Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Σενάριο ἀνωμαλίας ἐφαρμόζεται στήν Ἑλλάδα

Όλοι γνωρίζουμε πως η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει κατακλυστεί από πράκτορες ξένων υπηρεσιών, που ενεργούν – φυσικά - υπέρ των συμφερόντων των χωρών τους. 
Ενίοτε δε, συνεργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν τις επιθυμητές «καταστάσεις» στο εσωτερικό της Ελλάδας. 
Στις συνεργασίες τους αυτές χρησιμοποιούν κάθε μέσο, αφού τα επιδιωκόμενα οφέλη των χωρών τους είναι πολλαπλάσια των ήδη υφισταμένων. Φυσικά, αυτά συμβαίνουν σε χώρες που υπολειτουργούν, που βρίσκονται σε καθεστώς κατοχής και οι κυβερνήσεις των οποίων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν έκρυθμες καταστάσεις, αφού ως μοναδικό σκοπό έχουν την…

Η κοινωνία των λύκων

Του Άγη Βερούτη

Ναι, φωνάζω δυό χρόνια τώρα για τις λαθροσυντάξεις! 
Υπολογίζω μάλιστα ότι πρέπει να είναι πολύ περισσότερες από αυτές που έχουν βρει ως τώρα.
Σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα παλαιότερα, βασιζόμενος στην ποσόστωση αναπηρικών συντάξεων προς συνολικό αριθμό συνταξιούχων στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μικρότερο προσδόκιμο ζωής του Ελληνικού και χειρότερο κλίμα, πρέπει να είναι περί τις 350.000 εκείνοι που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη επειδή ξέρουν κάποιον πολιτικό ή πλήρωσαν κάποιο διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο για να τους την δώσει χωρίς να έχουν την αναπηρία για την οποία λαμβάνουν τη σύνταξη.
Απαράδεκτη κατάσταση, και...

Οι πιθανότητες και τι θα σήμαινε η επάνοδος στη δραχμή


Του Πέτρου Δούκα, πρώην υφυπουργού  
Οι εβδομάδες περνάνε και το φάντασμα της δραχμής δεν δείχνει να απομακρύνεται! 
Η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών, χρηματιστών και οικονομικών παραγόντων θεωρεί πως ο χρόνος πέρασε χωρίς καμία Κυβέρνηση να μπορεί να τον αξιοποιήσει σωστά, και πως η επιστροφή στη δραχμή είναι πλέον αναπόφευκτη...
Τι σημαίνει αυτό; 
Πως κανείς, μα κανείς δεν φέρνει επενδύσεις από το εξωτερικό στη Χώρα μας.  
Δεν εκσυγχρονίζεται ο τεχνολογικός και βιομηχανικός εξοπλισμός μας, δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και παραμένουμε σταθερά ουραγοί, πολύ πίσω απ´ τις πραγματικές μας δυνατότητες...

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Ναι μεν...αλλά" από τον ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις με το Ισραήλ...
Ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στις ήδη τεταμένες εσωτερικές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Σιμόν Πέρες. 
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς βουλευτές όπως ο Τάσος Κουράκης οι οποίοι είχαν μάθει αλλιώς δυσαρεστήθηκαν με την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με τον Πέρες.
Η ανακοίνωση του...

Η Goldman Sachs βάζει τέλος στα σενάρια της χρεοκοπίας

Τέλος στα σενάρια της χρεοκοπίας βάζει ο αμερικάνικος οίκος


Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς της έχουν διατεθεί ήδη αρκετά κεφάλαια, επισημαίνει σε νέα ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs, αντικρούοντας όσους υποστηρίζουν πως η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα κεφάλαια που έχει να λαμβάνει η χώρα από το τρέχον πακέτο στήριξης της χώρας αρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεών της και την αποτροπή του κινδύνου συστημικής κατάρρευσης μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2014.
Μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν...

Η "Γραπτή αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων" και τι θα περιλαμβάνει!

Αξιολόγηση με διενέργεια εξετάσεων μελετά η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας κλειδί τη διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου που θα υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με τα «Νέα», τα σενάρια για την εξεύρεση των 15.000 εφέδρων έως το τέλος του έτους και συνολικά 40.000-45.000 μέχρι το 2015, προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο, βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να μην εφαρμοστεί και αυτή τη φορά με οριζόντια κριτήρια η εφεδρεία.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο διενέργειας μιας ηλεκτρονικής εξέτασης πολλαπλών επιλογών προκειμένου να αναδειχθούν οι ικανότεροι από το προσωπικό που χρειάζονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών...

Οι Γερμανοί θα μετανιώσουν πικρά!

Οι Γερμανοί θα μετανιώσουν πικρά!

Η Γερμανία δείχνει τα δόντια της. 

Στο Βερολίνο η Ελλάδα είναι πλέον κάτι σαν κόκκινο πανί, περίπου για τους πάντες. 
Το περιοδικό Der Spiegel εξέφρασε χθες την αλήθεια που επικρατεί στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και μεγάλου μέρους της γερμανικής κοινής γνώμης: έγραψε, παραμονές της ελληνικής πρωθυπουργικής επίσκεψης στο Βερολίνο, ότι είναι καλύτερα να φύγει η χώρα από το ευρώ για να «σωθεί», να «κάνει μια νέα αρχή». 
Τόσο καιρό, «μας σώζουν». 
Τώρα, αφού μας έχουν πρώτα οδηγήσει στον αργό θάνατο – έχουμε κι εμείς τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό, αλλά την καταστροφή εκείνοι την έφεραν – βρίσκουν πλέον πιο κατάλληλο το να… σωθούμε μόνοι μας...

Οι τρείς προτάσεις του κ. Βαρουφάκη και ο σχολιασμός τους!

Στο 100% πλέον ανέρχεται η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας

σύμφωνα με τον οικονομολόγο κ. Βαρουφάκη, αν δεν αλλάξει σύντομα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, με στόχους το moratorium και τη μείωση του χρέους.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γνωστός οικονομολόγος εκτίμησε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα πριν οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με το καυτό πρόβλημα της Ισπανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας.
Πιστεύει ότι οι Γερμανοί θεωρούν ότι θα είναι πεταμένα λεφτά ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύει την επιμήκυνση του προγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί λάθος τη στρατηγική της κυβέρνησης να επιζητά επιμήκυνση, σημειώνοντας ότι συνεχίζουμε να διακατεχόμαστε από το σύνδρομο Παπακωνσταντίνου. 
Ο κ. Βαρουφάκης...

Σούπερ πρόταση στον Μέσι απο την Τουρκία!

Οι γείτονες μας εξακολουθούν να αναπτύσσουν τις εταιρείες τους σε διεθνές επίπεδο. 

Τώρα οι Τουρκικές Αεροπγραμμές (Turkish Airlines) ετοιμάζουν μια μεγάλη συμφωνία με τον Λιονελ Μέσι και θα τον εντάξουν στην διαφημιστική τους εκστρατεία.
Ο γενικός διευθυντής της Τurkish Airlines Tεμέλ Κοτίλ ανέφερε πως ηδη γίνονται διαπραγματεύσεις με τον ποδοσφαιριστή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα...

Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια ...για να μετατεθεί, γιατί η μονάδα του δεν έχει λεφτά να του δώσει!

Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια ...για να μετατεθεί,γιατί η μονάδα του δεν έχει λεφτά να του δώσει!

Απίστευτες καταστάσεις και περιστατικά αρχίζουν να καταγράφονται στην καθημερινότητα των ΕΔ.

Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια για να μπορέσει… να μετατεθεί αφού η ταξιαρχία στην οποία ανήκει του ανακοίνωσε ότι “δεν υπάρχουν χρήματα να του δώσουν” παρά το γεγονός ότι το κονδύλι για τις μεταθέσεις έχει εγκριθεί!
Το στέλεχος των ΕΔ έστειλε στον ΣΥΣΜΕΔ ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο αναφέρει:

Το “κόλπο γκρόσο” με Φαν Πέρσι ανήκει στον Βενγκέρ ή τον σερ Άλεξ;

Η «βόμβα»του καλοκαιριού είναι σίγουρα η μετεγγραφή του Ολλανδού, φορ της Άρσεναλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην Μάν. Γιουνάιτεντ. 

Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το «κόλπο γκρόσο» ίσως τελικά να το έχει πετύχει ο  τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσεν Βενγκέρ.
Ο αλσατός προπονητής που παραλίγο ένα.φεγγάρι πριν 10 και πλέον χρόνια βρέθηκε μία «ανάσα»από το να αναλάβει το «τιμόνι»του Ολυμπιακού, βλέποντας ότι ο 29χρονος επιθετικός του, δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στην λονδρέζικη ομάδα-το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2013- φρόντισε να διαδόσει ότι ο παίκτης είναι προς...

Ο Καραμανλής φταίει και γι αυτό;

Νέα μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας! Ανάμεσα στις 5 χώρες με την υψηλότερη τιμή βενζίνης στον κόσμο!! !

ΘΥΜΑΣΤΕ που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες (olympia 11/2/2011) έδωσε εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς ανά την Ελλάδα να προχωρούν σε συλλήψεις των πρατηριούχων που δεν τηρούν το πλαφόν; θυμάστε πόσο ήταν το πλαφόν;...

Ο Σαμαράς ξεκινά περιοδεία σε Ευρώπη αναζητώντας αξιοπιστία, επιμήκυνση

XRIMANEWS.GRΤις πρώτες του επαφές με ηγέτες της ευρωζώνης θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να τους διαβεβαιώσει ότι η χώρα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και για να τους βολιδοσκοπήσει για ενδεχόμενη επιμήκυνσή του.
Έχοντας πλέον αναρρώσει από την χειρουργική επέμβαση στον αμφιβληστροειδή που δεν του επέτρεπε να ταξιδεύει από τον Ιούνιο, ο Σαμαράς θα αναχωρήσει για Βερολίνο και Παρίσι για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και το Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande.
Νωρίτερα την εβδομάδα προβλέπεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ευρωζώνης Jean-Claude Juncker, σύμφωνα με Έλληνες και Γερμανούς αξιωματούχους.
Ο Σαμαράς θα δώσει διαβεβαιώσεις στους ...

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Στὴν Πατρίδα

Πατρίδα, σὰν τὸν ἥλιο σου ἥλιος ἀλλοῦ δὲ λάμπει.
Πῶς εἰς τὸ φῶς του λαχταροῦν ἡ θάλασσα κι οἱ κάμποι,
πῶς λουλουδίζουν τὰ βουνά, τὰ δάσ᾿, οἱ λαγκαδιὲς
στέρνοντάς του θυμίαμα μυριάδες μυρωδιές!

Ἀφρολογοῦν οἱ ρεματιὲς καὶ λαχταρίζ᾿ ἡ λίμνη,
χίλιες πουλιῶν λαλιὲς ἠχοῦν, τῆς ὀμορφιᾶς του ὕμνοι,
σ᾿ ἄπειρ᾿ ἀστράφτουν χρώματα παντοῦ λογῆς λογῆς
τ᾿ ἀγέρα τὰ πετούμενα τὰ σερπετὰ τῆς γῆς...

Έλληνας, ο γενάρχης των Ελλήνων


Ο Έλληνας, γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, σύζυγος της νύμφης Ορσηίδας και εγγονός του Προμηθέα.
Παιδιά του ήταν ο Αίολος, ο Δώρος και ο Ξούθος, στους οποίους διένειμε την περιοχή κάτω από τον Όλυμπο: τη Θεσσαλία την έδωσε στον Αίολο (γενάρχη των Αιολέων), τη Στερεά Ελλάδα στο Δώρο (γενάρχη των Δωριέων) και την Πελοπόννησο στο Ξούθο (πατέρα των γεναρχών των Ιώνων και των Αχαιών). 
Τα παιδιά του έγιναν γενάρχες των τεσσάρων φυλών της Ελλάδας (Αιολέων, Αχαιών, Δωριέων και Ιώνων), ενώ ο ίδιος έγινε γενάρχης όλων των Ελλήνων, που πήραν το όνομά τους απ αυτόν...

Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν μύθος! Τι υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων



Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα. 

Μπορεί, δηλαδή, ο Πηλέας να ανέθεσε στον Ιάσονα να φέρει το πολυπόθητο χρυσόμαλλο δέρας, ένα ισχυρό σύμβολο εξουσίας, αλλά γιατί το δέρμα ενός τόσο κοινού ζώου θεωρείτο τόσο σημαντικό;
 «Η απάντηση είναι εύκολη, αν διερευνηθεί ο τρόπος απόληψης του χρυσού από τα χρυσοφόρα ποτάμια την εποχή του Χαλκού. Ιδιαίτερα ο ποταμός Φάσις στην περιοχή της Κολχίδος (σημερινή Γεωργία) ήταν γνωστός για τις ποσότητες ψηγμάτων χρυσού που μετέφερε...

«Ὅλοι μαζὺ τὰ φάγαμε»: Ἐγχειρίδιο ἐνοχοποίησης τῆς κοινωνίας, γραμμένο ἀπὸ τὸν Πάγκαλο (καὶ σατιρικὸ ΒΙΝΤΕΟ).

Ο οστρακισμένος πολιτικά Πάγκαλος – ο φιλομνημονιακός και φιλογερμανός, αμετανόητος συνεχίζει να υπερασπίζεται το ρόλο τού καθηγητή ενοχοποίησης των Ελλήνων. 
Εξακολουθεί να εξυπηρετεί τους διεθνείς οικονομικούς καιροσκόπους, τους εθνικούς λυμεώνες και τους ευρω-λύκους της ευρωγερμανικής οικονομίας.
Το βιβλίο του, που εκδόθηκε σε ηλεκτρονική* μορφή και τιτλοφορείται: «Όλοι μαζί τα φάγαμε», είναι το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο μέσω του οποίου θα ξαναπροσπαθήσει να εκπαιδεύσει τους Έλληνες, ώστε να εμπεδώσουν το προσβλητικό ψέμα του, για την ισάξια συν-ενοχή τους στο κλέψιμο και την καταστροφή της χώρας...

Συνεχίζεται η αντεθνική προπαγάνδα από τα ύποπτης χρηματοδότησης blogs...

Οι ουρανοκατέβατοι δραχμολάγνοι  "σωτήρες"
που από την έναρξη του πρώτου μνημονίου μέχρι τις εκλογές , γνώρισαν τόσο μεγάλη δημοσιότητα όση δεν είχαν ΠΟΤΕ πολιτικοί με ΙΣΤΟΡΙΑ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ στον τόπο  , 
"σωτήρες" που πουλώντας  "Αντίσταση" στην Ευρωπαική Ένωση και στο Δ.Ν.Τ έφτιαξαν μέχρι πολιτικά κόμματα , 
"σωτήρες" που τους προέβαλλαν τα κανάλια , τα ραδιόφωνα και διάφορα (συγκεκριμένα...) blogs , blogs που λαικίζουν εκμεταλλευόμενα τον πατριωτισμό των Ελλήνων  για να περνάνε την μηδενιστική αντεθνική τους προπαγάνδα , αυτοί οι "σωτήρες" εμφανίστηκαν ξανά...

Είμαι δεξιός και είσαι αριστερός. Ε και; Άλλο είναι το χρέος μας…

Τελικά ήρθε και η δική μας η σειρά. Λίγο πιο πρίν, λίγο πιο μετά, δεν έχει πλέον σημασία. 

Έτσι είναι καμωμένες, άλλωστε, οι γενιές. 
Να λουφάζουν νωχελικά πίσω από τον βίο και την πολιτεία των απερχόμενων γενιών και σαν έρθει η ώρα του ιστορικού κατεπείγοντος να μπουκάρουν  δυναμικά στο προσκήνιο της Ιστορίας και να αρπάζουν με το «έτσι θέλω» το πρωταγωνιστικό του ρόλου από τους γηραλαίους θεατρίνους της εποχής που φεύγει .
«Να μπεί κανείς μέσα στον αιώνα, αυτό είναι το ζήτημα» φώναζε ο...

Ηθική και πολιτική τρέλα η έλλειψη κορεσμού;


Την ώρα που μεταξύ των χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου κυριαρχεί το ερώτημα για τον τρόπο επιστροφής στην πλήρη απασχόληση μετά την εποχή της Μεγάλης Υφεσης, ίσως να μας ωφελούσε εάν ρίχναμε μια ματιά στο προφητικό δοκίμιο που είχε συντάξει το 1930 ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, με τον τίτλο «οικονομικές πιθανότητες για τα εγγόνια μας»...

Θα χρεοκοπήσουμε εάν η κυβέρνηση δε συγκρουστεί

Στην Ελλάδα ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. 
Άλλα πράγματα συμβαίνουν κι άλλα αντιλαμβανόμαστε πολλοί εξ ημών. 
Σε μια περίοδο κατά την οποία είναι εμφανές ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι εκτός ελέγχου κι η χώρα απειλείται άμεσα με χρεοκοπία, πολλοί αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και συνεχίζουν να ζουν στο δικό τους κόσμο, της ευφορίας και των απαιτήσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η ανεργία που υπερέβη το 23% κι είναι στο σύνολό της από τον ιδιωτικό τομέα. 
Στο Δημόσιο, που...

Τι να πεις για τα παιδιά..


Του Πάσχου Μανδραβέλη
Αν θέλει κάποιος να δει το μέλλον αυτής της χώρας δεν έχει παρά να κοιτάξει τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που βγαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή. 
Εκεί υπάρχουν εκ πρώτης όψεως περίεργα πράγματα.
Οπως αναφέρει η ειδησεογραφία των ημερών, οι βάσεις στις σχολές της αστυνομίας θα ανεβούν έτι περαιτέρω· θα κερδίσουν πάνω από 1.000 μόρια.
Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο. Μπορεί η κρίση να ψηλώνει τις βάσεις για τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, αλλά αυτές ήταν ήδη πολύ υψηλές και πριν από την κρίση.
Ακόμη και το 2008, την...

Tι θα πει ο Σαμαράς στην Μέρκελ

Συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα της διετούς παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στην συναντήση του με την Ανγκελα Μέρκελ και όχι κουβέντα με θέμα επίσημο αίτημα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την επιμήκυνση. 
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου σε Μέρκελ και Ευρώπη αναφερόμενο και στο δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βασικός στόχος του κ. Σαμαρά, κατά την πρώτη περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι να ανοίξει σε επίπεδο κορυφής η πολιτική συζήτηση για την παράταση του χρονοδιαγράμματος που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση και όχι να ληφθούν άμεσες αποφάσεις.
Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου...

Ρυθμίσεις-ανάσα για δανειολήπτες – Τι θα ισχύσει για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια


Πλαφόν δόσης ίσο με το 30% του εισοδήματος

– Σενάρια και για μεγαλύτερη αποκλιμάκωση
- Διετής αναστολή εξυπηρέτησης όταν πιστοποιείται πλήρης αδυναμία αποπληρωμής
- Ειδική μεταχείριση για τους ανέργους
- Επιμήκυνση αποπληρωμής έως 40 χρόνια με μέγιστη ηλικία του δανειολήπτη τα 90 χρόνια

- Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα σχεδιάζουν...

Ποια πατρίδα, ποια Ελλάδα;

Του Νίκου Ξυδάκη
Η Ελλάδα αλλάζει. Σαν να ζαρώνει, να μαζεύει, να σουρώνει. 
Ας το πούμε σωστά: οι Ελληνες αλλάζουν. Ζαρώνουν και περιφέρονται αλλοπαρμένοι και άδειοι, σαν χαμένοι, θαμπωμένοι μες στο εκτυφλωτικό ηλιόφως του Αυγούστου που όλα τα λιώνει και όλα τα ξεπλένει.
Γιατί η χώρα η ίδια, παρ’ όλα τα φορτώματα και τους βιασμούς πάνω στο σώμα της, αντέχει: υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, και μετά από μας, όταν θα ’μαστε κόνις και σκιά και θα μας σιχτιρίζουν οι απόγονοι από τις Αυστραλίες. Το συνήγαγα σιωπηρά αυτό το συμπέρασμα, ανάμικτο από στωικότητα και μελαγχολία, όταν...

Spiegel: Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να κάνει νέα αρχή

«Μόνη λύση η πτώχευση»

Την πτώχευση της Ελλάδας ως μόνη λύση για να ανακάμψει και να κάνει μία νέα αρχή υποστηρίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, επισήμως όλα βαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο
Το Σεπτέμβριο η τρόικα θα ξαναταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Τότε, θα ανακοινώσουν αν θα μπορέσει να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο...

Στις 22 Αυγούστου ξεκινά ο κύκλος επαφών Σαμαρά - Ευρωπαίων ηγετών

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωζώνης θα έχει ο πρωθυπουργός της χώρας κ.Αντώνης Σαμαράς.
Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 22 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ενώ στις 24 με την Άνγκελα Μέρκελ.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει στην καγκελάριο την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος στην τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του θα είναι το...

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Αρχαιότερη γλώσσα του κόσμου η ελληνική

Αρχαιότερη γλώσσα του κόσμου η ελληνική 
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της... πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια.  
Μπιλ Γκέιτς
 
Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. 
Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. 
 (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Tο πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η ...

Άμεση Οικονομική Δημοκρατία στην Αρχαία Αθήνα και Σήμερα


Στις γιoρτές για τα γεvέθλια τωv μεταρρυθμίσεωv τoυ Κλεισθέvη oπoυ παρoυσιάστηκε τo φαιδρό θέαμα της ελίτ πoυ γιόρτασε, μόvη της, τηv πιo αvτιελιτίστικη μoρφή δημoκρατίας πoυ υπήρξε!, αλλά και στη γεvικότερη “συζήτηση” πoυ επακoλoύθησε για τη σημασία της άμεσης δημoκρατίας, δεv εγιvε καμμιά αvαφoρά στη σχέση άμεσης δημoκρατίας και oικovoμικής δημo-κρατίας...

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Οι καλύτερες φωτογραφίες των Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο



Οι παρακάτω φωτογραφίες ξεχώρισαν ανάμεσα από τις πολλές εντυπωσιακές που βγήκαν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2012...

Έναρξη της σαιζόν του κυνηγιού των μαγισσών

Όλοι κάτι έχουμε ακούσει, όλοι κάτι ξέραμε και ακόμα περισσότερα είχε ακούσει και ήξερε η ΤτΕ σχετικά με τις αυξήσεις κεφαλαίου που διενεργήθηκαν στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα (και όχι μόνο) τα περασμένα χρόνια.
Σύμφωνα με το Reuters, 13 δις ευρώ σε αυξήσεις κεφαλαίου έχουν κάνει οι Ελληνικές τράπεζες από το 2008. 
Όταν το καλό πρακτορείο ρώτησε την ΤτΕ, τι ποσοστό από αυτά τα λεφτά ήταν δάνεια από άλλα τραπεζικά ιδρύματα, δεν πήρε απάντηση.
Να δεχτώ ότι η ΤτΕ δεν καταγράφει αυτά τα στοιχεία η δεν θέλει να δώσει απάντηση για τους όποιους λόγους, δεν έχω πρόβλημα...

Η νομιμοποίηση της ανηθικότητας

Ορθώς υπάρχει αναβρασμός για τον διορισμό της κόρης του κυρίου Πολύδωρα στη βουλή, έχοντας διατελέσει μόνο μια και μόνο μέρα πρόεδρος του σώματος. 
Πότε πρόλαβε άραγε και διετέλεσε τις διαδικασίες διορισμού; 
Η μήπως μόνο με αυτό ασχολήθηκε, την μια μέρα που ήταν πρόεδρος;
Στο ερώτημα αν το νόμιμο είναι και ηθικό, η απάντηση είναι ναι είναι, με την προϋπόθεση ο νόμος να είναι ηθικός.
Το νόμιμο όμως δεν απαιτεί την ηθική νομιμοποίηση, διότι το τι είναι ηθικό είναι διαφορετικό για τον κάθε έναν.
Για παράδειγμα, είναι ηθικό να παντρεύονται ομοφυλοφιλικά ζευγάρια;

Μη με ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνιμα παρεξηγημένος με τους πάντες

Σήμερα θέλω να συνεχίσω λίγο με το χτεσινό θέμα, διότι βλέπω ότι πάρα πολλοί νομίζουν ότι οι απόψεις μου συμπίπτουν με το ΣΥΡΙΖΑ, διότι λέω συνέχεια για κούρεμα.
Πρέπει να καταλάβετε ορισμένοι, ότι όταν εγώ λέω για κούρεμα, το λέω μα βάση το σκεπτικό ότι το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και άρα, θα πρέπει να κουρευτεί διότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Μέχρι σήμερα θα έλεγα, έχω πέσει μέσα σε αυτό, αντιθέτως με την ευρύτερη αριστερά, που μας έχει τρελαίνει ότι Ευρώπη θα μας πάει στα σκλαβοπάζαρα κτλ. Και όταν τελικά έγινε το...

Παυλόπουλος κατά Πάγκαλου: «Λυπάμαι γι' αυτό το κατάντημα»

«Σήμερα που πληρώνουμε τις αμαρτίες τους ζητούνε και τα ρέστα»

«Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό το κατάντημα, γιατί πρόκειται περί καταντήματος»  

ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής της Ν.Δ Προκόπης Παυλόπουλος 
και συμπλήρωσε:

Ποιος έχει το πάνω χέρι στην Ευρώπη; Όχι η Γερμανία.

Τάσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία, μπορούν, αν το θελήσουν, ανά πάσα στιγμή, να αποχωρήσουν από την νομισματική ένωση, προκαλώντας μια τέτοια αποπληθωριστική ύφεση στη Γερμανία που, οι σημερινές χασούρες που θα πρέπει να πάρει στο τραπεζικό της σύστημα, θα φανούν σαν μια σταγόνα στον ωκεανό, συγκριτικά με τις ζημίες που θα υποστεί η Γερμανία από μια τέτοια ενέργεια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιταλία και Ισπανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν εκβιαστικά μέσα για να πάρουν αυτό που θέλουν, αλλά σημαίνει ότι η κατάσταση στην ζώνη του ευρώ είναι πολύ εύθραυστη.
Δεν είναι όμως απαραίτητο να αποχωρίσουν αυτές οι δυο χώρες προκείμενου να τεθεί σε εκκίνηση το ντόμινο της Ευρωπαϊκής διάλυσης. Η αποχώρηση (εκδίωξη) της Ελλάδος είναι υπέρ αρκετή.
Διότι σε περίπτωση που η Ελλάδα, για τον όποιο λόγο, βρεθεί εκτός ευρώ, η...

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα Φάγαμε»


Αποσπάσματα από το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα Φάγαμε»Κυκλοφόρησε σήμερα σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου  
«Τα φάγαμε όλοι μαζί»
όπου αναφέρονται ιστορίες πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτών και κράτους. Χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου είναι το εξής:

Πυρηνικά όπλα και Τουρκία. Μια περίεργη δήλωση υπουργού για ουράνιο, ανάβει "φωτιές"

Πυρηνικά όπλα και Τουρκία. Μια περίεργη δήλωση υπουργού για ουράνιο,ανάβει `φωτιές`Περίεργη δήλωση Τούρκου υπουργού για εξορύξεις ουρανίου που κάνει η χώρα του, ανοίγει πάλι τη συζήτηση για τις "πυρηνικές φιλοδοξίες" της γείτονος.

Επισκεπτόμενος την περιοχή  Yozgat από την οποία εξορύσσεται ουράνιο ο  υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Taner Yıldız δήλωσε πως παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες εξόρυξης ουρανίου  λόγω της ''στρατηγικής'' διάστασης του υλικού.
Συγκεκριμένα αφού σημείωσε ότι το απόθεμα ουρανίου στο Sorgun του Yozgat ανέρχεται περίπου σε...

Πρώην υφυπουργός μπλεγμένος σε ροζ σκάνδαλο με αλλοδαπούς!

Σ

οκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ένας πρώην υφυπουργός είναι εμπλεκόμενος σε ροζ ερωτικό σκάνδαλο με αλλοδαπούς. 

Ο πρωταγωνιστής της αληθινής ιστορίας ήταν πρώην υφυπουργός.
Του άρεσαν όμως τα αγόρια κάθε είδους και φυλής αρκεί να ήταν ενεργητικά, γιατί ο ίδιος ήταν... παθητηκιά. 
Έμενε σε ξενοδοχείο κοντά στο Χίλτον χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, αλλά μετά τις πρώτες ημέρες της διαμονής του άρχισαν τα όργανα.
Κάθε βράδυ στο ξενοδοχείο έμπαιναν δύο με τρία άτομα...

Όργιο φημών σαρώνει τις τελευταίες ώρες... Κάνουν λόγο για ενδεχόμενη σύλληψη πολιτικού προσωπου που έχει διατελέσει Υ.ΕΘ.Α..

Όργιο φημών για επικείμενη σύλληψη πολιτικού προσώπου,πρώην υπουργού
Όργιο φημών 
σαρώνει τις τελευταίες ώρες τα δημοσιογραφικά γραφεία και κάνει λόγο για ενδεχόμενη σύλληψη πολιτικού προσωπου που έχει διατελέσει υπουργός σε πολύ σημαντικό υπουργείο (ΥΕΘΑ).
Η φημολογία δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές και έχει πάρει διαστάσεις μάλλον από το γεγονός ότι το επίμαχο πρόσωπο δεν έχει απαντήσει σ΄ όποιον κι αν επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του για να διαπιστώσει την βασιμότητα της φημολογίας που ώρα με την ώρα εντείνεται.
Επειδή όμως αυτά έχουν ξανακουστεί ας "κρατάμε μικρό καλάθι"...

Βόμβα ΔΝΤ: Διαγράψτε τα τραπεζικά χρέη για να σωθεί η Ελλάδα από την καταστροφή


Ως πρότυπο εξόδου από την κρίση προβάλλει την Ισλανδία(!) η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Daria V. Zakharova.

Το γεγονός ότι η ισλανδική οικονομία κατάφερε να ορθοποδήσει κερδίζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών, καθιστά τη χώρα ικανή να δώσει σημαντικά μαθήματα στα έθνη που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τα προγράμματα διάσωσης δήλωσε σε συνέντευξή της η Daria V. Zakharova, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η Προσήλωση της Ισλανδίας στο πρόγραμμά της, η απόφασή της να επιβάλλει ζημιές στους ομολογιούχους και όχι στους φορολογούμενους και η υπεράσπιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που προστάτευσε τους ανέργους από τη...

Οι πολυεθνικές σηκώνουν τα λεφτά τους από την ευρωζώνη

Μετά τη Shell που απέσυρε περίπου 15 δισ.
δολάρια σε ρευστό από ευρωπαϊκές τράπεζες, υπό το φόβο του πιστωτικού κινδύνου στην Ευρωζώνη, κι άλλες πολυεθνικές αποφασίζουν να αποσύρουν τα μετρητά τους, καθώς προετοιμάζονται για το χειρότερο.
Οι ιταλικές εφημερίδες La Repubblica και La Stampa αναφέρουν ότι και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει το προηγούμενο διάστημα τις ίδιες ανησυχίες. 
Βρετανικές επιχειρήσεις όπως η...

Spiegel: Οι επενδυτές προετοιμάζονται για ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

Στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης και σε άλλα οικονομικά κέντρα του κόσμου πολλοί πιστεύουν πλέον ανοιχτά ότι η προφητεία του Mίλτον Φρίντμαν περί κατάρρευσης του ευρώ θα εκπληρωθεί σύντομα. 
Τράπεζες, επενδυτές και επιχειρήσεις θωρακίζονται για το ενδεχόμενο αυτό, γεγονός που αυξάνει εκ νέου την πιθανότητα να συμβεί, αναφέρει σε νέο δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Aναλυτικότερα, το...

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ντιλρουκές*

*Ντιλρουκές είναι περσική λέξη και σημαίνει την ελκυστική για την καρδιά και την ψυχή. 
Το παραμύθι αυτό έρχεται από την Τουρκία. ...

Γεννημένοι να διαφωνούμε



Σε αυτήν την όμορφη, ηλιόλουστη (δυστυχώς και καταχρεωμένη) χώρα εμείς γνωρίζουμε τη μία και μοναδική αλήθεια και οι άλλοι απολύτως τίποτα.

Μοιάζει με τροφή… επιβίωσης η διαφοροποίηση από τους άλλους. 
Αναζητούμε με κάθε τρόπο να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τον διπλανό μας, όπως αναζητά ο διψασμένος το νερό. 
Μοιάζει αδιανόητο να επιχειρήσει κανείς να συγκεράσει δύο ή περισσότερες πλευρές και να προτείνει μια πιθανή μέση λύση, μια κοινή συνισταμένη που μπορεί και να οδηγήσει κάπου.
Ακόμα και σε θέματα ή καταστάσεις αυτονόητες είμαστε ικανοί να...

Πότε πετυχαίνει τους στόχους της μια ομάδα ανθρώπων;



Μια ποδοσφαιρική ομάδα, μια σχολική τάξη, ένα μουσικό συγκρότημα, μια θεραπευτική ομάδα, μια εμπορική επιχείρηση και γενικότερα κάθε ανθρώπινη συνομάδωση με συγκεκριμένους στόχους, 
έχει να αντιμετωπίσει το θεμελιώδες πρόβλημα της σωστής, δίκαιης, αποτελεσματικής και ορθολογικής διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων. 
Καλείται δηλαδή να αναπτύξει ένα σύστημα κανόνων και αξιών, έτσι ώστε:

Είναι η ανισότητα τροχοπέδη για την ανάπτυξη;

Για να καταλάβουμε πώς μπορούμε να επιτύχουμε μια βιώσιμη ανάκαμψη από τη Μεγάλη Ύφεση, θα πρέπει να κατανοήσουμε τα βαθύτερα αίτια. 

Και για να κατανοήσει κάποιος τα αίτια θα πρέπει να ξεκινήσει από τα στοιχεία.
Υπάρχουν δύο βασικά γεγονότα
Πρώτον, η συνολική ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες έχει εξασθενίσει σημαντικά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύγκριση με τα χρόνια της ραγδαίας ανάπτυξης που προηγήθηκαν της ύφεσης. 
Δεύτερον, τα περισσότερα από τα κέρδη των τελευταίων χρόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες τα έχουν καρπωθεί οι πλούσιοι, ενώ η μεσαία τάξη έχει μείνει σχετικά πίσω...

H κριση ευνοεί τα ελληνικά προϊόντα. Στηρίζουν τις εγχώριες επιχειρήσεις οι Έλληνες

Στροφή στα ελληνικά προϊόντα 
έχουν αρχίσει να κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένας στους τρεις Ελληνες άρχισε να αγοράζει ελληνικά προιόντα τον τελευταίο χρόνο, επειδή είναι ελληνικά και όχι εισαγόμενα.
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν στην έρευνα δηλώνει ότι θα συνεχίσει να το κάνει για να στηρίξει την ελληνική οικονομία, παρότι τα ελληνικά προιόντα είναι ακριβότερα από τα...

Απίστευτο! Ο gay "φίλος" του γαμπρού χάλασε το γαμήλιο γλέντι

alt

Μία πρωτοφανής ιστορία που έλαβε χώρα σε γαμήλιο γλέντι έχει ταράξει τα νερά στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές τη νύφη, το γαμπρό και τον gay φίλο και εραστή (;) του γαμπρού!

Το γαμήλιο γλέντι τινάχτηκε στον αέρα ενώ παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν ο ίδιος ο γάμος θα διαλυθεί οριστικά και επισήμως.
Όπως αναφέρει το dete.gr, πρόκειται για ιστορία που συζητιέται σε πολλά πηγαδάκια της πόλης, μιας και ο γαμπρός αλλά και ο gay καλεσμένος είναι αρκετά γνωστοί, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης ο πρώτος και λόγω των συχνών εμφανίσεών του ο δεύτερος.
Για το τι συμβαίνει μεταξύ τους λέγονται πολλά, ωστόσο...

Πράσινη Οικονομία και Πράσινα Άλογα!

Επειδή εδώ και αρκετά χρόνια, χιλιάδες Έλληνες έγιναν 'σύμβουλοι', 'ειδικοί' ή ακόμα και 'επενδυτές' στην 'πράσινη οικονομία'

νομίζω ότι από χθες αρκετοί πρέπει να ξανασκεφτούν καλά τον ρόλο τους.
Γιατί σε μια  οικονομία μικρή, όπως η δική μας, και μάλιστα εν μέσω βαριάς κρίσης και λιτότητας, η μεγαλύτερη στρέβλωση προκαλείται από όσους ασχολούνται με την 'μόδα' στις αγορές και στις επιχειρήσεις. 
Και η μόδα στην Ελλάδα, ήταν εδώ και λίγα χρόνια η ενέργεια, και πιο συγκεκριμένα  οι ανανεώσιμες πηγές,(ΑΠΕ), με καθοδηγητές τα φωτοβολταικά.
Η ΡΑΕ( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) λοιπόν, ανακοίνωσε  μεταξύ άλλων, παραδίδοντας γνωμοδότηση προς το...

Φωτοβολταϊκά: «παρεμπόριο» στις άδειες φέρνουν τα νέα μέτρα

Σε ανατροπή των δεδομένων στον χώρο των ΑΠΕ και σε νέο γύρο εμπορίου αδειών οδηγούν οι αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αγορά. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, με τα νέα δεδομένα οι παραγωγοί ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά θα εισπράττουν τιμές μειωμένες από 18%-35%, εφ΄ όσον δεν πρόλαβαν να υπογράψουν συμβάσεις με το διαχειριστή ή δεν λειτούργησαν οι μονάδες μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπει η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μειώσεις μέχρι και 50% προβλέπονται στις τιμές για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Η απόφαση για μείωση των τιμών πώλησης ηλεκτρικού από...

Τακτική και στρατηγική της επαναδιαπραγμάτευσης

Του Κώστα Ροδινού

Υποτίθεται, βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού, ότι τον Αύγουστο θα λαμβάναμε τη μεγάλη δόση των 31 δις.
Τα χρήματα αυτά  επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν:
α) για την αποπληρωμή του  ομολόγου, ύψους 3.2 δις που κατέχει η ΕΚΤ
β) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας, οι οποίες μετά το PSI είναι ημι-χρεοκοπημένες.
γ) για την εξόφληση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, που υπερβαίνουν τα 7 δις.
Μύθος!
Με άλλα λόγια η δόση αυτή θα έδινε μια ουσιαστική...