οι «αδύναμοι κρίκοι», ώστε να μην καταρρεύσει συνολικά το οικοδόμημα του ευρώ.
Η απόφαση αυτή οδηγεί φυσικά στο συμπέρασμα ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μονάχα με πολιτικούς όρους. 
Όχι με την ανάγνωση των δημοσιονομικών μεγεθών. 
Όχι με τη στείρα προσήλωση στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και την αυτοκαταστροφική λιτότητα.
Αυτό όμως. από την άλλη πλευρά, αποδεικνύει και την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας που υπάρχει σήμερα στην Ευρωπαική Ένωση! 
Τι να πει κανείς... Την πολιτική απόφαση την πήραν οι... τραπεζίτες!
Τα λάθη και τις ολιγωρίες τις δικές σας, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τελικά και μάλιστα πάρα πολύ ακριβά.
Ε Μ ΠΡΟ Σ 

Ο Σοσιαλισμός παραμένει… αδιόρθωτος


Με νέα σύντροφο, πολύ μικρότερη από τον ίδιο σε ηλικία, 

εντόπισαν τα γαλλικά ΜΜΕ τον Ντομινίκ Στρος-Καν. 
Ο οποίος επιβεβαιώνει το πολλάκις διαπιστωθέν στο παρελθόν ρηθέν ότι, ο Σοσιαλισμός παραμένει… αδιόρθωτος. Όπως και οι πλέον διαπρεπείς εκπρόσωποί του.
Ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ενός πικάντικου σκανδάλου λόγω της ιστορίας του Sofitel με την καμαριέρα, έχασε τη ...

Τούρκοι φονιάδες & ψεύτες: Στο ... Λονδίνο (!) πήγαινε το δουλεμπορικό - τάφος των 60!


Το μέγεθος της φρίκης από την μαζική δολοφονία των 60 λαθρομεταναστών από την Τουρκία - γιατί ο πραγματικός δολοφόνος είναι το τουρκικό κράτος - που τους έπνιξαν οι δουλέμποροι λίγα μέτρα από τις ακτές της Σμύρνης, 
ξεπερνιέται μόνο από την εκπληκτική αφασία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πλέον έχει δείχνει σαφείς τάσεις φινλανδοποίησης έναντι της Άγκυρας.
Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν στοιβάζονται στς μικρασιατικά παράλια έτοιμοι να ξεχυθούν στα νησιά και η χθεσινή τραγωδία έδινε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην χώρα να αναδείξει το κορυφαίο πρόβλημα ασφάλειας που της προκαλεί η Τουρκία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί ούτε "κιχ" από...

Προελαύνουν οι Κούρδοι στην Ν.Α Τουρκία - Βίντεο και φωτό από τις μάχες



Νέα τακτική ήττα στο πεδίο της μάχης, 


αλλά και επικοινωνιακή καταστροφή για τον τουρκικό Στρατό και για την τουρκική κυβέρνηση η οποία προωθεί την εικόνα της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης  
αποτελεί η δημοσίευση τουρκικής εφημερίδας, που απεικονίζει το ίδιο φυλάκιο που είχε επισκεφθεί ο Ερντογάν το 2010, το 2012 να τελεί υπό κουρδική κατοχή. 
Σίγουρα πολλοί λίγοι θα περίμεναν αυτή την εξέλιξη όταν ξεκίνησε το ΡΚΚ τη μεγάλη του επίθεση διαρκείας στην περιφέρεια Χακάρι.
Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα...

Απαγορεύτηκε να ποζάρει με την Ελληνική Σημαία!

Προφανώς θέλουν να μας τρελάνουν λίγο λίγο για να είμαστε εύκολα θύματα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. 

Το νεαρό ζευγάρι από την Καβάλα, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί αυτό που του συνέβη. 
Επισκέφθηκαν την Αθήνα και όλα χαρά ανέβηκαν στην Ακρόπολη. 
Εκεί, η κοπέλα έβγαλε από την τσάντα της μια ελληνική σημαία και ζήτησε από τον άνθρωπό της να τη φωτογραφίσει, καθώς θα την κρατούσε μπροστά στο μνημείο. Ακολούθησε πανικός!
Οι φύλακες έπεσαν πάνω της, της είπαν ότι αυτό... απαγορεύεται (!), επικαλέστηκαν μια...

Η πραγματική κρίση είναι κρίση ανταγωνιστικότητας...

20120906-232622.jpgΔυνάμει σύμμαχος…
Είναι πλέον εμφανές, από την εξέλιξη των πραγμάτων, ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι ένας μύθος. 

Η  πραγματική κρίση είναι κρίση ανταγωνιστικότητας, απόρροια της παγκοσμιοποίησης, που τόσο άκριτα υιοθέτησε η Γηραιά Ήπειρος. 
Αυτή την κρίση καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και δυστυχώς η λύση της είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι της κρίσης χρέους...

Πούτιν: To oμαδικό σεξ λένε πως είναι καλύτερο από το ατομικό...


...γιατί όπως σε οποιαδήποτε άλλη ομαδική δουλειά, μπορεί κανείς να τεμπελιάσει!

Πολύ...προχωρημένη τοποθέτηση του Ρώσου ηγέτη!
Στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και μεταξύ άλλων πολιτικών θεμάτων  η συζήτηση πήγε και στην πρόσφατη καταδίκη των τριών γυναικών, μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot έπειτα από μια δράση τους εναντίον του... ιδίου σε εκκλησία.
Αναφερόμενος στο θέμα είπε πως....

Επιστροφή στο 1978 για την καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων



XRIMANEWS.GRΟλοκληρώθηκε και ο Αύγουστος με τις αγορές να βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το άμεσο μέλλον. 
Το ΧΑ κατάφερε να κλείσει με άνοδο 8,04% τον Αύγουστο, έχοντας πέντε διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες, καθώς τα τραπεζικά DEALαναγκαστικά θα πρέπει να προχωρήσουν. 
Την ίδια στιγμή, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1970, οι καταθέσεις έχουν εξανεμιστεί, με 9 στους 10 Έλληνες να έχουν λιγότερο από 10.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και η ανεργία να είναι η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη και να αγγίζει το 24,4 %...

Απογειώθηκαν οι αγορές μετά την Ομιλία Ντράγκι - Καλπάζει η ανεργία στην Ελλάδα


XRIMANEWS.GRΟ Μάριο Ντράγκι και η ΕΚΤ, άφησαν τα λόγια και πέρασαν πλέον στα έργα. 

Οι «αγορές» προεξοφλούσαν ότι θα συνέβαινε αυτό, καθώς όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος εάν και αυτή την φορά δεν προχωρούσε σε πράξεις. 
Τελικά, αποφάσισαν να βοηθήσουν τις προβληματικές χώρες αγοράζοντας βραχυπρόθεσμα ομόλογα, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτή την φάση.  
Η είδηση αυτή, απογείωσε τις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και Αμερική, που περνούσαν σε νέα μακροπρόθεσμα υψηλά...

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η δικαίωση Καραμανλή ήλθε και από τον Τσίπρα! - Ολόκληρη η πρόταση για την "Εξεταστική"

http://3.bp.blogspot.com/-F1MWaFalBgM/T_lCBXgPdRI/AAAAAAABtsg/BVllUmzdAb4/s320/tsipras_karamanlis.jpg
Α. Τσίπρας - Κ. Καραμανλης
 

Να δούμε τι θα κάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Στην πρόταση αυτή συνοψίζονται όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας και την μεθόδευση του μνημονίου, εξ’ ολοκλήρου ταυτισμένα με την διακυβέρνηση Παπανδρέου. Εξειδικεύει τις ευθύνες στα πρόσωπα των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλου, τονίζοντας και το σκάνδαλο των CDS που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Το αναμενόμενο θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει την πρόταση του για εξεταστική ώστε να λαϊκίσει αφορίζοντας “τα δύο μεγάλα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα”. Η πρόταση όμως της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, αποτελεί ένα μνημείο σοβαρότητας χωρίς αοριστολογίες...

Όταν μιλά ο Παυλόπουλος ξέρετε ποιος μιλά: ΝΑΙ στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Άμεση η αντίδραση του!


"Έτσι όπως έρχονται τα πράγματα είναι προτιμότερο, σεβόμενοι και τη Δικαιοσύνη, να γίνει η έρευνα το ταχύτερο δυνατό. Δεν ανακόπτει αυτή η έρευνα τη δουλειά που έχουν να κάνουν τα τρία κόμματα'', ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής "για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης".
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον Real FM και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο υποστήριξε ότι...

Ο πόλεμος Παπανδρέου - Τσίπρα μόλις ξεκίνησε, εκτός και εντός Βουλής!

Έρχεται... πόλεμος στη Βουλή ανάμεσά τους 

Τι λέει στην ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός 
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική όσον αφορά το μνημόνιο, ως γνωστόν προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Προκάλεσε όμως και τον... ενδιαφερόμενο, τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος χθες, αργά τη νύχτα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξαπολύσει σφοδρή επίθεση προς την Κουμουνδούρου, την ίδια ώρα που αφήνει αιχμές και για άλλα πρόσωπα, χωρίς να τα αναφέρει!
Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση λέει τα εξής

Τι σημαίνει η ανακοίνωση αποπληρωμής του ελληνικού εθνικού χρέους;

Γράφει για το θέμα, ο Νικόλαος Γεωργαντζάς
Καθηγητής συστημικής δυναμικής στο πανεπιστήμιο Fordham της Νέα Υόρκης

Τι σημαίνει άραγε η ανακοίνωση αποπληρωμής του ελληνικού εθνικού χρέους (βλ. παρακάτω) γιά τον ελληνικό μας κόσμο; 
Τι σημαίνει γιά την ελληνική μας κοινωνία;
Είναι σύμπτωση όταν ένας παραδοσιακά αριστερός Δημήτρης Καζάκης και ένας παραδοσιακά δεξιός Γιώργος Τράγκας συμφωνούν περί της αμέσου ανάγκης αντίστασης από τον ελληνικό μας κόσμο, έναντι του..
νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας και της πολλαπλής κατοχής της Ελλάδος;
Μήπως τούτο σημαίνει πως 

Γη & ακίνητα επιθυμούν οι Αμερικανοί

Η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα προβάλλεται όλο και περισσότερο από αμερικανικά ΜΜΕ. 
Ακόμη και ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε ενδιαφέρον για την αγορά εκτάσεων γης.
Ενδεικτικό είναι το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, στο οποίο γίνεται αναφορά σε επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, όπου «οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν κομμάτια της ευρωπαϊκής ιστορίας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές», όπως...

Παπούλιας: Μείωση στο μισθό που χάρισε, τι συμβαίνει;

Μείωση στο μισθό που χάρισε;
Η αλήθεια είναι ότι η είδηση της τελευταίας στιγμής που αφορά στην ευαισθησία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να ζητήσει «μείωση του μισθού του» μας… μπέρδεψε. Αφού τον περασμένο Φεβρουάριο είχε «χαρίσει» το μισθό του τώρα πως ζητάει μείωση;
Στις 15 Φεβρουαρίου του 2012, η είδηση που έκανε το γύρο του διαδικτύου και μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δελτία, αφορούσε στην απόφαση του Προέδρου να «χαρίσει το μισθό του, ύψους 278.400 ευρώ το χρόνο, σε μια συμβολική κίνηση».
Αν λοιπόν το...

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακές φωτογραφίες του 2012

Το κοινωνικό πείραμα ή η φαντασία στην εξουσία...

...του Antanas Mockus

Η παρακάτω ιστορία συνέβη στη Μποκοτά και μοιάζει σαν παραμύθι. 
Είναι όμως πραγματική και αποκαλύπτει ότι το χιούμορ και η διάθεση να αλλάξεις τα κακώς κείμενα δε συμβαδίζουν με τους αυστηρούς νόμους και τα πρόστιμα.
Ο Antanas Mockus μαθηματικός και φιλόσοφος δεν είχε καμία εμπειρία στην πολιτική προτού εκλεγεί δήμαρχος το 1993, στην πρωτεύουσα της Κολομβίας. 
Κατά την προεκλογική περίοδο είχε φορέσει το κοστούμι του Superman, αυτοχρίστηκε “υπέρ-πολίτης” και βγήκε στους δρόμους για να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του. Στην αρχή προκάλεσε γέλιο και έντονη αμφισβήτηση...

Έχουν ανοσία στον καρκίνο!!

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. 
Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο...

Πόσο ασφαλή είναι τα βιολογικά προΐόντα

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine, τα βιολογικά τρόφιμα δεν είναι περισσότερο θρεπτικά από τα συμβατικά, ενώ είναι εξίσου πιθανό να είναι μολυσμένα με ορισμένα βακτήρια.
Από την άλλη, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βιολογικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόνων ή να φιλοξενούν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά...

Επιστροφή στη γεωργία - Aν θέλουμε να επιβιώσουμε!

"ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ προτείνουν αγρότες και επιστήμονες"

είναι το -πολύ ενδιαφέρον- πρώτο θέμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"  
(συγχαρητήρια σε όποιον το διάλεξε για πρώτο θέμα).
Και πράγματι, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που επέτυχε δια των ...επιδοτήσεων, η Ευρωπαϊκή Διάλυση... συγνώμη, Ένωση, είναι ώρα να αντιστρέψουμε τα πράγματα:

Μέχρι τώρα δινόταν απλόχερα χρήματα, για να καταστρέφουν οι αγρότες τις καλλιέργειες.
Καιρός είναι να δίνονται πλέον χρήματα για να ξαναφυτευτούν τα χωράφια και κυρίως για να μειωθεί το κόστος της καλλιέργειας...

Αμετανόητη για την πράξη της η... "σιγανοπαπαδιά"

Αδερφή ιερέα: "Να σαπίσει στη φυλακή" 

"Θέλω να σαπίσει στην φυλακή. Το κακό που μας έκανε δεν μπορώ να το περιγράψω. Σε όλους μας, αλλά πιο πολύ στα τρία παιδάκια τους. Μέχρι και χθες, λίγο πριν αποκαλυφθούν τα όσα έκανε, μου έλεγε Έφη σ' αγαπώ. Και εγώ της έλεγα, Δώρα, θα το περάσουμε μαζί". Νόμιζα ότι θρηνεί για τον άνδρα της."
Τα συγκλονιστικά αυτά λόγια ανήκουν στην αδερφή του θύματος, του 51χρονου ιερέα, πατέρα 3 παιδιών που δολοφονήθηκε την Δευτέρα στην Ηλεία με οκτώ σφαίρες από τον εραστή της συζύγου, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της Αστυνομίας.

Όπως η ίδια αναφέρει...

Πρόταση για τις Αποκρατικοποιήσεις


Του Πέτρου Δούκα, πρώην υφυπουργού Οικονομικών 
Το πρόβλημα της Χώρας μας δεν είναι απλά να εξασφαλίσει κάποια παράταση στη διασωλήνωσή της και στη μιζέρια της. 
Και 5 χρόνια παράταση να μας δώσουν, πάλι ουραγοί, αναξιοκρατικοί, και αναποτελεσματικοί θα παραμείνουμε.
Το θέμα είναι πως να κάνουμε την Πατρίδα μας "τούρμπο", πρωτοπόρα, αποτελεσματική, αξιοκρατική, εύνομη! 
Πως να σπάσουμε τα συστήματα και τις αγκυλώσεις που ρίζωσαν γιά τα καλά εδώ και δεκαετίες...

Η εκλεκτή πελατεία θέλει κι άλλη εσωτερική υποτίμηση

Είναι αρκετά απλό να ανατρέξει κάποιος σε πρόσφατες ή παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για να αναδείξει τις αντιφάσεις με την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Είτε πρόκειται για την αντίθεσή του σε οριζόντιες περικοπές, την οποία μόλις προ τριμήνου επανέλαβε, είτε για την υπόσχεση ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή ώστε να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους και να μη χρειάζεται η επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις.
Η αλήθεια είναι ότι τα νέα μέτρα όχι απλώς είναι οριζόντια, αλλά αποτελούν ακριβή αντιγραφή εκείνων που ελήφθησαν στο παρελθόν. Αντί για αλλαγή πολιτικής, εκτελείται η συνήθης λογιστική άσκηση «πόσα θα κοπούν και πότε»...

Αυτό το σούργελο το ψήφισαν οι Έλληνες για βουλευτή ...

....

Ομολόγησε η παπαδιά: Έτσι σχεδιάζαμε να σκοτώσουμε τον παπά


Ισχυρίστηκε ότι την κακοποιούσε ο παπάς και ότι ο 40χρονος εραστής της φρόντισε να τον βγάλει από τη μέση

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης με τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα από τη σύζυγό του και τον εραστή της. 
Χθες η 43χρονη παπαδιά και ο 40χρονος φίλος ομολόγησαν πως είχαν σχεδιάσει την εκτέλεση του ιερέα. Στην κατάθεση της η γυναίκα που αρχικά προσποιούνταν τη θλιμμένη – συγκλονισμένη σύζυγο δολοφονηθέντος ισχυρίστηκε πως δεν άντεχε άλλο τον ιερέα σύζυγο της γιατί την κακομεταχειριζόταν και την χτυπούσε.
Σύμφωνα με το...

Η κομματική ταυτότητα εναντίον ικανότητας



Μαρία Βακόλα *
Η κομματική ταυτότητα είχε πάντα εξέχοντα ρόλο στη δημόσια ζωή μας
Η ψήφος ήταν πάντα αντικείμενο “δούναι και λαβείν” με την ψήφο να δίνεται και το διορισμό ή ό,τι άλλο να λαμβάνεται εις αντάλλαγμα. 
Η τοποθέτηση ατόμων με τα γνωστά ραβασάκια και τηλεφωνήματα είναι σε όλους μας γνωστά. Είναι όμως πλέον ανεκτά; Και αυτή είναι η συλλογιστική μου.
Όταν μια κυβέρνηση ‘διορίζει’ με βάση την... κομματική ταυτότητα ...

Πήρε το ρωσικό δάνειο των 5 δισ. ευρώ η Κύπρος!

Η Ρωσία συμφώνησε να δώσει στην Κύπρο το δάνειο των 5 δισ. ευρώ 

αλλά αυτό θα γίνει τυπικά σε δαβούλευση με το ΔΝΤ, του οποίου η Ρωσία είναι μέλος και μάλιστα εσχάτως ισχυροποιημένο μετά την καταβολή 20 δισ. ευρώ στο ταμείο του Ταμείου! 
Mέχρι στιγμής o υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή δεν έχει καμμία ...

Ο "ειρηνιστής" Αλέξης Τσίπρας - Τι γράφουν τουρκικές εφημερίδες

Μήνυμα ειρήνης στην Τουρκία 

έστειλε ο  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Τσίπρας,σύμφωνα με την Hurriyet
Σε δημοσίευμά της έχει τίτλο « Ο Ελληνας ηγέτης είπε ¨αν ζούσε ο Ναζίμ θα ήθελε ειρήν稻 .

Η Aksam με τον τίτλο « Το άτακτο παιδί του γείτονα έδωσε μήνυμα ειρήνης με τον Ναζίμ» γράφουν ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κ.Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα ειρήνης στην Τουρκία με την ευκαιρία της εκδήλωσης « Ειρήνη Ντικιλί και Ημέρες Ναζίμ Χικμέτ» που οργάνωσε ο Δήμος του Ντικιλί...

Σφοδρή επίθεση Θεοδωράκη στον Αλέξη Τσίπρα


Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Aλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτή εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που ο ίδιος ίδρυσε.
Στην εισήγηση με ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παραθέτει και τους λόγους που αρνήθηκε στον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17η Ιουνίου. Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες...

Πώς η αστυνομία εξιχνίασε την άγρια δολοφονία του ιερέα - Τα πέντε «λάθη» του σατανικού ζεύγους των δολοφόνων

Ένας 41χρονος από τους Κρουνούς Κρεστένων που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του 52χρονου ιερέα, είναι ο άνδρας που τον «γάζωσε» εν ψυχρώ με...
οκτώ σφαίρες στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας!
 
Η 43χρονη παπαδιά ομολόγησε ότι γνώριζε το σχέδιο του εραστή της, το οποίο είχαν καταστρώσει μαζί!
Τα κενά στα...

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αίτια, συμπτώματα και θεραπείες της εξουσιολειχίας

Δεν φταίν’ οι λείχοι αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν. Αυτοί πάντα με την κυβέρνηση είναι.

Η εξέταση των πολιτικoϊατρικών φαινομένων παρουσιάζει πάντοτε μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον. 
Η ανάλυσή τους, τόσο από πλευράς εμπειρικής παρατήρησης, όσο και η ένταξή τους στα πλαίσια της επιστημονικής θεωρίας, καλύπτει μια πλειάδα κλάδων των φυσικών τε και κοινωνικών επιστημών.
Ιδίως όταν πρόκειται για φαινόμενα που εμφανίζουν μαζικό χαρακτήρα, όπως η πρόσφατη ραγδαία –πλην μη απρόβλεπτη– επιδημία εξουσιολειχίας, η οποία μαστίζει μετεκλογικώς τα διεμπλεκόμενα ΜΜΕ και τις...

Σεξουαλική παρενόχληση από τη... «δασκάλα της χρονιάς»

Από τα σύννεφα έπεσε η τοπική κοινωνία στο Νιου Τζέρσεϊ, 

όταν έγινε γνωστό πως η 33χρονη Έρικα Ντεπάλο, η οποία πέρυσι είχε κερδίσει τον τίτλο της «δασκάλας της χρονιάς», συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε συνάψει σεξουαλική σχέση με 15χρονο μαθητή της.
Σύμφωνα με το CBS New York, η νεαρή γυναίκα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενώ ταυτόχρονα οι Αρχές θεωρούν ότι...

-" Μπαμπα, τι ειναι η πολιτικη ..."

Ενα αγορακι ρωταει τον πατερα του
-" Μπαμπα, τι ειναι η πολιτικη ..."

Ο πατερας απανταει
- " Βλεπεις, παιδι μου, εγω φερνω τα λεφτα σπιτι, επομενως ειμαι ο Καπιταλισμος - η μητερα σου διαχειριζεται τα οικονομικα, επομενως ειναι το Κρατος - κυβέρνηση,
ο παππους σου, παρακολουθει εαν ολα ειναι εν ταξει, επομενως ειναι το Συνδικατο.- η γυναικα που ασχολειται με το νοικοκυριο, ειναι η Εργατικη ταξη.

Εχουμε ολοι μας ενα και μοναδικο στοχο. ειναι να περνας καλα...

Να δούμε πότε θα εκμεταλλευτούν διπλωματικά στην Αθήνα τη Ρώσο - Τουρκική κόντρα..!


«Αγριεύει» η Μόσχα με Τουρκία

Η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom απέστειλε προειδοποίηση προς την Τουρκία σε ό,τι αφορά την συμφωνία Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας. 
Η πρόθεση της γείτονας είναι να αναπτύξει και να ολοκληρώσει μέχρι το 2018 το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ) με το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είναι ευθέως ανταγωνιστικός προς τον South Stream.
Η ρωσική εταιρεία, η οποία προμηθεύει την Τουρκία με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε...

Τα θεμέλια του Ελληνισμού

Ακόμα και στα συντρίμμια της κοινωνίας, αυτός που το αναζητά επί του πρακτέου, θα βρει τα θεμέλια του Ελληνισμού. 
Μπορεί να υπάρχει παντού μια θεσμική σαβούρα που κρύβει τα αξιοθέατα της πατρίδας μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν. 
Κι αν μερικοί θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι χαμένη κι αν έχασαν τα ιδανικά τους, είναι μόνο και μόνο διότι δεν βλέπουν τα θεμέλια του Ελληνισμού και τη σημασία του για μας
Βέβαια στην επιφάνεια υπάρχουν πολλά...

Το επερχόμενο «ελληνικό θαύμα»


Η Ελλάδα αυτή την ώρα είναι υποτιμημένη στον μέγιστο βαθμό. 

Το διεθνές οικονομικό σύστημα, οι τράπεζες, οι διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες, όσοι τέλος πάντων αποτιμούν χώρες και επιχειρήσεις, την αντιμετωπίζουν ως ζώνη υψηλού κινδύνου, που δεν επιτρέπει την ανάληψη οποιουδήποτε ρίσκου.
Γι’ αυτό και κανείς δεν χρηματοδοτεί οτιδήποτε ελληνικό και βεβαίως δεν επενδύει εδώ. 
Οι διεθνείς τράπεζες, όπως και οι διαχειριστές κεφαλαίου, μας έχουν διαγράψει από τον χάρτη, μας αντιμετωπίζουν σχεδόν ως νεκρή ζώνη...

Και φοροφυγάς ο Παπανδρέου;


Στα δίχτυα της… αράχνης του Αχαιού βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, έπεσε αυτή τη φορά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν πρόλαβε να χαρεί την επανεκλογή του στο τιμόνι της Διενθούς Σοσιαλιστικής αλλά και τις προτάσεις για ομιλίες του σε φόρουμ με το αζημίωτο και ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες.
«Οι πολίτες δεν ανέχονται την πρόκληση κα ζητούν απαντήσεις έστω και στα στοιχειώδη. Απαιτούν να μάθουν πόσο νοικιάζεται ο ΓΑΠ...

Ένας "φοροφυγάς" αποκαλύπτει...

Μιλάνε τα κανάλια, γράφουν οι εφημερίδες, ακούω στα ραδιόφωνα συνέχεια για φοροφυγάδες. 
Και με πιάνει ένα τεράστιο παράπονο και μια οργή νιώθω να ξεχειλίζει απο τα βάθη της ψυχής μου μαζί με μια τρομακτική κατάρα για όσους μας έφεραν σε αυτό το σημείο. 
Γιατί νιώθω έτσι; 
Γιατί απλά είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που χρωστάνε φόρους. 
Είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που φοβούνται πως μια μέρα, θα χτυπήσει το κουδούνι και θα αντικρύσουν έναν αστυνομικό που θα τους ζητήσει να πάνε στο τμήμα για χρέη στο δημόσιο....

Οι Τούρκοι βρίζουν τον Πολιτισμό και τον Στρατό μας


Ένα προκλητικό και γεμάτο ψευδή στοιχεία βίντεο έχει ανέβει εδώ και κάποιο καιρό στο YouTube στο οποίο η Ελλάδα, ο πολιτισμός μας αλλά και ο ελληνικός στρατός υβρίζονται από κάποιους Τούρκους χρήστες του Διαδικτύου
Στο βίντεο ο χρήστης HardCoreTimes7 με... «άψογα» αγγλικά (σε κάποιες περιπτώσεις με δυσκολία βγάζει κάποιος νόημα), υποτίθεται ότι παρουσιάζει «αληθινά» στοιχεία - άγνωστες και αδιευκρίνιστες οι πηγές του φυσικά -, συγκρίνοντας την Ελλάδα και την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο...

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την Ευρωπαϊκή Ένωση!



Σε «αρνητικές» από «σταθερές» υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την Ευρωπαϊκή Ένωση η Moody's, βασιζόμενη στις αρνητικές προοπτικές των μεγαλύτερων οικονομιών της, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής της δραστηριότητας.  Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν...

ΒΟΜΒΑ: Ανεξάρτητη Θράκη ζητάνε οι Γερμανοί, μέσω των ΕΟΖ..!

Οι δηλώσεις Σουλτς, δείχνουν την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της Ελλάδας στην ΕΕ.

Έχει ανοίξει η όρεξη όλων ανεξαιρέτως και μάλιστα χωρίς στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τους Έλληνες.
Ο κ.Σουλτς εδειξε το δρόμο για ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) που θα ελέγχονται απόλυτα και αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους και θα στηρίζονται σε ευρωπαϊκά χρήματα
Θέλουν ανεξάρτητες διοικητικές και οικονομικές εκτάσεις με μοναδικά προνόμια.
Αν η αρχή γίνει στην Θράκη, τότε μπαίνει ο σπόρος του ιδιότυπου καθεστώτος. Να, γιατί ο Τούρκος πρόξενος είναι...

Κεφαλογιάννης σε Χατζηνικολάου: "μιλάς κι εσύ που βγάζεις 1,5 εκατομμύριο το χρόνο"

-Κεφαλογιάννης: "Βγάζεις 1,5 εκατομμύριο το χρόνο" 
-Χατζηνικολάου: "Μη μου πετάς εμένα λάσπη" 
Ολοι οι διάλογοι και το ηχητικό:

Η ραδιοφωνική συζήτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου με τον νέο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, χθες το πρωί, αφορούσε στα νέα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αλλά εξετράπη και μετατράπηκε σε άγριο καβγά με βαρύτατες κατηγορίες για τα προσωπικά τους οικονομικά και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης...

Για 1 εκατ. ευρώ η Ελλάδα χάνει την μεγαλύτερη γεωπολιτική ευκαιρία των τελευταίων ετών

Ένα απίστευτο γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ανευθυνότητα κάποιων που στερούν από την Ελλάδα ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα 

Πρόκειται για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι του Μπουργκάς η οποία παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου δίνει μία εναλλακτική λύση για την μεταφορά κοντέινερ από και προς την περιοχή της Μαύρης θάλασσας.
Το απίστευτο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η...

Ποιοι βγάζουν περιουσίες από τα ελληνικά ομόλογα!


Όσο «τρομοκρατούν» για την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ, τόσο περισσότερο κάποιοι επαγγελματίες κερδίζουν από την ελληνική «χρεοκοπία» και ενδέχεται να καταγράψουν τρελά κέρδη, 

εφόσον δεν συμβεί μια κοινωνική αναταραχή και μειωθεί το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου.     
Συγκεκριμένα, αξιόλογα κέρδη καταγράφουν τα funds που επένδυσαν πρόσφατα στα ελληνικά ομόλογα – όπως το Βρετανικό Adelante – καθώς από τιμή 13,  και απόδοση 26-27% τα ελληνικά ομόλογα έχουν φθάσει σε τιμή 22 και απόδοση 22%.
Oι διαχειριστές του...