Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με... πτώση! - Απαισιοδοξία για το 2013

Τι δείχνουν τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research για την εφημερίδα "Το Βήμα" 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το "Βήμα της Κυριακής", η πλειοψηφία των πολιτών (64%), εκτιμούν ότι το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012.
Στα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές...

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η "ψαλίδα" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κλείνει στο 1,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά αλλά όχι ανοδικά, με 22,6%.
Ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 9,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%.
Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει το 0,8% της εκλογικής προτίμησης και ακολουθεί η Δημιουργία ξανά με 0,7%.
Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για την ίδια εφημερίδα, η οποία δημοσιεύτηκε στις 10/11 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συγκέντρωνε 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 14,8%.
Καταλληλότερος ο Σαμαράς
Καταλληλότερος ως πρωθυπουργός συνεχίζει με μεγάλη διαφορά ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνοντας  46,1%  έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι σχεδόν οι μισοί (21%) που θεωρούν καταλληλότερο τον κ. Σαμαρά είναι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων εκτός ΝΔ.
Η πλειοψηφία εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.
Το 62% υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις ενώ σε ότι αφορά τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, το 86,6% διάκειται θετικά. Δύο στους τρεις βλέπουν μάλιστα με καλό μάτι το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός ΑΣΕΠ.
Σε ότι αφορά τους παράγοντες που παρακωλύουν την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου, το 77,4% απάντησε πως η γραφειοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ το ασαφές φορολογικό πλαίσιο βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Τέλος, το 74% δηλώνει ότι θα πληρώσει κανονικά τους φόρους του το 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια: