Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Βουλευτής Τατσόπουλος με το "χαζόμετρο"

Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

Είμαι βέβαιος οτι ο Τατσόπουλος τη διάγνωση οτι η Παπαχρήστου είναι χαζό κορίτσι την έκανε με μέτρηση ειδικού μηχανήματας. 
Προφανώς με κάποιο χαζόμετρο που ο ίδιος έχει ανακαλυψει.  
Όπως είμαι βέβαιος οτι έχει εφεύρει και ηλιθιόμετρο, που με απόλυτη ακρίβεια προβλέπει ποιές συμπεριφορές μπορούν να μεταμορφώσουν τους χαζούς σε ήρωες. Οπότε είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ τα συμπεράσματα του βουλευτή με το χαζόμετρο, γιατί...

Η αλλαγή

Η αλλαγή

Όταν ήμουν μικρός ήθελα να αλλάξω τον κόσμο.

Επειδή ήταν δύσκολο να αλλάξω τον κόσμο προσπάθησα να αλλάξω τη χώρα μου.
Όταν κατάλαβα ότι δε μπορούσα να αλλάξω τη χώρα μου επικέντρωσα τις προσπάθειές μου στην πόλη μου.

Δε μπόρεσα να αλλάξω την πόλη μου και έτσι ωριμότερος πλέον προσπάθησα να αλλάξω την οικογένειά μου.

Τώρα πια, πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία και σοφότερος, κατανόησα ότι...

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου έδειξε … το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού

Τελικά, κάθε χώρα έχει και τον πολιτισμό που της αξίζει. Και οι Βρετανοί έχουν το δικό τους πολιτισμό, αυτόν… που τους αξίζει.

Δε γινόμαστε δηκτικοί, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, ούτε πουλάμε πατριωτισμό και εθνικοφροσύνη, αλλά η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που είδαμε από το Λονδίνο, και που είδαν πάνω από ένα δις κόσμος σε όλο τον πλανήτη, μοιάζει με κακόγουστη γιορτούλα μπροστά στο ελληνικό πανηγύρι του 2004.  
Μπροστά στο μεγαλείο και την έξαρση του πολιτισμού, όχι μόνο του ελληνικού αλλά του πανανθρώπινου που δε χωρά σε σύνορα και δε μπαίνει σε καλούπια...

2012… Ολυμπιακοί Αγώνες; Όχι δα…

2012… Ολυμπιακοί Αγώνες; Όχι δα…
Κάποτε οι Ολυμπιακοί ήταν Αγώνες… αγώνας για επικράτηση απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την υπόστασή σου. 
Τρέξιμο, άλμα, πάλη για να θυμίζουν στον Άνθρωπο ότι γεννήθηκε στη ζούγκλα. 
Και εκεί έπρεπε να είναι δυνατός για να επιβιώσει…
Σήμερα οι Ολυμπιακοί είναι Παίγνια (Games)… εκεί που μαζεύονται κάμποσα μεταλλαγμένα παιδιά από όλες τις χώρες, γίνονται πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιρειών για να δοκιμάσουν τη χημεία τους και με μόνο τους σκοπό τη νίκη, και όχι την ευγενή άμιλλα, αφήνουν τις ουσίες που ρέουν στο αίμα τους να αντικαταστήσουν τη Θέλησή τους….

Μεγάλοι και περήφανοι χορηγοί

Μεγάλοι και περήφανοι χορηγοί
We respect the NOC decision. We’re terminating our assoc. w/ Ms Papachristou. Her comments don’t reflect the opinions of P&G.

Η Procter & Gamble σταμάτησε αμέσως τη χορηγία της στη Βούλα Παπαχρήστου. 
Οι πολυεθνικές έχουν «αισθήματα» μόνο στις διαφημίσεις. 
Οι πρωταθλητές ξεχνούν ότι δεν είναι ελεύθεροι άνθρωποι. 
Οι πρωταθλητές ανήκουν στις πολυεθνικές. Είναι σκλάβοι. Και δεν γίνεται να θαυμάζεις σκλάβους. Εκτός αν είσαι κι εσύ σκλάβος.
Η κυρία Παπαχρήστου, στην...

Υποκριτές με τη Βούλα του Κώστα Βαξεβάνη

Υποκριτές με τη Βούλα του Κώστα Βαξεβάνη

«Ρε η κοπέλα δεν έζησε το ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ το 87. Δεν ξέρει καν ποιός είναι ο Αντρέας Παπανδρέου, είναι παιδί» 

λέει η Αντιγόνη στο γραφείο. 
Πραγματικά, η Βούλα Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1989. Είναι μια κοπέλα 23 χρονών.  
Δέκα χρόνια προπόνηση, χαμένα παιδικά χρόνια, ίσως μια αψάδα που καμιά φορά έχουν οι άνθρωποι της επιμονής και της θυσίας και σίγουρα επιπολαιότητα.
Ναι, αυτός που γράφει στο τουίτερ μια ανοησία για τα κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς στην Ελλάδα, αγνοώντας μάλιστα πως δεν απευθύνεται στην παρέα της αλλά στο δημόσιο χώρο, είναι ...

Εδώ ο Άκης έκλεψε το σύμπαν, να μην πει και καμιά μαλακία η Παπαχρήστου!

Εδώ ο Άκης έκλεψε το σύμπαν, να μην πει και καμιά μαλακία η Παπαχρήστου!
Διάβασα με προσοχή τα σχόλια που μου έγραψαν αναγνώστες στο άρθρο για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου απο την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. 
Αντιπαρέρχομαι κάποια ακραία και προσβλητικά σχόλια περί «πληρωμένων κονδυλοφόρων»-αν και θα ήθελα να ξέρω ποιοι μας πληρώνουν-και μπαίνω στην ουσία.
Υποστήριξα, ότι η πολιτεία για να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά δημαγωγία που ενθαρρύνει απροκάλυπτα ρατσιστικές συμπεριφορές και απαράδεκτα σχόλια σε βάρος της διαφορετικότητας, ίσως θα πρέπει να τα ποινικοποιήσει. 
Πριν από μας, άλλες κοινωνίες αντέδρασαν ανάλογα για να προστατεύσουν τον δημόσιο διάλογο από το δηλητήριο του φυλετικού μίσους που...

Άντε α λα φαλιμέντο ντε Ισπανίκ

Η μια μετά την άλλη των περιφερειών της Ισπανίας θα χρειαστούν άμεση οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της Ισπανίας, για να μην καταρρεύσουν οικονομικά. 

Είτε διότι έχουν μειωθεί τα έσοδα τους είτε διότι δεν έχουν κεφάλαια να αποπληρώσουν η να αναχρηματοδοτήσουν υποχρεώσεις που λήγουν σύντομα (κωδικός ομόλογα περιφερειών).
Ναι μεν η Ισπανία θεωρητικά δεν χρωστά όσο εμείς (ακόμα), αλλά αν χρειαστεί ένα τσουβάλι λεφτά για να σώσει ταμειακά τόσες περιφέρειες, τότε ο λογαριασμός του χρέους επί του ΑΕΠ θα ανέβει κατά πολύ.
Στο μεταξύ στην Ιταλία, ...

Reuters: Νέο «κούρεμα» μέσα στον Αύγουστο;

Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μοιάζει ως η ύστατη λύση για να διασωθεί η Ελλάδα, 

ιδίως από τη στιγμή που το πρώτο «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (PSI) αποδεικνύεται πως «δεν στάθηκε ικανή να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της φερεγγυότητας»!
Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters που μεταδίδει πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο, για την ακρίβεια «ένα τελευταίο σχέδιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μειώσει και άλλο το χρέος της και να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό τα...

Επιπλέον πολιτικές σε συνδυασμό με επιμήκυνση, διαμηνύει ο Σαμαράς στην τρόικα

XRIMANEWS.GRΟ πρωθυπουργός περιέγραψε στο κλιμάκιο της τρόικας για πρώτη φορά τους λόγους οι οποίοι τον ωθούν να ζητήσει επιμήκυνση του χρέους.      
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους κ.κ. Τόμσεν, Τράα και Μορς για τις επαφές που είχαν με τους υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος. 
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας και ο...

Λυκουρέντζος: Δε θα γίνω Λοβέρδος και δε θα κλείσει κανένα νοσοκομείο

Πράσινο φώς στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. 

Η υλοποίηση της περίφημης διοικητικής αναδιάρθρωσης στο ΕΣΥ που θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση στις λειτουργικές δαπάνες του συστήματος δημόσιας υγείας παρουσιάστηκε εκτενώς από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, στους επικεφαλής της τρόικας, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης θα συρρικνώσει κατά 660 τμήματα και κλινικές το σύστημα των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τα...

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αφιέρωμα σε Γιώργο Γεωργίου ΕΤ1 - video!

Πολυ ενδιαφερον το αφιερωμα 
και αποτυπωθηκε πολυ ωραια η σχεση που εχει ο Γεωργιου τοσα χρονια με τους ακροατες (μη ξεχναμε οτι ειναι απ τους πρωτους που επιχειρησε κατι τετοιο γενικοτερα, οχι μονο για αθλητικες εκπομπες).  
Ειναι μια σχεση γοητευτικη, αμεση, ζεστη. 
Εχει ενα χαρακτηριστικο ο Γεωργιου: Ειτε συμφωνεις μαζι του ειτε διαφωνεις, ειτε τον συμπαθεις η οχι, τον ακους αβιαστα και θα σε προβληματισουν αυτα που θα σου πει, θα σε κανουν να σκεφτεις...
Δείτε το video:

«ουαί υμίν…»

Συντάκτης: Αντώνης Αντωνάκος
Η μνήμη της μητέρας μου, που στα τρυφερά παιδικά της χρόνια περπατούσε 30 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της μαζί με την πιο μικρή αδερφή της και τη γιαγιά μου για να μαζέψουν στάχυα και για να «κοκολογήσουν» ελιές, δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να μη σέβομαι τον αγώνα για επιβίωση. 
Δεν θα μου επέτρεπε να είμαι υπερόπτης και εχθρικός σε εκείνους που βάζουν ενέχυρο τη ζωή τους σε σύγχρονους δουλεμπόρους για να κερδίσουν το δικαίωμα στη ζωή.  
Δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να μετατραπώ σε σύγχρονο Ιαβέρη, διώκτη του δικαιώματος στη ζωή κάθε ανθρώπινου πλάσματος ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή χρώματος.
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει υιοθέτηση της...

Άνθρωποι από χρήμα



Είναι ένα «Απλοϊκό τραγούδι» 
του Λόρκα, όπως το είχε τιτλοδοτήσει ο ίδιος. 
«Απλοϊκό», ναι, πάντως τους τέσσερις πρώτους στίχους θα τους ζήλευε ο Μπρεχτ, και ίσως να ’χαν θέση σε κάποιο δράμα του Σαίξπηρ, λ.χ. στον «Εμπορο της Βενετίας».  
«Μαμά, / θα ’θελα να ’μουν από χρήμα. // Γιε μου, / θα κρύωνες πολύ»
Αυτοί είναι οι στίχοι του Ισπανού ποιητή (μεταφρασμένοι από τον Φ. Ηλιάδη), που μεμιάς ζωγραφίζουν ολόκληρο κόσμο...

Sun: «Η Αρβανίτη με 300.000 λίρες μπορεί να αγοράσει την Ελλάδα»

Με ειρωνεία αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά η βρετανική εφημερίδα «Sun» την Ελλάδα. 

Το νέο δημοσίευμα αναφέρεται στην πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ, Βασιλική Αρβανίτη, καθώς λέει πως με το ποσό των 300.000 λιρών που έχει κερδίσει στην καριέρα της, είναι σε θέση να αγοράσει την... Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος της... Κύπρου.
Η εφημερίδα πάντως ειρωνεύεται και την αθλήτρια προσωπικά καθώς έχει βάλει την φωτογραφία που βλέπετε με λεζάντα από κάτω «Ελα αγάπη μου. Σπρώξε! Μόλις που βλέπω το κεφάλι του» χωρίς να γίνεται ακριβώς αντιληπτό το "χιούμορ" που ήθελαν να κάνουν...

Η αφόρητη μονοτονία της ελληνικής πολιτικής ζωής

Η Ελλάδα είναι ένα πολιτικό zombie

Είναι πολιτικά ζωντανή, αλλά παράλληλα είναι πολιτικά νεκρή. 
Η πολιτική εξ ορισμού έχει να κάνει με την διαδικασία με την οποία διευθετούνται οι διαφωνίες σε μία κοινωνία αλλά και με το περιεχόμενο των διαφωνίων αυτών. 
Μια πολιτικά ενεργή κοινωνία θέτει συνεχώς εναργή ερωτήματα στον δημόσιο δίαλογο και ύστερα από ζυμώσεις και – γιατί όχι – διαμάχες καταλήγει σε συμπεράσματα τα οποία αποτυπώνονται στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. 
Οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι ευκαιρίες αποτύπωσης σχεδίου και οράματος για...

Χυδαία επίθεση της Γερμανίδας σημαιοφόρου στους Έλληνες αθλητές!

Aπίστευτη, χυδαία και άκρως ρατσιστική επίθεση 

έκανε η Γερμανίδα σημαιοφόρος στους Έλληνες αθλητές και την Ελλάδα μέσω ...twitter
“Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά» τουίταρε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ, και συνέχισε μια Αγγλίδα αθλήτρια από εκεί που το άφησε η Γερμανίδα: “Ελπίζω οι πεινασμένοι Έλληνες, να μη φάνε όλο το φαί στο Ολυμπιακό χωριό”.
Σε αυτά τα άκρως ρατσιστικά, αντισυναδελφικά (καθώς αφορούν συναθλητές τους) και εμπαθή σχόλια έχουμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις:

Η Παπαχρήστου, η Χρυσή Αυγή και η Ελλάδα των άκρων

Η υπόθεση Παπαχρήστου, σύνθετη και περίπλοκη εκ φύσεως

δυο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που διογκώνονται λόγω της προφανούς άγνοιας των περισσότερων από εκείνους που ασχολήθηκαν με το θέμα, αναφορικά με τις ενδογενείς ιδιαιτερότητες του κοινωνικού φαινομένου του αθλητισμού, και του συμπεριφορικού κώδικα των social media, κυρίως του περισσότερο «εγκεφαλικού» twitter, άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή.
Και την Ελλάδα των άκρων, όπως τουλάχιστον εκδηλώνεται αυτή μέσω του αντίστοιχου αυτοπροσδιορισμού συμπολιτών μας οι οποίοι επιλέγουν να τοποθετηθούν κάθε άλλο παρά με μετριοπάθεια, στον...

Εμφανίστηκε γυμνόστηθη μπροστά στον Πατριάρχη Κύριλλο! (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μπροστά σε ένα... σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος

κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Κιέβου!
Μία φεμινίστρια της οργάνωσης Femen, έτρεξε... γυμνόστηθη προς το μέρος του Πατριάρχη Κύριλου φωνάζοντας συνθήματα!
Ωστόσο μετά την έγκαιρη επέμβαση της ασφάλειας, το επεισόδιο έληξε άμεσα...

Απόβαση Γερμανών πολιτικών στα... ελληνικά νησιά!

Ενώ οι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο, φέτος πολλοί Γερμανοί πολιτικοί επιλέγουν για διακοπές την Ελλάδα προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης προς τη χώρα μας.
Νάξος, Πάρος και Μύκονος αποτελούσαν ανέκαθεν αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, για την βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε παλαιότερα ο κύριος λόγος των επισκέψεων στη χώρα μας ήταν ο ήλιος και η θάλασσα. 
Αυτή τη φορά όμως, οι λόγοι είναι περισσότεροι:
«Όταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 50% ήταν για μένα αυτονόητο ότι θα πάω στην Ελλάδα».
Ο Ρίχαρντ Πέτερλε, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, ο οποίος θα ...

Τον Σεπτέμβριο η βασική διαπραγμάτευση της τρόικας με την Αθήνα, λέει το ΔΝΤ

Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί η βασική διαπραγμάτευση της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, λέει εκπρόσωπος του ΔΝΤ
ενώ καθιστά σαφές πως ενδεχόμενες αποκλίσεις στην εφαρμογή του ελληνικού μνημονίου θα απαιτήσουν νέα επιπλέον χρηματοδότηση, η οποία θα πρέπει να προέλθει από την ΕΕ.
Όπως δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, κατά την τρέχουσα επίσκεψη της τρόικας στην Αθηνα δεν θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση, καθώς η...

Βρέθηκαν ντοπαρισμένα και τα Ελγίνεια!


Η αιώνια διαμάχη του ντοπαρισμένου Κένταυρου και του ντοπαρισμένου Λάπιθα στα Social Media για το ποιός έχει δίκιο, θα συνεχιστεί, έστω και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.Σε προγραμματισμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο, ο Κένταυρος και ο Λάπιθας (του γνωστού γλυπτού) βρέθηκαν θετικοί στην ουσία «Μονοεγωειμαισωστίνη»  και αποκλείστηκαν.                                                       Η αιώνια διαμάχη του ντοπαρισμένου Κένταυρου και του ντοπαρισμένου Λάπιθα στα Social Media για το ποιός έχει δίκιο, θα συνεχιστεί, έστω και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων....

Τι περιμένει ο Πρωθυπουργός;

Photo: itayuri@Flickr
Photo: itayuri@Flickr
Πριν μερικά 24ωρα είχαμε την ανοιχτή ομολογία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στους NYT, ο οποίος είπε ότι "γνωρίζαμε από την αρχή στο ΔΝΤ - χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και συγκαταλέγοντας και τον εαυτό του ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο, σε εκείνους οι οποίοι γνώριζαν - πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί"
Πρόκειται για μία πρωτοφανή παραδοχή που θα έπρεπε να είχε ήδη κινητοποιήσει τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τον ίδιον τον πρωθυπουργό και ενδεχομένως και την Δικαιοσύνη για να...

Le Monde: Ανεύθυνοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης

«Πολιτική ελαφρότητα με την οικονομία στα επείγοντα»

Τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην κρίσιμη κατάσταση της ευρωζώνης καυτηριάζει η γαλλική εφημερίδα Μοντ σε κύριο άρθρο με τίτλο «Πολιτική ελαφρότητα με την οικονομία στα επείγοντα»
Ειδικότερα, τους κατηγορεί για «ανευθυνότητα» και σχολιάζει ότι «δεν κάνουν τη δουλειά τους» και μάλιστα όπως αναφέρει «καμία μέρα της εβδομάδας».
Ο συντάκτης του άρθρου κάνει λόγο για «θανατηφόρο καλοκαίρι» σημειώνοντας:

Έκθεση Ρακιντζή: Διαφθορά και ατιμωρησία στο Δημόσιο

Πρωτιά στη διαφθορά για τους εφοριακούς
Με ποινές «χάδι» 
αντιμετωπίζονται από τα πειθαρχικά όργανα δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.  
Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011, που θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Την «πρωτοκαθεδρία» στις περιπτώσεις διαφθοράς διατηρούν οι εφοριακοί, λόγω της φύσης της εργασίας τους, και υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και συχνά υψηλό βαθμό στη διοίκηση.
Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με...

Τ’ αλλοθι τους χτιζουν Βενιζελος – Κουβελης

Τρόμαξαν ακόμα και οι πολιτικοί αρχηγοί από τα νέα μέτρα | iefimerida.gr
Το πακέτο των μέτρων που παρουσίασαν χθες διεξοδικά οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τρόμαξε τους πολιτικούς αρχηγούς με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί νέα συνάντησή τους την Δευτέρα.
Στις προτάσεις των δύο υπουργών περιλαμβάνονταν οριζόντια μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα οποία αργότερα ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «φωτιά και λάβρα».
Τα μέτρα κρίθηκαν από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τόσο επώδυνα που αρνήθηκαν να συζητήσουν διεξοδικά το πακέτο και αποφάσισαν να αναβάλλουν τις αποφάσεις για τη Δευτέρα.
Ολη η προσπάθεια των πολιτικών αρχηγών θα στραφεί στο...

Το καρφί του Μπαρόζο για τους... Γερμανούς!

Να γιατί ο Σαμαράς είπε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι φίλος της Ελλάδος!
Πολλοί θα το άκουσαν, λίγοι το πρόσεξαν! 
Ο Ζοζέ Μπαρόζο πέταξε ένα καρφί για την Γερμανία και τους λοιπούς... σκληρούς της ευρωζώνης, που προφανώς θεωρούν την Ευρώπη τσιφλίκι τους!
«Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας εμμέσως αλλά σαφώς στις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα...
Κάπου εκεί -και όχι μόνο- οφείλεται και η διαπίστωση του Σαμαρά:
"O Mπαρόζο είναι φίλος της Ελλάδας"
Και μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει ο πρωθυπουργός...

Πώς η θετική αξιολόγηση της Ιρλανδίας επηρεάζει την ελληνική προσπάθεια

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η ευρύτατα διαδεδομένη άποψη στην χώρα μας άποψη ότι το μνημόνιο οδηγεί μόνο σε καταστροφή διαψεύστηκε χθες στην πράξη – δεν οδηγεί παντού σε καταστροφή. Κρυφά και χωρίς τυμπανοκρουσίες η ιρλανδική κυβέρνηση έκανε ένα πείραμα: Βγήκε στις αγορές με δύο εκδόσεις μακροπρόθεσμων ομολόγων (5ετή και 8ετή) συνολικού ύψους 4,2 δις ευρώ και όχι μόνο βρήκε αγοραστές από το εξωτερικό αλλά κατάφερε να τοποθετήσει τα ομόλογα με 5,9% και 6,1% δηλαδή με καλύτερο επιτόκιο από ότι δανείζεται η Ισπανία.
Τα επιτόκια είναι σχεδόν τα διπλά από ότι δανείζεται η Ιρλανδία από το EFSF (3%) αποτελούν ωστόσο το πρώτο σημαντικό βήμα για τη χώρα, ώστε να βγει από το μηχανισμό στήριξης...

«Σκληρές» διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών για τα νέα μέτρα

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα απασχολήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας σήμερα στις 11 το πρωί. Ο πρωθυπουργός καλείται να δεσμευθεί απέναντι στους δανειστές μας για την υλοποίηση των όσων προβλέπει το μνημόνιο και να διεκδικήσει τη χρονική επιμήκυνση του προγράμματος.
Αυτό εξάλλου, ήταν και το βασικό αντικείμενο της χθεσινής συνάντησής του με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη από την οποία προέκυψε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς επιπλέον ύφεση»...

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οταν τα πάθη ξεπερνούν τη λογική


Ήταν μια τραγική αλυσίδα λαθών. 
Η δεκατετράχρονη Ματίλντα Κράμπτρι ήθελε να σκαρώσει μια απλή φάρσα στον πατέρα της. Πήδηξε λοιπόν από το ντουλάπι, όπου είχε σκαρφαλώσει, και φώναξε «Μπου-ου!» στους γονείς της που επέστρεφαν, στη μία τη νύχτα, από ένα φιλικό σπίτι.
Όμως ο Μπόμπι Κράμπτρι και η γυναίκα του νόμιζαν ότι η Ματίλντα θα έμενε με φίλους της εκείνη τη νύχτα. Μπαίνοντας στο σπίτι και ακούγοντας θόρυβο, ο κύριος Κράμπτρι έπιασε το τριανταπεντάρι του και πήγε στο δωμάτιο της Ματίλντα για να ελέγξει. Καθώς η κόρη του πηδούσε από το ντουλάπι, ο Κράμπτρι την πυροβόλησε στο λαιμό. Η Ματίλντα Κράμπτρι ξεψύχησε δώδεκα ώρες αργότερα...

Να “αποκρατικοποιηθούν” τα κόμματα


Ο Χέγκελ  θεωρούσε ότι το κράτος ήταν το θεμέλιο της κοινωνίας. 
Για τον Κάρολο, όχι τον Παπούλια αλλά τον Μάρξ, αυτόν τον ρόλο θα έπαιζε η κολλεκτίβα. 
Εν συνεχεία ο Λένιν ήταν αυτός που ταύτισε το κόμμα με τη κοινωνία. 
Τελικά, στην Ελλάδα όλες αυτές οι θεωρίες αποδείχθηκαν εσφαλμένες. 
Φρόντισαν γι αυτό διαχρονικά οι ηγεσίες όλων των κομμάτων. Ακόμα και αυτών που σήμερα εμφανίζονται ότι πασχίζουν για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος. 
Άνευ ουδεμίας εξαίρεσης, κατέστησαν το κόμμα θεμέλιο του κράτους
Έτσι το κόμμα έγινε κράτος και ταυτόχρονα ο σημαντικότερος θεσμός πάνω στον οποίο βασίστηκε η ευημερία των στελεχών του...

1000 ευρώ και λίγα κέρματα


Χήρα, ετών ογδόντα εφτά. Ολογράφως. 
Φύρα για το κράτος. 
Ντρέπεται, γιατί ξεπέρασε το προσδόκιμο. Και είναι βάρος, για όλους. Λέει.
Σύνταξη 894 ευρώ. Οκτακόσια ενενήντα τέσσερα. Ολογράφως κι αυτό. 
Άλλοι -λέει- δεν παίρνουν ούτε τετρακόσια. Μερικοί ούτε καν σύνταξη. Μερικοί δεν έχουν καν δουλειά. Κάποιες μέρες ούτε γάλα για το παιδί παίρνουν. Την κάναν να ντρέπεται και γι αυτό. «Επειδή το βάλατε γινάτι να ζείτε εσείς και να ζείτε με οκτακόσια ευρώ, εσείς που ανάγκες δεν έχετε, δεν περισσεύει τίποτε για τους νέους, ένα βαρίδιο είστε»...

Αν…

Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό,
 ή προσεγγίζουν το μαζικό αυτό φαινόμενο επιδερμικά και μονάχα για τα… πανηγύρια των επιτυχιών, προφανώς και δυσκολεύονται να καταλάβουν γιατί ολόκληρη η αθλητική κοινότητα αντέδρασε στην απόφαση αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Οι αναλύσεις του tweet της Ελληνίδας πρωταθλήτριας προσομοιάζουν… με απομνημονεύματα του Φρόιντ, με εκατέρωθεν επιχειρηματολογία για την ορθότητα ή μη του “αποκεφαλισμού”. 
Το δυστύχημα είναι ότι οι περισσότεροι ασχολούνται στιγμιαία, χωρίς γνωστικό υπόβαθρο, και με διάθεση να κλείσει το θέμα, προτού καλά-καλά ανοίξει...

Ελλάς. Η χώρα που....

-- Ξεπουλάει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, χωρίς να ανοίξει μύτη
-- Χαρίζει μέσω ημετέρων τραπεζών 200 εκατ. σε 2 πολιτικά κόμματα, χωρίς κανείς να κινδυνεύει να τιμωρηθεί
-- Ξεπουλάει όλη τη περιουσία της στο 1/20 της αξίας της χωρίς κανείς να κινδυνεύει να τιμωρηθεί.
-- Συντηρεί ζημιογόνα ΜΜΕ μέσω εργολαβιών στα άλλα αντικείμενα των εκδοτών, χωρίς κάποιος να έχει τιμωρηθεί ποτέ
-- Βρίζει επίσημα τους πολίτες της με το χειρότερο τρόπο, χωρίς κανείς να ζητήσει το λόγο από τους ΓΑΠάγκαλους και τους ψευτοαριστερούς που αμαυρώνουν ακόμα και τον Κολοκοτρώνη, χωρίς κανείς να κινδυνεύει να τιμωρηθεί
-- Γίνεται βουλευτής και συντονιστής έκδοσης σχολικών βιβλίων μια Ρεπούση επειδή καταφέρνει να...

Παρά δύο τεσσαράκοντα


Eπέτειος της Μεταπολίτευσης, έχουν περάσει 38 ολόκληρα χρόνια και προσπαθώ να θυμηθώ: Πώς ζούσαμε όσοι ήμασταν τότε στη ζωή; Και σε τι χώρα ζούσαμε; Πώς ήταν η Ελλάδα εκείνο το καλοκαίρι του ’74; 
Ηταν μια χώρα απομονωμένη από τον έξω κόσμο, μ’ ένα κράτος εντελώς διαλυμένο. Επειτα από επτά χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας, ούτε καν μια επιστράτευση δεν κατόρθωνε να φέρει εις πέρας. Και είχε χάσει έναν πόλεμο πριν προλάβει να ρίξει μια τουφεκιά. 
Ηταν μια χώρα φτωχή...

Άλλο το «ρατσιστικό» σχόλιο και άλλο ο… «ρατσιστής!»

    Του καθ Γιώργου Πιπερόπουλου
 
Λυπήθηκα μαθαίνοντας ότι το twit της αθλήτριάς μας κ Βούλας Παπαχρήστου προκάλεσε την απόφαση της ΕΟΕ και τον ΑΜΕΣΟ αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου…
     Τολμώ να υποθέσω ότι το ανούσιο, πιθανά «ρατσιστικό» σχόλιό της, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 γίνονται στο Λονδίνο όπου το θέμα «ρατσισμός» είναι εντυπωσιακά ευαίσθητη κοινωνική και ψυχολογική πραγματικότητα...

Η Ελλάδα στο παιχνίδι των αγωγών


Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό  TAP,

ο οποίος θα ακολουθεί τη διαδομή Τουρκία - Ελλάδα - Αλβανία - Ιταλία, καθώς στην πολύωρη συνάντηση το υφυπουργού Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας του TAP ξεκαθάρισε πως δεν θα στηρίξει το σχέδιο αν ο αγωγός δεν εξυπηρετήσει τόσο ενεργειακά όσο και σε επίπεδο επενδύσεων τα ελληνικά συμφέροντα.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα η οποία ακόμα δεν έχει δώσει το τελικό «ΟΚ» για τον αγωγό, καθώς υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευκρινιστούν...

Βούλα Παπαχρήστου: «Μολών λαβέ» και «Γ..α τον κωλότουρκο»! ( Φωτό & video )

Ζήτησε «συγγνώμη», αλλά...

Η δημόσια «συγγνώμη» της Βούλας Παπαχρήστου για το ρατσιστικό σχόλιο-ανέκδοτο που ανήρτησε στο Twitter δεν στάθηκε ικανή να πείσει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να μην την αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Όπως όμως αποδεικνύουν κάποιες φωτογραφίες και σχόλια που η ίδια είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό, πολύ πρόσφατα μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν έχει κάποιες ακραίες πεποιθήσεις, τις οποίες μάλιστα δεν διστάζει να μοιραστεί με τους «followers» της...

Μπράβο σας κ. Σαμαρά... Και αυτόν θα τον αφήσετε να φύγει ;


Μόνο οργή , πόνο αλλά και πείσμα ότι δεν θα πρέπει κανείς από τους καταστροφείς της χώρας να μείνει ατιμώρητος
προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του Π. Ρουμελιώτη στα διεθνή ΜΜΕ ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή για το αδιέξοδο του Μνημονίου.
Κι όμως αυτός ο άνθρωπος που δεν δικάστηκε ποτέ για το σκάνδαλο Κοσκωτά επειδή ο Ανδρέας Παπανδρέου τον έκανε ευρωβουλευτή το 1989 και το Ευρωκοινοβούλιο τότε αρνήθηκε να άρει την ασυλία του παρότι βαρυνόταν με κακουργήματα, τέθηκε το Φθινόπωρο του 2010 εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και υποστήριζε τα ακριβώς αντίθετα!
Διαβάστε απόσπασμα συνέντευξης του...

Κυνική ομολογία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη: " Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι θα αποτύγχανε το πρόγραμμα για την Ελλάδα "



Κυνική ομολογία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη: Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι θα αποτύγχανε το πρόγραμμα για την ΕλλάδαΣε δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση και αρκετά ερωτήματα 

προχώρησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπροσώπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αναφέροντας στους New York Times ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε από την αρχή ότι πρόγραμμα για την Ελλάδα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας» είπε...

Συνεχίζεται ο σάλος από τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Συνεχίζεται ο σάλος από τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ TWEET

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που δημιουργήθηκε την Τετάρτη μετά τον αποκλεισμό της ελληνίδας αθλήτριας, Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου που έκανε στο Twitter για τους Αφρικανούς. 

Η ίδια απέδωσε σε χιούμορ το εν λόγω σχόλιο αλλά δεν έπεισε της ΕΟΕ η οποία την έθεσε εκτός Αγώνων. Η είδηση κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου καθώς πρόκειται για τον πρώτο αποκλεισμό αθλήτριας εξαιτίας σχολίου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Όλα άρχισαν όταν η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν που συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων με της τιτίβισμα προκάλεσε την κοινή γνώμη με τις ρατσιστικές απόψεις της...

Με... δωράκια υποδέχεται την τρόικα ο Στουρνάρας - «Κλείδωσαν» τα μέτρα


Με αλλαγές στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αλλά και με νέα μέτρα στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα υποδεχθεί σήμερα το οικονομικό επιτελείο την αντιπροσωπεία της τρόικας στην προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Από το πρωί οι επικεφαλής των ελεγκτών θα ενημερώνονται από τον υπουργό Οικονομικών για το τί προτίθεται να πράξει η ελληνική πλευρά, ενώ ο κύκλος επαφών θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ...

Κρίσιμες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Μπαρόζο και πολιτικούς αρχηγούς

Κρίσιμες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Μπαρόζο και πολιτικούς αρχηγούςΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ενώπιος ενωπίω με το κρίσιμο δίλημμα του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Ελλάδας και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς που προτίθεται να λάβει σκληρές –επιδιώκοντας παράλληλα να είναι και κατά το δυνατόν κοινωνικά δίκαιες- αποφάσεις, προκειμένου να κάνει σαφές το μήνυμα της αποφασιστικότητας της Ελλάδας προς τους εταίρους μας.
Το γεγονός ότι σχεδόν το 50% του προγράμματος πρόκειται να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο Εργασίας, προφανώς λέει πολλά για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις...

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το πλαφόν των 2.400 ευρώ είναι υψηλό

Εδώ και περίπου μια δεκαετία, φωνάζω ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας θα είναι η καταστροφή μας. (Διαβάστε: “Η άρχουσα τάξη και η βόμβα του ασφαλιστικού”). 
Τα τεράστια ποσά που δανειζόμαστε, με σκοπό να πληρωθούν συντάξεις που δεν έπρεπε ποτέ να πληρωθούν, είναι ένας από τους πολλούς λόγους της σημερινής κατάντιας.
Πολλοί τότε δεν πίστευαν σε αυτά που έγραφα, διότι μέχρι τότε, δεν είχε τολμήσει κανείς να ξεστομίσει ότι ίσως, ορισμένοι παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη από ό,τι θα έπρεπε. 
Κανείς δεν τολμούσε να πει ότι...

Μας χρειάζεται ένας νέος Ronald Reagan

Το 1938, το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, στην υπόθεση Machay Radio, αποφάσισε ότι οι εργοδότες ήταν ελεύθεροι να προχωρήσουν σε αντίποινα ενάντια σε οργανωμένες απεργίες, απολύοντας ελεύθερα εργαζόμενους και δίδοντας τις δουλειές τους σε άλλους, σε περίπτωση που η απεργία ήταν αποτυχημένη.
Σε περίπτωση βέβαια που οι εργαζόμενοι κέρδιζαν τη διαμάχη και ο εργοδότης υποχωρούσε, ήταν οι εργαζόμενοι που κέρδιζαν τα λάφυρα της μάχης.
Παρά την απόφαση αυτή όμως, ελάχιστοι εργοδότες εξάσκησαν το δικαίωμα αυτό που τους είχε δώσει το ανώτατο δικαστήριο. Αποτέλεσμα είναι ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ ήταν πάντα ζωντανές και στρατιωτικά έτοιμες να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, σε...

Το νέο “κούρεμα” και η… δραχμή



Το ρεπορτάζ του Reuters για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως… ευγενικά περιγράφεται το «κούρεμα», έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις οικονομολόγων και διεθνών παραγόντων που, ακόμη κι αν δεν έχουν άμεση σχέση με την ευρωζώνη ή το ελληνικό πρόβλημα, κατανοούν ωστόσο πλήρως την ύπαρξη υπόγειων ρευμάτων. 
Που μπορούν να μετατραπούν σε… φουρτουνιασμένη θάλασσα, και να προκαλέσουν μια ανεξέλεγκτη απώλεια της όποιας ισορροπίας επιχειρούν να αποκτήσουν οι διεθνείς αγορές, σε μια εποχή προϊούσας και σύνθετης οικονομικής κρίσης... 

Η αρχή του τέλους για τη Μέρκελ



Δεν χρειάζεται να έχει κανείς χαρακτηριστικά γνωρίσματα… Νουριέλ Ρουμπινί, να προσομοιάζει δηλαδή με προφήτη των μελλούμενων εξελίξεων, για να διαγνώσει ότι το βασικό πρόβλημα της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Αναμένοντας την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα λύσει τα χέρια του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου, και θα του επιτρέψει να στρέψει την προσοχή του στο πως θα…

Σήμα κινδύνου. Παγκόσμια αναρχία, η νέα Γεωπολιτική παρακαταθήκη.


Σήμα κινδύνου. Παγκόσμια αναρχία,η νέα Γεωπολιτική παρακαταθήκη.

Του Αλέξανδρου Μπουφέση *

Τα σενάρια τα οποία επεξεργάζονται κορυφαίοι αναλυτές των ανά τον κόσμο στρατηγικών κέντρων, μόλις πριν από μια επταετία ενδέχεται να υπήρχαν μόνον στην ατζέντα συγγραφέων, οι οποίοι επιθυμούσαν να κάνουν καριέρα στον κόσμο της εσχατολογικής λογοτεχνίας και της επιστημονικής φαντασίας.
Εντούτοις, τα εν λόγω σενάρια αποτελούν βάσιμα υποστρώματα, πάνω στα οποία εργάζονται πυρετωδώς οι καλύτεροι crisis managers....

"Ελλάδα, πατρίδα της ψυχής μου". Το γράφει μια αυστριακή


`Ελλάδα,πατρίδα της ψυχής μου`.Το γράφει μια αυστριακή

Ενα καταπληκτικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle
Το θέμα του η  αυστριακή φωτογράφος Γερτρούδη Όρτνερ που δημοσίευσε έναν τόμο για τη Δρυόπη Τροιζηνίας  την οποία ανακάλυψε πριν χρόνια και έκτοτε της παραμένει πιστή. 
Τίτλος του βιβλίου: "Ελλάδα. Πατρίδα της ψυχής μου"
Το ρεπορτάζ είναι του Σπύρου Μοσκόβου και ''απαντά''- τρόπος του λέγειν και έτσι όπως τα έφεραν τα  πράγματα - στις τρέλλες  περί δήθεν επιθυμίας κάποιων κατοίκων της Ικαρίας να ...περάσει το νησί τους σε ...αυστριακή κυριαρχία!!!
Ιδού το ρεπορταζ για το βιβλίο της αυστριακής φωτογράφου Γερτρούδης Όρτνερ: 

Η ΝΔ στην κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στην… εξουσία!

Για να μη ξεχνιόμαστε: η ΝΔ  έχει δυόμισι φορές τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και τέσσερις φορές εκείνα της ΔΗΜΑΡ.
Είναι, λοιπόν, ανεπίτρεπτο οι ηττημένοι των εκλογών να επιβάλλουν σχεδόν εκβιαστικά τις απόψεις τους.
Τι εννοούμε;
Στην Εθνική Τράπεζα, Διοικητής ανέλαβε ο εκλεκτός του Βενιζέλου,  Δ. Ζαννιάς και υποδιοικητής ο Π. Χριστοδούλου, ….πρώην εκλεκτός του Παπακωνσταντίνου για τον ΟΔΔΗΧ!  Ενδιαμέσως, τοποθετήθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Τουρκολιάς.
Στο ΙΚΑ, παραμένει ακόμα διοικητής ο,  επί ΓΑΠ ταμίας του ΠΑΣΟΚ,   Ρ. Σπυρόπουλος!
Στη ΔΕΗ ασκεί ακόμα με… επιτυχία τα καθήκοντά της, η Διοίκηση που διόρισε ο ΓΑΠ, με έναν εκ των κηπουρών του τον κ. Θέο, παχυλά αμειβόμενο!
Στις άλλες κρατικές τράπεζες και επιχειρήσεις παραμένουν ακόμα οι εκλεκτοί του ΓΑΠ!
Χθες, διορίστηκε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ!
Ω, της αποκαλύψεως, το ΠΑΣΟΚ και εδώ...

“Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αλλά όχι με την Ελλάδα σε αδύναμη θέση”

«Το μόνο δικαίωμα που δεν έχουμε είναι να αποτύχουμε»
Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να στείλει μηνύματα σε όσους εντός της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν αλλά και εκτός αυτής, θέλουν η χώρα να καταστραφεί.
Μιλώντας στην Κ.Ο. της ΝΔ ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αλλά όχι με την Ελλάδα να είναι σε αδύναμη θέση
Ήταν ένα μήνυμα και στους ξένους που συνεχίζουν να υπονομεύουν την Ελληνική προσπάθεια...