Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τράγκας: Ο Σαμαράς ότι πάρει στα χέρια του το διαλύει (video)

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Περίμενα ένα διαφορετικό Σαμαρά
Ο Γιώργος Τράγκας, σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ δεν παραλείπει να κάνει και τις προβλέψεις του για το μέλλον, 
στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου...

Ερωτήματα που πρέπει ν' απαντηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Οι διεργασίες της τελευταίας στιγμής δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι εξαιρετικά «πυκνό» από πλευράς πολιτικών εξελίξεων

Η χώρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. 
Οι προφανείς δρόμοι για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι δύο
α) είτε μέσω του σχηματισμού μιας κυβέρνησης σωτηρίας, όπως ονομάζεται, με τη σύμπραξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, 
β) είτε με την προσφυγή στις κάλπες, για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην πρώτη περίπτωση, αν τελικώς οι προσπάθειες ευοδωθούν, θα...

Το αργό βράσιμο του βατράχου

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ιστορία, παρόλο που πολλοί αμφισβητούν ότι είναι πραγματική.

Πράξη 1η. Ένα βατράχι τοποθετείται σε ένα δοχείο με νερό. Το νερό βράζει. 
Όπως είναι αναμενόμενο, το βατράχι αμέσως πηδά έξω από το νερό. 
Ακόμα κι αν το νερό στο δοχείο είναι λίγο και η στάθμη του χαμηλή, το βατράχι πηδά όσο πιο βίαια μπορεί και βγαίνει από το δοχείο...
Πράξη 2η...

"Ο Τσίπρας off camera μιλάει για τον εαυτό του σαν άλλος Ανδ. Παπανδρέου"

Με αρνητικά σχόλια και αρκετές δόσεις ειρωνείας σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Independent τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τη συμπεριφορά του μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

"Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τους όρους διάσωσης και δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κίνημα αντι-λιτότητας. Έχει αναλωθεί στο να κάνει το κόμμα του το σπίτι των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων στην Ελλάδα".
Εν συνεχεία ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ "φωνακλά κριτικό της αστυνομικής βαρβαρότητας".
"Ο κ. Τσίπρας έχει επικριθεί για την παροχή ηθικής υποστήριξης προς τους αναρχικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για βίαιες συγκρούσεις με τις αρχές", προσθέτει..
Επιπλέον, στο...

Η τελευταία ευκαιρία

Αντιμέτωπη με την τελευταία της ευκαιρία για την κατοχύρωση της θέσης της στην Ευρώπη βρίσκεται η χώρα. 

Είτε αναζητηθεί η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είτε στόχος είναι η διερεύνηση δυνατοτήτων, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να κερδίσει χρόνο εν όψει γενικότερων αναδιατάξεων στην Ευρώπη, οι πιέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα ενταθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ακόμη κι αν εν τέλει κάτι τέτοιο αποφασιστεί πως θα γίνει έπειτα από μία νέα προσφυγή στις κάλπες.

Νεφελώδες τοπίο στο εσωτερικό...

Γιατί ανέβηκε η "Χρυσή Αυγή";

“Είναι κανόνας του Αφεντικού μου να μην δημοσιεύουμε άρθρα γνώμης αλλά θα αδράξω την ευκαιρία, τώρα που δε βλέπει και θα αναδημοσιεύσω ένα κείμενο φίλου από το www.adslgr.com που αφορά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Ασφαλώς δεν είναι ένας ο λόγος είναι πολλοί και πρώτα-πρώτα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει τόσα χρόνια η ΧΑ ως οργάνωση και δεν έχει απαγορευθεί. Ασφαλώς κάποιος θα πει πως ίσως αυτό τότε έκανε τα πράγματα χειρότερα (θα κάναμε τους λίγους ΧΑτες ήρωες ίσως), αλλά από κει αρχίζουμε όντως. 
Φταίει η ανοχή της αστυνομίας; Φταίει. 
Φταίει το μεταναστευτικό και η βόμβα του κέντρου; Φταίει. 
Φταίει που υποκατέστησαν τον νόμο στο κέντρο; Φταίει. 
Φταίνε τα 700 ευρώ που λείπουν κάθε μήνα από την τσέπη του άνεργου; Φταίνε.
   Αλλά:

Ο Διονύσης Τσακνής γράφει για τις αλήθειες που δεν είπε η αριστερά

Ο Διονύσης Τσακνής αναλύει τις πολιτικές ζυμώσεις της Aριστεράς, όχι με τραγούδια, αλλά με ένα άρθρο που λέει αλήθειες. 

Στην εποχή των τεράτων που ζούμε χρειάζονται και αυτά.

«Ε, λοιπόν πόσο ειλικρινείς είμαστε και πόσο τάχα να κοστίζει η αλήθεια! Μερικές χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων, είναι αρκετοί για να δώσουν ικανοποίηση στα επιτελεία της Αριστεράς, ή μήπως θα χρειαζόταν και το χειροκρότημα των αντιπάλων.
«Μια ζωή παλεύουμε για να γίνουμε αρεστοί στα μάτια όσων δεν συμπαθούμε» είχε πει κάποτε ο Τσαρούχης και είχε τελικά δίκιο....

Der Spiegel: Το "χειρότερο σενάριο" για την Ελλάδα

Το "χειρότερο πολιτικό σενάριο σε πέντε σημεία" για την Ελλάδα παρουσιάζει το περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

Κινδυνολογίας συνέχεια για το Der Spiegel, αυτή τη φορά με την παρουσίαση των σεναρίων της "καταστροφής" για την Ελλάδα, σε περίπτωση που βγει από την Ευρωζώνη.
Η αρθρογράφος αναλύει τις πιθανές εξελίξεις μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής και κάνει λόγο για επανάληψη των εκλογών αλλά ακόμη και για επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας. 
Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που θέτει και οι απαντήσεις που δίνει, έχουν ως εξής:

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Bloomberg: Η Ελλάδα έχει έναν «άσσο στο μανίκι» αξίας 400 δισ. ευρώ

Bloomberg: Η Ελλάδα έχει έναν «άσσο στο μανίκι» αξίας 400 δισ. ευρώ

Τα έψαξαν, τα υπολογίσαν και τα παρουσίασαν οι αναλυτές του Bloomberg και τώρα υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμα ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού που της δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με την τρόικα την αλλαγή του μνημονίου.

Όπως προκύπτει λοιπόν από το συνδυασμό δεδομένων που έκανε το γνωστό οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η χώρα μας χρωστά περίπου 400 δισ. ευρώ σε ιδιώτες ομολογιούχους, σε ΔΝΤ και ΕΚΤ και σε άλλους πιστωτές.
Περίπου 252 δισ. από αυτά προέρχονται από επίσημους οργανισμούς που χρησιμοποιήσαν το στάτους τους για να αποφύγουν τις απώλειες από την αναδιάρθρωση του χρέους. ...

Υπάρχει ελπίδα

hope-starshiningdown-blogspot-comEίναι πασιφανές πως η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης. 

Το πολιτικό δυναμικό που εκπροσωπεί τη χώρα στη βουλή δε διαθέτει την ποιότητα και τη στόφα να σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους και να τη βγάλει από το αδιέξοδο. 
Η συμμετοχή του Χαϊκάλη, του Κοντογιαννίδη, του Δήμα, κάποιων ποδοσφαιριστών, ηθοποιών ή χεβιμεταλάδων ναζιστών, σε συνδυασμό με τους πολιτικούς κατηγορίας Στρατούλη-Λαφαζάνη-Παπαρήγα-Καμμένου δημιουργούν ένα μείγμα εκρηκτικό ή ακριβέστερα ένα μείγμα εθνικής καταστροφής.
Τα 2 μεγάλα μνημονιακά κόμματα πάτησαν σε δύο βάρκες, άρθρωσαν ένα μνημονιακό λόγο με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού, αποπολιτικοποίησαν τη σύνθεσή τους ως προς τις υποψηφιότητες, ζήτησαν συγνώμη ή άλλαξαν στάση και γενικότερα έδειξαν τη διάθεση να παραμείνουν στο χθες.
Η Δημοκρατική Συμμαχία ''πλήρωσε'' τη συνεπή πολιτική της στάση με αποκλεισμό της από τη βουλή ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δράση, με μία πιο πρόχειρη αλλά ρεαλιστική προσέγγιση της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί...

Το … εγέρθητι του Καραμανλή ..!

Τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς έγιναν δεκτοί από τους βουλευτές της Ν.Δ. στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θέλησε και να αστειευτεί κατά την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα ψυθιρίζοντας με χιούμορ «εγέρθητι»
Είναι η ατάκα των ημερών άλλωστε.
Στα σοβαρά τώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι...

Τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα του Αντώνη Σαμαρά...

Συνήθως στον κόσμο τις πολιτικής, υπάρχουν κάποια θανάσιμα αμαρτήματα όπου καλούνται οι βουλευτες να μην πράξουν! 

Κάτι σαν τα εφτά αμαρτήματα σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία..
Όπως όλα δείχνουν, οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο εκλογών. 
Την Κυριακή 6 Μαίου, ο ελληνικός λαός καταδίκασε την πολιτική του μνημονίου διαλύοντας κυριολεκτικά τον άλλοτε κυρίαρχο δικομματισμό και δείχνοντας εμπιστοσύνη στα αντιμνημονιακά μέτωπα.
Έπρεπε να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ; ΟΧΙ.
Φτάσαμε όμως και γι’αυτό φέρουν μέγαλη ευθύνη διάφοροι και διάφοροι..
Ένας από αυτούς, ο Αντωνάκης Σαμαράς.
Άκουσα λίγο μετά τις εκλογές τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να...

Ο Κουβέλης, ο Τσίπρας, η οικουμενική κυβέρνηση και το άγχος από το σημείο του... πέναλτι


Ο Κουβέλης, ο Τσίπρας, η οικουμενική κυβέρνηση και το άγχος από το σημείο του... πέναλτιΟ Φώτης Κουβέλης έχει μια ζαριά. 
Το Σάββατο, στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Παπούλια ή 
θα συναινέσει στη δημιουργία κυβέρνησης, ή 
θα ανοίξει το δρόμο για νέες εκλογές. 
Και τα δύο σενάρια είναι εξ’ ίσου εφιαλτικά για τη Δημοκρατική Αριστερά.
Στις εκλογές, το νέο κόμμα, που ακόμα δεν κατάφερε να χαρεί την είσοδο του στη βουλή κινδυνεύει να συμπαρασυρθεί από το ρεύμα Τσίπρα, να πεθάνει δηλαδή πάνω στη γέννα. 
Αν όμως δώσει ψήφο για να δημιουργηθεί κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αντιμετωπίζει όχι μόνο την απειλή της εξαφάνισης, αλλά και το στιγματισμό του «εφιάλτη» που εμπόδισε την Αριστερά να καταλάβει τα Ανάκτορα...

Μεγάλη Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολιίτες για τα αποτελέσματα της Κυριακής

Μεγάλη δημοσκόπηση για τα αποτελέσματα των εκλογών παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός alpha

Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι και μετά τις εκλογές, δεν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, δεν θέλουν πάλι εκλογές.
Χαρακτηριστική η απάντηση τους στην ερώτηση
αν τους ικανοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα:
35,1% ΚΑΘΟΛΟΥ
31,2% ΑΡΚΕΤΑ
18,1% ΕΛΑΧΙΣΤΑ
13,6% ΠΟΛΥ
Όσον αφορά τα συναισθήματα των ψηφοφόρων για το αποτέλεσμα έχουν ως εξής

Πολιτικά παιχνίδια με τη... φωτιά

Σε μια χρονική στιγμή όπου το χάσιμο έστω και μιας ημέρας δουλειάς είναι πολυτέλεια, 

η Ελλάδα άφησε να περάσει άκαρπη μια προεκλογική περίοδος τεσσάρων εβδομάδων και επιπλέον πέντε ημέρες μετά τις εκλογές εξακολουθεί να μη διαθέτει κυβέρνηση.
Το μήνυμα της κάλπης προς τις πολιτικές δυνάμεις ήταν να τα βρούνε, αλλά επί του παρόντος τα κόμματα θέτουν σε προτεραιότητα τα δικά τους μικροσυμφέροντα και τους τακτικισμούς με το βλέμμα κυρίως σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τον προσεχή Ιούνιο.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά -αρχικά τουλάχιστον- δεν τόλμησαν να συγκυβερνήσουν, φοβούμενα το πολιτικό κόστος των επικείμενων δύσκολων αποφάσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να κερδίζουν ποσοστά δημοφιλίας μέσα από την άνεση της αντιπολίτευσης...

Απολογισμός Καρατζαφέρη..! ( video )

Θεέ μου ήμαρτον!

Απολαύστε τον κ. Καρατζαφέρη στο video που ακολουθεί:


Χατζηδάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος θα φύγει με ελικόπτερο

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ και στο τέλος θα φύγουν με ελικόπτερο. 
Στην συνέχεια κατέληξε λέγοντας πως και στην Αργεντινή με αυτόν τον τρόπο διέφυγε ο πρόεδρος του δεύτερου κόμματος και όχι του πρώτου...

Κωλοτούμπα Τσίπρα: Για "επανεξέταση των όρων και όχι κατάργηση του Μνημονίου" ζητά τώρα απο την ΕΕ!

Για επανεξέταση των όρων και όχι κατάργηση του Μνημονίου, 

όπως ζητούσε προεκλογικά, μιλά τελικά στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας ουσιαστικά νερό στο κρασί του.
Αναλυτικότερα, στην επιστολή που έστειλε χτες προς τους ευρωπαίους ηγέτες (Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι, Γιούνκερ, Σουλτς), ο Αλέξης Τσίπρας κινούμενος σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες, γράφει ότι...

Χρυσή Αυγή: "Με την αριστερά δεν μιλάμε γιατί θα πάθουν εγκεφαλικό"

Στο Αποκαλυπτικό δελτίο του extra3 βρέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής της Χρυσής Αυγής. 

Τόνισε πως η Χρυσή Αυγή έχει έτοιμο όνομα πρωθυπουργού να προτείνει, αρκεί ο Κάρολος Παπούλιας, να καλέσει τον αρχηγό του κόμματος  Νίκο Μιχαλολιάκο να πει την γνώμη του. 
Επιπλέον είπε πως η Χρυσή Αυγή θα προτείνει τον επόμενο πρωθυπουργο, βάσει 5 κριτηρίων: 

Σε λίγη ώρα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου...

Έχοντας την τρίτη διερευνητική εντολή στο χέρι ο Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα σερ λίγη ώρα με τον Αντώνη Σαμαρά*.

Μετά και την πρόταση του Κουβέλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Συγγρού φαίνεται να ανοίξει ένα παράθυρο αισιοδοξίας που ίσως να προκύψει και από την συνάντηση των δύο ανδρών σε λίγες ώρες.
Πιο συγκεκριμένα στη Συγγρού, σύμφωνα με πληροφορίες βλέπουν πολλά κοινά στοιχεία στην...

Χαμός στο facebook και το twitter του Κουβέλη!

Φωτιά πήρα το  twitter και το facebook του Κουβέλη μετά το διάγγελμά του για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ο κόσμος εμφανίστηκε διχασμένος για την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ενώ και στη σελίδα του Φώτη Κουβέλη στο Facebook ακολούθησαν πολλά σχόλια με κάποιους να αντιδρούν αρνητικά και άλλους θετικά στην κίνησή του.
Θυμίζουμε ότι ο κος Κουβέλης ανέφερε ότι είναι σύμφωνος με τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με χρονικό ορίζοντα ως τις ευρωεκλογές του 2014 και με αποστολή να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και να την οδηγήσει σταδιακά στην απαγκίστρωση από το μνημόνιο...

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οι πολιτικοί αρχηγοί ξέχασαν την οικονομία

Η επίδραση του εκλογικού κύκλου στα δημόσια έσοδα και στην οικονομία δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και φέτος. 

Η προεκλογική περίοδος μπορεί να ήταν πολύ σύντομη, όμως η υστέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Απρίλιο ήταν μεγάλη. Εφτασε στο 10,2% και έστειλε ένα μήνυμα που τα κόμματα οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη στις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο το Μνημόνιο, ούτε οι διάφορες εκδοχές της διαπραγμάτευσης, της επιμήκυνσης ή όποιον άλλο χαρακτηρισμό θέλετε να δώσετε στην αλλαγή των όρων του Μνημονίου 
Εξίσου σημαντικά είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πραγματική οικονομία όσο διαρκεί η ακυβερνησία, είτε γίνεται διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης είτε αρχίζει νέα προεκλογική περίοδος.
Οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως όσο διαρκεί η ρευστότητα τόσο θα ασκείται αρνητική επίδραση στην οικονομία και τόσο θα δυσκολεύει η προσπάθεια επίτευξης των στόχων του προϋπολογισμού και θα έρχεται πιο κοντά η λήψη νέων μέτρων. 
Δυστυχώς, η οικονομία δεν έχει μάθει να...

Οι Βρυξέλλες ορκίζουν κυβέρνηση

Διαβλέποντας την… αφόρητη προδιάθεση του πολιτικού συστήματος να μην βρει κοινές συνισταμένες και να καταλήξει σε συνθέσεις που θα αποτρέψουν τη διολίσθηση της χώρας στην πλήρη ακυβερνησία, μέσω νέων εκλογών, οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Να παρέμβουν. Άγαρμπα, άτσαλα και απροκάλυπτα, 
όπως άλλωστε έχουν κάνει και τόσες άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, στα χρόνια του Μνημονίου. 
 Σημασία ωστόσο έχει η παρέμβαση. Και η στόχευσή της, που δεν είναι άλλη από την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου και τον τερματισμό της περιόδου ακυβερνησίας και αβεβαιότητας, που διέρχεται σήμερα ο τόπος.
Μετά τις δηλώσεις σειράς ηγετών και αξιωματούχων, ήρθε η… διακεκομμένη εκταμίευση της δόσης των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως έμπρακτη προειδοποίηση του…

Και μην ξεχάσουμε τα Ερείπια που άφησε ο Καραμανλής...

Αυτός ο Καραμανλής ΔΕΝ παλευόταν...
Δεν φτάνει που διόρισε όποιον μιλούσε Ελληνικά , δεν φτάνει που ξεχείλωσε το χρέος (τα λέω καλά κ. Παπακωνσταντίνου μου ;;;), έριξε και σε ιστορικά χαμηλά την ανεργία της χώρας...

Πότε ;;;

Τότε που σε παγκόσμιο επίπεδο η ανεργία και η ύφεση κάλπαζε....
Ευτυχώς όλα αυτά άλλαξαν...

Ο λαοπρόβλητος ηγέτης του ήλιου μετά από συνεχείς πιέσεις κατάφερε να πάει η χώρα σε εκλογές και να νικήσει τον "κουρασμένο"...
Σημειώστε τώρα και τα παρακάτω ...

Όσες εκλογές κι αν κάνουμε, το δίλημμα θα είναι το ίδιο

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, σε μια έρευνα της Metron Analysis υπήρχε μια συμπληρωματική ερώτηση: 

Εσείς γιατί πιστεύετε ότι μας δανείζουν οι Ευρωπαίοι;

Το 84% απαντούσε ότι «μας δανείζουν για να μας εκμεταλλεύονται». 
Μερικές φορές οι δευτερεύουσες απαντήσεις αποτυπώνουν καλύτερα το κλίμα.
Η ελληνική κοινωνία αγνοεί την πραγματικότητα
Ή, για να ακριβολογούμε, κάνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα. 
Παρένθεση: Αν κάποιος από αυτό το 84% θέλει να μας δανείσει με τους ίδιους όρους, ας έρθει από δω και ευχαρίστως να μας «εκμεταλλευτεί».  
Δεν θα ’ρθει κανείς. Έχουν στείλει 70 δις στην Κύπρο και την Ελβετία και άλλα 160 δις στις τράπεζες με 5% επιτόκιο.
Οι προχθεσινές εκλογές αποτύπωσαν με ακρίβεια το κλίμα των 2,5 χρόνων. 
Δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως δημιούργησαν καινούργια...

"Εγερθήτωσαν"... οι καταθέσεις των Έλλήνων...

Οι Έλληνες αποταμιευτές/καταθέτες δεν έχουν πια λεφτά στην τράπεζα ούτε για τα … τσιγάρα τους!
Τα στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες της χώρας είναι αποκαλυπτικά:

Ο μέσος όρος του ύψους κατάθεσης ταμιευτηρίου φθάνει τα 1700 ευρώ (ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατέχει κατά μέσο όρο 100 ευρώ), ενώ στις προθεσμιακές τα πολλά «κεφάλια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, με δυο λόγια η πλειοψηφία των καταθετών, κατέχουν ως 20.000 ευρώ με ταβάνι τα 40.000 χιλιάδες.          
Αυτό είναι το μέσο προφίλ των Ελλήνων καταθετών ή αλλιώς των «νοικοκυραίων» όπως τους αποκαλούν, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία από ιδιωτική τράπεζα...

Ο νεοδημαγωγός

Η νεοδημαγωγία κατακλύζει το δημόσιο χώρο.
Σε όλες τις εποχές της κρίσης, από καταβολής κόσμου, η δημαγωγία φουντώνει σαν δυνατός άνεμος.
Ιδού και σήμερα ο νεοδημαγωγός επί σκηνής.
Αγέρωχος. Υψηλόφρων. Αυτάρεσκος. Υπεροπτικός. Υπερφίαλος και τυφώδης.
Ο νεοδημαγωγός εκφράζει και διεκπεραιώνει ένα κυνικό σχέδιο εξουσίας.
Αδιαφορεί παγερά για τους ανθρώπους.
Ως προ-ιστάμενος επί σκηνής διεκδικεί με κεκρυμμένη αδιαντροπία να ορίσει τις τύχες τους.
Ο νεοδημαγωγός είναι λαμπρός γνώστης των επιθυμιών, των αναγκών και των προσδοκιών των ανθρώπων.
Αγωνιά να τους κατανοήσει.
Αγωνιά να τους εκφράσει.
Πασχίζει να τους φέρει στην εξουσία.
Είναι ταγμένος στην υπηρεσία τους.
Αυτός υπάρχει γι’ αυτούς.
Κύριο εργαλείο του το Ψεύδος...

Κινητοποίηση έξω από το σπίτι του Καραμανλή στην Ραφήνα με σύνθημα ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΑΡΧΗΓΕ!

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ.
Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση Σαμαρά να ζητήσει ένωση των Μνημονιακών δυνάμεων απο τον χώρο της δεξιάς.
Χθες ο κ. Αντώναρος ζήτησε την άμεση διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου το Σαββατοκύριακο
Σήμερα κι άλλα στελέχη, όπως ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος – αυτοί μέχρι στιγμής τουλάχιστον- βλέπουν θετική την πρόταση του κ. Αντώναρου να οδηγηθεί το κόμμα σε νέο συνέδριο, στο οποίο θα κληθούν οι εκπρόσωποι όλων των συγγενών κομμάτων της παράταξης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι...

Έκαναν τον Καραμανλή «ΚΚΕ»

Ούτε ο Κώστας Καραμανλής αλλαξοπίστησε ούτε το ΚΚΕ. 
Απλώς η εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ μιλάει για το κίνημα «ΚΚΕ» στην δεξιά παράταξη που μεταφράζεται ως ο «Κώστας Καραμανλής Έρχεται».
Μάλιστα, η εφημερίδα καταγράφει, πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι, εάν ο Σαμαράς δεν κάνει σύντομα κάτι αποτελεσματικό, τότε «θα έρθει η ώρα του Καραμανλή»...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Η συνέντευξη στον Σρόϊτερ ( video )

Στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή "Αυτοψία" μίλησε χθες το βράδυ η Χρυσή Αυγή.
Οι εκλεγμένοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ιωάννης Λαγός μίλησαν στον Αντώνη Σρόιτερ για τις θέσεις τους, το "εγέρθητι" και όλα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Προφάσεις αντί για λύσεις

Οι ημερομηνίες τρέχουν, οι υποχρεώσεις είναι πιεστικές 
και δυστυχώς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών όχι μόνο δεν δείχνει ν' αποδίδει, αλλά διεξάγεται και σε μια πολιτική ατμόσφαιρα φορτισμένη από ανυπόφορη ανοησία, κραυγαλέες ρεβανσιστικές διαθέσεις και προκλητική υποκρισία. 
Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, εννοώ τα διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, περιλαμβανομένων και των ηγετών τους, που ή βγάζουν (οι περί τον Καμμένο) τα απωθημένα τους εναντίον του Σαμαρά ή προδίδουν την αδυναμία τους (οι περί τον Τσίπρα) ν' ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η εκλογική επιτυχία τους.
Ο Γ. Δραγασάκης δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία...

Η Κυβέρνηση "ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ" είναι γεγονός!

Αποκαλυπτική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό καθώς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι  
είτε έτσι είτε αλλιώς στο τέλος θα υπάρξει κυβέρνηση
και δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.
Αμέσως μετά τις on camera δηλώσεις του o Ευ.Βενιζέλος σε σύντομο πηγαδάκι με δημοσιογράφους είπε «Θα έχουμε κυβέρνηση. Είμαστε σε καλύτερο σημείο απ' ό,τι πριν»...

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εκλογές Μαίου 2012: «Η Νερό-Τρυπα»


Εκλογές 5/2012

Και το Ελληνικό «ανάθεμα» λόγω έλλειψης πολιτικής συνείδησης εκατέρωθεν, καταρρακώνει!

Τα κούφια Λόγια, λόγια, λόγια, και ο χλιαρός αέρας, αέρας, αέρας, πνίγουν την ατμόσφαιρα.
Διότι, καμιά ουσιαστική: αλλαγή, διαφοροποίηση, ανατροπή και όπως αλλιώς θέλουν να την χαρακτηρίζουν οι άσχετοι, δεν προκύπτει.
Αντίθετα το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ξεκάθαρη σύγχυση.
Κάτι που εκφράζεται πιο πολύ σαν προσωπική πίκρα, παρά οργή, αγανάκτηση και απόφαση.
Κα ακόμα, μια εκδικητική μετακίνηση από τους φλύαρους ηγέτες, προς την πιο συγγενέστερη παραταξιακή απόχρωση, όπως...

Το μεθυσμένο καράβι


Hieronymus Bosch - Ship of fools 
Το σύμπλεγμα Ύβρις - Νέμεσις, η αμείλικτη μηχανή της ελληνικής τραγωδίας θα συνεχίσει οριζόντια το έργο της και θα πλήξει διαδοχικά μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τους λοιπούς αναδυόμενους, μέσα στη σύγχυση και τον πανικό, πρωταγωνιστές. Στην Ύβρι περιλαμβάνονται η αμετροέπεια, η αλαζονεία, η αφροσύνη, η άγνοια, η μη συναίσθηση των ορίων, η τυφλότητα και αυτών που σπαταλούν άσκοπα ή επικίνδυνα την ψήφο διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού. 
Στην Ύβρι εμπεριέχεται και η δράση του Νόμου των Ακούσιων Συνεπειών, άλλο ίσως θες άλλο σου προκύπτει. 
Προκαλείς ακούσια ένα καταστροφικό αδιέξοδο και χρεώνεσαι την τελική πράξη της χρεωκοπίας και της ολέθριας εξόδου από την Ευρωζώνη. 
Το “μεθυσμένο καράβι” είναι η έκφραση που χρησιμοποίησα λίγο πριν λίγο μετά τις εκλογές του 2009. Το “μεθυσμένο καράβι” αλλάζει πληρώματα, το πιοτό αλλάζει αλλά το μεθύσι και ο εφιαλτικός πονοκέφαλος που το ακολουθεί είναι ίδια και χειρότερα. Ξανά με τη γλώσσα του Αισχύλου θα επαναλάβω “όπως τους διώχνει κάνουν κι αμέριμνοι τραβούν για το χαμό”. 
Ξανά και για τα νέα πληρώματα θα επαναλάβω ότι πάνε να κάνουν επιλογές που οδηγούν στο χαμό -έτσι που να λες μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι- θαρρείς και υπακούουν κι αυτοί σε ένα τυφλό κάλεσμα της Τρόικας Μοίρας...

Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο


Μόνιμη επωδός των αναλυτών του εκλογικού αποτελέσματος είναι η διαπίστωση πως ο χάρτης του εκλογικού σώματος και των πολιτικών κομμάτων, δεν έχει καμία σχέση με τα δεδομένα προ διετίας - τριετίας. 
Προφανές το συμπέρασμα, αλλά και η εξήγηση είναι απλή.
Ούτε η εικόνα της Ελλάδας σήμερα έχει καμιά σχέση με την εικόνα προ διετίας. 
Η χώρα έχει 700.000 περισσότερους ανέργους, από ό,τι είχε το 2009, δεκάδες χιλιάδες κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χιλιάδες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις να κλονίζονται, εκατομμύρια νοικοκυριά στα όρια της απόγνωσης από τους έκτακτους φόρους και τις εισφορές και την αβεβαιότητα για το αύριο, καθώς δεν τους δόθηκε και δεν τους δίνεται καμία προοπτική, καμία διέξοδος, καμία ελπίδα...

Βγάλτε τον Άκη απ' τη φυλακή! Μην ξεχνιέστε...

Δεν θέλω να διακόψω την υστερία που έχει πάθει το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο με τον ΣΥΡΙΖΑ 

αλλά πρέπει να τους θυμίσω πως -μ’ αυτά και μ’ αυτά- έχουν ξεχάσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή και πως,  
τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι πια τρίτο κόμμα και πάει για διάλυση,
υπάρχει ο κίνδυνος ο Άκης να αρχίσει να μιλάει. 
Οπότε, βγάλτε τον...

Της άγνοιας τα καμώματα

Χθες ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημ. Στρατούλης ψέλλισε κάτι για τις καταθέσεις, ότι το κόμμα του δεν θα τις δεσμεύσει αλλά αντίθετα θα τις χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης και προκάλεσε αναστάτωση μεγάλη. 
Αργότερα όταν αντελήφθη τι συνέβη άρχισε να ωρύεται ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του και άλλα τέτοια.
Ωστόσο φανερώθηκε ότι δεν ήξερε για τί μιλούσε. Αγνοούσε την ευαισθησία της κοινής γνώμης επί του  θέματος και δεν είχε προφανώς συναίσθηση των συνθηκών οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας στην οποία ζούμε.
Σήμερα επίσης ο πρόεδρός του πρόκειται να στείλει επιστολή στους υπευθύνους της Κομισιόν ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε το μνημόνιο και δεν είναι διατεθειμένος να το εφαρμόσει. 
Δεν ξέρουμε αν δρα σαν τον βουλευτή του.
 Αλλά οφείλουμε να τον προειδοποιήσουμε ότι μπορεί να λάβει αντίστοιχη απάντηση από τις Βρυξέλλες:

Τι πραγματικά σκέφτεται ο Κουβέλης;

Περίεργη και εν πολλοίς παρελκυστική 
χαρακτηρίζεται από τον Φώτη Κουβέλη η …δήθεν διαρροή ότι ετοιμάζεται να αναλάβει την πρωθυπουργία την Κυριακή, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Παπούλια.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουμε η πρόταση του Φώτη είναι η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου ο τόπος να μην παραδοθεί στο χάος.
Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει τα κόμματα να συμφωνήσουν με την πρόταση του και να ξεκινήσει...

Ο μνημονιακός χαμαιλέων

Βγήκε πάλι στα κανάλια ο καταστροφέας της χώρας Βενιζέλος
ο αναδειχθείς ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ με ψήφους αξίας 2 ευρώ, και με την γνωστή έπαρση που διακρίνει τους ασήμαντους και συμπλεγματικούς, ανακοίνωσε ότι έλαβε το αντιμνημονιακό μήνυμα των εκλογών και θα στηρίξει κάθε κυβέρνηση που θα έχει ως πρωταρχικό μέλημα την κατάργηση του μνημονίου ή έστω την επαναδιαπραγμάτευσή του.
Δηλαδή δεν είχε καταλάβει, όταν ήταν υπουργός οικονομικών, την οργή του κόσμου
στις πλατείες και στους δρόμους, τότε που έπνιγαν την λαϊκή οργή   με δακρυγόνα;
Δεν είχε καταλάβει την...

Ευχή ΟΛΩΝ μας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει!

Το "λεφτά υπάρχουν" μοιάζει φτωχό και μίζερο μπροστά στον παράδεισο που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Έναν παράδεισο με προτεραιότητα στην κατάργηση της υποδούλωσης του πνεύματος στο μεταφυσικό, στην επίλυση της σύγκρουσης Βορρά-Νότου, στην πραγματική αναδιανομή πλούτου.... Εμπρός της γης οι κολασμένοι... 
Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος του Αλ. Τσίπρα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι επιθυμία όλων των Ελλήνων, απανταχού της γης να υλοποιηθούν άμεσα...

Δήλωση μετανοίας υπέρ ΣΥΡΙΖΑ

Έχει απόλυτα δίκιο ο κ. Τσίπρας που ζήτησε, ως ελάχιστη δήλωση μετανοίας από τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο,  
να πάρουν πίσω τις υπογραφές που έχουν στείλει στους ευρωπαίους,  
για να πειστεί ότι τον εμπιστεύονται να κυβερνήσει τη χώρα. 
Σπεύδω λοιπόν, έστω και ως τελευταίος τροχός της αμάξης να δηλώσω ευθύς αμέσως, ότι τόσο καιρό τώρα είχα παραπλανηθεί, από τους μειωμένης ελληνικότητας ηγέτες, όπως σωστά τους είχε χαρακτηρίσει ο αρχηγός του Σύριζα, που μας κυβερνούσαν και τούς ευρωπαίους τοκογλύφους δανειστές μας και θεωρούσα, κακώς κάκιστα, ότι η πολιτική του μνημονίου μπορεί να μας σώσει από τη χρεοκοπία...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη «γαλάζια πολυκατοικία»

Θέμα ωρών η επανένωση της κεντροδεξιάς

Το αποτέλεσμα των εκλογών εντείνει, μετά από καρό, τις διεργασίες επαναπροσέγγισης των διαμερισμάτων της, με τον πρόεδρο της ΝΔ να φέρεται έτοιμος να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία επαφών με τους προέδρους της ΔΗΣΥ, του ΛΑΟΣ και της ΔΡΑΣΗΣ.
«Ο κ. Σαμαράς έχει μιλήσει για πανστρατιά και πριν τις εκλογές. Από εδώ και πέρα θα κάνετε υπομονή, πολύ λίγη υπομονή, και θα δείτε άμεσα», περιορίστηκε να δηλώσει ο...

«Η πτώση της Ν.Δ. οφείλεται στη διάσπασή της»

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Σοφία Βούλτεψη

Την ανάγκη επανένωσης της Κεντροδεξιάς 
υπογραμμίζει η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στη «metro»
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το χαμηλό ποσοστό του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής οφείλεται στην πολυδιάσπασή του και στο πλαίσιο αυτό ζητά να μπουν στην άκρη οι όποιες προσωπικές επιδιώξεις και να υπάρξει συστράτευση για τη χώρα που κινδυνεύει...

Συναγερμός στη ΝΔ... κατόπιν εορτής!

Ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να αποτελεί τώρα, κατόπιν εορτής, η επανένωση της Κεντροδεξιάς παράταξης.
Παρά τις φωνές που ακούγονταν εδώ και πολύ καιρό για την ανάγκη επανένωσης της παράταξης ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα μόλις χθες.
Από την Συγγρού διαρρέεται ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα ανήκει αποκλειστικά ... 

Η χαμένη ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά

Τι και αν ο χάρτης της Ελλάδος βάφτηκε γαλάζιος.
Τέτοια καθολική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο.
Όμως η νίκη του Σαμαρά δεν έχει αντίκρυσμα.

Τα απογοητευτικά ποσοστά της Ν.Δ. δεν του έδωσαν αυτοδυναμία.
Η εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά με το μνημόνιο του στέρησε μια μεγάλη νίκη.  
Ας ελπίσουμε ότι θα διορθώσει το λάθος του.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι.
Σ.Σ.

Ποιοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Πάνω από 440.000 Έλληνες ψήφισαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής Χρυσή Αυγή.
Ποιοι είναι αυτοί;
Σύμφωνα με τις αναλύσεις των εκπροσώπων εταιριών δημοσκοπήσεων το κόμμα της Χρυσής Αυγής προσελκύει, κυρίως το ενδιαφέρον των αντρών νεαρής ηλικίας, δεν λείπουν όμως και οι γυναίκες.
Από το σύνολο των ψήφων που πήρε η Χρυσή Αυγή προκύπτει ότι:

Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ

Κι όμως το ΠΑΣΟΚ είχε και κάπου πρωτιά! 
Ήρθε πρώτο με … 20 ψήφους στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού!
Σύμφωνα με το parapolitika.gr, τη γενικότερη τάση όμως που επικρατεί κατά του δικομματισμού ακολούθησαν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι ψηφοφόροι στις εκλογές.
Μάλιστα σε δηλώσεις του o αντιπρόεδρος
της Ομοσπονδίας Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός υπογράμμισε: “οι κρατούμενοι γκρέμισαν με την ψήφο τους τον δικομματισμό. Ψήφισαν Τσίπρα, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητους Έλληνες και γενικότερα όλα τα μικρά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο κόμμα μόνο στο ψυχιατρείο των φυλακών καθώς έλαβε 20 ψήφους”...

Από τις δικομματικές πελατείες, στις λαϊκές πλατείες...


Φωτογραφία για Από τις δικομματικές πελατείες, στις λαϊκές πλατείες...

Συνταξιδιώτες και συναγωνιστές, καλημέρα σας!
Είναι μια όντως καλή ημέρα (από) σήμερα.
Δύσκολη αλλά όχι ψεύτικη.
Η εντολή του λαού είναι πρόσφατη, πρέπει να αναλυθεί εις βάθος, αλλά είναι ήδη ευανάγνωστη σε αρκετά σημεία της.

Η συντριβή του δικομματισμού, όχι μόνον κατά το ένα αλλά και κατά τα δύο σκέλη, όχι μόνον είναι φανερή, αλλά δίνει «άλλον αέρα» στον λαό για τις επόμενες κινήσεις του. Οχι μόνον εν σχέσει με τις επόμενες εκλογές, αλλά κυρίως εν σχέσει με τις διεκδικήσεις του...

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Υπάρχει μια Παράταξη …

Που όπως έλεγε ο Oscar Wilde δεν τολμά ακόμα να πει το όνομα της.

Είναι η παράταξη που εκπροσωπεί ιστορικά τις αξίες και τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης.  
Σε αυτή παράταξη ανήκουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν πιστεύουν στα άκρα, τις φωνές και τις εύκολες λύσεις.
Άνθρωποι, που πιστεύουν ότι οι ουσιαστικές αλλαγές συμβαίνουν σταδιακά και ξεκινούν κυρίως από τον χώρο της δουλειάς, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού. 
Σίγουρα όχι από τον εγκέφαλο ανεπάγγελτων πολιτικών και αιώνιων φοιτητών που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις που αλλάζουν τον κόσμο μας...

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα


Μετά την κατάθεση της εντολής από τον Α. Σαμαρά, σειρά παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος για τρεις ημέρες θα πρέπει να βρει τρόπους για να φτιάξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Σε περίπτωση αποτυχίας η εντολή δίνεται στον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος προφανώς θα την καταθέσει την ίδια ημέρα αφού δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία.
Την επόμενη, λοιπόν, πολύ σύντομα όπως όλα δείχνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Κι όπως λέει η διαφήμιση «όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι», επομένως την πόρτα του Προεδρικού θα περάσει και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τα παλικάρια του και με στρατιωτικό βηματισμό.
Θα μου πείτε, «και σένα τι σε πειράζει, ο ελληνικός λαός τον ψήφισε, οι άλλοι είναι καλύτεροι;»...