Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Απλές και καθαρές κουβέντες για το Σκοπιανό

- Αν ρωτήσουμε τα 10 εκ.των Ελλήνων αμφιβάλουμε εαν την γνωρίζουν οτι είναι «ενας απο τους τριακόσιους της βουλής» έστω και ως όνομα πέρα απο όσους την ψήφισαν. 
Η Ιωάννα Γαϊτάνη μετέχει στη ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) – μια «οργάνωση» που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο και συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Είναι έμπορος στο επάγγελμα και γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια. 
Σαν φοιτήτρια (1977-1981) την συναντά κανείς στην...φτωχική Γκρενόμπλ της Γαλλίας ενώ το 1987 συμμετείχε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση). 
Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στο γυναικείο «κίνημα» της Βέροιας και εδω και ενα χρόνο συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.
Καλά όλα αυτά, αλλά ως Βεροιώτισσα θα έπρεπε να σέβεται λίγο περισσότερο τον τόπο της και να διαβάσει λίγη ιστορία. 
Να κοιτάξει απέναντι της τον Ολυμπο και να τσιμπηθεί να...ξυπνήσει. 
Ας κάνει και καμμιά βόλτα στην Μακεδονία, και στην περιοχή που σήμερα οι σλάβοι σκοπιανοί θέλουν να λενε οτι είναι απόγονοι του... Μεγάλου Αλεξάνδρου (αλήθεια την ίδια γλώσσα με τον Φίλιππο - τον πατέρα του Αλέξανδρου - και την Ολυμπιάδα - την μητέρα του - μιλάνε; 
Μήπως την ίδια γλώσσα με τον δάσκαλο του Αριστοτέλη;). 
Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι «αναφαίρετο» αλλά όταν δεν πρόκειται για σφετερισμό- προσβολή και καπηλεία, για ληστεία με σκοπό την αρπαγή ό,τι δεν σου ανήκει. 
Αυτές οι «ιδέες» που ενδύονται τον δήθεν αριστερό μανδύα του...(ψευτο)προοδευτισμού, δεν είναι απλώς «προσωπική γνώμη». Είναι υιοθέτηση της πιο άθλιας ανθελληνικής προπαγάνδας, που ούτε οι πιο στυγνοί πράκτορες τολμούν πλέον να πούνε (οσοι τουλάχιστον εχουν στοιχειώδη τσίπα). 
Ντροπή. 
Εαν είναι οι νέοι βουλευτές να είναι τέτοιου «φυράματος» καλλύτερα να λείπει το βύσσσινο. 
Αλέξη Τσίπρα, μάζεψε το «μπουλουκ ασκερ» και τουλάχιστον ας μάθουν σε ποιας χώρας το κοινοβούλιο ειναι βουλευτές...(πολύ περισσότερο που ο αγώνας σήμερα είναι και «απελευθερωτικός» απο τα διάφορα «μνημόνια»).
Και οσο για το όνομα της διπλανής επαρχίας στα βόρεια σύνορα μας: 
Τρεις ειναι όλες και όλες οι επιλογές των Σκοπίων. 
Η ονομάζονται «Δημοκρατία του Βαρδάρη» (όπως ονομαζόντουσαν μέχρι και το 1946 και που εμπεριέχει όλες τις εθνότητες και τους λαούς που κατοικούν τώρα εκεί) ή 
προχωρούν σε δημοψήφισμα ενσωμάτωσης τους στην Ελλάδα και ονομάζονται «επαρχία της Ανω Μακεδονίας» στα πλαίσια του ελληνικού κράτους ή 
απλά διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν. 
Ολα τα άλλα είναι «εκ του πονηρού» και έξω απο την ελληνική πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια. 
Απλές και καθαρές κουβέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: