Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κόλπο με νεαρή καλλονή στο facebook


Η ιστορία της νεαρής Ελμίνας είχε απασχολήσει χιλιάδες χρήστες στο facebook πριν από καιρό

Όλοι είχαν ακολουθήσει και αγαπήσει μια νεαρή καλλονή η οποία όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια ήταν ανύπαρκτη
Πριν από καιρό λοιπόν κάναμε μια έρευνα μετά από καταγγελίες που έφτασαν σε μας. Βρήκαμε νεαρά άτομα τα οποία είχαν πέσει στην παγίδα της Ελμίνας.
Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες νεαρών ατόμων στο facebook η Ελμίνα ήταν ένα κορίτσι που έπασχε από λευχαιμία εδώ κι ένα χρόνο. Μέσω της σελίδας της ανακοίνωσε καταρχήν την ασθένειά της και τον αγώνα που έδινε να σταθεί στα πόδια της.
Κατάφερε να αποκτήσει 14.000 φίλους αφού όλοι την θαύμαζαν ....
Η ίδια μάλιστα έλεγε ότι ήταν παιδί που είχε μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο και οι κολλητές της ήταν κορίτσια που εμφανιζόταν κι εκείνες να είναι μεγαλωμένες σε ορφανοτροφείο . Οι φίλες της μάλιστα μιλούσαν με εκείνην και τους υπόλοιπους μέσα από δικές τους σελίδες .

Για ένα χρόνο η Ελμίνα είχε γίνει η αγαπημένη όλων ώσπου κάποια στιγμή ανακοινώθηκε ότι η νεαρή πέθανε. Ως τότε οι φίλοι της Ελμίνας προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να την βοηθήσουν στον αγώνα της . Κάποια μάλιστα συγγραφέας είχε δηλώσει στην σελίδα της ότι την είχε συναντήσει από κοντά έτσι κανε΄ςι ποτέ δεν έιχε αμφιβολία για την ύπαρξη του κοριτσιού αυτού. Αυτόματα κατέβηκαν όλες οι σελίδες που τη στήριζαν στο facebook και αποδείχθηκε ότι είχαν δημιουργηθεί 10 συνολικά ψεύτικα προφίλ .

Οι φίλοι της στο facebook άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάποιοι προσπάθησαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά . Εξάλλου το γκρουπ που είχε δημιουργηθεί ήταν για να βοηθήσουν την Ελμίνα στις θεραπείες και στα υποτιθέμενα ταξίδια στο εξωτερικό για την καλυτέρευση της υγείας της.

Σύμφωνα με την Β. Μ που είναι σήμερα δημοτική σύμβουλος στο δήμο Φλώρινας η Ελμίνα ισχυριζόταν ότι τον τελευταίο καιρό έμπαινε συχνά στο Θεαγένειο νοσοκομείο . Όπως αποδείχθηκε όμως στη συνέχεια δε νοσηλεύτηκε ποτέ κανένα κορίτσι με τα στοιχεία της Ελμίνας εκεί.

Ο ΒΛ. Γ, καρδιοχειρουργός στο νοσοκομείο αυτό θέλησε να βοηθήσει κι έκανε έρευνα στο νοσοκομείο του Παρισιού για να μάθει αν όντως η Ελμίνα είχε νοσηλευτεί εκεί για δύο μήνες όπως τους είχε πει αλλά τελικά η απάντηση από το νοσοκομείο ήταν ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία Ελληνίδα εκεί το διάστημα εκείνο.

Στην ιστορία αυτή εμπλέκεται και το όνομα γνωστής συγγραφέως από τη Β. Ελλάδα που είχε αγαπήσει το κορίτσι μέσα από τη σελίδα της , ήθελε να το υιοθετήσει και τη βοηθούσε οικονομικά.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της ερευνάται το αν τελικά η Ελμίνα ήταν ένα πρόσωπο που είχαν δημιουργήσει κάποιοι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ευσυγκίνητους πολίτες ή αν ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο που απλώς εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι πάλι με σκοπό το χρήμα.

Έτσι άρχισαν να ψάχνουν το πρόσωπο που έστησε την απάτη

Συγκλονίστηκε η Β. Ελλάδα και όχι μόνο, με την ιστορία της νεαρής φάντασμα. Οι 14.000 χρήστες του facebook ψάχνονται μεταξύ τους ανταλλάσσοντας πληροφορίες για να εντοπίσουν ποιος τελικά έστησε την απάτη.

Όλοι αναζητούν τη συγγραφέα που φαίνεται να έχει όλες τις πληροφορίες για το τι γινόταν για έναν ολόκληρο χρόνο και ποιος τελικά έπαιρνε τα χρήματα στο όνομα της καρκινοπαθούς Ελμίνας.

Ο ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Β.Ελλάδος που είχε επίσης στηρίξει ψυχολογικά την Ελμίνα και τον αγώνα της μέσα από το πρόγραμμά του μας μίλησε για την ιστορία που συγκλόνισε κι εκείνον.

(Δεν επιθυμεί να δημοσιευθεί το όνομα του σταθμού και το δικό του, ώσπου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια).

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε με το σταθμό μας όταν πήραμε ένα μήνυμα να αφιερώσουμε ένα τραγούδι σε μια κοπέλα που έπασχε από καρκίνο... Μάθαμε την ιστορία της από άλλους και μας συγκίνησε. Πιο πολύ είχαμε συγκινηθεί γιατί δήλωνε ορφανή και όλες της οι φίλες επίσης.

Πιστέψαμε ότι ήταν μια ανθρώπινη ιστορία και σταθήκαμε ανθρώπινα δίπλα της. Μόνο αυτό όμως, τίποτα παραπάνω. Προσπαθούμε κι εμείς να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία. Μου φαίνεται απίστευτο πως κατάφερε να μας ξεγελάσει έτσι κάποιος με ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Κάνουμε κι εμείς την έρευνά μας από την πλευρά μας. Αν ήταν τόσο καλοστημένη κομπίνα, τότε συγχαρητήρια. Όμως περιμένουμε με αγωνία να λάμψει η αλήθεια. Σίγουρα υπάρχει μια άκρη σε αυτήν την ιστορία»
.

Από τότε περίμεναν να βρεθεί μια άκρη στο κουβάρι που ήταν αρκετά μπερδεμένο αλλά από ότι φαίνεται η συγγραφέας που είχε αναμιχθεί σε αυτήν την ιστορία είναι ένα πρόσωπο κλειδί στην απάτη αυτή που μόλις άρχισε να ξεδιαλύνεται αφού στοιχεία που προέκυψαν στρέφουν σε αυτήν τις έρευνες τώρα με αποτέλεσμα η υπόθεση να αποκτά πια περισσότερο ενδιαφέρον.
Της Μαρίας Γιαχνάκη
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: