Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Catastroika: Από το Ανατολικό Βερολίνο στη Νέα Υόρκη

Η πρώτη «ανταπόκριση» από τα γυρίσματα του νέου ντοκιμαντέρ της ομάδας του Debtocracy

Δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Unfollow

Μεσημέρι κάποιας Δευτέρας του Οκτώβρη σε ένα γιγαντιαίο κτίριο στην καρδιά του Βερολίνου. Ένα ελαφρώς περίεργο ασανσέρ, χωρίς πόρτες και με πλάτος που οριακά χωράει ένα άτομο, μεταφέρει κουστουμαρισμένα στελέχη στους ορόφους του κτιρίου. Είναι σαν μικρές κάψουλες που βγάζουν τεχνοκράτες από τα έγκατα της Γης. Ένας καφκικός εφιάλτης...

Όνειρο ζούμε αλλά θα ξυπνήσουμε!


Ο κ. Πρωθυπουργός μας ζήτησε να δούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Επίσης είπε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τους αριθμούς π.χ. ανεργία 18% αλλά να βγούμε στη πόλη να δούμε.
Ακόμα είναι αισιόδοξος.
Υπάρχει κι ένας λοιπόν σ΄αυτό το τόπο που είναι αισιόδοξος. Και είναι ο κ.Πρωθυπουργός. Με εκείνο το μειδίασμα που δεν είναι ούτε χαρά ούτε λύπη, μ΄εκείνες τις σωστά υπολογισμένες κουβέντες ώστε να λέει με περίσσια ηρεμία ότι μας πάει για εκτέλεση αλλά να επικεντρωθούμε στο τρόπο που θα γίνει , μ΄εκείνο το στυλ που δεν αφήνει περιθώρια ούτε να το αγαπήσεις ούτε να το μισήσεις.
Ο «μη δίνουμε πολύ θάρρος στο κάθε πικραμένο» αλλά και μην ξυρίσουμε και το σβέρκο με τη ψιλή και μ’αναγνωρίσουν. Ο Πρωθυπουργός που κατόρθωσε να σπάσει κάθε μορφή διαμαρτυρίας γιατί πολύ απλά έδωσε απλά και κατανοητά στο κόσμο να καταλάβει πως και χαρακίρι να κάνει ενώπιον του Κοινοβουλίου,  το πρόγραμμα θα προχωρήσει κανονικα χωρίς να υπολογίζει (πως τις λενε? Παράπλευρες απώλειες?) . Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές ούτε στο χαρακίρι!!...

Ο Χρυσοχοϊδης, το λάδι και τα προφυλακτικά...

Όλοι στον τραπεζικό χώρο γνωρίζουν πολύ καλά ότι την περίοδο του 1975-1980 όλες οι τράπεζες απέχτησαν μηχανοργάνωση, αυτό όμως που ξέρουν ελάχιστοι Έλληνες , είναι ότι στην ..
Εμπορική Τράπεζα τότε συνέβη κάτι το πρωτοφανές που θα πρέπει να αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα για τους σημερινούς κυβερνώντες και να τους προβληματίσει ανάλογα…!!!

Ο τότε Διοικητής της Εμπορικής, μετά από συνεννόηση με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ενώ δεν είχε χρήματα η δεν ήθελε να διαθέσει πόρους από την τράπεζα για την μηχανοργάνωση, κάλεσε τους Έλληνες  πορτοκαλοπαραγωγούς και αφού ενημερώθηκε για την ποσότητα και προσδιόρισαν μαζί την τιμή εμπορείου στο πορτοκάλι, έκανε ένα ταξίδι στην ΙΑΠΩΝΙΑ και σε συνεργασία με τους εκεί φορείς  συζήτησε να ανταλλάξει πορτοκάλια με υπολογιστές…!!...

Νέα Επαγγέλματα: "Τραμπούκος της Τράπεζας"



Η εποχή της οικονομικής τρομοκρατίας  
όπως ήταν φυσικό έχει γεννήσει καινούργια φρούτα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. 
Το πιο γνωστό που αλίμονο όποιος το έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια είναι οι υπαλληλίσκοι τραμπούκοι των εισπρακτικών εταιρειών
Νεαρά αγόρια και κορίτσια που έναντι πινακίου φακής εκπαιδεύονται στο πως να φοβίζουν, να εκβιάζουν, να απειλούν όποιον γράφει το χαρτάκι τους. 
Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός ο κάποιος και γιατί έχει βρεθεί στη λίστα τους. Υπάρχει μια συγκεκριμένη εντολή. Χρωστάει. Πρέπει να πληρώσει κι αν το καταφέρεις θα πάρεις το κατιτίς σου.
Αναγκάζομαι να φέρω το θέμα ακόμα μια φορά στην επιφάνεια γιατί τα κοράκια των εισπρακτικών έχουν κάνει νέα έφοδο σε χιλιάδες οφειλέτες εκ νέου...

Το πραγματικό και τελευταίο δίλημμα

Σύνταγμα μούντζες
Ιδού η μέθοδος της «πειθούς» τους:
Ξεκίνησαν με το «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Πίσω του κρύβονταν τα μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων. 
Τα επέβαλαν. Και μας έφεραν τη... χρεοκοπία.
Συνέχισαν με το «μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Πίσω του κρύβονταν τα χαράτσια, η φορολεηλασία και η... «δημοκρατία» των δοτών πρωθυπουργών.

Ακολούθησε το σίριαλ της «έκτης δόσης» υπό τον... εμπνευσμένο τίτλο: «Ευρώ ή καταστροφή»
Ηρθε, τελικά, η έκτη δόση και μαζί της η...

Η άχρηστη συμφωνία για το PSI και το κουτί της Πανδώρας

greece_in_financial_trouble_741789Μπορεί να επιμένουν οι διαρροές ότι οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου θα καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία με τους πιστωτές σχετικά με τη μείωση του ελληνικού ομολογιακού χρέους μέσα στις επόμενες μέρες, όμως παράλληλα αυξάνουν και τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να μην … αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο θα γραφτεί.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της επαναλήφθηκαν προχθές  Τετάρτη, με επικεφαλής από την πλευρά των πιστωτών τον ειδικό σύμβουλο του προέδρου της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas Ζαν Λεμιέρ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής Τσαρλς Νταλάρα. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, οι ...

Η σπαραζόμενη Μάνα - Ελλάδα

 
Σε γιορτινή συνεύρεση, μιλώντας για την κακοδαιμονία των καιρών, ένας διακεκριμένος φίλος μας εξιστόρησε μια μικρή κινεζική παραμυθία…
«Ένας άνθρωπος ζήτησε από το Θεό να του δείξει τη διαφορά της Κόλασης από τον Παράδεισο. Κατέβηκαν στην Κόλαση όπου μια σειρά από πρόσωπα ήταν γύρω από ένα μεγάλο καζάνι με χυλό, όπου κρατούσαν από μια κουτάλα με πολύ μακρύ βραχίονα, αλλά με μικρή-μικρή κουτάλα στην άκρη. Όλοι προσπαθούσαν ατομικά να πιουν από το χυλό, αλλά συνεχώς χυνόταν χωρίς αποτέλεσμα, μένοντας αιώνια νηστικοί.
Μετά ανέβηκαν στον Παράδεισο. Εκεί βρήκε την ίδια εικόνα˙ ένα καζάνι πάλι, με πρόσωπα που κρατούσαν τις ίδιες κουτάλες με μεγάλους βραχίονες και μικρή-μικρή κουτάλα στην άκρη. Ο άνθρωπος απόρησε:

Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;


Το τελευταίο διάστημα ακούμε τον έναν μετά τον άλλον τους υπερασπιστές του Μνημονίου να εξηγούν ότι η συνταγή του δεν ήταν σωστή και να διαπιστώνουν πόσο μοιραία απέβη η εφαρμογή της για την πορεία της χώρας.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση που έκανε προχθές στο ΙΟΒΕ ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος αλλά και οι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε ομιλία του στο Βερολίνο...

Η λεηλασία της Ελλάδας: 90 εκ. ευρώ τα «μαύρα» του Γιώργου

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ η χώρα βούλιαζε και η κυβέρνηση επέβαλε την απάνθρωπη φορομπηχτική πολιτικής τους σε μισθωτούς και συνταξιούχους το ΥΠΕΞ μοίραζε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αγνώστους ή τα διέθετε όπως η πολιτική του ηγεσία (Γ.΄Παπανδρέου, Δ.Δρούτσας και Σ.Λαμπρινίδης) πίστευε ότι έπρεπε να τα διαθέσει.
Χωρίς υπογραφές, χωρίς αποδεικτικά, απλά ανοίγοντας το χρηματοκιβώτιο και παίρνοντας δεσμίδες από 500άρικα και δίνοντάς τα ή βάζοντας τα όπου ήθελαν ή όπου έκριναν σκόπιμο οι ίδιοι...
Το 2010 είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΞ κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ, δηλαδή αύξηση 200% επί του αρχικού προβλεπόμενου ποσού, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34,15 εκατ. ευρώ! Για "μαύρα" και αδήλωτα...

Πώς στήθηκε το σκηνικό λεηλασίας

thumb
Το Βερολίνο έχει εδώ και μήνες (από τον Μάιο του 2010) καταστήσει σαφές και χωρίς περιστροφές το πώς εννοεί την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα. 
Ήταν η περίοδος του περασμένου Οκτωβρίου και της επίσκεψης του αντικαγκελαρίου Φίλιπ Ρέσλερ, που τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου «διαφήμιζε» ότι, μαζί με τους 100 επιχειρηματίες που τον συνόδευαν, έφερνε μαζί του και τα βαλιτσάκια με το γερμανικό χρήμα για επενδύσεις.
Δυστυχώς τα... βαλιτσάκια γνωρίζουμε πολύ καλά από άλλες υποθέσεις και πώς και για... ποιους έρχονται.
Οι προσεκτικοί στα λόγια του Ρέσλερ διάβασαν την αλήθεια. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Γερμανίας ανέφερε ως άμεση προτεραιότητα...

Για την "Εσχάτη Προδοσία ήθελε ο Βενιζέλος να «καπελώσει» τους δικαστές;

Να λοιπόν τι ήξερε ο Βενιζέλος και έτρεχε να αντικαταστήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς: την έρευνα για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, που οδήγησε στο μνημόνιο.
Θυμάστε βέβαια την πρεμούρα που έπιασε ξαφνικά τον υπουργό και αντιπρόεδρο να βάλει αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως «καπέλο» στους Πεπόνη και Μουζακίτη, επειδή δεν είχαν δήθεν δικαίωμα να διατάσσουν έρευνες εκτός της Αθήνας και του Πειραιά.
Ο υπουργός Οικονομικών εικάζεται βάσιμα ότι γνώριζε εκ της συνεργασίας του με τον διευθυντή της ΕΛΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου τι ερευνούσαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς. Γιʼ αυτό και προσπάθησε να τους «καπελώσει» βάζοντας προϊστάμενο από τον Άρειο Πάγο...

"Ακατανόμαστος" vs "κατουρημένου αρουραίου"


Απαντώντας στις αναρτήσεις του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, που απάντησε στις αναρτήσεις του Πιτσιρίκου, που απάντησε σε προηγούμενες αναρτήσεις του πρώτου.... με αφορμή κείμενο του blogger, ο τελευταίος πήρε θέση, με ένα νέο κείμενο που δημοσίευσε στο blog του.
Στην ανάρτησή του ο Πιτσιρίκος αναφέρθηκε στην από 1997 δικαστική διαμάχη μεταξύ Νταλάρα - Πανούση, κατά την οποία απαγορεύτηκε στον δεύτερο να χρησιμοποιεί με τεχνικά μέσα τη φωνή και την εικόνα του Γ. Νταλάρα, επειδή έκρινε ότι αυτό αποτελούσε προσωπική επίθεση εναντίον του...

Ο Σημίτης “θάβει” τον Γιώργο για το Μνημόνιο

Βόμβα Σημίτη κατά του Γ. Παπανδρέου 
και ουσιαστικά δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας κι όλων όσοι έλεγαν ότι το Μνημόνιο ήταν ένα λάθος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.
Ο πρώην πρωθυπουργός, διαλύει και τους όποιους μύθους είχαν μείνει σχετικά με το πώς ο κ. Παπανδρέου μας έβαλε στο Μνημόνιο.
Η ομιλία του στις 23 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Heinrich Böll και το Freïe Universität του Βερολίνου, υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο» είναι κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ και ειδικά για τους χειρισμούς του κ. Παπανδρέου. Διαβάστε τι λέει ο κ. Σημίτης:

Σαρώνει το διαδίκτυο ο "απρόσεκτος κυνηγός" - (Vid+Pic)

Δείτε πώς ένας κυνηγός, του οποίου το όπλο έπαθε εμπλοκή, γλύτωσε από βέβαιο θάνατο (Vid+Pic)
Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες όταν χειρίζεσαι ένα όπλο είναι ότι ποτέ δεν το στρέφεις προς τον εαυτό σου.
Στο βίντεο που ακολουθεί και έχει σαρώσει στο διαδίκτυο ένας απρόσεκτος κυνηγός είχε τύχη βουνό.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, το περιστατικό συνέβη σε δάσος των Η.Π.Α. Ο κυνηγός ενώ σημάδευε με το όπλο του κάποια στιγμή αυτό έπαθε εμπλοκή...

Ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου για το φουσκωμένο έλλειμμα

Ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων εντόπισαν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Οι καταγγελίες που άναψαν "φωτιές"
Σε πολιτικούς φαίνεται ότι "σκόνταψε" η έρευνα για την υπόθεση της Ελληνικής
Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, διαβίβασε τη δικογραφία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να διαβιβαστεί στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησής του...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι εγκέφαλοι της μαφίας των εκβιαστών και οι πολιτικές διασυνδέσεις τους

Με το πιστόλι στον κρόταφο τους έπαιρναν τις περιουσίες
Σοκάρουν πραγματικά οι καταθέσεις των θυμάτων που έπεσαν στα νύχια των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων. 
Επιχειρηματίας αναγκάστηκε να ζητήσει δανεικά με υπέρογκους τόκους, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή. 
Πριν από τρία χρόνια δανείστηκε 30.000 ευρώ από τον Μάρκο Καραμπέρη με επιτόκιο ύψους 5% μηνιαίως. Σε τέσσερις μήνες, του επέστρεψε χρηματικό ποσό περίπου 40.000 ευρώ. 
Στα τέλη του ίδιου χρόνου, αναγκάστηκε να...

Ο ακατονόμαστος

Το 1997, ξεκίνησε μια σειρά δικαστικών αναμετρήσεων ανάμεσα στον Γιώργο Νταλάρα και τον Τζίμη Πανούση. 
Ο Γιώργος Νταλάρας έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον Τζίμη Πανούση, με αφορμή τον τρόπο που τον σατίριζε για τις αφιλοκερδείς συναυλίες του.
Η συνέχεια της υπόθεσης είναι γνωστή. 
Το δικαστήριο απαγόρευσε στον Τζίμη Πανούση να χρησιμοποιεί με τεχνικά μέσα τη φωνή και την εικόνα του Γιώργου Νταλάρα, επειδή έκρινε ότι αυτό αποτελούσε προσωπική επίθεση εναντίον του. Ο Τζίμης Πανούσης αναφερόταν στον Γιώργο Νταλάρα με τον χαρακτηρισμό «ο ακατονόμαστος»
Το 2004, η δικαστική αναμέτρηση έληξε.
Πριν από δυο ημέρες, ένας ακατονόμαστος με απείλησε –μέσω της σελίδας του στο Facebook- με αγωγή. Η απειλή για αγωγή είχε να κάνει με το κείμενό μου «Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες»...

Πάνω από 95.000 νέοι φεύγουν από τη χώρα...



Η τάση φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό προς εύρεση εργασίας συνεχίζεται και αυξάνεται, όπως υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου,τονίζοντας ότι το 2011 στην πύλη Europass συμπληρώθηκαν σχεδόν τα διπλάσια ευρωπαϊκά βιογραφικά από αυτά του 2010.  
Επικαλούμενος τα στοιχεία που συλλέγει το Europass, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει ότι το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες, καθιστώντας τη χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην Ε.Ε. στην συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ρουμανία).
Όπως αναφέρει η ...

Ιδού η απόδειξη της ξεφτίλας ορισμένων βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Μακεδονίας

Τα πράγματα είναι απλά:  
Υπήρχαν δύο περιφερειακά Υπουργεία, τα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου, μετέτρεψε αμέσως μόλις εκλέχθηκε σε Γενικές Γραμματείες. 
Είχε τα -σεβαστά- επιχειρήματά του. 
Πριν από δέκα μέρες, καταργήθηκαν και οι Γραμματείες. 
Κοιτάξτε πώς λειτουργεί το "πολιτικό σύστημα":

Σε ακίνητο του Καραμπέρη στεγάζεται υπηρεσία του Υπ.Οικονομικών (κι όχι μόνο)

Ο Μάρκος Καραμπέρης (Στέλεχος του ΛΑΟΣ), γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και θεωρείται ο εγκέφαλος του περιβόητου κυκλώματος τοκογλύφων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο επιχειρησιακός διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαχατζής (Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ).
Φαίνεται όμως ότι ο Καραμπέρης δεν είχε καταφέρει να "συνεργάζεται" μόνο με εφοριακούς αλλά και να μισθώνει ακίνητα στο Δημόσιο έναντι υψηλών ενοικίων.
Σήμερα, σε ακίνητα της "Καραμπέρη Ακίνητα ΑΕ" στεγάζονται:

Η Τζούλια κάνει 'κάστινγκ' υποψηφίων Βουλευτών της! - Κοσμοσυρροή...

Πρότυπο της η Θάτσερ

Αποφασισμένη να αντικαταστήσει τις προκλητικές μίνι φούστες και να καλύψει το αβυσσαλέο ντεκολτέ με κομψά ταγεράκια, αλλά και να αφήσει πίσω της την... καριέρα της στο τραγούδι και τα ερωτικά dvd για χάρη της πολιτικής, δηλώνει η Τζούλια Αλεξανδράτου.
Η πολυπράγμων «καλλιτέχνις» δηλώνει αποφασισμένη να ιδρύσει κόμμα και να διεκδικήσει τη ψήφο του ελληνικού λαού! 
Και αν κάποιοι ήδη την παρομοίασαν με την «Τσιτσιολίνα» που κατάφερε να μπει στην ιταλική Βουλή, η Τζούλια ...

Το γύρο του κόσμου κάνει το «ενοικιαστήριο» της Ακρόπολης


Η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την ενοικίαση αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας με στόχο τη συλλογή πόρων για τη συντήρησή τους κάνει το γύρο του κόσμου.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με υπουργική απόφαση και με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ, το υπ. Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι, βεβαίως, αδρού τιμήματος. 
Το σύνολο σχεδόν των φινλανδικών ΜΜΕ αναδημοσιεύουν τηλεγράφημα του Φινλανδικού Πρακτορείου Ειδήσεων STT από την Αθήνα...

Τρομοκρατούν και εκβιάζουν τον ελληνικό λαό

«Η τρόικα έρχεται στο τέλος της εβδομάδας και μπαίνει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης-συζήτησης. Το λέμε διαπραγμάτευση, αλλά στην πραγματικότητα είναι η διατύπωση ενός πολυετούς – τριετούς προγράμματος ….
Ασφαλώς θα υπάρχουν και μέτρα. Κάποια μπορεί να έχουν σχέση με το 2012, κάποια άλλα μπορεί να είναι σε μήκος τριετίας … 
Νομίζω ότι και τώρα θα αποφασιστούν πάρα πολλά μέτρα
Ασφαλώς, η επόμενη κυβέρνηση – αν νομίζει ότι θέλει - μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί. Αλλά, θα υπάρχει μία συμφωνία, η οποία θα πρέπει να τηρηθεί. Τον αριθμό των συγκεκριμένων μέτρων που θα προβλέπονται, δεν μπορώ να τον ξέρω αυτή τη στιγμή.  
Αλλά, ασφαλώς, θα υπάρχουν και κάποια μέτρα τα οποία θα είναι, ενδεχομένως, προαπαιτούμενα για τη δανειακή σύμβαση... 

Γιατί δεν μίλαγες κ. Προβόπουλε...;

Δυο χρόνια δεν τα έβλεπες τώρα ξύπνησες;
Αφού τα έβλεπες γιατί δεν μίλαγες...
Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος της χρεοκοπίας για να μας πεις την αλήθεια…
Δηλαδή κ. Προβόπουλε ενώ ήξερες ότι, η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και έβλεπες τις συντονισμένες... βλακείες  του Παπανδρέου, έκανες τον “Κινέζο”…

Κι εκείνο το Τ+3 σε... Τ+10, εσύ το επέτρεψες και μάλιστα με δικαίωμα υπαναχώρησης της "πράξης αγοράς" των ελληνικών ομολόγων.
Εμείς δεν ξεχνάμε...
Θα μπορούσες να είχες αποτρέψει την σημερινή κατάσταση! 
Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Προβόπουλου:

Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε στους Γιώργηδες...

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν μια καλή ευκαιρία για ξεκαθάρισμα σε πολλά μέτωπα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, με το νου του προφανώς στο ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα, έκανε λόγο για συγκυβέρνηση και για προβλήματα που δημιουργούν τα κόμματα στο έργο της κυβέρνησης.
Επίσης ο Παπανδρέου προσπάθησε να παγιδεύσει τον Σαμαρά ζητώντας ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας.
Με απλά λόγια ζήτησε και επεδίωξε, την αλλαγή της συμφωνίας των τριών αρχηγών. 
Σκοπός του η κυβέρνηση να γίνει  πλήρους απασχόλησης, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ακόμη και των...

Ο «σύντροφος» μου, ο Πρετεντέρης …

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *

Σας είχα προειδοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο: 
«οι καιροί δεν είναι μόνον πονηροί. Είναι και απίθανα φαιδροί». 
Έτσι, στο τέλος θα καταλήξουμε, όσοι μέχρι τώρα υποστήριζαν με δέος και «αυταπάρνηση» το καθεστώς πειθαρχίας και τιμωρίας της τρόικας και προπαγάνδιζαν κοινοβουλευτικές χούντες για την σωτηρία της χώρας ασφαλώς, όπως και κάθε νεοφιλελεύθερη εκτροπή από το κράτος δικαίου, να ανακαλύπτουν ιδεολογικές παραμέτρους στη συμμόρφωση του λαού και να ζητούν εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο...

Προβόπουλος: Η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη

Η κρίση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος. 
Διαβάστε τι είπε αναλυτικά
H επιστροφή στο παρελθόν είναι ανέφικτη προειδοποίησε σήμερα ο διοικητής
της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, όσους αρνούνται "πεισματικά κάθε αλλαγή"
Όπως παλαιότερα έτσι και σήμερα η στάση αυτή, επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ, συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα και αγνοεί προκλητικά τις αντικειμενικές συνθήκες που καθορίζουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο πορευόμαστε...

Το video της ημέρας... Πάρτε το χαλαρά...

Η Ελλάς αναστενάζει...
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο στόχαστρο της βίαιης/αναγκαστικής εσωτερικής υποτίμησης...


Και όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα...
Απλά ένα ποτό... δυο δάχτυλα και όλα θα γίνουν πιο εύκολα...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

«Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε» Aυτάρκεια σε τρόφιμα για ένα έτος

Τί πρέπει νά αποθηκεύσετε στό κελλάρι σας

Τό κελλάρι σας θά πρέπει νά αποτελείται άπό τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων:  
ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, καί βοηθητικά τρόφιμα.
Γιά τά τρόφιμα σέ κονσέρβες
Νά ακολουθείτε μονίμως τόν κανόνα Ότι Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει Πρώτο, ώστε νά τά ανανεώνετε. Πάντα νά τοποθετείτε τίς νεώτερες κονσέρβες στό πίσω μέρος τοϋ ραφιού, καί νά μετακινείτε τίς παλιότερες μπροστά. Νά τρώτε τά παλιότερα τρόφιμα πρώτα.
Είναι καλή ιδέα νά βάζετε ημερομηνία σέ κάθε αποθηκευμένο τρόφιμο. Έγώ χρησιμοποιώ...

Ποιοι κρύβονται πίσω από την κίνηση εναντίον του Πούτιν;

Εάν επί δυο και πλέον αιώνες η Ρωσία δεν ήταν ο υπ΄ αριθμόν ένα στόχος της δύσης, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η εμμονή της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας να εξαλείψει την έννοια του έθνους – κράτους είναι η αιτία πρόκλησης μιας εξέγερσης στην Ρωσική επικράτεια με τον προσχηματικό τίτλο ελευθερία και δημοκρατία.
Τον Δεκέμβριο στην Μόσχα, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια, με το σύνθημα της νοθείας στις εκλογές. Πρωταγωνιστές των διαδηλώσεων είναι γνωστά πρόσωπα...

" Ένα μάτσο ρεμάλια " ξεπούλησαν την Πατρίδα μας!

Είμαι εξοργισμένος βλέποντας τα καθάρματα που έπιασαν στην Θεσσαλονίκη. 

Αυτούς τους υπάνθρωπους που έστελναν στον τάφο καλούς ανθρώπους. Αλλά όλα έχουν μια εξήγηση. Αυτά τα ρεμάλια που έκλειναν με τόση ευκολία οικογένειες ηταν οι ίδιοι που ξεπούλησαν την χώρα. 

Ναι, με μαφιόζους πήρε ο Παπανδρέου την εξουσία. 

Με απατεώνες, ψεύτες, επικίνδυνους εγκληματίες που η συκοφαντία τους ήταν ψωμοτύρι...

Ο Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζει την θέση της Ν.Δ... PSI - Χωρίς ξένο δίκαιο!

Σε πείσμα των γαλάζιων πρόθυμων... 
Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χθες το απόγευμα στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών: «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», ξεκαθάρισε τα πράγματα ...
Έμμεσα... αλλά ξεκαθάρισε την στάση της Ν.Δ στο θέμα του PSI και του δικαίου που θα το διέπει.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του ξεπλύματος της πώλησης των αεροπλάνων της Ολυμπιακής.
Δείτε στο video που ακολουθεί τι ακριβώς είπε ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης...

Το Διαδίκτυο κατηγορεί ο Βενιζέλος για το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης


Σε…παραδημοσιογραφικό κομμάτι του διαδικτύου, απέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών  της Θεσσαλονίκης…! 
 Αυτό είπε χθες από του βήματος της Βουλής: «Υφίσταμαι προσωπικά την πίεση της φθοράς. Έζησα την κατάσταση με την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων. Τότε ακόμα και η ΝΔ έφτασε στο σημείο να πει ότι πίσω από τις πιέσεις προς τους εισαγγελείς κρύβομαι εγώ. Τώρα διαβάζω στο παραδημοσιογραφικό κομμάτι του διαδικτύου ότι οι σύλληψη των  τεσσάρων συμμοριών από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος μπορεί να ενόχλησε τον  Βενιζέλο γιατί ο ένας στο παρελθόν μπορεί να ήταν στέλεχος ΠΑΣΟΚ και  μπορεί στο παρελθόν να ήταν ψηφοφόρος του Βενιζέλου» και πρόσθεσε πως: «Ακούστε τίποτε από αυτά δεν τον έσωσε». Και κατέληξε: «σίγουρα δεν είναι ευχάριστο ένας από τους συλληφθέντες να είναι υποψήφιος αντι περιφερειάρχης με  ΛΑΟΣ, ένας άλλος δημοσιογράφος με στενή παράδοση στον  συντηρητικό χώρο και την  εκκλησία και ένας με σχέση με το ΠΑΣΟΚ»…
Όπως γράψαμε χθες στο κύκλωμα φέρονται να παίζουν σοβαρό ρόλο:...

Τι σχεδίαζε ο καντάφι και γιατί τον "έφαγαν"... Σίγουρα δεν τα ξέρετε... Δείτε το video

Είχατε απορία γιατί ανακατέυτηκαν οι Αμερικανοί κι οι 
Ευρωπαίοι στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης;
 
Ακούστε και μια άποψη (με σχετική επιφύλαξη) που δεν την 
είπαν τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.... και θα καταλάβετε γιατί...

Πολίτες με "υψηλές" διασυνδέσεις στο κύκλωμα τοκογλυφίας - Όλα τα ονόματα..!

Βοά από χθες η Θεσσαλονίκη μετά την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, με μέλη πολίτες «υπεράνω πάσης υποψίας».

Πενήντα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων το ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3, δύο τραπεζικά στελέχη, δύο αστυνομικοί, ένας εφοριακός υπάλληλος, ένας υπάλληλος ΠΑΕ και δικηγόροι, συνελήφθησαν συνολικά στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 
Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο, με τη συνδρομή και της ΕΥΠ και κατέληξε στις μαζικές συλλήψεις την...

Απίθανος τιμοκατάλογος: Πληρώστε σε είδος ... βάσει φρονήματος!

Όταν ο Έλληνας έχει... κέφια!
O απίθανος τιμοκατάλογος που βλέπετε βρέθηκε σε καφενείο στην Πτολεμαΐδα και αποδεικνύει ότι ακόμη και σε περίοδο κρίσης οι Έλληνες δεν χάνουν το χιούμορ τους!
Ο ιδιοκτήτης του καφενείου, λοιπόν, καλεί τους πελάτες του να πληρώσουν σε… είδος και βάσει φρονημάτων!

Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy «λέω όσα λιγότερα γίνεται»

Ενώ οι δικοί μας πήγαιναν στην Ευρώπη και όχι μόνο φλυαρούσαν αλλά και ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ και αυτά πληρώνουμε τώρα. 
Ισπανία: Το τίμημα της σιωπής του Mariano Rajoy
Η θητεία του Ισπανού πρωθυπουργού, Mariano Rajoy που μετρά ένα μήνα χαρακτηρίζεται από τη σιωπή. Έχει αποφύγει τις δημόσιες ανακοινώσεις για τα σχέδιά του να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αλλά και για τις διαρθρωτικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, αναθέτοντας τα πάντα στους υπουργούς του. 
Η στρατηγική «λέω όσα λιγότερα γίνεται» φαίνεται να έχει ωφελήσει τον Rajoy –πράγματι, η εκκωφαντική σιωπή του ενδέχεται να έχει εξοικονομήσει στη χώρα ένα σημαντικό ποσό: η απόδοση των ισπανικών ομολόγων έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογές του Νοεμβρίου, όταν το...

Δεν υπάρχει μαφία χωρίς πολιτική κάλυψη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όλο το ανφάν γκατέ. Πλήρης η «εκπροσώπηση» του ελληνικού κατεστημένου στον κόσμο του εγκλήματος.

Το ΣΔΟΕ και η εφορία, οι τράπεζες μέσω στελεχών τους, η αστυνομία, η δημοσιογραφία, ο κόσμος του ποδοσφαίρου – ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.

Κι’ από κοντά τα καθημερινά πια κρούσματα εντοπισμού παράνομων λεσχών, όπου ανθούν, μαζί με τον τζόγο, όλα τα μπουμπούκια του κακού.

Κι’ από κοντά οι συρράξεις μεταξύ ναρκομανών στο κέντρο της Αθήνας, οι ληστείες, οι επιθέσεις, η εκπόρνευση για δέκα ευρώ.

Από κοντά και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που δεν ενοχλείται από την...

Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες για Πετρέλαιο



"Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες. Το είπε και ο υφυπουργός",  
δήλωσε ο καθηγητής Α. Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM.
Ο κ. Φώσκολος τόνισε ότι είμαστε πολύ πλούσια χώρα σε υδρογονάνθρακες και επεσήμανε ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ εκεί που θα γίνει η έρευνα με βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει, στη λεκάνη του Ηροδότου, 14-5 δισ. βαρέλια πετρέλαιο ενώ το κοίτασμα στον...

Τι θα κάνει ο Σαμαράς;


«Είναι κρίσιμες οι επόμενες ώρες»  
δήλωσε πριν από λίγη ώρα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. 
Η αλήθεια είναι ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ν.Δ., όπως και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, θα κρίνουν εν πολλοίς αν θα διαλυθεί ή όχι η μεταβατική κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ. 
Όπως, αναφέρουν αξιόπιστες πηγές κατά την διάρκεια των χθεσινών συναντήσεων που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Παπαδήμος, με τους Παπανδρέου και Καρατζαφέρη, αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών για την λήψη μέτρων.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα ασκηθούν πιέσεις για να συμφωνήσει και ο Αντώνης Σαμαράς...

Εγκαταλείπει την πολιτική ο Βενιζέλος;

Εντελώς απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων  
εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες ο Ευ.Βενιζέλος. 
Ο υπουργός Οικονομικών, εξεπλάγη και από την εμπλοκή του ονόματος στενού πολιτικού του φίλου στην υπόθεση της τοκογλυφίας, για τον οποίο ο Ευ. Βενιζέλος, φέρεται να δήλωσε απογοητευμένος και πως δεν μπορεί πλέον να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν. 
Σε αυτές του τις σκέψεις τον έχουν οδηγήσει , όπως είναι φυσικό...

Ιδού πως λειτουργούσε το κύκλωμα...


Και αυτοκτονίες επιχειρηματιών εξαιτίας της πίεσης από την εγκληματική οργάνωση;Επί οκτώ μήνες πάνω από 50 άτομα «υπεράνω υποψίας», βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών για  να διερευνηθεί τυχόν ρόλος τους στις τέσσερις εγκληματικές ομάδες. 
Ο εφοριακός φέρεται στη δικογραφία να δέχεται, εξαιτίας της θέσης του στο ΣΔΟΕ, καταγγελίες σε βάρος άλλων μελών του κυκλώματος τις οποίες ποτέ δεν ερευνούσε.
Ο  δημοσιογράφος, φέρεται να μεσολαβούσε προς υποψήφιους πελάτες με το αζημίωτο, άλλοι φέρονται να έχουν αναλάβει τον εκφοβισμό όσων δεν πλήρωναν...
Ανοιξαν όμως και άλλες υποθέσεις, ιδίως επιχειρηματιών, όπως αυτή ενός πολύ συγκεκριμένου και ιδιαίτερα γνωστού επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που αυτοκτόνησε πρόσφατα...

Έργα και ημέρες του μερακλή ΠΑΣΟΚ-ου Παπαχατζή...


ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕΙ Η ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1995!!!
Ένα παλιό ρεπορτάζ που αφορούσε τον Χρήστο Παπαχατζή, συλληφθέντα για την βρώμικη ιστορία των εκβιασμών και της τοκογλυφίας ξαναθυμάται σήμερα το Fimotro. Ο κομματικός φίλος του Βενιζέλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία" (κλικ) την...

Που ποντάρει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Είναι προφανές ότι δεν είναι στις  προθέσεις του κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτό και έβαλε τα εξαπτέρυγά του να κρατούν ζωντανό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του.
Που προσβλέπει, όμως, ο  κ. Παπανδρέου;
Πρώτον, να κερδίσει χρόνο. 
Όσο παραμένει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να …παρατείνει την παραμονή του. Για αυτό και οι  χρονοβόρες διαδικασίες.
Δεύτερον, στην …

Επίδειξη ισχύος του Χρυσοχοϊδη τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη;


Μέρα με την μέρα θα καταλαβαίνει ο Βενιζέλος ότι η στρατηγική «μόνος μου και όλοι σας» απέτυχε. Όσα γίνονται (και θα συνεχίσουν να γίνονται για όσο κριθεί απαραίτητο) στη Θεσσαλονίκη με το κύκλωμα εκβιασμών, προστασίας, τοκογλυφίας, απάτης κ.λπ. φαίνεται (με μια πρώτη ανάγνωση) να έχουν ως πολιτικό στόχο το …”σύστημα Βενιζέλου”.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε όχι μόνο από όσα λέγονται στο ΠΑΣΟΚ και γράφονται στο διαδίκτυο αλλά και από το γεγονός ότι ο προσκείμενος στον κ. Χρυσοχοϊδη εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης , που είναι προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση από την οποία προκύπτει ότι εκείνος βοήθησε και έδωσε στοιχεία για να γίνουν οι συλλήψεις στις οποίες περιλαμβάνεται και στέλεχος του ΣΔΟΕ που φέρεται να συνδέεται πολιτικά με τον κ. Βενιζέλο.
Η ανακοίνωση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη έχει ως εξής:

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Οι ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν στον S&P να κάνει κουμάντο

Το αποτέλεσμα της απόφασης του αμερικανικού Οίκου Αξιολόγησης S&P, ο οποίος υποβάθμισε την περασμένη Παρασκευή τις αξιολογήσεις εννιά κρατών της ευρωζώνης, μπορεί να συγκριθεί με πέτρα, που ρίχτηκε σε σφηκοφωλιά.
Οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν ντρέπονταν στις εκφράσεις τους. 
Εναντίον των Αμερικανών «προφητών» ρίχνονταν επίθετα αρχίζοντας από το «παράλογα» και το «γελοία» ως τη «ξεδιαντροπιά» και την «αναίδεια»
Περισσότερο απ΄όλα προκαλούσαν οι προσπάθειες απόσπασης της προσοχής από τις ίδιες τις «ΗΠΑ, που είναι χωμένες στα χρέη» και την «προκατάληψη των αγγλοσαξόνων» - γιατί δεν υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική αξιολόγηση της Μεγάλης Βρετανίας, οι δείχτες της οποίας είναι πολύ χειρότεροι, από τους δείχτες της Γαλλίας;...

Ο Παπαδήμος, η Τριμερής και ο Τσόμσκι

Χρειάστηκαν λίγα μόλις 24ωρα έως ότου δύο χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα και η Ιταλία, βρεθούν με ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, ο οποίος τυχαίνει να είναι και μέλος της περιβόητης Τριμερούς Επιτροπής – ενός πανίσχυρου λόμπι επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πολιτικών. 
Πρόκειται, ίσως, για τη σημαντικότερη παρουσία που έχει πετύχει η Επιτροπή στη διεθνή σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν είχε σχεδόν απόλυτο έλεγχο στην κυβέρνηση Κάρτερ.
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και δεκάδες ιστοσελίδες παρουσίασαν αφιερώματα στη λεγόμενη Trilateral Commission – την Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν, επίσης, ο...

Ντάνι Ρόντρικ: Η έξοδος από το ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία ανάπτυξη

Συνέντευξη στον Αρη Χατζηστεφάνου και την Κατερίνα Κιτίδη

Δύσκολα μπορείς να χαρακτηρίσεις τον Ντάνι Ρόντρικ «προοδευτικό» ή «μη ορθόδοξο οικονομολόγο». Ο όρος mainstream φαίνεται να του ταιριάζει καλύτερα.
Όταν λοιπόν ο διάσημος καθηγητής του Χάρβαρντ αποφασίζει να τα βάλει με το νεοφιλελεύθερο δόγμα της Ουάσινγκτον ή να αναφερθεί στα πλεονεκτήματα της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ η παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα τον παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. ..

Δες τον φόβο κατάματα!

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *

Αν θες και γνωρίζεις να ασκείς δημοκρατική πολιτική, τότε είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται ποτέ να σκορπίσεις τον φόβο και τον τρόμο στη κοινωνία. 
Αν έχεις ιδέα πώς δομείται η οικονομική ανάπτυξη, τότε θα ξέρεις ότι ποτέ μια κοινωνία δεν διαμορφώνει συνθήκες ευημερίας για τον εαυτό της τρέμοντας για το αύριο.
Αν πολιτεύεσαι με όπλο την απειλή προς την κοινωνία, τότε να ξέρεις ότι γρήγορα θα καταρρεύσεις ως κυβερνήτης. 
Αν μάλιστα η δημοκρατία λειτουργεί στοιχειωδώς, δεν πρόκειται να επιβιώσει η αρχή σου ούτε στιγμή.

Το καθεστώς στην Ελλάδα βρίσκεται υπό κατάρρευση διότι υπερεκμεταλλεύτηκε το φόβο που το ίδιο σκόρπισε στη κοινωνία...

Ενας «αρχαίος σοφός» που ζει ανάμεσά μας!


Το λαμπρό μυαλό που σέβονται όλη στην Ευρώπη!

Ονομάζεται Κώστας Φωτάκης. Είναι Πρόεδρος του Iδρύματος Τεχνολογίας και Eρευνας (ΙΤΕ), ενός από τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης. Η επιστημονική κοινότητατον θεωρεί "πολυσχιδή ιδιοφυία", τον συγκρίνουν με πολυπράγμονες σοφούς, όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Εχει επιβάλει τη διεπιστημονικότητα -τα 7 ινστιτούτα του ΙΤΕ συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους- και παράγει απτά αποτελέσματα: είναι το καλύτερο Χρηματοδοτούμενο Ίδρυμα ανταγωνιστικών προγραμμάτων στην Ευρωπαική Ένωση.
Γιατί άραγε δε μας κυβερνούν τέτοιοι Ελληνες;
Πρόσφατα επιστημονικά επιτεύγματα του ΙΤΕ...

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να γίνουν Έλληνες

Διαβάστε για την αντίδραση που ξεκίνησε από τη Γαλλία ενάντια στη κρίση.  
Χιλιάδες Ευρωπαίοι μαζεύουν υπογραφές και ζητούν να γίνουν Έλληνες.
Εδώ και μερικούς μήνες  στο  http://jesuisgrec.blogspot.com εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, ζητούν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας παράλληλα την "δικτατορία των αγορών" και την επιβολή μέτρων οικονομικής λιτότητας.
Η πρωτοβουλία ονομάστηκε "Η έκκληση της Νάντης", αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με το σλόγκαν  
"Είμαι και εγώ Έλληνας".
"Είμαστε και εμείς Έλληνες. Μαζί περνάμε κοινές δυσκολίες και συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό"
εξηγεί ο Λικ Ντουγιάρ, δάσκαλος στο...