Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Oριστικό «διαζύγιο» Καμμένου με τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Oristiko-diazugio-kammenoy-me-tessera-stelexi-ton-aneksartiton-ellinon

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ  ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ   ΚΑΙ   ΣΚΛΗΡΕΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Τέσσερις ηχηρές απώλειες μετρά, μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ενώ η ρήξη με στελέχη του κόμματος του φαίνεται να είναι οριστική.


Ο καυγάς του κ. Καμμένου με τον Γιάννη Μανώλη, με ανταλλαγή, βαρύτατων χαρακτηρισμών, είναι ενδεικτικός του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων...
      
Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αναμένεται να αλλάξουν εκ νέου το πολιτικό σκηνικό ενώ κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πάνου Καμμένου.
Μετά τον Κώστα Μαρκόπουλο, την Τρίτη σειρά είχαν οι παραιτήσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, πρώην βουλευτή κ. Χρήστου Ζώη, αλλά και του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη.
    
Ο κ. Ζώης, στη δήλωση παραίτησής του, καταλόγισε στον μέχρι χθες αρχηγό του αρχηγό του «χάος», «αφερεγγυότητα», «υποκρισία» και «πολυγλωσσία».  Ο κ. Καμμένος, ωστόσο, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «αποστάτη» και «επαγγελματία πολιτευτή», χαμήλωσε τους τόνους και, αφού ευχαρίστησε τον παραιτούμενο εκπρόσωπο για τη συνεισφορά του, συμπλήρωσε: «Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε».
    
«Για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλλω και γραπτά την  παραίτηση μου, αφού την υπέβαλλα το πρώτον προφορικά μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σταμάτης.
     
Ο ίδιος, κάνει λόγο για φαινόμενα αλαζονείας και» περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί», ενώ δηλώνει την πίστη του στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με σαφή υπαινικτική διάθεση για την πρόταση του κ. Καμένου να υιοθετήσει η Ελλάδα το δολάριο, πρόταση που είναι μια από τις παρασπονδίες που του καταλογίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: