Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα 7 «θανάσιμα» αμαρτήματα της κοινωνίας μας

Τα επτά που δεν πρέπει να έχεις:

Πλούτο χωρίς μόχθο.
Γνώση χωρίς χαρακτήρα.
Πολιτική χωρίς αρχές.
Απόλαυση χωρίς συναίσθημα.
Εμπόριο χωρίς ήθος.
Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά.
Αγάπη χωρίς θυσία.
   Μαχάτμα Γκάντι
Όταν το παρελθόν συναντά το παρόν. 
Όταν οι βαθιές φιλοσοφικές πεποιθήσεις με το πέρασμα των χρόνων έρχονται να σου επιβεβαιώσουν ότι είμαστε αποτέλεσμα των πράξεων μας, τότε συνειδητοποιείς ότι οι εποχές αλλάζουν, ο άνθρωπος όμως όχι.
Από μικρά παιδιά όταν οι...

To δίλημμα των νέων στην Ελλάδα: Μάχη ή φυγή

To δίλημμα των νέων στην Ελλάδα: Μάχη ή φυγήΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ CNN
Στο βασανιστικό δίλημμα πολλών νέων στην Ελλάδα, για το αν πρέπει να φύγουν ώστε να δουλέψουν στο εξωτερικό ή αν θα πρέπει να μείνουν στη χώρα τους και να παλέψουν με τις υπάρχουσες συνθήκες, στέκεται ρεπορτάζ του CNN από την Αθήνα. Στην αναφορά του αμερικανικού δικτύου φιλοξενούνται δηλώσεις νέων από την Ελλάδα που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το τι πρέπει να κάνουν για το μέλλον τους, αφού η κατάρτιση και οι σπουδές τους δεν τους εξασφαλίζουν. 
Το...

H ανάγκη έναντι της απληστίας

Ο Ινδός ηγέτης, Μαχάτμα Γκάντι, είχε πει ότι η Γη παράγει αρκετά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, όχι όμως και την απληστία του.  
Σήμερα η ρήση αυτή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Ο κόσμος δοκιμάζει τα όρια της αντοχής του ως προς τη χρήση των πόρων. 
Καθημερινά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σοκ, με καταστροφικές πλημμύρες, ξηρασίες και καταιγίδες, οι οποίες με τη σειρά τους πυροδοτούν ράλι των τιμών στις διεθνείς αγορές. 
Η μοίρα μας, τώρα, εξαρτάται από το εάν θα συνεργαστούμε ή θα πέσουμε θύματα της ίδιας της αυτοκαταστροφικής απληστίας μας.
Τα όρια της παγκόσμιας οικονομίας δοκιμάζονται από την ταχύτατη επέκταση του παγκόσμιου πληθυσμού και την άνευ προηγουμένου εξάπλωση της οικονομικής ανάπτυξης σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη...

Στα μάτια των Ευρωπαίων

Η δηλωθείσα πρόθεση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να κλείσει τα σύνορα της χώρας του αν και εφόσον κύματα Ελλήνων μεταναστών κατακλύσουν τη χώρα του προκάλεσε ποικίλα σχόλια. 
Οι Ελληνες σχολιαστές αναρωτήθηκαν αν θα αποκλείσει και τους χιλιάδες Ελληνες φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων που προσφέρουν το σπουδαστικό τους συνάλλαγμα, τους χιλιάδες Ελληνες επαγγελματίες που κάνουν επιτυχημένες καριέρες στη Βρετανία ή τους Ελληνες πλοιοκτήτες που εδρεύουν στο Λονδίνο.
Ο επιφανής ιστορικός Ρίτσαρντ Κλογκ, βαθύς γνώστης της ευρωπαϊκής περιπέτειας στον 20ό αιώνα, απάντησε με διαφορετικό τρόπο στον κ. Κάμερον. 
Mε άρθρο του στο London Review of Books, του υπενθύμισε ότι...

Το διχασμένο όραμα της Ευρώπης

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντίθετα από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής George H. W. Bush, ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τα ‘οράματα’. 

Ανέκαθεν γνώριζαν πως θα ήθελαν να είναι η ήπειρος τους.  

Το να έχεις όμως όραμα, δεν είναι το ίδιο με το να μπορείς να το εφαρμόσεις. Και βλέποντας το από την πρακτική πλευρά, οι ηγέτες της ΕΕ δεν τα έχουν πάει και πολύ καλά μέχρι τώρα.
Η απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης φαίνεται ξεκάθαρα στα απόνερα της τελευταίας συνόδου κορυφής. Όλοι συμφωνούν στο πως θέλουν την Ευρώπη: Μια οικονομική και νομισματική ένωση, συνοδευόμενη από μια τραπεζική ένωση, μια δημοσιονομική ένωση, και τέλος μια πολιτική ένωση....

Τα λυσσασμένα σκυλιά της Ευρώπης



Ένα βράδυ της περασμένης εβδομάδας, άκουγα μέχρι τα μεσάνυχτα τις σκέψεις ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη, πάνω από ένα ποτήρι κρασί. 
Έλεγε: «το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ευρώπη δεν είναι η κρίση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί Ευρωπαίοι για να την υποστηρίξουν».
Είναι μία από τις πιο εύστοχες παρατηρήσεις που έχω ακούσει εδώ και αρκετούς μήνες.
Η Ευρώπη κατάφερε να οικοδομήσει μία κοινή αγορά κι ένα κοινό νόμισμα (“κουτσά – στραβά”, είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς), κατάφερε να γκρεμίσει τα εσωτερικά της σύνορα και να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σχετικής ασφάλειας και σταθερότητας για όλους μας. 
Αλλά απέτυχε παταγωδώς στο κεφάλαιο “ευρωπαϊκή συνείδηση και κουλτούρα”...

Επιστολή Μουρούτη για την κόντρα με τη ΝΕΤ: «Σε συνέντευξη 42 λεπτών, οι ερωτήσεις ήταν 6 λεπτά...»

Επιστολή Μουρούτη για την κόντρα με τη ΝΕΤ: «Δεν πρόκειται να αλλάξω, έστω κι αν ενοχλώ»

«Δεν πρόκειται να αλλάξω, έστω και αν ενοχλώ»

Με επιστολή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, δίνει συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε την Τετάρτη με τους δημοσιογραφους της ΝΕΤ, με αφορμή τα σχόλιά του στο Twitter στα οποία έκανε λόγο -έμμεσα- για ευνοϊκή μεταχείριση στον Αλέξη Τσίπρα.

Τρόικα και ΔΕΗ γονατίζουν τα νοικοκυριά - Το χαράτσι θα είναι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα πληρωθεί χωρίς δόσεις λένε


- Την τρόικα την φόβισε το γεγονός ότι 500.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμα το χαράτσι
- Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση μιλούσε για πληρωμή του χαρατσίου σε πέντε δόσεις
- Θεωρείται σίγουρο πως θα πολλαπλαστιαστούν τα νοικοκυριά που δεν θα το πληρώσουν
- Σοκ στους πολίτες που δεν έχουν πλέον άλλα χρήματα να πληρώσουν
Ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων της τρόικας είναι η απόφαση να εισπραχθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός ότι στις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριαμό της ΔΕΗ.
Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες υπήρχαν διαρροές ότι...

Ο πίνακας-ντροπή με τις αποδοχές των στρατιωτικών.Ας τον δείξουν στη τρόϊκα

Και η αγωνία συνεχίζεται για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους. 

Τα “ισοδύναμα μέτρα” που πρότεινε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος για να αποφευχθεί η περικοπή του 12% στους μισθούς των στρατιωτικών θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόϊκα η οποία καταφθάνει στην Αθήνα προς το τέλος του μήνα.
Αν και οι τροϊκανοί γνωρίζουν πολύ καλά που οδηγούν τα στελέχη και το προσωπικό των Ελληνικών ΕΔ με τις προτάσεις “σωτηρίας” τους,ίσως θα ήταν σκόπιμο ο κ.Παναγιωτόπουλος ή κάποιος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να τους φρεσκάρουν τη μνήμη με αυτό το πίνακα της ντροπής στον οποίο...

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Χρειαζόμαστε μια διαφορετική αντίληψη

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για να αναρρώσει αυτή η οικονομία. Τα περισσότερα δεν είναι συνάρτηση χρημάτων, αλλά αλλαγές στον τρόπο με τον οποίον δουλεύουμε.
Η ελληνική πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρο στην αγορά να κινητοποιηθεί και να επενδύσει με σκοπό το κέρδος.
Αυτή η κινητοποίηση είναι αυτό που θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, πλούτο στους πολίτες και τέλος, έσοδα στο κράτος, στο βαθμό που οι προσπάθειες αυτές θα είναι κερδοφόρες (διότι άλλο επένδυση και άλλο κερδοφορία).
Τo πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι να απλοποιηθεί κατά πολύ ο τρόπος ίδρυσης μιας εταιρείας και να μειωθεί κατακόρυφα το...

Καλάς: Οι Έλληνες Μακεδόνες των Ιμαλαΐων

Η χώρα του Πακιστάν καθίσταται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους Έλληνες, όχι μόνο για το ιστορικό παρελθόν της αλλά και για το παρόν της.

Ο σημερινός επισκέπτης ακούει έκπληκτος τους φιλόξενους πολίτες αυτής της χώρας να φέρουν με πολλή υπερηφάνεια το όνομα «Σικαντέρ Αζάμ» (Αλέξανδρος ο Μέγας)
Να μιλούν για τις 6 Αλεξάνδρειες που υπάρχουν στη χώρα τους, μεταξύ των οποίων είναι η Νίκαια-Αλεξάνδρεια και η Βουκεφάλεια-Αλεξάνδρεια. Να εμπιστεύονται την «Younani Medicine», δηλαδή την ελληνική Ιατρική, παιδί της Ιπποκράτειας, που έφερε μαζί του ο Αλέξανδρος. 
Έκπληκτος ο Έλληνας επισκέπτης των μουσείων του Πακιστάν στο Καράτσι, στη Λαχώρη, στο Πεσάβαρ, στα Τάξιλα, διαβάζει....

Πως θα απαλλαγείτε από τα έντομα με φυσικούς τρόπους

Κουνούπια, μύγες, κατσαρίδες, προτιμούν να εμφανίζονται απρόκλητα και απρόσκλητα, ειδικά το καλοκαίρι. 

Και μπορεί τα έντομα αυτά να είναι ανατριχιαστικά αντιπαθητικά, συχνά όμως είναι και φορείς ασθενειών. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συμβαίνει με τον ιό του Δυτικού Νείλου. 
Για την καταπολέμηση τους υπάρχουν εκατοντάδες εντομοκτόνα, τα οποία όμως έχουν πολλές απαγορεύσεις αφού ουσιαστικά πρόκειται για τοξικά δηλητήρια με φρικτές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και σε εμάς τους ίδιους.
Σας παρουσιάζουμε σήμερα κάποιους έξυπνους πιο υγιεινούς και οικολογικούς τρόπους για να διώξετε όλα αυτά τα “μιαρά” και να προστατέψετε την υγεία σας.  
Οι φυσικοί τρόποι έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα χημικά προϊόντα.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ:

Προ των ευθυνών τους οι ευρωπαίοι ηγέτες

Της Αμαλίας Κάτζου
 
Επίκληση, προσευχές και μετάνοιες στην Παναγιά, Madonna, είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος αντισύλληψης για τις ανύπαντρες κοπέλες στη Σικελία.
Μετά το συμβάν βέβαια.  
Κάπως έτσι έχει αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα και η προσπάθεια διάσωσης ολόκληρης της Ευρωζώνης, από την κρίση χρέους, που έχει πλέον φθάσει σε σημείο που δύσκολα ελέγχεται. 
Η συνταγή της νηστείας και προσευχής ουδόλως έχει πείσει τις αγορές ότι η κρίση είναι διαχειρίσιμη. 
Αντίθετα, η ανεπάρκεια των ευρωπαίων πολιτικών οξύνει, ανεπανόρθωτα σχεδόν, τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα...

Μπορεί να φτάσει ο χρυσός στα... 8.300 δολάρια μέσα σε 3 χρόνια;

Η Erste Group εκτιμά ότι το πάρτυ του χρυσού θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα κορυφωθεί την άνοιξη του 2015 κερδίζοντας 80%

Μπορεί να έχετε ακούσει για την «αρχή του Pareto», η οποία συχνά αναφέρεται ως «κανόνας 80-20». Η Αρχή του Pareto, στο ευρύτερο πλαίσιo της, υποστηρίζει ότι 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων ή αιτίων.
Η Erste Group, , η αυστριακή τράπεζα επενδύσεων, δημοσίευσε σήμερα μία νέα έκθεση σύμφωνα με την οποία λέει ότι η αρχή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ανοδικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας ανοδικής αγοράς του  χρυσού. 
Πιο συγκεκριμένα,...

Προς πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ ανεργίας και ύφεσης οδεύει η Ελλάδα


Μια ανάσα πριν την κατάρριψη του θλιβερού πανευρωπαϊκού ρεκόρ υψηλότερης ανεργίας βρίσκεται πλέον η χώρα μας. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων του οικονομικού επιτελείου, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις που κάνουν λόγο για ύφεση φέτος της τάξης του 6,9%, αντί του 5%, που ήταν η αρχική πρόβλεψη, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει ακόμα μία αρνητική πανευρωπαϊκή πρωτιά.
Αυτή τη στιγμή στην κορυφή της σχετικής θλιβερής λίστας βρίσκεται η...

Bofinger: Ο Mario Monti έχει δίκιο

Δικαίως η Ιταλία ζητά από την ευρωζώνη στήριξη στην αγορά ομολόγων ώστε να χαλιναγωγηθούν οι αποδόσεις. 
Αυτή δεν είναι η άποψη Ιταλού πολιτικού, αλλά του Peter Bofinger, οικονομικού συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης και ένας από τους αποκαλούμενους «πέντε σοφούς» της Γερμανίας.
Σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα με την υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Moody’s, ο  Bofinger αναφέρει πως οι τρέχουσες αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων δεν δικαιολογούνται από τη δημοσιονομική θέση της χώρας και πως οι αγορές δεν αναγνωρίζουν την πρόοδο που καταγράφει η Ιταλία η οποία είναι η δεύτερη «πιο ισχυρή» χώρα της G7 μετά την Γερμανία από...

Και όμως η Γερμανία δεν είναι ο μόνος σωτήρας

Σπάνια αλλάζει τόσο ξαφνικά η μοίρα μιας χώρας – σε μια νύχτα, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη πρόσφατα στη Γερμανία. 

Τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην πολιτική, η χώρα ενσαρκώνει πλέον ένα άκομψο για πολλούς μείγμα αλαζονείας και άρνησης. Η Γερμανία θεωρούσε εαυτόν το μέτρο όλων στην Ευρώπη – και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στις δύο περιπτώσεις, έκανε λάθος.
Το ίδιο βράδυ που η Γερμανία έχανε από τους Ιταλούς στα ημιτελικά, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έφτανε στα δικά της όρια, κατά τη ...

«Τότε θα συναινέσουν οι Ευρωπαίοι να μας δοθεί η Πόλη από τους Ρώσους»

Αφιερωμένο στους κακοήθεις γυρολόγους του διαδικτύου που διασπείρουν ότι τάχα ούτε ο παπά-Γιάννης, ούτε ο γέροντας Παΐσιος μίλησαν για την παράδοση της Πόλης στους Έλληνες.
Προφανώς οι γέροντες δεν αναφέρθηκαν επ’ αυτών στους συγκεκριμένους – εάν είναι αλήθεια ότι ποτέ τους συνάντησαν κιόλας… – γιατί έβλεπαν από τότε την κακοήθειά τους...

Κόντρα για τα... φωνήεντα στο χώρο της εκπαίδευσης


Μία ιδιότυπη κόντρα 
ξέσπασε για τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας, με αφορμή καταγγελία δασκάλων από την Ανατολική Αττική ότι στο νέο βιβλίο Νέα Ελληνική Γραμματική της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού «καταργήθηκαν» τα γράμματα «η» και το «ω» και αντικαταστάθηκαν από το «ου».
Το συγκεκριμένο βιβλίο προκηρύχθηκε το 2003. Το 2005 η συγγραφή του ανατέθηκε στη συγγραφική ομάδα: Ειρήνη Φιλιππάκη - Warburton, Μιχάλης Γιωργιαφέντης, Γεώργιος Κότζογλου, Μαργαρίτα Λουκά, ενώ εγκρίθηκε από το συντονιστικό συμβούλιο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου το 2008. 
Κατά τα φαινόμενα, και όπως εξηγούν οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Παιδείας σε...

Ο κύκλος της κρίσης – Ένα πακέτο διάσωσης ανά 6 μήνες

Οδεύοντας στον τρίτο χρόνο απ' το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης, όλα δείχνουν πως ο καταστροφικός κύκλος που απειλεί με διάλυση την ευρωζώνη ολοκληρώνει μία πλήρη περιστροφή του κάθε έξι μήνες, διάστημα στο οποίο 'καταβροχθίζει' μία νέα χώρα και αναγκάζει την ΕΕ να εγκρίνει ένα νέο πακέτο διάσωσης.
Έξι μήνες απ' το ξέσπασμα της κρίσης το Νοέμβριο του 2009, ανακοινώθηκε η απόφαση για παροχή δανείων στήριξης ύψους 130 δις ευρώ στην Ελλάδα, με την επίσημη έγκριση να ακολουθεί στις 10 Μαΐου του 2010.  
Περίπου έξι μήνες αργότερα, στις 28 Νοεμβρίου του 2010, ο κύκλος της κρίσης ολοκλήρωσε τη δεύτερη πλήρη περιστροφή του αναγκάζοντας την Ιρλανδία να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης προκειμένου να εξασφαλίσει δάνεια ύψους 85 δις ευρώ. 
Θύμα της τρίτης περιστροφής του κύκλου η...

Τα "Φαντάσματα" του Αιγαίου. 338 Μοίρα. Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ


Τα `Φαντάσματα` του Αιγαίου. 338 Μοίρα.Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ

Είναι τα “Φαντάσματα” του Αιγαίου. 
Οι ίδιοι δηλώνουν με σιγουριά ότι “είμαστε η καλύτερη μοίρα Δίωξης/Βομβαρδισμού”. 
Όχι από έπαρση αλλά με τη βεβαιότητα του κυρίαρχου στους αιθέρες. 
Συμπληρώνουν 60 χρόνια ζωής ,αλλά η φιγούρα ενός F 4 Phantom όχι μόνο δεν “γερνά”, αλλά τρομάζει τον αντίπαλο.
Tην Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιηθούν στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, oι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 60ης επετείου από την ίδρυση της 338 Μοίρας Δίωξης/Βομβαρδισμού.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Θα εκπαιδεύουμε τους Βούλγαρους στα F 16



Θα εκπαιδεύουμε τους Βούλγαρους στα F 16

Μέρος της πτητικής εκπαίδευσης στα F-16 ή σε άλλο τύπο μαχητικού αεροσκάφους δυτικού τύπου που αποκτά σύντομα η Βουλγαρία θα κάνουν στην Ελλάδα από Ελληνες εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας οι βουλγαροι πιλότοι.
Αντίστοιχη εκπαίδευση σύμφωνα με
ΤΑ ΝΕΑ θα προσφέρει η Πολεμική Αεροπορία  και σε θέματα οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και γενικότερα δε θέματα υποστήριξης.
Για το θέμα είχε συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του βουλγαρικού υπουργείου Αμυνας ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης που επισκέφθηκε την Σόφια για να πάρει μέρος σε συνέδριο του ΝΑΤΟ για την «έξυπνη άμυνα»...

Η μάχη με τα κουνούπια! Φόβος για εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου!

Κατακόρυφη άφιξη των περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένουν το επόμενο διάστημα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και κυρίως από την περιοχή του Πειραιά. Ήδη άλλωστε προστέθηκαν από την ίδια περιοχή τρία νέα περιστατικά τα οποία ωστόσο δεν ήταν βαριά. 
Τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου σίγουρα δεν κάνουν διακρίσεις. Εξάλλου όσοι μολύνθηκαν είναι διαφόρων ηλικιών. Όμως φαίνεται ότι η περιοχή του Πειραιά θεωρείται ότι βρίσκεται στο …κόκκινο καθώς εκεί αναμένονται τα περισσότερα κρούσματα. 
Το υπουργείο Υγείας μαζί με το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Απέτυχε η κυβέρνηση, αποτύχαμε και οι τρεις!

Πως να μην είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός;

Το συμφέρον της χώρας είναι να πετύχει αυτή η κυβέρνηση είπε ο Φώτης Κουβέλης στο mega, τονίζοντας πως:
"Αναζητούμε το ισοδύναμο για να "γκρεμίσουμε" το απαράδεκτο 23% στον ΦΠΑ της εστίασης" και πρόσθεσε πως "Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο τεσσάρων ετών στους εταίρους μας"
Επιπλέον ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως τυχόν αποτυχία της κυβέρνησης θα είναι αποτυχία και των τριών κομμάτων , δίνοντας το στίγμα ενότητας που επικρατεί στην κυβέρνηση...

Τα έμαθες τα νέα... Αλέξη; - Άνοδος της Νέας Δημοκρατίας - Πτώση της Αριστεράς!

Άνοδος της Νέας Δημοκρατίας - Αβεβαιότητα για την επίλυση των προβλημάτων ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ PUBLIC ISSUE

Την αβεβαιότητα των ελλήνων για το κατά πόσο μπορεί η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της χώρας «δείχνει» η δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.  
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Φώτης Κουβέλης.
Σε σχέση με το βαρόμετρο Μαΐου, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς καταγράφουν μείωση της δημοτικότητάς τους, ενώ αντίθετα όλα τα Δεξιά κόμματα ανεβαίνουν ή παραμένουν στάσιμα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία...

Το φιτίλι στην Ευρώπη έχει ανάψει...

Το φιτίλι στην Ευρώπη έχει ανάψει...Η «ΒΟΛΙΚΗ» ΚΡΙΣΗ, Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ

Του Βαγγέλη Βιτζηλαίου  
Βλέποντας τις εικόνες στην Ισπανία με τους αιμόφυρτους ανθρακωρύχους, στην Πορτογαλία με τις νέες διαδηλώσεις, στην Ιταλία με το νέο πακέτο μέτρων και τις απανωτές αυτοκτονίες, στη Γαλλία με τις χιλιάδες απολύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην Ελλάδα με την καλπάζουσα ανεργία, την εγκληματικότητα και τους αυξανόμενους αυτόχειρες έρχεται ένα ερώτημα στο νου: Πόσο χειρότερα;  
Η Ευρώπη των λαών έχει καταλήξει σε μία Ευρώπη βασανισμού των λαών...

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Επενδύσεις: Πού… πήγαν τα λεφτά!


Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος αποτελούν τη… μόνη βεβαιότητα και έτσι η δημιουργία ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Ιδίως όταν επιχειρείται η μεγιστοποίηση της προσδοκώμενης απόδοσης με παράλληλο -όσο το δυνατόν- περιορισμό του επενδυτικού κινδύνου.
Έτσι λοιπόν, εξαιρετικής σημασίας είναι να προσδιοριστεί πού κατευθύνονται τα επενδυτικά κεφάλαια ανάμεσα στα διαθέσιμα επενδυτικά προϊόντα (μετοχές, ομόλογα, ναυτιλία, ακίνητα, εμπορεύματα κ.λπ.). 
Συγκεκριμένα, επιχειρείται μια πρώτη ανάλυση ανάμεσα σε προϊόντα - κλάδους - χώρες από όπου φυλλοροούν τα κεφάλαια και πού απολήγουν...

Λαμόγια: Όταν οι δικαστές δίκαζαν το Πασόκ ...αθώωνε

Την χωρίς όρια διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος
όπου υπουργοί και πρωθυπουργοί ακύρωναν καταδικαστικές αποφάσεις ακόμη και του Αρείου Πάγου για κλέφτες του Δημοσίου αποκαλύπτει ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς στα απομνημονεύματά του 
τα οποία παρουσιάζει από προχθές το newsbomb.gr.
«Μεγάλες καταχρήσεις υπήρξαν στις λεγόμενες προβληματικές επιχειρήσεις – τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σανιδάς - και κυρίως σε αυτές που είχαν ενταχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ). Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν η ΠΥΡΚΑΛ, η Πειραϊκή - Πατραϊκή, η ΕΛΙΝΤΑ (πρώην IZOΛΑ), η Χαρτοποιία Δυτ. Ελλάδας, η ΛΑΡΚΟ και η Αθηναϊκή Χαρτοποιία...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την οικονομική ανισότητα στην Αμερική

Μελετώντας την εισοδηματική ανισότητα στην Αμερική, αποκαλύπτονται στοιχεία που είναι δύσκολο να τα πιστέψει κανείς.

1. Οι Αμερικανικές εταιρείες πληρώνουν συνολικά μικρότερο ποσοστό φόρου, σε σχέση με το φτωχότερο 20% των Αμερικανών.
Το σύνολο των εταιρικών κερδών για το 2011 ήταν 1,97 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες πλήρωσαν 181 δισεκατομμύρια σε ομοσπονδιακούς φόρους (9%) και 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικούς φόρους  (2%). Το ποσοστό της  συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης σε σχέση με τα κέρδη ήταν 11%. 
Το φτωχότερο 20% των αμερικανών πολιτών πλήρωσαν 17,4% σε ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς φόρους...

Αποκαλύφθηκε το δίκτυο εταιρειών που ελέγχει την παγκόσμια οικονομία.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το  Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, μελέτησε τις σχέσεις μεταξύ 43.000 πολυεθνικών εταιριών, και εντόπισε μια μικρή ομάδα 147 επιχειρήσεων (κυρίως τραπεζών), με δυσανάλογα μεγάλη δύναμη για την παγκόσμια οικονομία.
Είναι η πρώτη μελέτη που προκειμένου να εντοπίσει αυτό το δίκτυο εταιρειών δεν χρησιμοποίησε ιδεολογικά κριτήρια, αλλά συνδύασε μαθηματικά  μοντελοποίησης φυσικών συστημάτων μαζί με εταιρικά δεδομένα...

Προς μια Ευρώπη τριών ταχυτήτων – Η λύση


Η συνάντηση του νέου Γάλλου Προέδρου  Ολάντ, με τον Άγγλο πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον  στο Λονδίνο, δεν ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Του Μενέλαου Τασιόπουλου 

Μπορεί η «χημεία» μεταξύ τους να μην θεωρείται από τους διεθνείς αναλυτές και σπουδαία, όμως οι τύχες της Ευρώπης και η  επιθετικότητα της Γερμανίας, να επιβάλει τους όρους της πλήρως , δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για συναισθηματισμούς.
Οι ιστορικοί συνέταιροι της Αντατ, ξαναβρίσκονται σε μια νέα «εγκάρδια συνεννόηση» και μιλούν δημόσια με δηλώσεις τους για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.
Πόσες ταχύτητες μπορεί να έχει η επόμενη Ευρώπη;...

Τρέμουν τυχόν διάλυση της ευρωζώνης οι Γερμανοί εργοδότες

Βαρύτατες συνέπειες για τη γερμανική οικονομία θα είχε μια πιθανή διάλυση της ευρωζώνης,  
προειδοποιεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοδοτικών Ενώσεων της Γερμανίας, τονίζοντας ότι οι συνέπειες θα ήταν μεγαλύτερες και από εκείνες της κατάρρευσης της Lehman Brothers.
Ο Ντίτερ Χουντ, πρόεδρος της εργοδοτικής ομοσπονδίας BDA, ανέφερε στην οικονομική «Handelsblatt» ότι το σενάριο διάλυσης θα προκαλούσε βαθιά δομική κρίση και υπογράμμισε ότι «σε μία τέτοια περίπτωση οι δυνάμεις αντιμετώπισης που θα είχε η πυροσβεστική, δηλαδή η πολιτική, θα είχαν εξαντληθεί».
Οι γερμανικές βιομηχανίες, ανέφερε, υποστηρίζουν την...

Κατάπιαν τη (μεγάλη) γλώσσα τους τα παπαγλαράκια του Τσίπρα και του Καμμένου

  • Παίρνουν λεφτά χωρίς μνημόνια και όρους μας έλεγαν...
  • Οι Ισπανοί πολιτικοί δεν ξεζουμίζουν τον λαό τους μας έλεγαν...
Χιλιάδες και οι  άλλες φαντασιώσεις που το κάθε παπαγλαράκι κατέθετε στα blogs - γραφεία τύπου του λαϊκισμού.
Ψέματα επί ψεμάτων που γινόταν πιστευτά μόνο  από οπαδούς και μόνο με I.Q κόκορα...
Και έφτασε η ώρα να προχωρήσει στην Ευρωζώνη το Ισπανικό δάνειο και παρατηρούμε άφωνοι...

''Villa Mercedes'' η Βουλή...

«Aν ήξερα ότι θα συναντούσα ένα τέτοιο τσίρκο δεν θα έβαζα υποψηφιότητα... »

εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, περιγράφωντας την εικόνα του κοινοβουλίου στη διάρκεια του τριημέρου (των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης). 
Ο Ναός της Δημοκρατίας είχε μεταβληθεί σε «Villa Mercedes” ,με τα  δωδεκάποντα να παρελαύνουν κατά ριπάς. 
Είχε επιτραπεί στους βουλευτές να...

Συμμορίες ληστών υποδύονται τους υπαλλήλους για να μπουν στα σπίτια



Νέος τρόπος δράσης από τις συμμορίες διαρρηκτών.

Ολοένα και αυξάνονται οι περιπτώσεις ληστειών στις οποίες οι δράστες υποδύονται τους υπαλλήλους κάποιας εταιρείας για να πείσουν τα θύματά τους να τους ανοίξουν.
Αυτόν τον νέο τρόπο δράσης φαίνεται πως έχουν υιοθετήσεις οι συμμορίες διαρρηκτών. Σύμφωνα με...

Καραμανλής: Η κρίση θα αγγίξει όλο το πολιτικό σύστημα (και τη ΝΔ) και η αρχή ήταν το ΠΑΣΟΚ.!

Η αυτοκριτική του πρώην πρωθυπουργού έφερε αποκαλύψεις για τις φωτιές του 2007, τις ελληνορωσικές σχέσεις και την ενόχληση της Ουάσινγκτον

Την άποψη ότι οι φωτιές του 2007 δεν ήταν τυχαίες 
εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας σε στενούς του φίλους.  
Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για σχέδιο, το οποίο συνέδεσε ευθέως όπως...

Τα CDS "καίνε" τον Αντρίκο


Πάνω από 2,5 δις ευρώ παίχτηκαν στα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας
τα γνωστά CDS, την περίοδο πριν από την πτώση Παπανδρέου  
σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εισαγγελία η οποία ερευνά εκ νέου την υπόθεση με βάση τα όσα έχουν κατατεθεί για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού , Αντρίκο Παπανδρέου.
Το κακό είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν ενεπλάκησαν μόνο πολιτικοί αλλά και τραπεζίτες οι οποίοι επίσης θα κληθούν από τον Πεπόνη στην ανάκριση. Η σοβαρή είδηση είναι ότι σε ... κάποιο γραφείο της Αθήνας υπάρχει ...

Βούλγαρους αστυνομικούς θέλει στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης!



Κι όμως ισχύει...
Το είχε υποσχεθεί προεκλογικά;
Ζητάει να γίνουν μικτά κλιμάκια ελέγχων με Έλληνες και Βούλγαρους αστυνομικούς που θα αστυνομεύουν τους κάδους ανακύκλωσης, γιατί όπως υποστηρίζει, σπείρες Βουλγάρων κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα πωλούν για σκραπ.
Μάλιστα, όλο αυτό το ευφάνταστο σενάριο έχει γίνει δίχως να περιέλθει τίποτα επισήμως σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ...
Πάντως, πέρα από το πρόβλημα των κλοπών σε ανακυκλώσιμα υλικά, έχουν λυθεί άλλα ζητήματα στην Θεσσαλονίκη όπως η εγκληματικότητα και δεν το γνωρίζαμε; 
Και πως θα χρησιμοποιηθούν Βούλγαροι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη και με ποιον τρόπο και με ποια λογική;;;

Η προσπάθεια Σταϊκούρα για τα ισοδύναμα

Υπομονή και σύνεση συστήνουν 
από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης 
μέχρι να προσδιοριστούν επακριβώς τα ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα κατατεθούν στην τρόικα προκειμένου να αποφευχθούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη κάνει τις σχετικές αναλύσεις στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου και...

«Πρωινή ενημέρωση και Κούλογλου να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας»

«Πρωινή ενημέρωση και Κούλογλου να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας»ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΡΟΥΤΗ

Σκληρή επίθεση κατά των δημοσιογράφων της ΝΕΤ αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
εξαπέλυσε σήμερα με συνεχείς αναρτήσεις του στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.
Με αφορμή την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη ΝΕΤ, ο κ. Μουρούτης τόνισε με αιχμηρό ύφος: «Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους» ενώ στη συνέχεια έγραψε:

Το ΠΑΣΟΚ απέκτησε τον «Μητσοτάκη» του!


Το ΠΑΣΟΚ απέκτησε τον «Μητσοτάκη» του!Όχι, δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου
Όχι ότι δε θα ήθελε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να κάνει δύσκολη τη ζωή του νυν. 
Τον τίτλο του Μητσοτάκη, όμως, τον έκλεψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο πληθωρικός πρώην υπουργός μπορεί να μην κατέβηκε στις εκλογές, αλλά έκανε τα πάντα για δημιουργήσει προβλήματα στο νέο αρχηγό του κόμματος.
Τι έκανε; ...

Kοινή γραμμή για την επαναδιαπραγμάτευση, ψήφος εμπιστοσύνης σε Στουρνάρα

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΗΝ EΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Σύμπνοια απόψεων διαπιστώθηκε στη σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, με τη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, για την προσπάθεια αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Παράλληλα, την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας για το περιεχόμενο της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων, τόνισε ότι...

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι πρέπει να κάνουμε για να προλάβουμε την οστεοπόρωση;

Γράφει ο Γεώργιος Π. Λυρίτης, Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ.)

Η επισήμανση προηγουμένως των δεδομένων της φυσιολογίας των οστών και η κατανόηση της παθογένειας της οστεοπόρωσης οδηγεί στην αναθεώρηση ορισμένων από τα σημεία που αφορούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Η αναθεώρηση αυτή είναι επίσης αποτέλεσμα πολλών επιδημιολογικών ευρημάτων, καθώς επίσης από δημογραφικές μεταβολές, τόσο στην Ελλάδα όπως επίσης και σε άλλες περιοχές του πλανήτη μας.
Οι συστάσεις για την αποφυγή ανάπτυξης της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης, δηλαδή της πρόληψής της συνοψίζονται στις ακόλουθες εντολές:

Ανθρώπινα ερωτήματα …

Γιατί δεν ψάχνουμε την ουσία;

Ποιος ξέρει; Οι φίλοι μας δεν ζουν πια. Οι εχθροί μας έχουν στόχο το εφήμερο της ζωής. Για ποιο λόγο;
Για την ασφάλεια της κοινωνίας; Για την ασφάλεια του συστήματος ή της αδράνειας;
Γιατί τα άτομα είναι τόσο πολλά αλλά και ταυτόχρονα τόσο λίγα;
Γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο σπάνιοι; Υπάρχει λόγος; Ή τουλάχιστον αιτία;
Γιατί έχει τόσο κόστος κάθε δημιουργία; Πώς το αντέχει η μικρή μάγισσα; Και πότε θα πεθάνει ο μοναδικός αλήτης;
Γιατί η λέξη εμπάθεια έγινε αρνητική με την πάροδο του χρόνου; Επειδή η ανθρωπιά δεν είναι της μόδας;...

«Μακάρι, δάσκαλε, μακάρι!»

«Aν δεν μάθεις γράμματα, θα γίνεις σκουπιδιάρης»
Αυτή ήταν η ύστατη (και κάθε άλλο παρά πολιτικά ή παιδαγωγικά σωστή) προειδοποίηση ή απειλή στην οποία κατέφευγαν κάποτε οι δάσκαλοι για να συνετίσουν τους νωθρούς μαθητές τους.  
Αυτό το εφιαλτικό μέλλον ήταν χειρότερο από την προοπτική της μετανάστευσης στη Γερμανία.
Στη φτωχή μεταπολεμική Ελλάδα η μαύρη μοίρα για ένα παιδί που «δεν έπαιρνε τα γράμματα» δεν ήταν το χωράφι, η οικοδομή ή το εργοστάσιο, αλλά το να γίνει υπάλληλος καθαριότητας ή οδοκαθαριστής, σύμφωνα με την πιο κομψή διατύπωση.
Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 400 θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας στην «Υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτρολογικού» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρουμε εάν έως τότε οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν το «ψυχολογικό» (;) φράγμα των 10.000, όπως...

Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά – Τα θεμελιώδη αναπτυξιακά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας

Η μελέτη «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά» επιχειρεί να προσδιορίσει το μοντέλο και τη στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε ορίζοντα δεκαετίας, χρησιμοποιώντας ως βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης. 
Παραθέτουμε μέρος του κεφαλαίου για τα θεμελιώδη αναπτυξιακά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Πέντε είναι οι βασικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας:

Τότε που ο “Ε.Τύπος” της κ. Αγγελοπούλου έδινε στον Α. Τσίπρα 17%-18% και προωθούσε τον “Τρίτο Πόλο”

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα η εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα» ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τερματίζει τη δραστηριότητά της. 
Οι λόγοι που επικαλείται είναι οικονομικοί. 
Ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2008 και εξέδωσε 11 τίτλους.
Δείτε όμως ποιοί συμμετείχαν στην εν λόγω εκδοτική πρωτοβουλία: 
Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Λευτέρης Κουσούλης, Νότης Μπερνίτσας, Αντώνης Παπαγιαννίδης. 
Το συντονισμό και την επιμέλεια των εκδόσεων είχε η Ρένα Δούρου.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Διάσημοι άνδρες που γεννήθηκαν... γυναίκες

Διάσημοι άνδρες που γεννήθηκαν... γυναίκες
Balian Buschbaum
    Νέοι, ωραίοι και γοητευτικοί!

    Κοινό τους χαρακτηριστικό; Ότι όλοι ήταν γυναίκες!

    Αποφάσισαν όμως να απαρνηθούν την γυναικεία τους φύση και να ζήσουν τη ζωή τους σαν άνδρες...

    70 λόγοι που μου αρέσει που είμαι Έλληνας!


    Γιατί μας αρέσει που είμαστε Έλληνες!

    Διαβάστε τους λόγους!
    1.Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι...
    2.Γιατί μπροστά στο ραβανί τι να μας πει το μιλφέιγ
    3.Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες
    4.Γιατί "καμάκι" και "σουβλάκι" είναι το πρώτο ποίημα που μαθαίνουμε
    5.Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσιπουράκι δεν τους φτάνει κανένα "ορντέβρ"
    6.Γιατί στην Ελλάδα κάθε βράδυ τελειώνει το επόμενο πρωί...

    Αναλυτές, οι σύγχρονοι παραμυθάδες


    Τι αξίζει τελικά ένας αναλυτής; Μία τιμή-στόχος; Μία πιστοληπτική αξιολόγηση; 

    Είναι πράγματι οι αναλυτές ικανοί να προβλέψουν το μέλλον; Ή μήπως οι αναλύσεις, τα πολύχρωμα reports τους με πίνακες, γραφήματα και τιμές-στόχους δεν αξίζουν ούτε καν το μελάνι με το οποίο τυπώθηκαν; 
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν τη δύναμη να κινούν τις τιμές στις αγορές. 
    Οι αναλύσεις ξένων και εγχώριων οίκων την εβδομάδα αυτή δημιούργησαν σαφέστατες πιέσεις στις τιμές των τραπεζικών κυρίως μετοχών. 
    Γνώμη τους είναι και καλά κάνουν να την εκφράζουν. Κάνουν καλά, όμως, οι επενδυτές να την ακολουθούν;