Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Διατηρήστε τη σιλουέτα σας και τις γιορτές!



Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τα Χριστούγεννα χωρίς τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τη γαλοπούλα και λαχταριστά γλυκά. 
Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς το παρακάνουμε με την κατανάλωση των γιορτινών εδεσμάτων. Πώς μπορούμε να «προστατέψουμε» τον εαυτό μας από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.
1. Δώστε βάση στη διασκέδαση και όχι στο φαγητό
Παν μέτρον άριστον. 

Ο τρόπος για να εφαρμόσετε το ρητό είναι απλός: επικεντρωθείτε στη διασκέδαση
Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία της συγκέντρωσης όλης της οικογένειας και των φίλων και κάντε μαζί τους πράγματα που σας ευχαριστούν, έτσι ώστε να ξεφύγετε από τη σκέψη των νόστιμων εδεσμάτων...

2. Προσαρμόστε το πρόγραμμα του φαγητού σας με τους συγγενείς σας
Τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή, οπότε είναι φυσικό να αποδιοργανώνεται το πρόγραμμα του φαγητού σας ανάλογα με τις συνήθειες των συγγενών που φιλοξενείτε ή σας φιλοξενούν. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφεύγετε την επανάληψη των γευμάτων σας προκειμένου να τους ευχαριστήσετε όλους.
3. Αντικαταστήστε τα παχυντικά φαγητά
Το να είναι όμως ένα τραπέζι πλούσιο σε φαγητά δεν σημαίνει αναγκαία ότι θα πρέπει να είναι και πλούσιο σε θερμίδες. Αρχίστε λοιπόν αντικαθιστώντας τα λιπαρά φαγητά με τροφές που έχουν χαμηλότερες θερμίδες. Προσθέστε σαλάτες, κάντε λιγότερο βαριές τις σάλτσες, και ψήστε αντί να τηγανίσετε.
4. Μην σταματάτε τη γυμνατσική
Κάντε τη διαφορά φέτος τα Χριστούγεννα και, σε αντίθεση με όλους, εσείς μην σταματάτε να γυμνάζεστε. Εξασφαλίστε 20-30 λεπτά την ημέρα τα οποία θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη ψυχική υγειά και ταυτόχρονα να χάσετε ορισμένες από τις θερμίδες των Χριστουγεννιάτικων «πειρασμών».
Πηγή: fe-mail.gr

to-kounavi

Δεν υπάρχουν σχόλια: