Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

“Κατέρριψαν” το Euronews!

Την «προσωρινή» διακοπή μετάδοσης του Euronews από το επίγειο δίκτυο της  ΕΡΤ αποφάσισε χθες η κυβέρνηση !   
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκής Ένωσης, μια χώρα μέλος αρνείται  αρχικά και κόβει στη συνέχεια τη μετάδοση του σήματος του ευρωπαϊκού ενημερωτικού καναλιού επικαλούμενο κενά στη συμφωνία  Euronews- ΕΡΤ- ΡΙΚ 
Ενώ η κυβέρνηση ζητάει από τις πολυεθνικές να επενδύσουν  στην  Ελλάδα αρνείται στην ΕΕ την επέκταση του Euronews στην Ελλάδα δημιουργώντας πρόβλημα και στην Κύπρο, εξαιτίας της εμπλοκής και του ΡΙΚ. 
Ο μακαρίτης Δημήτρης Μαρούδας, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα κατέρριπτε τους δορυφόρους στην περίπτωση που το 1985 μετέδιδαν το σήμα των δορυφορικών καναλιών.  Τελικά το  διακόπτη σε δορυφορικό πρόγραμμα κατέβασε η τρικομματική κυβέρνηση, με αρμόδιο υφυπουργό το Σίμο Κεδίκογλου σε μια εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει τη μετάδοση πολλών καναλιών από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. 
Η κυβέρνηση χθες από της στιγμή που αποφάσισε να μην επιτρέψει τη μετάδοση της ελληνικής έκδοσης του  Euronews, έκοψε και την αγλλική και τη γαλλική εκδοχή επιτρέποντας όμως τη λειτουργία της DW, του  BBC και του TV5. 
Στην Κομισιόν επικρατεί εκνευρισμός και προς το παρόν επικρατεί ψυχραιμία, αν και υπάρχει ο φόβος για τη διακοπή της χρηματοδότησης, με ό,τι αυτό μπορεί  να σημαίνει για το εγχείρημα σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η ΕΡΤ  από τη μεριά της δηλώνει πως “δεν έχει λάβει απάντηση στις ενστάσεις που διατύπωσε αναφορικά με την έλλειψη εγγράφου συμφωνίας  μεταξύ των δύο εταιριών”, “δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την εθνική νομοθεσία που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς”.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ελληνικα σκουλικια θελουν να κρατησουν τους βλακες ελληνες ηλιθιους για παντα