Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Όχι Αλέξη δεν είσαι ένας από εμάς...

του Αχιλλέα Ιωακειμίδη στο posterous.com

Ο Τσίπρας είναι τριαντάρης όπως και γω. Γεννηθήκαμε περίπου την ίδια εποχή, έχουμε ζήσει στην Ελλάδα τα ίδια χρόνια, μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη, οπότε μάλλον θα έπρεπε να χαιρόμουνα που ενδεχομένως ένας από την γενιά μου είναι κοντά στο να γίνει πρωθυπουργός. Όμως δεν χαίρομαι με αυτή την προοπτική - του 'ναντίων ανησυχώ βαθύτατα. Αλέξη δε σε νιώθω έναν από εμάς.
Όταν εγώ αγωνιζόμουνα να τελειώσω το σχολείο και το πανεπιστήμιο - να δώσω μαθήματα και να μην χάσω την εξεταστική, εσύ πρωτοπορούσες στις καταλήψεις. 
Τι να πρωτοθυμηθώ από τις...

Τρία σενάρια καταστροφής και ένα σωτηρίας για τις αυριανές εκλογές

Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. 

Η ψήφος του καθενός είναι η ψήφος που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας. Για αυτό αυτή η ψήφος πρέπει να είναι μέσα στην κάλπη. Όχι στο μυαλό, όχι στην καρδιά μόνο. Μέσα στην κάλπη.

Γιατί αν τρέξουμε λίγο το χρόνο μπροστά θα δούμε τι μπορεί να συμβεί αν λείπει.
Σενάριο πρώτο...

"Αυτές οι εκλογές δεν είναι για ένα κόμμα, είναι για την Ελλάδα"


Η Ελλάδα απόψε μας ενώνει. Απόψε έχουμε γιορτή!

Γιορτή Ενότητας. Και γιορτή Ελπίδας.

Για κάθε Έλληνα…

Που βρίσκει το κουράγιο του να πει απόψε:

Όχι, δεν θα το βάλουμε κάτω!

Όχι, δεν θα βγούμε από την Ευρώπη!

Όχι, δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει παιγνίδια ή να κάνει πειράματα στην πλάτη της Πατρίδας μας.

Όχι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο και για κάθε λαθρομετανάστη.

Εμείς, ενωμένοι και αποφασισμένοι προχωράμε για:
Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ασφάλεια...

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου…

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου η ιστορία θα σταματήσει στην Ελλάδα και θα περιμένει μαζί με εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους, το αποτέλεσμα των πιο κρίσιμων εκλογών της μεταπολιτευτικής περιόδου. 
Το βράδυ που θα ανοίξουν οι κάλπες θα έχει κριθεί το μέλλον της χώρας και τίποτα πλέον δεν θα μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω. 
Στις ώρες όμως που μεσολαβούν έχουμε το χρόνο να σκεφθούμε ότι η ψήφος μας αυτή τη φορά έχει έναν επιπλέον λόγο να μην είναι κομματική. Και ο λόγος είναι να εμποδίσει τον προδιαγραφόμενο εθνικό διχασμό. 
Μια ψήφος διαμαρτυρίας, όπως αυτής της 6ης Μαΐου μπορεί να εκτονώνει συσσωρευμένη οργή δεκαετιών, αλλά δεν δίνει καμία προοπτική στη χώρα ούτε βέβαια εξασφαλίζει την ηρεμία και την ομαλότητα που χρειάζεται προκειμένου να σταθεί στα πόδια της. 
Την προηγούμενη εβδομάδα πήραμε μια μικρή γεύση για το που μπορεί να οδηγήσει η ανεξέλεγκτη δράση των ακροδεξιών και των ακροαριστερών ανεγκέφαλων. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι τέτοιου είδους «επαναστατικές γυμναστικές», είτε προέρχονται απ’ τη ριζοσπαστική δεξιά είτε απ’ την ριζοσπαστική αριστερά, εκτός από παρωχημένες βυθίζουν περισσότερο τη κοινωνία στην εσωστρέφεια. 
Έχουμε λοιπόν μια τελευταία ευκαιρία, εμείς ως πολίτες, να στηρίξουμε με τη ψήφο μας την πατρίδα και οι πολιτικές ηγεσίες να υπερβούν όσα τους χωρίζουν αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι βάζουν την Ελλάδα πάνω απ’ τα κόμματά τους. 
Ο Α. Σαμαράς, ο Ε. Βενιζέλος, ο Φ. Κουβέλης, θα έλεγα ακόμα και ο Π. Καμμένος, πρέπει αυτές τις λίγες ώρες που απέμειναν να αποδείξουν ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. 
Αυτή την ιστορική ευθύνη δεν μπορούν να τη σηκώσουν μόνοι τους οι ψηφοφόροι.


To ευρώ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

«Το ευρώ στη κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία»
 
Τι κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Γάλλο ακαδημαϊκό Ντε Μπρος, εκτός από τη διαφορά ηλικίας, αφού αν δεν με απατά η μνήμη μου ο ακαδημαϊκός είναι μεγαλύτερος απ’ τον πολιτικό κάπου τρεις αιώνες; 
Αυτό που τους ενώνει είναι η χρήση του όρου «φετίχ»
Ο Ντε Μπρος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο στη Γαλλική Ακαδημία το...

Που αποσκοπεί η προβοκάτσια των FT

Οι εκδότες της Γερμανικής εκδοχής των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι. 
Ξέρουν επομένως πολύ καλά , ποιόν πράγματι ωφελεί το σημερινό  προβοκατόρικο άρθρο, με το οποίο καλούν τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τον (κακό) Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία και όχι τον (κάκιστο) Αλέξη Τσίπρα, η επικράτηση του οποίου θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώ.
Ξέρουν δηλαδή πολύ καλά ότι ωφελεί αποκλειστικά, και μόνο, και πολύ, τον κ. Τσίπρα. Μόνον τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι φυσικά γιατί το...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες!

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες!
ΨΗΦΟ ΜΕ ΨΗΦΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Στα όρια του στατιστικού λάθους κινούνται τα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που έφτασαν στα χέρια των κομματικών επιτελείων χθες βράδυ, καθώς είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.
‘Έτσι, ενώ προχθές είχε δημιουργηθεί η εικόνα ότι η διαφορά με την οποία προηγείτο η ΝΔ ήταν ασφαλείας, χθες το σκηνικό άλλαξε. 
Μεταξύ των αναποφάσιστων, ανιχνεύεται μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που ανήκουν σε νεαρές ηλικίες και οι οποίοι αποτελούν προνομιακό εκλογικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ενσωμάτωση αυτών των ψηφοφόρων ψαλιδίζει τη διαφορά και την οδηγεί στα όρια του στατιστικού λάθους...

Μάνος: «Η ΝΔ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις 4 με 5 μονάδες»

Tις θέσεις της «Δράσης» παρουσίασε χθες το πρωί εκ νέου ο Στέφανος Μάνος, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Μάνος επανέλαβε την άποψη ότι θα πρέπει το Δημόσιο να «ελαφρυνθεί» με δεκάδες απολύσεις ενώ όπως τόνισε θα πρέπει να μπει τέλος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της Δράσης υποστήριξε πως σε περίπτωση που συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία, θα επέλεγε να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης καθώς θεωρεί το συγκεκριμένο υπουργείο ένα από τα πιο κομβικά της κυβέρνησης.
Στη συνέντευξή του, ο κ. Μάνος αποκάλυψε μάλιστα πως σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ΝΔ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 4 με 5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Σαμαράς έχει στοιχεία για το λόμπι της δραχμής

Όσοι ξέρουν τι παίζεται όλο το αυτό διάστημα με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ και τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν την χώρα μας να επιστρέφει στη δραχμή δεν εξεπλάγησαν καθόλου απο τις χθεσινές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά περί "λόμπι της δραχμής". 
Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και καιρό έχουν φθάσει στη Συγγρού στοιχεία που δείχνουν ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες εν Ελλάδι, αλλά και συνάδελφοί τους στο Εξωτερικό επιθυμούν και σπρώχνουν τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση αδιαφορόντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία, επιδειώκοντας να εξυπηρετήσουν μόνο τους δικούς τους σχεδιασμούς...

Άρχισαν τα... όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες - Διαφωνία Δραγασάκη-Τσίπρα

«Δεν μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών, αλλά για συμφωνία με τους πιστωτές μας» δήλωσε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau ερχόμενος σε σύγκρουση με τις απόψεις και τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα περί κατάργησης του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Ο ίδιος τόνισε ότι μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη και κάνει λίγο για την ανάγκη ρεαλιστικής επιλογής για τον τερματισμό της κρίσης χρέους...

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η χαμένη τιμή της Ελλάδος

Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ραγδαίας διεθνούς απαξίωσης της χώρας μας. 

Η Ελλάδα, μπορεί να μην είχε την οικονομική οντότητα των ισχυρών χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου, αλλά, απολάμβανε, πάντα, από μια συμπάθεια έως ένα θαυμασμό για την ιστορία της, τον πολιτισμό της και τις επιτυχίες της στις απελευθερωτικές της επιδιώξεις. 
Εξάλλου, νομίζω, ότι είναι η μοναδική χώρα που ο εθνικός της ύμνος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ύμνος στην ελευθερία. 
Οι απανταχού Έλληνες της διασποράς έχαιραν της εκτίμησης και του σεβασμού των ντόπιων διότι διέπρεπαν σε όλους τους τομείς. Επιστήμες, έρευνες, τεχνικές εφαρμογές, business, τεχνολογία, αθλητικές δραστηριότητες...

Ο Καραμανλής..!

Ισχυρή στήριξη στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να οδηγήσει σε νίκη τη Ν.Δ. στις εκλογές της Κυριακής 

αποτελεί η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο πλευρό του Μεσσήνιου αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, θα βρεθεί επίσης στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Σύνταγμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει μπροστά, ενισχύοντας την τακτική συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας. 
Μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος, έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Απρίλιο και, απευθυνόμενος ουσιαστικά στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, τόνισε ότι το κυρίαρχο ζητούμενο στις...

Πολιτικοί απατεώνες: Από τον Γιωργάκη στον Τσίπρα

«Εμείς εάν σήμερα δεν υποσχόμαστε επιδόματα ανεργίας για δύο ή και περισσότερα χρόνια, είναι διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως λεφτά δεν υπάρχουν». Ρένα Δούρου, επιτελικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα ενισχύσουμε και θα αυξήσουμε στα δύο χρόνια, από ένα, το επίδομα ανεργίας». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό που επιβάλλεται από την πραγματικότητα να κάνουμε, είναι να βγούμε από το Ευρώ και να επιστρέψουμε σε τύπωση ενός νέου εθνικού νομίσματος». Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιτελικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαστε η μόνη δύναμη που με την πολιτική μας εξασφαλίζουμε την αποτροπή της χρεοκοπίας και την παραμονή μας στην Ευρωζώνη». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.
«Σας το λέω ξεκάθαρα, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να καταγγείλουμε την Δανειακή Σύμβαση, αλλά θα διαπραγματευθούμε ορισμένα συγκεκριμένα άρθρα της»....

Ρε Μεγαλέξη , θές και τα λές ή σου ξεφεύγουν;

Τα δύο πρόσωπα του Τσίπρα: 

Τι σημασία έχει αν στην Ελλάδα είναι η δραχμή ή το ευρώ;… (αλλά)… θα διασφαλίσω την παραμονή μας στην ευρωζώνη!

Σύγχυση έχει προκληθεί από τις αντικρουόμενες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ημέρα, αφού σε άρθρο του στους Financial Times δεσμευόταν ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ σε συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση είπε "Τι σημασία έχει αν είναι δραχμή ή ευρώ;" 
Και συνέχισε ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ! Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε είναι φετίχ; Έχει σημασία το αν είναι δραχμή ή ευρώ»
«Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της άποψης πως το μέλλον μας είναι στην Ευρώπη. Αλλά αν συνεχίζουμε με τα μνημόνια, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια έξω από την Ευρώπη, μας πηγαίνουν προς την Αφρική», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: 

Μπράβο ρε Δούρου... Άξιος ο μισθός σου!

H "ΠΑΣΟΚα" Ρ. Δούρου, που δεν ήξερε τον Άκη, μπήκε το 2003 και σε επιτροπή, μαζί με την κόρη του και τη σύζυγο του Λαλιώτη... (ΦΕΚ)

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. 
Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη... παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη...

Μπακογιάννη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κωλομπάρεψε» - Παπαδημούλης: «Μας εμφανίζεται σεξουαλικά διεστραμμένους»

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 

λίγο πριν τη λήξη της προεκλογικής μάχης, με την ένταση να οδηγεί ακόμα και την Ντόρα Μπακογιάννη να χρησιμοποιεί μια... όχι και τόσο συνηθισμένη στον πολιτικό λόγο έκφραση για να χαρακτηρίσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Μνημονίου!
Συγκεκριμένα μιλώντας χτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, η επικεφαλής του Επικρατείας της Νέας Δημοκρατιας είπε απευθυνόμενη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη:

Χάνει την ασυλία ο Γιώργος Παπανδρέου αν δεν εκλεγεί..!

Ο Γιώργος Παπανδρέου που μένει στο παρασκήνιο όχι μόνο της πολιτικής και της προεκλογικής περιόδου, αλλά ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα, αγωνιά για την επανεκλογή του καθώς για τον ίδιο είναι ζητούμενο να μην χάσει την βουλευτική του έδρα και την … ασυλία.
Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο από 11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα εκλεγεί.
Αυτό δεν σημαίνει απλά ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει μια έδρα, αλλά παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου θα χάσει και την βουλευτική του ασυλία. 
Σε περίπτωση που στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για αδικήματα, που δεν...

Ρόμπα έκανε τον ΑΕροψεκασμένο Αναγνωστάκο, ο Ντινόπουλος (βίντεο)

Άγρια κόντρα Ντινόπουλου - Αναγνωστάκου στον ΑLPHA μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του οικονομικού εγκεφάλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο έγκλημα του Χρημιστιστηρίου.
«ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ! »

Έντονοι διάλογοι αναφορικά με τους ψηφοφόρους της Β’ Αθηνών λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες
 Ο γκουρού του οικονομικού επιτελείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υποψήφιος βουλευτής Νότης Μαριάς εξυμνούσε τον...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Συγκρατημένα χαμόγελα στη Συγγρού..!


ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Σε
μάχη ψήφο- ψήφο, όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί η εκλογική κόντρα της Κυριακής καθώς το τοπίο, δείχνει ακόμη θολό ως προς το αποτέλεσμα. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι η εκλογική νύχτα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι «ντέρμπι» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά, εκφράζουν ωστόσο την αισιοδοξία ότι η κοινωνία αντιληφθεί το τι διακυβεύεται και καταλαβαίνει τι μπορεί να σημαίνει η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη.
Η προεκλογική εκστρατεία που ακολουθήθηκε αυτή τη φορά, είχε τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την υποτονικότητα της προεκλογικής περιόδου της 6ης Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΝΔ πύκνωσε τις συναντήσεις του με τον κόσμο ενώ και τα «γαλάζια» στελέχη «όργωσαν» πόρτα- πόρτα την Ελλάδα, με στόχο να...

Τι θα συμβεί εαν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Τσίπρας, ο Όσμπορν και η αλήθεια της κυρίας Μέρκελ Ο Τσίπρας, ο Όσμπορν και η αλήθεια της κυρίας Μέρκελ

Την Κυριακή το βράδυ, οι Έλληνες μπορεί να αποφασίσουν ότι θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό. Σε δεκαπέντε μέρες από σήμερα, θα ξέρουμε όλοι πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Στις τελευταίες συνεντεύξεις του, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ή τουλάχιστον πολύ αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα το πουν όχι. Αν κάτι επαναλαμβάνει με σιγουριά, είναι ότι «κανέναν δεν συμφέρει να διαλυθεί η Ευρωζώνη» και ότι «αν η Ευρώπη κόψει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα θα είναι να διαλυθεί η Ευρωζώνη»...

Παγκόσμιος «συναγερμός» για τις εκλογές

Σε μέτρα για να σταθεροποιηθούν οι αγορές σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών πυροδοτήσει νέο γύρο αστάθειας φέρονται, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, να είναι έτοιμες να προχωρήσουν οι Κεντρικές Τράπεζες των μεγάλων οικονομιών.
Πηγή στην  G20 ανέφερε στο πρακτορείο πως οι Τράπεζες είναι έτοιμες για «συντονισμένη δράση με στόχο την παροχή ρευστότητας». Το Reuters επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου κοντά στις συνομιλίες των οικονομικών στελεχών της ομάδας της G20, τις οποίες φέρονται να επιβεβαίωσαν και άλλες πηγές στην ομάδα.
H EKT αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα...

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Να γιατί θα ψηφίσω Τσίπρα!

Ναι ρε. Το σκέφτηκα. Το σκέφτηκα καλά. Θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με τις συνιστώσες. Και τη συνισταμένη. Και τον κύκλο.

Τους βαρέθηκα όλους. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας χαρίσει την ευημερία, την ευτυχία και την ευμάρεια που είχαμε και μας έκλεψαν.
Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται το να γίνουμε τόσο καλός επίγειος παράδεισος που θα τον δει ο Θεός και από τη ντροπή του θα ρίξει λουκέτο στον επουράνιο.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί όταν το παλικάρι από την Παιανία υπερασπίστηκε το σπίτι του από τους κλέφτες που τοποθέτησαν ευγενικά το μαχαίρι στο λαιμό της μάνας του, έβγαλε ανακοίνωση που τον χαρακτήριζε ως δολοφόνο...

Βενιζέλος: ΨΕΥΤΑΡΑΚΟΣ είναι ο Τσίπρας, σαν τον Γιωργάκη...


Αίσθηση έχει προκαλέσει non-paper το οποίο κυκλοφορεί εντός του ΠΑΣΟΚ, και στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξισώνονται οι προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα με αυτές του Γιώργου Παπανδρέου.
Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο τον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ήδη ανοίξει από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου της περασμένης Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο «Βασικού Σχολιασμού» που διανέμεται καθημερινά στα στελέχη του κόμματος, αναφέρεται ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στο δόγμα «λεφτά υπάρχουν», μια φράση άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου το 2009...

Προεκλογικά παιχνίδια με τη «φωτιά»


Σε επικίνδυνες ατραπούς για τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της χώρας εισέρχεται η προεκλογική διαμάχη, καθώς τέσσερα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στον δημόσιο διάλογο κυριαρχεί μια πρωτοφανούς έκτασης κινδυνολογία για τον…μουτζούρη της επόμενης ημέρας. Την ώρα όπου η οικονομική δραστηριότητα καταρρέει, μαζί με τα δημόσια έσοδα, οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται με ηπιότερο ρυθμό και το κίνημα «δεν πληρώνω» αποκτά μαζικές διαστάσεις, τα κόμματα αλλά και μέρος της Ευρώπης επενδύουν ακόμη περισσότερο στην ανασφάλεια, που προκαλεί όλα τα παραπάνω συμπτώματα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ελεγχόμενου, έστω, «ατυχήματος» την επομένη των εκλογών...

Ο Βενιζέλος ψάχνει τους… λογαριασμούς του Γιώργου με ορκωτούς λογιστές

«ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΤΙΣ... ΣΑΟΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Όσο περνούν οι μέρες και πληθαίνουν τα χαρτιά για τα
έξοδα του ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του Γιώργου, τόσο αυξάνεται η πεποίθηση των συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι αυτοί που θα αναλάβουν να ξετυλίξουν τον μίτο της Αριάδνης δεν μπορεί να είναι άλλοι από ομάδα ορκωτών λογιστών.
Όπως λέγεται, δεν είναι μόνον τα έξοδα για τις σάουνες και τις πανάκριβες καρέκλες, είναι που αυτοί που ανέλαβαν να δούνε τα οικονομικά αδυνατούν να καταλάβουν πως το χρέος, από τα 17 εκατομμύρια «πέταξε» στο αστρονομικό ποσό των 150 εκατ. ευρώ!
Ακατανόητες κινήσεις, διαπιστώνονται...

Τι λες ρε boy;

Ο γιός της Γιάννας Αγγελοπούλου ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ... από τη βίλλα στο Λονδίνο

Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου συμφωνεί με τον Μηλιό και τον Βαρουφάκη! στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και παρεμβαίνει με επιστολή του...τι λες ρε boy; 
Σε έχει αγγίξει η κρίση και δεν θα ξέρεις σε ποια βίλλα να μείνεις;
Δεν μας κάνει καμία εντύπωση....έχει αποδειχτεί στο παρελθόν πολλές φορές...δεν είναι σύμπτωση που και οι περισσότεροι που συλλαμβάνονται στα επεισόδια συνήθως είναι παιδιά των βορείων προαστίων!
Ας συνεχίσουμε όμως με την επιστολή του....βαθύπλουτου Αγγελόπουλου που επηρεάστηκε από την κρίση....

Εμπρός λοιπόν. Ας χρεοκοπήσουμε!

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.

Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Βύρων Πολύδωρας: Τα παιδιά του πολυτεχνείου συνταξιοδοτήθηκαν! - «Άλλα είναι στη φυλακή κι άλλα κρυμμένα στις βίλλες τους και τρων τα κλοπιμαία».

Στη μεταπολίτευση που φτάνει στο τέλος της και στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής αναφέρεται ο Βύρων Πολύδωρας σε δήλωση-παρέμβασή του.

Ο κ. Πολύδωρας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα «παιδιά του πολυτεχνείου» τα οποία … συνταξιοδοτήθηκαν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ή «άλλα είναι στη φυλακή κι άλλα κρυμμένα στις βίλλες τους και τρων τα κλοπιμαία».
Η δήλωση του κ. Β. Πολύδωρα έχει ως εξής:

e-επιλογές: Οι 10 δημοφιλείς αναρτήσεις του τριημέρου!

12 Ιουν 2012, 8 σχόλια
767 Προβολές σελίδας
































9 Ιουν 2012
262 Προβολές σελίδας...

Σε κατάσταση συναγερμού η ευρωζώνη

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται και πάλι ο ευρωπαϊκός νότος καθώς οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αλλά και οι αγορές ομολόγων σφυροκοπούν την Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα ξένα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης που δίνουν οι Ευρωπαίοι διίστανται. 
 Τις επόμενες εβδομάδες υπάρχουν αλλεπάλληλα κομβικά ραντεβού. Αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές ακολουθεί συνεδρίαση του G20, του Εurogroup αλλά και η σύνοδος κορυφής στα τέλη του μήνα, όπου θα δοθεί το στίγμα των εξελίξεων. Οι συμμαχίες υφαίνονται μέσα από ραντεβού ηγετών, όπως το σημερινό μεταξύ του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ και του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. Μόντι...

Δούρου: «Προσλήφθηκε» ως αναλύτρια σε θέματα τουρκικής πολιτικής, αν και δεν είχε καμιά σχετική εμπειρία..! Αυτό είναι το «αξιοκρατικά» κ. Δούρου;

Νόμιμο ναι. Ηθικό όμως είναι κυρία Δούρου;

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκάλεσε η  αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και «υπαρχηγός» του Αλέξη Τσίπρα, έχει αποκρύψει από το βιογραφικό της τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά την «αμαρτωλή» περίοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου και (στη συνέχεια) του Γιάννου Παπαντωνίου.
Η κυρία Δούρου υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη, αλλά πιάστηκε «οφσάιντ» με τις παραπλανητικές δικαιολογίες που επικαλείται για την «πρόσληψή» της. Επίσης, αυτό στο οποίο δεν απαντά είναι γιατί έχει...

Τα μυστικά γκάλοπ εμφανίζουν το «κλειδί» για τον νικητή...

ΜΑΧΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ

Μάχη ως την τελευταία ώρα για τον νικητή των εκλογών, προβλέπουν τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδίδουν ιδιαίτερο βάρος για την έκβαση του αποτελέσματος στα ποσοστά που θα καταγράψουν στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Ο μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του λεκανοπεδίου, θα καθορίζει (όπως εκτιμάται) τον νικητή των εκλογών.
Για να περάσει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αυξήσει το ποσοστό του (στις 6 Μαΐου ήταν περίπου 21%) αλλά και τη διαφορά του από τη ΝΔ που είχε συγκεντρώσει λίγο περισσότερο από 13%. 
Αυτή τη στιγμή, τα μηνύματα που φτάνουν στα κομματικά επιτελεία λένε ότι...

Οι δέκα καλύτερες ατάκες στο twitter για την εκπομπή του Λαζόπουλου !!!

To προχθεσινό ΑΛ ΤΑΝΤΙΡΙ ήταν ουσιαστικά ένα μακρύ διαφημιστικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο twitter , "ανώνυμοι", αλλά και "επώνυμοι", γελοιοποιούν τον γελωτοποιό Λάκη..!
Δείτε τα 10 καλύτερα tweets:

1. Εχουμε και λεμε:12 συνιστωσες (οι γνωστες) μια ακομα το Πασοκ μία ακομα οι μπαχαλακηδες και τελος μια ακομα ο Λακης μονος του
2. Το σημερινό τσαντίρι είναι μαι ευγενική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ
3. Θυμάμαι παραμονές δημοτικών εκλογών 94. Εκτάκτως Δέκα Μικροί Μητσοι για να στηριχθει Πάγκαλος απέναντι σε Αβραμόπουλο. Το αποτέλεσμα γνωστο...

Ολάντ στους Έλληνες: «Σας μιλώ και Σας προειδοποιώ ως φίλος, δείξτε μου εμπιστοσύνη»



Picture 0 for Ολάντ στους Έλληνες: Σας προειδοποιώ, ως φίλος...Μήνυμα στους Έλληνες 
ότι σε περίπτωση που από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δοθεί η εντύπωση ότι «οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις δεσμεύσεις τους, θα υπάρξουν χώρες που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» 
έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Μιλώντας στον ελληνικό...

Στέλεχος της Μoody's: "Δύο γενιές Ελλήνων θα υποφέρουν"

O Μαρκ Ζαντί, διευθυντής οικονομικών της Μoody's, τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη εάν η χώρα βγει από το ευρώ. 
Η Ελλάδα βρίσκεται προ των εκλογών και είναι στη διακριτική της ευχέρεια να αποφασίσει για το μέλλον της μέσα στην Ευρώπη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα και τον ανταγωνισμό, κατά την ομιλία του στην 18η οικονομική συνδιάσκεψη των "Αμερικών", που ξεκίνησε από σήμερα στο Μόντρεαλ.
Ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι, η Ελλάδα θα πορευθεί ...

CNN: «Την Κυριακή θα στείλουμε… πολεμικό ανταποκριτή στην Αθήνα!»

Εντύπωση προκάλεσε σε όσους το είδαν, ένα τρέιλερ που έπαιζε χθες όλη μέρα στο μεγαλύτρο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το τρέιλερ ενημέρωνε για τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα και έλεγε πως θα καλυφθούν από το
CNN  με δύο οικονομικούς ρεπόρτερ και έναν… πολεμικό ανταποκριτή!

Ξέρουν κάτι και δεν μας το λένε;
Ή απλά ήταν μια απερισκεψία του δικτύου, σύμφωνα με το...

Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός την Δευτέρα;

Η συζήτηση για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές, έχει ανοίξει σε κάποιους πολιτικούς κύκλους.
Τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να μετακινηθεί από την πάγια θέση του περί ανάληψης της Πρωθυπουργίας από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος (να δούμε αν το βράδυ της Κυριακής θα επιμείνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα), ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στον Σκάι άφησε να εννοηθεί ότι ...

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έτοιμη να χαλαρώσει το μνημόνιο της Ελλάδας η ΕΕ...

Έτοιμη να χαλαρώσει το μνημόνιο της Ελλάδας, φαίνεται να είναι η ΕΕ, 

σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των γερμανικών Financial Times, η ΕΕ είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας. 
Το ρεπορτάζ της FTD έχει τίτλο:  
«Η ΕΕ θέλει να χαλαρώσει τα δεσμά της Αθήνας» και υπότιτλο 

«Η Ευρώπη θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Γι’ αυτό η χώρα μπορεί να ετοιμάζεται μετά τις εκλογές για παραχωρήσεις – κι αυτό μολονότι οι Έλληνες έχουν προφανώς παραβιάσει και πάλι τις δεσμεύσεις τους για το πρόγραμμα λιτότητας».

Σύμφωνα με τη Deutche Welle η...

Pokerface… Η τύχη της Ελλάδος σε μια μπλόφα



Τις τελευταίες μέρες έχουν βρεθεί αρκετοί χαρτοπαίχτες και τζογαδόροι.  

Μιλάνε όλοι οι πολιτικοί με όρους χαρτιών λες και αντί να τρέχει αίμα στις φλέβες τους, τρέχουν μάρκες και τράπουλες. 
Βγαίνουν οι αριστεροί και αναφέρονται σε “μπλόφες” των Ευρωπαίων, οι απειλές είναι τζούφιες.  
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και οι ψηφοφόροι του, όντως πιστεύουν ότι η “Ευρώπη θα τρομάξει και θα δώσει τα χρήματα στην Ελλάδα”
Οι προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων από την άλλην είναι “απειλές” που ποτέ δεν θα πραγματοποιηθούν γιατί φοβούνται τις συνέπειες...

Ανοσία ελπίδας

Οι αυτοκτονίες είναι σε επίπεδα ρεκόρ στη χώρα μας. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες έχουν να κάνουν με οικονομικούς λόγους. 
Η μετανάστευση, μετά από μερικές δεκαετίες παύσης, έχει γίνει πάλι τρόπος ζωής. 
Το χρηματιστήριο, που είναι ο καθρέπτης των πάντων σε μια οικονομία και δεν κάνει ποτέ λάθος, έχει γυρίζει πίσω 20 χρόνια.
Η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού μας επιπέδου, η αύξηση της εγκληματικότητας καθώς και το ότι οι περισσότεροι πολίτες νιώθουν ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει απαντήσεις, έχει προκαλέσει κατάθλιψη σε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που ενισχύει αυτή την κατάθλιψη. 
Τούτο είναι ότι κανείς δεν βλέπει λύση ούτε σε βάθος χρόνου. 
Διότι είναι άλλο πράγμα να ...

"Πάμε... στοίχημα" στις εκλογές της Κυριακής! - Ο Νικητής είναι η ΝΔ!

Πάμε... στοίχημα στις εκλογές της Κυριακής!
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει όσο πλησιάζουμε στη μεγάλη εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου και οι φημολογίες οργιάζουν για το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που έχει απαγορευτεί η δημοσίευση των δημοσκοπήσεων.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες στοιχημάτων του κόσμου δεν θα μπορούσαν βέβαια να παραλείψουν την δυνατότητα στοιχηματισμού για τις ελληνικές εκλογές. «Φάρος» τους για μια ακόμη φορά θα είναι το πιο αξιόπιστο εργαλείο «σφυγμομέτρησης» του εκλογικού σώματος....

Για να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα…

Το αίσθημα ασφάλειας, που χάθηκε

Η αίσθηση της απόλυτης ανασφάλειας που εγκαθιδρύθηκε σε όλες τις γειτονιές. 
Ο κίνδυνος που παραπονεύει στις γωνίες των δρόμων. 
Το θράσος των εγκληματιών, που δεν διστάζουν να εισβάλλουν σε σπίτια, να απειλήσουν, να βιαιοπραγήσουν, και φυσικά να κλέψουν.
Αυτό το εκρηκτικό μωσαϊκό συνθέτει τη δύσκολη πραγματικότητα που καλείται να διαχειριστεί η ελληνική κοινωνία, στο περιθώριο μιας οικονομικής κρίσης που από μόνη της… δεν παλεύεται.
Σε αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα εστίασε...

Τι θα συμβεί αν μας κυβερνήσει ο Τσίπρας



Τι θα συμβεί αν μας κυβερνήσει ο Τσίπρας ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ας υποθέσουμε ότι στις
17 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις κάλπες πρώτο κόμμα στη νέα Βουλή. 
Ας υποθέσουμε επίσης ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι η κοινοβουλευτική του ισχύς είναι τέτοια ώστε στη διαπραγμάτευση με τη ΔΗΜΑΡ να μπορεί να επιβάλλει τις περισσότερες θέσεις του, άρα σχεδόν να εφαρμόσει όσα ευαγγελίζεται.
Ας υποθέσουμε τέλος ότι στις 18, άντε στις 19, θα ορκιστούν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης...

Υπολογισμένο σε δραχμές το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ



Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα επικίνδυνο και γραφικό.
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Τσίπρα στη διακαναλική του συνέντευξη στην ερώτηση αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αν οι εταίροι πουν όχι στις διεκδικήσεις που θα προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε:

Χαλβατζής: «Εικοσιτρείς Νομαρχιακές του ΠΑ.ΣΟ.Κ είπαν ψηφίστε ΣΥ.ΡΙΖ.Α».



Με το Βλέμμα στο Μέλλον  

η Ειρήνη Νικολοπούλου συζητά στο στούντιο του FocusWebTv.gr με τον Γιώργο Βερναδάκη από τη Ν.Δ, τον Σπύρο Χαλβατζή από το Κ.Κ.Ε, τον Βασίλη Οικονόμου από την ΔΗΜ.ΑΡ και τον Στέλιο Ελληνιάδη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το δημόσιο χρέος την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική ναυτιλία, τον εφοπλιστικό κλάδο και τις επερχόμενες εκλογές. 
Ο Γιώργος Βερναδάκης αποκάλυψε ότι δεν τίθεται θέμα πληρωμής μισθών και συντάξεων καθώς όπως είπε το κράτος ανακάλυψε 3 δις από το πρώτο πακέτο που είχαμε πάρει. 
Ο Σπύρος Χαλβατζής αφού ανέφερε ότι έχουν ψηφιστεί 56 φοροαπαλλαγές για τον εφοπλιστικό κλάδο, κατήγγειλε ότι «εικοσιτρείς Νομαρχιακές του ΠΑ.ΣΟ.Κ είπαν ψηφίστε ΣΥ.ΡΙΖ.Α»...

Η σύγκριση της Ισπανικής «διαπραγμάτευσης» με την αντίστοιχη ελληνική, προκαλεί μελαγχολία!


Λουις ντε Γκουίντος - Μαριάνο Ραχόι
«Κράτα αντίσταση. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα»
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ισπανικού Τύπου, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι στον υπουργό Οικονομικών Λουις ντε Γκουίντος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup για τις ισπανικές τράπεζες.
Η σύγκριση με την αντίστοιχη ελληνική «διαπραγμάτευση» προκαλεί μελαγχολία...

Ρε Συ Μεγαλέξη...


Μας είπες ότι έχετε σχέδιο αλλά δεν το λέτε, μην το μάθει ο αντίπαλος...
Στο φανταστικό παιδικό παραμυθένιο και αφελή κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ:
Το βράδυ κοιμάσαι Δημόσιος Υπάλληλος και το πρωί ξυπνάς, στη καλύτερη περίπτωση, και πάλι Δημόσιος Υπάλληλος!
Στον πραγματικό σκληρό όμως κόσμο:
Το βράδυ κοιμάσαι εργάτης ή μικροεπαγγελματίας και το πρωί θα ξυπνάς άνεργος ή αυτοκτονημένος!
Ρε Συ Μεγαλέξη,
Από την παραμύθα του 1981, ήσουν μικρός και δε θα τη θυμάσαι, τα αποτελέσματα όμως γιατί κάνεις πως δεν τα βλέπεις;
Βρε... με την πατρίδα και το λαό παίζεις;
Δηλαδή παίζουμε κλέφτες - αστυνόμους και... μηλάκια με το μέλλον ενός λαού;
Ντροπή και μόνο ντροπή!...

Δημοσκόπηση: "Οι αποδόσεις των ελληνικών εκλογών στο στοίχημα «δείχνουν» Σαμαρά "

Οι αποδόσεις των ελληνικών εκλογών στο στοίχημα «δείχνουν» Σαμαρά ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ Η NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λίγες ώρες έμειναν για τις πιο αμφίρροπες εκλογές από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στοιχημάτων του κόσμου δεν θα μπορούσαν βέβαια να παραλείψουν την δυνατότητα στοιχηματισμού για τις ελληνικές εκλογές.
Τι δείχνει το αποτέλεσμα; 
H διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία γίνεται σιγά - σιγά προφανής, με τη Νέα Δημοκρατία να… πέφτει σε αποδόσεις. Κάτι που σημαίνει ότι εξελικτικά, κερδίζει. 
Η αλήθεια είναι ότι εάν θέλει κάποιος να δει προς τα που πραγματικά γέρνει η ζυγαριά δεν έχει παρά να ψάξει τις ιστοσελίδες των εταιριών στοιχηματισμού...

Μητσοτάκης: «Οι κουκουλοφόροι που αλληθωρίζουν, που τους συμπαθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη Χρυσή Αυγή».

Προτείνει κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Στην ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης με συμμετοχή των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», στις οποίες ενέταξε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αναφέρθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσότακης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Παράλληλα , ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε σφοδρά στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε γενικά τα κόμματα πως δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, με...

Στις 18 αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας

Στις 18 αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας

Κρατήστε στο αρχείο σας αυτή την ανάρτηση!

Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε βέβαιος για τον σχηματισμό κυβέρνησης στις 18 Ιουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ.   «Αναλάμβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας για να δώσουμε τέλος στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη χώρα».
«Ο ελληνικός λαός στις 17 Ιούνη ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης. Στις 17 Ιούνη τελειώνει το πάρτυ της διαφθοράς και της διαπλοκής και την επόμενη μέρα θα εγγυηθούμε σταθερή και ασφαλή πορεία για τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη με ολιγομελές και ευέλκτικο υπουργικό σχήμα»...

Ιταλός εισαγγελέας εναντίον Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Μόντι για τον ρόλο τους στη κρίση του ευρώ!

Ο Ιταλός εισαγγελέας Ρουτζέρο μετά από προκαταρτική εξέταση που ολοκληρώθηκε στην γειτονική χώρα άσκησε ποινική δίωξη κατά πέντε στελεχών της Standard & Poors, με το κακουργηματικό αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς κατά συρροή.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται αλλού: Κατά την διάρκεια της έρευνάς του για τους οίκους αξιολόγησης των Moody’s και Fitch εντόπισε ότι στοιχειοθετούνται ευθύνες και για τον νυν πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, το δευτερο τραπεζίτη που η trilateral επέβαλε ως πρωθυπουργό σε χώρα της ευρωζώνης μετά τον Λ.Παπαδήμο: Ο Μόντι που ήταν τότε πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μποκόνι, ήταν μέλος του ...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Είμαστε πολύ κουρασμένοι για να σκεφτόμαστε ορθολογικά;

Υπάρχει ένα κλασικό πείραμα ψυχολογίας, στο οποίο οι συμμετέχοντες κάθισαν μπροστά από δύο μπολ, το ένα γεμάτο με μπισκότα σοκολάτας και το άλλο με ραπανάκια.
Στους μισούς συμμετέχοντες επιτράπηκε να τρώνε ό, τι θέλουν – και όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδόν όλοι έφαγαν μπισκότα.  
Στους άλλους μισούς επιτράπηκε να φάνε μόνο τα ραπανάκια, και όχι τα μπισκότα σοκολάτας – και φυσικά έφαγαν ελάχιστα ραπανάκια.
Όταν το πείραμα τέλειωσε οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν σε άλλο δωμάτιο ώστε να  συμπληρώσουν ένα πολύπλοκο παζλ. 
Όσοι είχαν φάει τα μπισκότα σοκολάτας προσπάθησαν για αρκετή ώρα. Αντιθετα, όσοι μπορούσαν  να φάνε μόνο ραπανάκια, εγκατέλειψαν πολύ νωρίτερα την προσπάθεια...