Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

«Η Eurobank έκλεισε τις επιχειρήσεις μου»… Πόσα εκατομμύρια όμως έχει δώσει για τους ανεμόμυλους της πράσινης ληστείας;

undefinedΔριμύ κατηγορώ 
του κ. Π. Βασιλειάδη, ιδρυτή της ομώνυμης πλεκτοβιομηχανίας και ιδιοκτήτη των εταιρειών Σ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Α.Ε και ΤΕΞΤΙΛΙΑ Α.Ε. 
«Άφησε στο δρόμο 750 εργαζόμενους και με οδήγησε σε οικονομικό μαρασμό»
Την Eurobank κατηγορεί ο ιδρυτής της πλεκτοβιομηχανίας Π. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Α.Ε και ιδιοκτήτης των εταιριών Σ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Α.Ε και ΤΕΧΤΙΛΙΑ Α.Ε. ως τον «καταστροφέα» των επιχειρήσεών του και την τράπεζα που οδήγησε στην ανεργία 750 εργαζόμενους και τον ίδιο σε οικονομικό αφανισμό...

Πούτιν: Είχα βαπτιστεί κρυφά επί Στάλιν

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη στην λειτουργία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε εκκλησία στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου - όπως είπε ο ίδιος - βαπτίστηκε στα κρυφά τη σοβιετική εποχή.
Τόσο ο Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρακολούθησαν τη λειτουργία των Χριστουγέννων, που, σύμφωνα με το παλαιό, Ιουλιανό ημερολόγιο που ακολουθεί η Ρωσία, τελείται τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου και στις 7 Ιανουαρίου που είναι...

Αστυνομικός του Παπούλια χτύπησε ηλικιωμένο (VIDEO)

Το χέρι που βλέπετε υψωμένο, στο απόσπασμα από το βίντεο - ντοκουμέντο, ανήκει σε έναν από τους άνδρες Ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Δείτε το βίντεο...
Ο εν λόγω αστυνομικός, μαζί με τον άλλο, μουσάτο συνάδελφό του, στράφηκαν κατά της ομάδας των πολιτών που βλέπετε, στη Χαλκίδα, όταν εκείνοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Κάρολο Παπούλια, κατά τη στιγμή της άφιξής του στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, κατά τη διάρκεια...

Ιστορία της παρακμής και της πτώσης της «Αυτοκρατορίας του Ευρώ».


Πριν 10 χρόνια, την 1 Ιανουαρίου του 2002, οι κάτοικοι 12 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιά πρώτη φορά άρχισαν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με ένα νέο, ενιαίο νόμισμα  - το ευρώ τοις μετρητοίς και ακριβώς το έτος της δεκαετούς επετείου του αρχίζει, προφανώς, η ώρα της αλήθειας.



Σ’ αυτή την δεκαετή περίοδο μπορούμε να ξεχωρίσουμε τρία στάδια της ιστορίας του Ευρώ. 
Από το 2002 ως το 2007 ήταν η περίοδος καθιέρωσης και ακμής του. 
Από το 2008 ως το 2009 – περίοδος της παγκόσμιας κρίσης και 
από το 2010 ως το 2011 –περίοδος της συστημικής κρίσης της ΕΕ.
Ας αναφερθούμε, λοιπόν, στην πρώτη, την ιδιαίτερα ήρεμη περίοδο της ζωής του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος...

« Χαίρε Δημοκρατία για την ισοπολιτεία σου !!!»

Μια επιστολή καταπέλτης του Πατρινού πρώην Υπουργού Υγείας κ. Γρηγόρη Σολωμού για την «υπόθεση Εφραίμ»…
Ειλικρινά απορώ με τη σπουδή που όλοι ρίπτουν τον λίθο του αναθέμα­τος εναντίον του ηγουμένου της Μο­νής Βατοπεδίου Εφραίμ. Με εξαίρεση βέβαια την Αγιορείτικη κοινότητα και κάποιες εκατοντάδες φίλων του Αγ. Όρους, που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ, για να τον στηρίξουν ψυχολο­γικά και ηθικά, ύστερα από τη γενική διαπόμπευση που του επιφυλάχθηκε…

Όμως, δεν μπορώ να μην ρωτήσω και πρώτον τους ταγούς της Δικαιο­σύνης στην πατρίδα μας, τα συνδικα­λιστικά όργανα των οποίων ξεσπάθω­σαν για να διακηρύξουν την ανεξαρ­τησία της Δικαιοσύνης και την αξιέ­παινη αδέκαστη κρίση της, την οποία και δεν αμφισβητώ:

Έτσι μας θέλουν.. Σκάστε και μη μιλάτε…

Προσέξτε πως στήνουν το σκηνικού εκβιασμού οι “τεχνοκράτες” της φαυλότητας…
 
Μας θέλουν όλους πρόβατα ή μάλλον γίδια (που λέει και ο ΠΠ)
 
Την Τετάρτη 4 Ιαν.2012, ο δήθεν πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη.
Διαβάστε τώρα τι τους είπε….

Σχετικά με την Α.Ε.Κ


Το παρόν δεν αφορά μόνο τη συμπαθή Α.Ε.Κ, αλλά οποιαδήποτε ομάδα συμπεριφέρεται αντίστοιχα, όπως διαβάσαμε στο περιοδικό ΄Playboy΄.

Αντιγράφω από το www.aek364.gr, όπως αναρτήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου: 

«Οι έμπειροι παίκτες της ΑΕΚ, με εξαίρεση δύο, έχουν μείνει εκτός αποστολής (σ.σ. με τη Λοκομοτίβ Μόσχας) για το κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Οι Δέλλας, Λυμπερέπουλος, Καφές, Καράμπελας, Βάργκας έμειναν εκτός. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει πάρει μαζικά 6 παίκτες που έχουν ηλικία 20 ετών και κάτω. Μάλιστα, εξ αυτών τρείς ποδοσφαιριστές δεν έχουν παίξει ποτέ ...

Θ. Κατσανέβας: "Αυτά που δε μας λένε για την οικονομία!" - video



Παρακολουθήστε το Πρώτο Μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τέως βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κου Θόδωρου Κατσανέβα.
Ο κος Κατσανέβας αναλύει το πως οδηγηθήκαμε ως εδώ, 
την καταστροφική παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα, 
την πτωτική πορεία αρκετών εκ των ευρωπαϊκών οικονομιών στη μετά Ο.Ν.Ε. εποχή, 
τις παράνομες εξαγωγές των εταίρων μας στην Ε.Ε. προς την Ελλάδα αγροτικών προϊόντων που εισάγουν από τρίτες χώρες, 
τα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα για να σωθεί η οικονομία της χώρας, καταρρίπτει το μύθο της ...

Εκρηξη έριξε το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Το Β ΜΕΡΟΣ της έρευνάς μας: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας - Ντοκουμέντα και στοιχεία που ανασύρουμε από τον βυθό του Αιγαίου και ένα κοινό στοιχείο με το ατύχημα του Falcon και του Γ. Κρανιδιώτη!
Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με το Β’ μέρος της έρευνάς μας με τίτλο «η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας» και προηγουμένως θα μου επιτρέψετε να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Στο πρώτο μέρος της έρευνας παρουσιάσαμε κάποιες άγνωστες πτυχές της ιστορίας και αναφέραμε αρκετά γεγονότα της εποχής.
Ξεκινήσαμε από την παρουσίαση του σχεδίου κατακερματισμού της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας για να φτάσουμε στην 11η Σεπτεμβρίου του 2004, την αποφράδα ημέρα που έριξαν το...

Οι δελφίνοι, το Μνημόνιο και το καλωσόρισμα στην Ελλάδα


Οι πολιτικές ανθρωποθυσίες, ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, της ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης και των τεχνολογιών, προσφέρονται για να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά ενός κομματικού σχηματισμού, όταν φαίνεται να έχει βαλτώσει, και να απειλείται με ναυάγιο.

Μια τέτοια περίπτωση παρακολουθούμε στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου.  
Ενώπιον της αφετηρίας μιας μάχης επιγόνων, που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ για δεύτερη φορά στην ιστορία του, στα χέρια κάποιου ο οποίος δεν θα λέγεται Παπανδρέου, ο πρώην  πρωθυπουργός «θυσιάζεται» με προχωρημένη ευκολία από τους υπόλοιπους κορυφαίους του Κινήματος...

ΤΑ ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - video

Τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν  
στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το χάλι της χώρας, την φτώχεια και την ανέχεια που ταλανίζει όλους τους Έλληνες και η Αστυνομία, εκτελώντας εντολές του καθεστώτος, τους προσήγαγε για εξακρίβωση στοιχείων.
Δείτε το video:

Ευρώπη: απώλεια της ταυτότητας

Το 2011 έγινε ένα από τα πιο αντιφατικά έτη της σύγχρονης  ιστορίας της Ευρώπης. Ναι, η ΕΕ κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία και οι δυακυμάνσεις του ευρώ δεν έγιναν καταστρεπτικές.
Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να πούμε πολύ δικαιολογημένα ότι οι βασικές δυσκολίες για τους Ευρωπαίους δεν έχουν έρθει ακόμα, και ότι οι δυσκολίες αυτές έχουν συστημικό χαρακτήρα. 
Αναλύοντας αυτό το θέμα ο σχολιαστής του ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" Πιότρ Ισκεντέροφ γράφει:

Ποιο είναι το πρόβλημα με τους Έλληνες; - video Σουηδικής παραγωγής

Η Δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σε μια σουηδική παραγωγή καταγράφει το πορτρέτο   μιας χώρας (της Ελλάδας) σε βαθιά κρίση.
Δείτε την εκπομπή:

Συνεχίζει με ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ο Καμμένος..!

Μέρα με την μέρα, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, συνεχίζει τις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής που δείχνει αποφασισμένος να αποκαλύψει τα πάντα, αυτή τη φορά στόχευσε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας , μέλος της οποίας είναι ο Αντρίκος Παπανδρέου. 
Στο λογαριασμός του στο twitter εγραψε:

Η απάντηση του... αγαπούλα στον Ψωμιάδη


Νέα επίθεση Ψυχάρη σε Παπανδρέου - Λεπτομέρειες...

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, 
με τον πρώτο να κάνει αναφορά σε άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής» του στην συνάντηση που είχε με τον τέως πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του εκδότη Γιώργου Μπόμπολα στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.
«Για όλα φταίει το Mega Channel! Μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας αντί να εξυμνεί τον μεγάλο ηγέτη ασκεί αντιπολίτευση και τον ενοχλεί αφόρητα. Οι εφημερίδες δεν τον απασχολούν, πιστεύει ότι η πολιτική μάχη γίνεται στις μικρές οθόνες»...

Το Άγιον Όρος μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Το Άγιον Όρος βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της υπερχιλιετούς ιστορίας του. 
Θα ακολουθήσει τον Κύριο στον Γολγοθά η θα υποταχτεί στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης και της αποστασίας από τον Θεό; 
Το ελληνικό Κράτος, αυτοδιοίκητο μέρος του οποίου αποτελεί το ΆγιονΌρος κατά το πατροπαράδοτο καθεστώς που προστατεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες, αδυνατεί να βοηθήσει αφού έχει ήδη υποταχτεί. 
Αυτός ήταν ο σκοπός της ουσιαστικής πτώχευσης και υποταγής στο Δ.Ν.Τ. 
Το πλήρως αποτυχημένο πρόγραμμα, που θα μας οδηγήσει μετά από δέκα χρόνια λιτότητας και ύφεσης σε χρέος 120%...

Άγρια φορολόγηση σε αγρούς - εκτός σχεδίου

thumb
Την επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίαςστα εκτός σχεδίου οικόπεδα, τα αγροτεμάχια και τα κτήματα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία εξαιρούνταν ώς τώρα από τους έκτακτους και μόνιμους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα, εξετάζει το ΥΠΟΙΚ. 
Υπάρχουν εισηγήσεις ότι μπορεί να εισπραχθούν πάνω από 2 δισ. ετησίως από ιδιοκτήτες (περίπου 500.000 φυσικά πρόσωπα, που μέχρι σήμερα δεν κατέβαλλαν φόρο) που σήμερα απαλλάσσονται από τα οικονομικά βάρη.
Εάν το σχέδιο προχωρήσει, τότε τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου θα λαμβάνονται υπόψη για τον...

"Επιχείρηση" χειραγώγησης των εκλογών

Οι προσεχείς εκλογές, η ημερομηνία διεξαγωγής των οποίων μετατίθεται συνεχώς στο αόριστο μέλλον, αποτελούν το κρίσιμο σταυροδρόμι των εξελίξεων, αφού θα καθορίσουν την πορεία, τη μοίρα της χώρας μέσα στο 2012.
Το σύστημα των μνημονιακών συμφερόντων και οι πολιτικοί τους εκφραστές έχουν εξαντλήσει τα όριά τους. 
Το καταρρέον κυβερνητικό «ερείπιο» όχι μόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ...

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Video: Ο Γύρος του κόσμου σε 4,5 λεπτά!

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα βίντεο που μας κάνουν το γύρο του κόσμου σε λίγα λεπτά... 
Και αυτό που δημιούργησε ο χρήστης του Youtube  και φωτογράφος Kien Lam είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Με την τεχνική time-lapse ένωσε 6237 φωτογραφίες σε ένα βίντεο 4,5 λεπτών. 17 χώρες σε 343 μέρες, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι που έκανε ο φωτογράφος όταν παραιτήθηκε από τη δουλειά του...
Δείτε το:

ΝΤΡΟΠΗ - Πλήγμα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία οι καταθέσεις των εισαγγελέων

Βαρύ πλήγμα αποτελούν για τη Δικαιοσύνη τα υπομνήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μάκρη. 
Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι (Πεπόνης και Μουζακίτης) ενήργησαν ώστε να μην τεθεί ο φάκελος στο αρχείο μετά την παρέμβαση του Παπαδήμου εν τούτοις τελικά δεν αναφέρονται σε ονόματα πολιτικών (υπουργών και υφυπουργών) όπως - επαναλαμβάνουμε – οι ίδιοι και πηγές από τον Άρειο Πάγο διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες.
Με τη στάση τους απέδειξαν ότι όχι μόνο είναι αποδέκτες πιέσεων αλλά και ότι υποκύπτουν σε αυτές υφιστάμενοι προσωπικό εξευτελισμό...

Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, η αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων και τα ΛΟΚ (video)

Ιδρύθηκε μετά τα Ίμια. Είναι η αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων. 
Είναι η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών. 
Με φουλ εκπαίδευση. Φουλ εξοπλισμό. Φουλ ηθικό! 
Είναι παντού στο Αιγαίο. Και πάνε παντού, όπου χρειαστεί..!
Δεν λένε πολλά για αυτούς οι αρμόδιοι. 
Δείτε τους…

Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ, Ναυμαχίες Έλλης και Λήμνου - video

Το πλοίο πήρε μέρος στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο ως ναυαρχίδα του Στόλου, υπό τον Υποναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη. 
Κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο Πλοίαρχος Σοφοκλής Δούσμανης. 
Ο "Αβέρωφ" συμμετείχε στις επιχειρήσεις απελευθέρωσης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις ναυμαχίες της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912) και της Λήμνου (5 Ιανουαρίου 1913), ενάντια στον Οθωμανικό Στόλο, όταν, αξιοποιώντας την ανώτερη ταχύτητά του, και το μέγιστο του βεληνεκούς των πυροβόλων του, αποσπάστηκε από τον υπόλοιπο ελληνικό στόλο, και αναλαμβάνοντας αυτόνομη δράση έτρεψε τον εχθρικό στόλο σε φυγή καταδιώκοντάς τον.  
Η τακτική του Κουντουριώτη, έδωσε την νίκη και τον αδιαμφισβήτητο έλεγχο του Αιγαίου στην Ελλάδα, και μετέβαλε πλοίο και ναύαρχο σε ζωντανούς μύθους. 
Για τους Έλληνες ήταν ο "Τυχερός μπάρμπα-Γιώργος", ενώ για τους Τούρκους "Το Διαβολοβάπορο" (Σεϊτάν παπόρ)...

Ψήφισε η μάνα μου Νέα Δημοκρατία;;;;;;;;;

δείτε το ...πάντα επίκαιρο, αλλά και ιστορικό βίντεο με Μπουλά, Ζουγανέλη κλπ:

Video: Μόνος στο ΠΑΣΟΚ

thumb
Δείτε τι γίνεται όταν ο Γιωργάκης αποφασίζει να μείνει μόνος στο ΠΑΣΟΚ και να το υπερασπιστεί από τους επίδοξους δελφίνους...

Εξώδικο Ψωμιάδη στον «αγαπούλα»!

Η διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με τον "αγαπούλα" και την "κουκούλα", έχει γίνει η αγαπημένη χιλιάδων τηλεθεατών και μάλιστα έχει γίνει σλόγκαν! 
Ίσως ο μόνος άνθρωπος που δεν έχει γελάσει με τον τηλεοπτικό «πρόεδρο» είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε με σχετικό εξώδικο, επειδή...

Τα 24 δευτερόλεπτα που σκότωσαν το Γιάννο Κρανιδιώτη

Ντοκουμέντα από το ιστορικό αρχείο των AegeanTimes.GR - Oταν αποκαλύπταμε ότι οι μοιραίες εγγραφές στο μαύρο κουτί ... "έσβησαν" κατά λάθος!!!
Εκρηκτική ήταν η αποδοχή του πρώτου μέρους της έρευνάς μας με τίτλο 
«Η 11η  Σεπτεμβρίου της Ελλάδας»
Αυτό φάνηκε τόσο από την αναγνωσιμότητα του άρθρου όσο και από τις εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις σε άλλα sites και blogs!
Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας έρευνας που κάναμε και την συγγραφή μιας ανάλυσης 12.000 λέξεων περίπου. Πριν προχωρήσουμε στην δημοσίευση του δεύτερου μέρους της έρευνάς μας, θεωρήσαμε σημαντικό να απαντήσουμε στα εκατοντάδες μηνύματα των αδελφών Κυπρίων αλλά και Ελλήνων της ομογένειας, για τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη καθώς...

Τα "Διαγγέλματα Της Υποτέλειας"

Του καθηγητού Βασίλη Φίλια, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου 
Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των «κεφαλών του έθνους» από εκείνα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του Διευθυντού της Τράπεζας της Ελλάδος ως αυτά των «αρμοδίων υπουργών» και κάποιων σοφολογιοτάτων βουλευτών, αποδεικνύουν ότι η χώρα ποδηγετείται από άσχετους και ημιμαθείς, που ως μοναδικό στόχο τους έχουν θέσει να εξασφαλίσουν στους ξένους «σωτήρες» μας ελεύθερο πεδίο δράσης, εξουδετερώνοντας τις λαϊκές αντιδράσεις με την ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων περί ολικής οικονομικής καταστροφής αν δεν ακολουθήσουμε πειθήνια τις μνημονιακες εντολές.
Πρόκειται για τη «λογική» του Δ.Ν.Τ. , της τρόικας και των τοποτηρητών [gauleiter, όπως ελέγοντο επί χιτλερισμού] της...

Πρώτη φορά πρώην Πρωθυπουργός παραδέχεται έμμεση εμπλοκή σε διαπλεκόμενα!!!


Γιατί όχι, αφού αυτοί έχουν φροντίσει για την νομική τους ατιμωρησία, θωρακίζοντας τον εαυτό τους, μέσα από την ανάλογη νομοθεσία!!!
Τελικά σ’ αυτή την χώρα δεν θα πλήξουμε ποτέ. 
Πότε χαρούμενα , πότε λυπημένα (το τελευταίο διάστημα μάλλον λυπημένα), πάντοτε θα υπάρχουν εξελίξεις που θα μας εκπλήσσουν δυσάρεστα ή ευχάριστα.
Αναφέρομαι στις τελευταίες (αναμενόμενες για λίγους) εξελίξεις στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου όπου για άλλη μια φορά, ακούστηκαν καταγγελίες για την ανάμειξη των ΜΜΕ στην διακυβέρνηση της χώρας

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας ίσως να δικαιολογήσει την δική του ανικανότητα, ρίχνοντας «βόμβα μεγατόνων», ανέφερε ότι πολεμήθηκε από τον όμιλο Λαμπράκη και ιδιαίτερα από τον κ. Ψυχάρη, διότι δεν δόθηκε δάνειο στον όμιλο από την ΕΤΕ...

ΓΑΠ ο... μπουρλοτιέρης

Του Δημήτρη Μυ

Σαν  μπουρλοτιέρη, που κατάφερε να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy! Δυστυχώς δεν μπορούμε να γελάσουμε με το υπονοούμενο της καρικατούρας, γιατί  το... παιδάκι με τα σπίρτα: αν πράγματι κατάφερε κάτι, είναι να βάλει φωτιά σε... μπατζάκια. 
Τα δικά του και τα δικά μας.
Έχοντας κανείς βιώσει την καταστροφή που προκάλεσε στον τόπο ο ΓΑΠ σε μόλις δυο χρόνια, δυσκολεύεται ίσως να παρακολουθήσει το σαφές υπονοούμενο του Foreign Policy, το οποίο, στο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε, δείχνει στο εξώφυλλό του τον Γ. Παπανδρέου να κρατά στο ένα χέρι το iPad και στο άλλο ένα σπίρτο, στο οποίο βάζει φωτιά σε ένα σπίτι από το οποίο τρέχουν να ξεφύγουν πανικόβλητοι διάφοροι ηγέτες, όπως ο...

Ο Προάγγελος της "Ελληνικής Κρίσης" - Όταν τα χρηματιστήρια ''μιλάνε''...

... λένε οι ειδικοί ότι δείχνουν το μέλλον.  
 
Στις 8 Οκτωβρίου 2009, 4 ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και την θεαματική νίκη Παπανδρέου το χρηματιστήριο εκτινάζεται. 
Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση τότε πως η κρίση της Lehman έχει ξεπεραστεί και το ελληνικό χρηματιστήριο διασπά ανοδικά το μηδέν στο δείκτη σχετικότητας των τιμών (ROC). 
Το ίδιο κάνει και ο γερμανικός DAX μαζί με τους αμερικάνους και τους υπόλοιπους μεγάλους δείκτες ανά την υφήλιο...

Είναι μια ευκαιρία...

Τι χρονιά ήταν κι αυτή! 
Η καλύτερη ευχή είναι να μην ξαναρθεί χρόνος όπως αυτός που πέρασε!
Όλα σχεδόν τα ζήσαμε.
Καταστάσεις πρωτόγνωρες για πολλούς, οικονομικές δυσκολίες, ανυπέρβλητες για κάποιους, αλλαγές στις συνήθειες για μερικούς, ζόρια στις εταιρείες, τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα οικογενειών, και η κατάθλιψη να πλανιέται πάνω στη χώρα.
«Η αλήθεια του ενός είναι η αλήθεια όλων μας» λέει ο...

Οι πυρκαγιές στα ελληνικά δάση και η ΜΙΤ

Untitled from Pantelis Savvidis on Vimeo.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Οι οχτώ καλύτερες τροφές για μακροζωία

Τις οχτώ τροφές που συνδέονται με την μακροζωία δημοσίευσε σε άρθρο του το περιοδικό Forbes.
Οι τροφές περιλαμβάνουν, μεταξύ … άλλων, ψάρια, καρότο και πράσινο τσάι και καταναλώνοντάς τες αυξάνονται οι πιθανότητες να συμπληρώσετε…
έναν αιώνα ζωής!
Ψάρι
Όλοι γνωρίζουν πλέον για το ρόλο που παίζουν στην διατροφή τα ω-3 λιπαρά που μας παρέχει. Νέες μελέτες συνδέουν την κατανάλωση του ψαριού και των συγκεκριμένων λιπαρών με την υγεία της καρδιάς: θεωρείται ότι με την κατανάλωση 3 γευμάτων με ψάρι την εβδομάδα ή 30 γραμμ. ψάρι καθημερινά, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%.
Σκόρδο
Ως ισχυρό «φυτικό αντιβιοτικό», είναι αναντικατάστατο για την πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Πλέον έχει αποδειχτεί και η προληπτική του δράση εναντίων κάποιων μορφών του καρκίνου, όπως του...

Γιατί ασχολείται ο Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί τους;

Στις 31/12 δημοσιεύθηκε στo site iefimerida του Χρήστου Ράπτη η παρακάτω επιστολή του πρωθυπουργικού εγγονού, γιού και αδερφού, αναφερόμενη σε άρθρο του δημοσιογράφου για τα πεπραγμένα του αδερφού του, που φεύγει για να μείνει:
“Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ...

Η νοητική Χάρτα της ΑΟΖ

Το γενικό πρόβλημα της αντίληψης για τη σημασία της ΑΟΖ είναι ότι δεν έχουμε εικόνα της πραγματικότητάς της. 
Τα 200ΝΜ αλλάζουν τόσο πολύ τα συνηθισμένα δεδομένα που μας δυσκολεύουν στη νοητική μας μοντελοποίηση. Επιπλέον, η κλασική γεωγραφία με την απλοϊκή της έννοια δίνει έμφαση μόνο στην ξηρά. Για την ΑΟΖ χρειαζόμαστε μία θαλασσογραφία, για να αποκτήσουμε μία εικόνα υψηλής στρατηγικής.
Μέσω των διαγραμμάτων Voronoi μπορούμε να κατασκευάσουμε μία νοητική Χάρτα της ΑΟΖ, όπου η ξηρά ενσωματώνεται στην κυψέλη Voronoi που ελέγχει και δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ τους. 
Με αυτόν τον τρόπο η θάλασσα και η ξηρά της κυψέλης αποτελούν μία ενιαία οντότητα. Έτσι τα μεγέθη είναι άμεσα συγκρίσιμα και μάς...

Η μνήμη της Ελλάδας


Πολλοί προσπαθούν να κάνουν πράγματα σημαντικά για την πατρίδα μας, δίχως όμως να ασχολούνται με την αξιολογία της. 
Η Ελλάδα μας είναι σαν την ελευθερία, μια δύσκολη γυναίκα που εξετάζει μόνο το έργο και όχι τις κινήσεις. Διότι αυτό το έργο είναι η μνήμη της. 
Ποιος όμως αντιλαμβάνεται τι είναι η μνήμη της; 
Ποιος συνειδητοποιεί ότι όλη η έννοια της συνέχειας που είναι τόσο σημαντική για μας, αφού λειτουργούμε σε ένα διαχρονικό πλαίσιο, δεν θα υπήρχε δίχως το έργο της Φιλικής Εταιρίας.
Ο τόπος θα είχε τουρκέψει εντελώς δίχως τις απεγνωσμένες προσπάθειές της, για να απελευθερώσει το λαό μας από τον οθωμανικό ζυγό. Διότι, ακόμα και η έννοια της ιπποσύνης είχε εξαντληθεί εκείνη την εποχή. Τα μέλη της Φιλικής Εταιρίας δεν επιχείρησαν να αφήσουν το δικό τους όνομα, σημασία είχε μόνο το συλλογικό έργο, διότι ήταν το μόνο ικανό να σηκώσει το βάρος της τουρκοκρατίας. Ανάλογα παραδείγματα δεν είναι μόνο σπάνια στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. ...

Ανακρίβειες, αναχρονισμοί και αφέλειες του κ. Γ. Παπανδρέου - Απάντηση Σ. Ψυχάρη στον Γ. Παπανδρέου

Ανακρίβειες, αναχρονισμοί και αφέλειες χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς του κ. Γιώργου Παπανδρέου για το ρόλο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην επιχειρηθείσα συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank, τουλάχιστον όπως παρουσίασε τα πράγματα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης.
«Το Βήμα της Κυριακής» και «Τα Νέα», τόσο κατά την ανακοίνωση της προσέγγισης των δύο πλευρών όσο και τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρονταν με θετικά σχόλια για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο τραπεζών.
Επιχειρηματολογούσαν υπέρ της ανάγκης δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων ώστε να ισχυροποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και να ανταπεξέλθει στην κρίση.
Ακόμα και μετά την ανακοίνωση του ναυαγίου της συγχώνευσης «Το Βήμα της Κυριακής» έγραφε:...

«Μη φοβάσαι, μίλα»

thumb
Της Goldfinger
Μη φοβάσαι, δες το μέχρι το τέλος… Έχεις ωραίους φόβους και ωραίες ιδέες.  Τόσο, που αρχίζεις να μην φοβάσαι τίποτα.

Υ.Γ. : Η ταινία «Μη φοβάσαι, μίλα», δια χειρός, του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας πήρε το Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους 2011 - ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της Camera Zizanio.
Η ταινία είναι αποτέλεσμα ..

Όταν το πάθημα… γίνεται μάθημα!





Η Ιστορία είναι ένα παράξενο πράγμα, ασχολείται με το παρελθόν, έχει χρησιμότητα ωστόσο μόνο στο μέλλον. 
Μία επιστήμη που χαρακτηρίζεται ως θεωρητική, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι πρακτική. 
Η χρησιμότητα εξάλλου της ιστορία δεν βρίσκεται, ως επί το πλείστον, στο θεωρητικό σκέλος της, δηλαδή την μεταλαμπάδευση των γεγονότων του παρελθόντος στους μεταγενέστερους, αλλά στην πρακτική εφαρμογή που μπορεί να έχει, μέσα από την εμπειρική διαπίστωση προγενέστερων σφαλμάτων και την αποφυγή τους στο μέλλον. 
Όπως έλεγε και ο...

Το μυστικό επιβίωσης για το 2012…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *

«Ζήσε ανάποδα, μήπως και καταφέρεις να τα δεις και να τα φέρεις ίσια», είναι η ευχή μου προς όλους τους φίλους για το 2012. 
Υπονοώντας ότι ο κανόνας της πολιτικής πρακτικής στην Ελλάδα, μας επιτρέπει να ζούμε πλέον  αποκλειστικά κατ’ εξαίρεση και ως εξαίρεση της ευρωπαϊκής πολιτικής, στην οποία εντασσόμαστε ως χώρα και κοινωνία οργανικά. 
Για να σπάσουμε τον πολιτικοχρηματοπιστωτικό αποκλεισμό και να υπερβούμε την χλεύη πρέπει, αντί να προσποιούμαστε ότι παλεύουμε  για την επανένταξή μας στο ευρωπαϊκό και διεθνές σύστημα ως αυτόνομη κρατική οντότητα, να καταστήσουμε την εξαίρεσή μας ευκαιρία πολιτικής και κοινωνικής χειραφέτησης. 
Δηλαδή, να...

Οσμή πτώματος

Αναδημοσιεύουμε ένα εύστοχο άρθρο που υπογράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ποντίκι» και θα επακολουθήσει δικός μας σχολιασμός για τις πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την αντιπαράθεση Παπανδρέου-ΔΟΛ.

 
Ένα πολιτικό σύστημα που γκρεμίζεται, μια χώρα που διαλύεται δεν μπορεί παρά στο τέλος να αναδεικνύει τις πιο ασθενείς, τις πιο αποκρουστικές δυσμορφίες της. 
Αυτό συμβαίνει τώρα με το τέλος μιας ολόκληρης εποχής:...

Άρχισε τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ο Καμμένος..!

Διαβάζουμε στη σελίδα του Πάνου Καμμένου στο facebook τα εξής: 
"Αφού βιάζεσαι όπως λες για να δοθεί ένα τέλος στην διερεύνηση της δικαιοσύνης για τα CDS και τον Unigestion-andricos εννοώντας προφανώς την αγωγή και όχι την ποινική προκαταρκτική που διενεργεί ο εισαγγελέας Κορέας υπό την σκέπη του εισαγγελέα Πεπόνη ερωτώ;
1.Γιατί ως πρωθυπουργός παράνομα και αντισυνταγματικά απαγόρευσες να απαντηθεί η ερώτηση-κατάθεση εγγράφων για τα CDS και τους κερδοσκόπους τ
ων 26 δις $ που χάρισες από το Τ.Τ.;
2.Γιατί με εντολή σου ο πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος σε συνεργασία με το Υπουργείο οικονομικών ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ την...

Ο Παπανδρέου θ' αποδείξει ότι και οι “πρωθυπουργοί πηγαίνουν φυλακή”!

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τρέμει πλέον το Ειδικό Δικαστήριο
Γι αυτό και επιλέγει να παραμείνει στην ηγεσία του Κινήματος για να το κάνει κόμμα – συνήγορο και να το παρασύρει έτσι μαζί του στην  καταστροφή.
Ο Σαμαράς δυο πράγματα έχει δηλώσει για την κάθαρση και θα τα κάνει: 
Πρώτον θα γίνει μία και μόνο εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο. 
Δεύτερον, επί κυβέρνησής του θα ερευνηθεί το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 1974. 
Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ζητήσει εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία και θα το κάνουν.  
Πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο; 
Ποιοι απαξίωσαν την ελληνική οικονομία; 
Γιατί έγιναν τα τραγικά λάθη που μας έφεραν τη χρεοκοπία; 
Ποιοι στο ΠΑΣΟΚ και πέριξ αυτού κέρδισαν δις ευρώ από την ελληνική τραγωδία;
Ο κ. Παπανδρέου θα κληθεί να λογοδοτήσει για όλα αυτά...

70 εκατ. "τσέπη" από τα Airbus! - Τα ψεύδη της Διϋπουργικής

Όταν ακόμα και σε μια επίσημη ανακοίνωση-απάντηση στις κατηγορίες για σκάνδαλο, όπως έγινε χθες με την απάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την κομπίνα με την πώληση των Airbus Α340-300, ανακύπτει  …  νέο σκάνδαλο, έ, τότε «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» και μάλιστα έχει αρχίζει η δυσωδία της σαπίλα να είναι αποπνικτική.
Στην χθεσινή απάντηση, λοιπόν, της Διϋπουργικής για τις αποκρατικοποιήσεις, διαβάζουμε επι λέξει για την διαδικασία που επιλέχθηκε προκειμένου να δικαιολογηθεί η επιλογή της offshore Apollo Aviatin Group:...

Πώς "πέταξαν" 31 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Proton Bank στα ... Airbus A340-300

Διαστάσεις πολιτικής βόμβας για την κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου αποκτά η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 31 εκατ. ευρώ (πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά αγοράς), αλλά και για την προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα… τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε. 
Κυρίως, όμως, για την προέλευση των χρημάτων, που διατέθηκαν για την αγορά τους. Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...

Μεταξύ Ελληνικού και Airbus: Από φιάσκο σε φιάσκο...

Μεταξύ Ελληνικού και Airbus: Από φιάσκο σε φιάσκο...
Προ τριών εβδομάδων ο Γ. Παπακωνσταντίνου και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Κ. Μητρόπουλος) προχώρησαν σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος (με καταχωρήσεις σε τρεις ξένες εφημερίδες) για το «επενδυτικό πρόγραμμα» του Ελληνικού.
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι οι Δήμαρχοι των όμορων περιοχών εκφράζουν την «κάθετη αντίθεση» του στην «τσιμεντοποίηση» του χώρου. Και δηλώνουν, πως κανείς δεν ήρθε σε επικοινωνία, επαφή μαζί τους. Προφανώς και δεν τους ρώτησε για το τι θα γίνει εν τέλει με τον σχεδιασμό. 
Τόση πρεμούρα είχε πιάσει τους...

Αποκάλυψη: O Καραμανλής εξαπατούσε τον λαό..!


Τον ξεβράκωσε η σοσιαλιστική εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
Δείτε τι έγινε:

Έδωσε 565.000 ευρώ για ένα ψάρι!!!


Ένας ερυθρός (κυανόπτερος) τόνος πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ του μισού και πλέον εκατομμυρίου στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου που έγινε στην ψαραγορά του Τσουκίτζι στο Τόκιο, τη μεγαλύτερη του κόσμου.
Το ψάρι αυτό των 269 κιλών, που αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία), αγοράσθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι...

Πρόγραμμα «6x6» κάνουν στη Ν.Δ.


- Τους τα ‘χουμε πει όλα για την οικονομία, πρόεδρε: Το PSI αυτό, η δανειακή σύμβαση εκείνο, δόσεις, επιτόκια… 
Πρόεδρε, ο κόσμος στην περιφέρεια «μπάφιασε». Καταλαβαίνει ότι από την οικονομία εξαρτάται η ίδια η ύπαρξη της χώρας
Αλλά θέλει να ξέρει και τι θα κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση για να έχουν τα παιδιά του σχολικά βιβλία. 
Αν θα έχουν δωρεάν Πανεπιστήμιο οι «μη έχοντες». 
Αν θα πληρώνουν από την τσέπη τους ή θα μπορούν ακόμα να βασίζονται στα Ταμεία όταν είναι άρρωστοι...

Το Μαξίμου τρέμει τα ονόματα που δίνουν Πεπόνης- Μουζακίτης

Η μεγάλη ημέρα έφτασε και οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης σήμερα αναμένεται να καταθέσουν το δεύτερο υπόμνημα τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ονόματα και τις διευθύνσεις για τα οποία όπως υποστηρίζουν έχουν ήδη ενημερώσει προφορικά τους προϊσταμένους τους.
Οι δύο εισαγγελείς, με δική τους πρωτοβουλία κράτησαν ανοιχτή την έρευνα για τις καταγγελίες που έκαναν  και το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι το εάν τελικά ο ντόρος που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα γύρω από την υπόθεση είναι βάσιμος...

Πριν κλείσει η συμφωνία για 50% θέλουν “κούρεμα” 75%


Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η συμφωνία για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους είναι στην τελική ευθεία, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν διαρροές ότι πάμε σε ακόμη μεγαλύτερο “κούρεμα” σχεδόν στα όρια εκείνου που πρότεινε αρχικά η Γερμανία και ουσιαστικά σήμαινε χρεοκοπία με άλλα λόγια...
Η μια όψη του νομίσματος λέει ότι έχει επέλθει συμφωνία για “κούρεμα” 50% στην ονομαστική αξία, δηλαδή 65 με 70% στη σημερινή αξία.  
Τα νέα ομόλογα που θα πάρουν οι δανειστές θα διέπονται από το Βρετανικό δίκαιο (εξέλιξη καθόλου καλή για τη χώρα) και θα είναι “πρώτης εξασφάλισης”.
Μένει να αποφασιστεί η διάρκειά τους με ένα επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 4 ως 5%...

«Εμείς δε σας λέμε FYROM. Εμείς σας θεωρούμε απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου και να είστε περήφανοι που στα χώματά σας έζησε κι ο μεγάλος Κεμάλ…».


                               
Η επιστροφή της Τουρκίας στα Βαλκάνια

 
Με αφορμή την ανταλλαγή ευχών για τις γιορτές μίλησα με φίλους από γειτονικές βαλκανικές χώρες και συζητώντας για τις εξελίξεις στην περιοχή σχεδόν όλοι μου επισήμαναν εμφανή επιστροφή της Τουρκίας στα Βαλκάνια με δράσεις στο χώρο των ΜΜΕ, της οικονομίας και του πολιτισμού. 
Ενδεικτικό του μεγέθους της προσπάθειας είναι το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή δεκάδες τουρκικές σαπουνόπερες (σίριαλ) παίζονται και κατακτούν τα Βαλκάνια, με στόχο να... 

Το γκρέμισμα της ουτοπίας.

Ενα χρόνο πριν όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη φτώχεια στο κόσμο από τη Παγκόσμια Τράπεζα μάθαμε πως  1,2 δισεκατομύρια άνθρωποι  ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στο πλανήτη μας.  
Μόνο μέσα στο 2010,  44 εκατομύρια πέρασαν σ΄αυτή τη κατηγορία και τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο. 
Οπου όριο φτώχειας είναι  1,25 δολάρίο την ημέρα ανά άτομο... 1,2 δισεκατομύρια άνθρωποι λοιπόν ζουν κάτω από αυτό το όριο.
Μόλις σήμερα διαβάζουμε πως στην πατρίδα μας πλέον τρία εκατομύρια άνθρωποι ζούν κάτω από το όριο της φτώχεια που ορίζουν σε 7.178 ευρώ το άτομο ετησίως.
Κι ενώ αυτά τα στοιχεία μας ανατριχιάζουν σκέφτομαι πως για τους ευρωπαίους ηγέτες που κινούν τα νήματα στο χάρτη της Ευρώπης του μέλλοντος υπάρχει μια δυσαναλογία που πιθανά θα κοιτάξουν να διορθώσουν άμεσα. ..

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Με νότα αισιοδοξίας το 2012

Του Γιώργου Καισάριου 

Το πρώτο άρθρο που έγραψα σε αυτή τη στήλη ανέφερε ότι η όποια επιμήκυνση δεν θα μας λύσει κανένα πρόβλημα (διαβάστε: "Θα μας λύσει τα προβλήματα η επιμήκυνση;"). 
Στη συνέχεια, έχω γράψει άπειρες φορές ότι όλα αυτά τα τερτίπια που σκαρώνουν στην Ευρώπη δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα διότι δεν έχουν καμία λογική. 
Τα νούμερα του financial engineering απλά δεν επαληθεύονται (διαβάστε: "Ποιος δεν αναμένει ένα κούρεμα;")
”Οι ευσεβείς πόθοι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ότι μπορεί να βρεθεί μια “συνολική λύση” και ρύθμιση για την Ελλάδα είναι αυταπάτες...

ΠΑΣΟΚ: Οι Ραγιάδες, ο κυρίαρχος, ο αδελφός και η διαρχία.

Την αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς κατά την διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος δήλωσε πως  δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του κινήματος.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στον τρόπο διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου και περιμένει τις προτάσεις του Συμβουλίου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. 
Σύμφωνα με  πληροφορίες η ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας ! Ποιοι γνώριζαν ότι θα πέσει το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη και γιατί ο Πούτιν δεν ταξίδεψε με αυτό;

Από τον Γιάννο Κρανιδιώτη, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας μέχρι και το τηλεφώνημα του Βλαντιμίρ Πούτιν στον μπαρμπα-Γιάννη τον Λάτση!!!

(ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η Ελλάδα είχε την δική της 11η Σεπτεμβρίου και δεν ήταν άλλη από το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου του 2004 !!! 
Λίγες μέρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! 
Μια αποφράδα ημέρα, που ενώ κανονικά θα έπρεπε να την θυμούνται όλοι οι Ελληνες ως την απαρχή της Σύγχρονης Ελληνικής Τραγωδίας , εντούτοις, ελάχιστοι είναι αυτοί που την θυμούνται σήμερα και απείρως πιο ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να συνδυάσουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά, για να φτάσουμε μια πενταετία αργότερα στην Οικονομική Κρίση που συγκλονίζει τη χώρα!...