Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

"Μακεδονία τα Σκόπια" - Συνέντευξη βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα Hova Makedonija

Σκληρά απάντα η ΝΔ
Για προκλητικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το Σκοπιανό κάνει λόγο η ΝΔ. 
Non paper της Συγγρού αναφέρει ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για μία ακόμα φορά, προκαλούν, αποκαλώντας δημόσια τα Σκόπια, «Μακεδονία»... 
«Υιοθετούν, δηλαδή, ανιστόρητες θέσεις σε βάρος της χώρας μας. Στηρίζουν ουσιαστικά την προπαγάνδα και τα σχέδια των Σκοπιανών. Γίνονται σύμμαχοί τους»...
τονίζουν από την Συγγρού.
Η ΝΔ επισυνάπτει συνέντευξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαϊτάνη στην εφημερίδα Hova Makedonija των Σκοπίων, αλλά και άρθρο της εφημερίδας «Αυγή».
 «Στις 20 Νοεμβρίου 2012, λίγο πριν ασχοληθεί το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε με το αίτημα των Σκοπίων να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας τους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιωάννα Γαϊτάνη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonija των Σκοπίων, που δημοσιεύτηκε κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Το ζήτημα της ονομασίας είναι προκάλυμμα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μακεδονία», ανάμεσα στα άλλα, δήλωνε:
“Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία».
“Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν”»
σημειώνεται στο non paper της ΝΔ.
Η ΝΔ στο non paper επικαλείται και άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 2.12.2012, στην εφημερίδα «Αυγή», στο οποίο, ο αρθρογράφος της, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, χαρακτηρίζει το πρόβλημα της Ελλάδος με τα Σκόπια «εθνικιστικό και παράλογο καβγά για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»
«Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό…Δυστυχώς γι’ αυτούς, το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ρητά ότι η επίλυση της διαφοράς μας με τα Σκόπια για την ονομασία τους με αμοιβαίο αποδεκτό τρόπο, είναι προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», επισημαίνει η ΝΔ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: