Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τάρτα με ντομάτες και βασιλικό – Γρήγορη και νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή

O βασιλικός είναι το πιο γερό αρωματικό ατού της καλοκαιρινής μαγειρικής. 
Πλατύφυλλος ή μη (ο λεγόμενος ‘ελληνικός’), καταπράσινος ή ελαφρά κοκκινωπός και πικάντικος είναι η χαρά της μεσογειακής κουζίνας για πολλούς μήνες.
Γνωστός από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων από έντομα και φίδια, φαίνεται πως πήρε το χρίσμα από την Αγία Ελένη όταν το άρωμά του την οδήγησε -κατά τον θρύλο- στην ανακάλυψη του Τιμίου Σταυρού, όπου και είχε φυτρώσει, εξ ου λέγεται επίσης ‘σταυρολούλουδο’.
Ετήσιο ποώδες φυτό...

Παίζοντας με τις πιθανότητες

Έχουμε πει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει αν είναι να συνεχίσει να υπάρχει. 

Αυτό όχι μόνο σημαίνει κουρέματα και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αλλά και πολιτική ένωση.
Ίσως ένας πανευρωπαϊκός ασφαλιστικός φορέας καταθέσεων να είναι το πρώτο βήμα.
Διότι αν δεν γίνει αυτό, ακόμα και η Γαλλία θα γονατίσει σε μερικούς μήνες. Και αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τότε θα είναι αργά και όχι μόνο θα δούμε δραχμές, αλλά λιρέτες, πεσέτες και φράγκα διαφόρων ειδών...

Οι υπουργοί θα δέχονται οδηγίες μόνο από το Μαξίμου ή και από Βενιζέλο - Κουβέλη;

Ξεκίνημα με «βαρίδια»
Tου Σταύρου Λυγερού

Ξεκίνημα με «βαρίδια» 
Μπορεί να ήταν εξ αρχής αναμενόμενος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά όσοι είχαν χάσει τον ύπνο τους από τον φόβο της ακυβερνησίας έβγαλαν αναστεναγμό ανακούφισης. Η ανακούφισή τους, όμως, σύντομα εξατμίσθηκε.

Η σύνθεση δεν προσφέρει έρεισμα αισιοδοξίας ακόμα και στους πολίτες που ψήφισαν αυτά τα κόμματα. Με άλλα λόγια, πέρα από το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα που αφορά το Μνημόνιο, εγείρεται και πρόβλημα...

Άρση κυρώσεων σε Γερμανία και Βουλγαρία για υπερβολικό έλλειμμα από το Eurogroup

Τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων λόγω υπερβολικού ελλείμματος ήρε σήμερα το Eurogroup για τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, με την αιτιολογία ότι το δημοσιονομικό τους έλλειμμα έχει πέσει και εκτιμάται ότι θα παραμείνει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Πλέον η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος - δηλαδή η παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας που ορίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν πρέπει να ξεπερνά το 3% του ΑΕΠ - αφορά 21 από τις 27 χώρες της ΕΕ.
Εκτός από τη Γερμανία και τη Βουλγαρία εκτός διαδικασίας βρίσκονται η...

Η Κυβέρνηση έχει έξι μέρες για να ετοιμάσει το σχέδιο δράσης στη Σύνοδο Κορυφής - Το πρώτο test!


* - Στο τραπέζι η επιμήκυνση κατα δυο χρόνια για το πρόγραμμα προσαρμογής

* - ”Ενεση” 6,5 δισ. ευρω για τις οφειλές του Δημοσίου

* - Τη Δευτέρα η τρόικα στην Αθήνα

Τα βλέμματα όλων τώρα στρέφονται στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης.
Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που με σαφή και ρεαλιστικό τρόπο θα προσδιορίζει τα θέματα της επαναδιαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του...

Σταματούν διαδοχικά να πουλάνε ρεύμα στη ΔΕΗ τέσσερις χώρες! - Απλήρωτοι λογαριασμοί!


Εταιρίες παραγωγής ενέργειας σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες έχουν περιορίσει ή παύσει τις εξαγωγές ενέργειας προς την Ελλάδα εξαιτίας της μη καταβολής πληρωμών, δημιουργώντας πιέσεις στην αγορά που οδηγούν σε αυξήσεις τιμών και εντείνοντας τον κίνδυνο συσκοτίσεων (blackout) κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αναφέρει το Reuters.
Αυτό που δεν αναφέρει είναι ότι η ΔΕΗ ξέμεινε από ρευστότητα όταν συνέδεσε ο νυν συνέταιρος της κυβέρνησης το Τέλος Ακινήτων (ΤΑΚ) με τους λογαριαμσούς της ΔΕΗ που σταμάτησαν να πληρώνονται!
Ο λειτουργός του ηλεκτρικού συστήματος ΛΑΓΗΕ οφείλει σε ξένους και εγχώριους προμηθευτές 327 εκατ. ευρώ, αναφέρει δικαστικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, καθώς τα έσοδα μειώνονται εξαιτίας της ύφεσης και της άρνησης πολλών Ελλήνων να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους...

Ζ.K.Γιούνκερ: "Συνεργασία Ελλάδας - Τρόικας για αναθεώρηση του Μνημονίου"




Στην αναθεώρηση του μνημονίου θα προχωρήσει η Τρόικα, 

σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Η αναθεώρηση θα γίνει σε συνεργασία με την Ελλάδα όπως δήλωσε ο Γιούνκερ. 
Η ΤΡΟΙΚΑ θα επισκεφτεί την Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ όπως δήλωσε ο Γιουνκερ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF) θα αποδεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την Ελλάδα "έως το τέλος του μήνα"...

Την πάτησαν από την πολύ ...εμπάθεια οι ΣΥΡΙΖΑιοι

Αυτό ήταν που έφτασε την Ελλάδα μέχρι εδώ. 
Που ο καθένας έλεγε ότι του κατέβαινε αρκεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. 
Τι έγραφαν στο διαδύκτιο, για το πρόβλημα υγείας του Σαμαρά και έγιναν ...ρόμπα !
Κάποιος φίλος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε οτι είναι το πιο κομψό πράγμα στον κόσμο να ασχοληθεί με το νοσοκομείο στο οποίο πήγε ο Αντώνης Σαμαράς μετά το πρόβλημα υγείας που προέκυψε και έτσι την πέταξε την ...πατάτα!
"γιατί σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Σαμαράς;" αναρωτήθηκε...

Με το κεφάλι ψηλά φεύγει η Ελλάδα από το Euro 2012

Με το κεφάλι ψηλά φεύγει η Ελλάδα από το Euro 2012ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 4-2

Με 4-2 έχασε η Εθνική Ελλάδας από τη Γερμανία στον προημιτελικο του Euro 2012, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Ρόις στο 74, ο Κλόζε στο 67', ο  Κεντίρα στο 61’ και ο Λαμ στο 37’ τα γκολ για τους γερμανούς. 
Ο Σαλπιγγίδης στο 88 και ο Σαμαράς στο 55’ σημείωσαν τα τέρματα της Ελλάδας.
Ήδη από τα πρώτα λεπτά οι γερμανοί έδειξαν τις διαθέσεις ρους, και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.
Ο Σηφάκης στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε και με τις...

Η ενεργειακή φτώχεια σκοτώνει τα δάση των Βαλκανίων

Η ανικανότητα των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αυξάνει τους ρυθμούς αποδάσωσης, καθώς η παράνομη υλοτομία ανθεί εκεί όπου οι άνθρωποι δεν δύνανται να διαθέσουν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρισμό.
Τεράστιες χέρσες εκτάσεις και γυμνά βουνά στην Ελλάδα και την Τουρκία δίνουν μια εικόνα της κατάστασης που θα επικρατήσει και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, όπως η Βουλγαρία, εάν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Την ώρα που οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι, η χρήση του ξύλου για θέρμανση υποκαθιστά τον ηλεκτρισμό και το πετρέλαιο, όχι μόνο σε αγροτικές περιοχές, αλλά και στα αστικά κέντρα...

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Φτου μου! Είμαι κορίτσι!


Είμαι ένα κορίτσι, είμαι όπως είμαι και μάλλον είμαι όπως πρέπει να είμαι για κάποιους μυστηριώδεις η μη μυστηριώδεις λόγους.

Θα μπορούσα να αλλάξω για χάρη σου; 

Τι παράλογη προσδοκία εκ μέρους σου!

Τι ανόητη ελπίδα εκ μέρους σου!

Θα πηγαίνω το δρόμο μου - παρ' όλο που ο Σωκράτης, ο Τολστόι, ο Διογένης, ο Χάμσουν, ο Μέτερλινκ, ο Καρτέσιος  και πολλοί άλλοι μου έδειξαν τόσους άλλους δρόμους - που θα μπορούσα να πάω. Πιο αληθινούς, πιο αξιοπρεπείς, πιο ευγενείς, πιο σοφούς από αυτόν τον ένα που ανέκαθεν πήγαινα και πάντα θα πηγαίνω μέσα στην αυταρέσκεια μου...

Tο νηστικό ελληνικό αρκούδι και ο ΣΥΡΙΖΑ που καιροφυλακτεί...

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
λέει μια παροιμία. 
Οι ελληνικές εκλογές παρήγαγαν ένα άκρως κατατεμαχισμένο πολιτικό τοπίο και μια κοινωνία στα όρια της ψυχολογικής εξάντλησης.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας εναντίον των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να καταγγείλει την ευρωπαϊκή συμφωνία της Ελλάδας αποτελεί μια προσωρινή ανακούφιση για τους Ευρωπαίους. Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει για λίγο καιρό ακόμη.
Αλλά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο μεγάλα που αποκλείεται η ελληνική κυβέρνηση να πιάσει τους οικονομικούς και δημοσιονομικούς στόχους της τρόικας των δανειστών. Τον Ιούλιο το...

Οι καλύτερες φωτογραφίες του Euro

Ποδόσφαιρο και φιλοσοφία

Γκοοοοολ! 
Παραδεισένια ευχαρίστηση ή κολασμένος πόνος, ανάλογα με το ποια ομάδα πέτυχε τέρμα: εμείς ή εκείνοι. Πώς μπορεί η τροχιά μιας μπάλας να προκαλεί τόσο πόνο ή ευχαρίστηση;
Κάθισα για βδομάδες μπροστά στην τηλεόρασή μου, παρακολουθώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η γυναίκα μου με απειλεί με διαζύγιο και άλλα πειθαρχικά μέτρα.  
Ποια είναι η πηγή τούτης της έλξης, τούτης της μαγείας;

Και τώρα... ξεχρεώστε τους – Γερμανία-Ελλάδα (21:45)


Με στόχο να κάνει ένα ακόμα “θαύμα” και να στείλει... σπίτια τους τους Γερμανούς η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται στην “μάχη” των προημιτελικών του Euro 2012. 
Τα πλάνα του Σάντος για την ενδεκάδα.
Ο Σάντος μίλησε για μάχη μεταξύ Δυαίδ και Γολιάθ, η ιταλική“Λα Ρεπούμπλικα” ως μία κόντρα των φτωχών λαών της Ευρώπης απέναντι στους πλούσιους Γερμανούς.
Στην πατρίδα της Μέρκελ τα “κίτρινα” φύλλα δεν έχουν σταματήσει τα προκλητικά δημοσιεύματα από την ώρα που έγινε γνωστό το συγκεκριμένο ζευγάρι. Ελλάδα εναντίον Γερμανίας. Ακόμα και η ...

Ποδόσφαιρο: Φύση ή ανατροφή ;

Γιατί ξεχωρίζει η La Masia της Μπαρτσελόνα από τις άλλες ακαδημίες ποδοσφαίρου;

Ο μυστικός πόλεμος ΗΠΑ - Γερμανίας στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ


Έντονη φημολογία κατά την προεκλογική περίοδο έφερε τις ΗΠΑ να τίθενται -εμμέσως- υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. 
Το σενάριο αυτό αναπαράχθηκε με το σκεπτικό ότι η νίκη αυτού του πολιτικού χώρου, σε συνδυασμό με κινήσεις που γίνονται σε άλλες χώρες της ΕΕ, είτε από Αριστερά είτε από Δεξιά κόμματα, θα έχουν ως αποτέλεσμα να «στριμωχτεί» η Μέρκελ και η έως τώρα ακολουθούμενη γερμανική πολιτική, που δεν λειτουργεί ούτε καν ως «πυροσβέστης» στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. 
Πόσο μάλλον, αφού η Καγκελάριος φέρεται να στήνει περαιτέρω γέφυρες με τη Μόσχα.
Τέτοιου είδους σενάρια περί παρασκηνιακού στησίματος γεφυρών ανάμεσα στην υπερατλαντική δύναμη και στον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδονται από την Κουμουνδούρου. Το ίδιο και από την...

Πότε αρχίζει η πραγματική επαναδιαπραγμάτευση;

Γραμμή άμυνας έναντι των ελληνικών διεκδικήσεων φέρεται να οργανώνει τις τελευταίες ώρες το Βερολίνο, ενόψει και της αποψινής μίνι άτυπης συνόδου κορυφής στη Ρώμη.

Συγκεκριμένα, η κ. Άνγκελα Μέρκελ, σχεδόν δεσμεύει τους μεγάλους εταίρους της Ευρωζώνης στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει πρώτα όλους τους όρους του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που το συνοδεύουν, για να ξεκινήσει η συζήτηση της επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας της.
Όπερ σημαίνει ότι αν δεν...

Ποιά BILD; Εμετικοί τίτλοι και πρωτοσέλιδα για τον αγώνα της εθνικής μας από όλες τις γερμανικές εφημερίδες!

- «Ποτέ ξανά Ελληνες», «Οι Ελληνες φορούν κουκουβάγιες στην Αθήνα», «Σήμερα είναι το τέλος των Ελλήνων»,
«Η καλύτερη στιγμή για να πληρώσετε», «Τζατζίκι-Leaks» (κατά το Wiki-Leaks»), «Ακόμα τρέχει;» (με φωτογραφία Καραγκούνη),  «Σουβλάκι Σβάινι», «Τώρα είστε το θύμα», «Kalinixda»
- Bild:"Σπάστε την άμυνα μπετόν των Ελλήνων" - "Ο Σάντος θα πάει τον αγώνα στα πέναλτι"
- Τι απαντά ελληνίδα δημοσιογράφος στο υβριστικό δημοσίευμα για την εθνική μας - Όλη η επιστολή της
- Ελλάδα - Γερμανία απόψε στις 21.45
- Προκλητική γελοιογραφία και από το BBC
- Νωρίτερα θα σχολάσουν σήμερα οι Γερμανοί για να δουν τον αγώνα!
Αμέτρητα πρωτοσέλιδα. Προσβλητικά. Υποτιμητικά. Παίζουν ακόμα και με το όνομα της χώρας μας...

Πότε θα τελειώσει η κρίση στην Ευρώπη

Ο λόγος που φτάσαμε εδώ (η Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες) είναι διότι οι περισσότεροι πολιτικοί (για τους πολίτες δεν το συζητάω καν) δεν έχουν κατανόηση των κανόνων της αγοράς.

Μεταξύ άλλων, δεν κατανοούν την ανάγκη για διαγραφές και χασούρα (κάψιμο κεφαλαίου), όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.
Στον πραγματικό κόσμο (διότι σήμερα ζούμε μέσα στο Matrix), μια τράπεζα πέφτει έξω διότι δεν έδωσε την δέουσα προσοχή που δάνεισε τα λεφτά της (δηλαδή των καταθετών). Και όταν γίνεται κάτι τέτοιο, τότε πέφτει στην αγκαλιά των φορολογούμενων (κρατικοποιείται).
Και υπάρχει πρακτικός λόγος για αυτή την κρατικοποίηση...

Paris Match: Σαμαράς, ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας

Ιστορική ψήφο και «ορόσημο» χαρακτήρισε την επιλογή που κλήθηκαν να κάνουν οι Ελληνες την προηγούμενη Κυριακή, ο νέος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match»
Με τίτλο «Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας»...
και υπότιτλο «Το κόμμα του κέρδισε στο νήμα τις εκλογές, η απειλή εξόδου από το ευρώ απομακρύνεται», το γαλλικό περιοδικό φιλοξενεί την αποκλειστική συνέντευξη του νέου πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σαμαράς είπε πως...

«Αντίο Έλληνες»!

Ολα σήμερα κινούνται γύρω από τον προημιτελικό της Ελλάδας με την Γερμανία 

και δεν θα μπορούσε η «Bild» να μην γράψει πικρόχολο σχόλιο. 
«Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε», αναφέρει.
Μετά τον κατάσκοπο – δημοσιογράφο όλα τα περιμένουμε από τους Γερμανούς και η Bild γράφει για το ματς των «8» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βάζοντας μέσα και την πολιτική διάσταση του θέματος.
Η γερμανική εφημερίδα έχει στην ηλεκτρονική της έκδοση τον τίτλο:

Ζούμε πράγματι το τέλος της μεταπολίτευσης;

Αν κάποιος κρίνει από τη σύσταση της νέας Βουλής και μόνο σίγουρα θα απαντήσει καταφατικά.  

Εθνικιστική ακροδεξιά, ένα ΠΑΣΟΚ που χαροπαλεύει και νέα ήθη στο πολιτικό σκηνικό είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που συνιστούν το νέο παζλ του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας. 
Το σκηνικό άλλαξε, άραγε το έργο τι τέλος θα έχει;
Τα μεταπολιτευτικά στερεότυπα που γνωρίζαμε κατέρρευσαν, κόμματα εξαφανίσθηκαν ή τείνουν προς εξαφάνιση και άλλα ανεδείχθησαν, αποκτώντας ηγεμονικές θέσεις και προοπτικές.
Οι διαδοχικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου αναδιαμόρφωσαν τον πολιτικό χάρτη της χώρας και μετέβαλαν δραματικά τους πολιτικούς συσχετισμούς...

Mάριο Μόντι: Μιά εβδομάδα περιθώριο για να σώσουμε την Ευρωζώνη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι συνέπειες μιας αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου μπορεί να είναι «αποκαλυπτικές», καθώς μπορεί να προκαλέσουν μία «πιθανή δίνη θανάτου», της οποίας τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά.
Μιλώντας σε ξένες εφημερίδες πριν από τη μίνι Σύνοδο προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη την Παρασκευή - με τη συμμετοχή Μόντι, Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι -, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει περιθώριο μιας εβδομάδας, προκειμένου να σωθεί η Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε ότι οι «4» της Ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο που έχει ως στόχο τον...

Φωτόπουλος: "Διαγράψτε με από το ΠΑΣΟΚ"

«Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, εσείς φύγατε», 
τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, σε ανοιχτή επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα με την οποία καλεί την ηγεσία του κόμματος να τον διαγράψει.
Ο κ. Φωτόπουλος διαψεύδει τις πληροφορίες ότι..
μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ωστόσο ότι στις δύο τελευταίες εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ.
«Αν η δημόσια τοποθέτηση μου ότι δεν ψήφισα το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σας είναι η αιτία για τη διαγραφή μου κάντε το», τονίζει...

Ποια μέτρα ανακούφισης θα λάβει η νέα κυβέρνηση

Σε ένα πακέτο μέτρων, που στόχο έχει να ανακουφίσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πολιτική λιτότητας του μνημονίου κατέληξαν μετά από τριήμερες διαπραγματεύσεις, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.
Οι προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνωσθούν στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν μεταξύ άλλων στα παρακάτω μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο επτασέλιδο κείμενο των δεσμεύσεων της νέας κυβέρνηση:

Τηλεφώνημα Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ: "Εγώ αποχωρώ"

Ο αναβρασμός μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν λέει να κοπάσει ακόμα και μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

La Repubblica: Στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους Έλληνες


La Repubblica: Στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους Έλληνες Στο πλευρό της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου βρίσκεται η ιταλική εφημερίδα, La Repubblica, λίγες ώρες πριν τιν κρίσιμο αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για τα προημιτελικά του
«Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας»
γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει λέγοντας πως «Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών». ...

Ακόμα δεν έγινε κυβέρνηση και άρχισαν τα (διαπλεκόμενα) όργανα

Δεν περίμεναν με τίποτε να δουν το Σαμαρά πρωθυπουργό. 
Τον χτυπούσαν επί χρόνια σα… χταπόδι προτάσσοντας το συμφέρον της… δημοκρατικής παράταξης, δηλαδή τον Γιωργάκη και τον Βαγγελάκη και παλιότερα τον Σημίτη.
Μόλις είδαν λοιπόν το Σαμαρά και την κυβέρνησή του, άρχισαν την αποδόμηση πριν καλά καλά καθίσουν στις καρέκλες.
Ο λόγος για τα Media της διαπλοκής, τηλεοπτικά και ιντερνετικά κατά κύριο λόγο...

Οι «καραμπόλες» και τα παζάρια για το νέο υπουργικό συμβούλιο


Οι «καραμπόλες» και τα παζάρια για το νέο υπουργικό συμβούλιοΠΩΣ «ΚΟΠΗΚΑΝ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Συμφωνίες, υποχωρήσεις, αντιδράσεις, βέτο και οι αναμενόμενες καραμπόλες συνθέτουν το σκηνικό διαμόρφωσης της κυβερνητικής σύνθεσης. 
Ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, επί δύο και πλέον ώρες διαπραγματεύονταν, συνέθεταν και μετακινούσαν ονόματα από το ένα υπουργείο στο άλλο.
Στην τελική της σύνθεση, η κυβέρνηση είναι αμιγώς «γαλάζιας» απόχρωσης με την ΝΔ να κυριαρχεί σε 13 υπουργεία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να μοιράζονται από δύο και ένα ακόμη –το Υπουργείο Οικονομικών- να διοικείται από πρόσωπο συλλογικής επιλογής.
Η τελική σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά δεν απέφυγε την...

Δείγματα εμπιστοσύνης


Όταν ο ελληνικός λαός βλέπει μόνο δυσκολίες γύρω και δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον, δεν χρειάζεται μηνύματα, αλλά μόνο πράξεις ουσίας. 
Πριν όμως αυτές τις πράξεις που θα υλοποιήσουν το όραμά του, πρέπει να υπάρχουν δείγματα εμπιστοσύνης, δηλαδή να μπορεί ν’ αντιληφθεί χειροπιαστά ότι οι θυσίες του δεν ήταν άδικες, διότι υπάρχει μία προοπτική. 
Με άλλα λόγια, πρέπει να δει ο ελληνικός λαός ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, οι οποίοι να τον εμπνέουν, επειδή τους εμπιστεύεται, αλλά και επειδή είναι ικανοί να παράγουν το έργο που θα κάνει τη διαφορά για να προκαλέσει την αλλαγή φάσης στα δεδομένα που γνωρίζει και δεν παύουν να τον καταπιέζουν
Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και ο ελληνικός λαός το ξέρει. 
Απλώς τώρα πρέπει να τους δει στις θέσεις, όπου θα αξιολογηθούν επί του πρακτέου. ...

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Oι 5 λόγοι που θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη σε διάλυση


Το Βραβείο Ιστορίας Wolfson απονέμεται κάθε χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία σε συγγραφείς που παρουσιάζουν εκλαϊκευμένο έργο για σημαντικές στιγμές της ιστορίας.

Με το βραβείο έχουν κατά καιρούς τιμηθεί σημαντικοί διανοητές, όπως ο Έρικ Χόμπσμπάουμ ή ο Όουεν Τσάντγουϊκ. 
Για φέτος, το ίδρυμα Wolfson προκήρυξε κι ένα βραβείο για όποιον... γράψει την ιστορία από πριν. 
Συγκεκριμένα, κάλεσε επιφανείς οικονομολόγους να προβλέψουν τους λόγους που θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη σε διάλυση, αλλά και να αναλύσουν τρόπους για την διάσωσή της...

Όχι σκάκι με όρους τάβλι

Η πολιτική με βάση όλες τις σχετικές θεωρίες είναι «η διαχείριση της ισχύος»
Ο Μιτεράν έλεγε ότι είναι επίσης και η διαχείριση των συμβόλων και σε έναν βαθμό είχε δίκιο.
Αλλά τελικώς -και πάντα- η πολιτική αναφέρεται στην όντως πραγματικότητα, και όταν δεν την επηρεάζει, δεν φέρνει αποτέλεσμα (το «λυσιτελές» του Θουκυδίδη), τότε δεν τη σώζουν ούτε οι ερμηνείες ούτε η ρητορική ούτε οι δικαιολογίες -κατά πως λένε και οι Εγγλέζοι, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα.
Επίσης είναι μεμψίμοιρο να αποδίδεις στον πόλεμο του αντιπάλου τη δική σου αποτυχία, εφόσον ο εχθρός γι’ αυτό είναι αντίθετός σου, για να σε πολεμά -κι αυτό είναι δεδομένο. 
Συνεπώς η μέγιστη ευθύνη είναι...

Έχουμε ξεμείνει από πρόσωπα και λύσεις

Τελείωσε άλλη μια εκλογική διαμάχη. Για άλλη μια φορά αποφασίσαμε ποιοι θα μας κάνουν κουμάντο. 
Δεν αποφασίσαμε ποιοι θα νομοθετήσουν αξιοκρατικά ή ποιοι θα μας πάνε μπροστά, αλλά ποιοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πειράματα, να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους, να μας φλομώσουν στις ασυναρτησίες καθημερινά στην τηλεόραση και πάνω από όλα, να κάνουν οτιδήποτε εκτός από το πρόγραμμα που λέει το κόμμα τους.
Εγώ τουλάχιστον δεν νιώθω ότι θα καταφέρει και πολλά η νέα κυβέρνηση. Ναι μεν το δεδομένο της πολιτικής σταθερότητας είναι σημαντικό και βέβαια σημαντικός είναι και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της ΝΔ, αλλά δεν νιώθω ότι θα γίνουν πολλά από αυτά που εγώ θεωρώ αναγκαία για να βγούμε από την κρίση...

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης

Ζητείται λύση
Αυτές είναι οι δύο λέξεις στις οποίες θα πρέπει να κάνει focus το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αμέσως μόλις πιάσει δουλειά στους «επάνω ορόφους» του υπουργείου Οικονομικών. 
Τα νέα απ΄ όλα τα ανοικτά μέτωπα της οικονομίας, αυτή τη στιγμή, είναι ανοικτά.  
Αρχίζοντας από τα έσοδα, τα οποία στο 5μηνο υστερούν κατά περίπου 600 με 700 εκατ ευρώ, σε σχέση με τους προκαθορισμένους στόχους. Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη είναι η πληγή με τις προβλέψεις του Μνημονίου
Αυτή τη στιγμή, είναι στον «αέρα», σχεδόν στο σύνολο τους...

Ο ναζισμός στην καθημερινή μας ζωή

Σήμερα, ντράπηκα και μάλιστα πολύ
Βγαίνοντας από το μετρό, νεαρός μετανάστης έψαχνε στον κάδο για να βρεί εισιτήριο. Του έδωσα το δικό μου. 
Καθώς απομακρυνόμουν άκουσα φωνές. Γύρισα και είδα ένα ηλικιωμένο, μίζερο ανθρωπάκι που του ούρλιαζε ότι αν δεν έχει λεφτά να μην μπεί, να σηκωθεί να φύγει και άλλα πολλά.
Τον έσπρωξε και του πέταξε το εισιτήριο. Γύρισα πίσω και παρενέβηκα, με απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία. Του είπα ότι θα την καλέσω πρώτη. Φεύγοντας ο μετανάστης γύρισε και μου είπε “αυτοί δεν είναι που βάλατε στη βουλή”...

Η Άννα Διαμαντοπούλου ξαπλωμένη με στρίνγκ



Άλλοι τραβάνε κόκκινες γραμμές κι άλλοι τις… φοράνε!
Καστανά μάτια, μαύρα μακριά μαλλιά, λαμπερό χαμόγελο και κορμί... θανατηφόρο!
Ο λόγος για την, Άννα Διαμαντοπούλου...

SPD: Kλεπταποδόχοι - ευρωπαίοι ηγέτες επωφελούνται από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων

SPD: Kλεπταποδόχοι - ευρωπαίοι ηγέτες επωφελούνται από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων
Με «κλεπταποδόχους» 
παρομοίασε κάποιους ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στη Hannoversche Allgemeine Zeitung
Όπως είπε, αυτοί θέλουν να επωφεληθούν από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.
«Ενίοτε πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών στην Ευρώπη συμπεριφέρονται σαν κλεπταποδόχοι που θέλουν να επωφεληθούν κρυφά από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων», τόνισε. 
Ο ίδιος δεν δίστασε να προτείνει το...

Προγραμματική συμφωνία των κομμάτων, ή συμφωνία της με τον λαό;

Κάθε κυβέρνηση δικαιούται μια περίοδο χάριτος. Όμως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν θα την έχει, δυστυχώς. 

Όχι μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα επιβίωσης και άρα θα δυναμιτίζουν κάθε λίγο και λιγάκι το έργο της κυβέρνησης.  
Αλλά κυρίως επειδή ο χρόνος της κρίσης τρέχει ασύλληπτα γρήγορα, οι διεργασίες στην Ευρώπη είναι ασφυκτικές για τη χώρα μας και  οι υποχρεώσεις του Μνημονίου, επιβάλλουν το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης χρεοκοπίας της χώρας να σταματήσει άμεσα. 
Παράλληλα,  εκκρεμούν μια σειρά από προκλήσεις και «αγκάθια» της δεινής καθημερινότητας που βιώνουν οι Έλληνες, η επίλυση των οποίων θα...

Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά έχει ιστορική ευθύνη ή θα διασώσει την Ελλάδα τροποποιώντας το Μνημόνιο ή θα υπάρξει βίαιη χρεοκοπία


Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά έχει ιστορική ευθύνη ή θα διασώσει την Ελλάδα τροποποιώντας το Μνημόνιο ή θα υπάρξει βίαιη χρεοκοπία - Ποια η νέα υπουργική ομάδα - Η τύχη της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την στάση της  Γερμανίας* Ποια η νέα υπουργική ομάδα 
* Η τύχη της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την στάση της Γερμανίας
Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. 
Αυτή η κυβέρνηση όμως έχει μια ιστορική ευθύνη. 
Η νέα πολιτική ηγεσία βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση: 
Θα κατορθώσει να επιτύχει την επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου ή θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία;  
Θα επιτύχει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ή θα χάσει την τελευταία ιστορική ευκαιρία για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση; 

Ρε Μπαγάσες και... τον Νικόλα Άσιμο;


Το υπουργείο οικονομικών θυμήθηκε το Νικόλα Άσιμο, 
τον αυτόχειρα καλλιτέχνη και του έστειλε ειδοποίηση να τακτοποιήσει τις εκρεμμότητές του διότι "αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία,θα θεωρηθεί οτι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδευματία".
Oι υπάλληλοι τις εφορίας λοιπόν έστειλαν ακόμα και στον Νικόλα Άσιμο ειδοποιητήριο παρότι ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής της ελληνικής ροκ σκηνής Νικόλας Άσιμος είχε αυτοκτονήσει σε ηλικία 39 ετών 17 Μαρτίου 1988..

Για όλους είχε μια... κακή κουβέντα! - Έλεος πια με την Κωνσταντοπούλου..!

Το μήλο δεν έπεσε κάτω από την μηλιά... κρίμα!
Με όλους βρήκε χρόνο σήμερα η Κωσταντοπούλου να τσακωθεί μαζί τους. 
Τους πήρε αμπάριζα από νωρίς το πρωί. 
Στην αρχή με τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο που σήκωσε ψηλά τα χέρια και δεν συνέχισε την συζήτηση μαζί της γιατί τον διέκοπτε συνεχώς. 
Ακολούθησε ο Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ και στην συνέχεια περιέλαβε τον Κοντογιάννη
Από τον πρώτο και τον τελευταίο έχασε κατά κράτος.
Μόνο με τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ πήγε καλύτερα. 
Κακές λοιπόν οι εντυπώσεις...

Τα 14 σημεία της συμφωνίας των Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη


14 βασικά σημεία συμφώνησαν οι τρεις πλευρές. 
Ο οδικός χάρτης της νέας κυβέρνησης που ουσιαστικά θα αποτελέσει και τις προγραμματικές της δηλώσεις περιλαμβάνει συμφωνία ώστε σε βασικούς τομείς να μην υπάρξει νέα μείωση.. εισοδημάτων και απολύσεις τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Βάσει και των προεκλογικών εξαγγελιών των τριών κομμάτων δεν θα πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. 
Η κυβερνητική τρόικα συμφώνησε πως μέσω της αναδιοργάνωσης του κράτους με τη μείωση των υπηρεσιών και των οργανισμών το πλεονάζον προσωπικό...

Απίστευτο: Έγινε τραγούδι ο καβγάς Κασιδιάρη - Κανέλλη (ακούστε)

Το... χιτ του καλοκαιριού ευελπιστεί να γίνει το RnB κομμάτι που έχει γραφτεί και... μελοποιηθεί εδώ και λίγες μέρες και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με πολλά κλικ παρακαλώ.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ανέβει στο Youtube από τον χρήστη MelitaInsula και το έχουν ακούσει μέσα σε πέντε μέρες πάνω από 14.800 άνθρωποι. 
Τα συνεχόμενα «όχι» του Γιώργου Παπαδάκη την ώρα που ο Ηλίας Κασιδιάρης ρίχνει τις... ψιλές του στη Λιάνα Κανέλλη, 
το «άντε βρε κουμούνι» που λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην τότε υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ αλλά και ...

Είπε ο Παπανδρέου τον Βενιζέλο... βλάκα!

Κοίτα ποιος μιλάει...
Έχει πλάκα το ΠΑΣΟΚ! Τόσο μεγάλη που δεν σου κάνει καρδιά να μην το παρακολουθείς από κοντά.
Και αν αμφιβάλλετε, διαβάστε και αυτό:
Σε χθεσινές του τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Κώστα Σκανδαλίδη, ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση και ρώτησε «γιατί ο Βαγγέλης κάνει τέτοιες βλακείες»!
Κοντολογίς, εμμέσως πλην σαφώς, τον αποκάλεσε βλάκα!
Ναι, ο Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα και της Μαργαρίτας, γνωστός και ως ΓΑΠ...