Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η Τρόικα και ο πόλεμος με τους Εκδότες και τη Διαπλοκή


Η σύγκρουση συμφερόντων αλλά και εξουσιών, σε επιχειρηματικό και μιντιακό επίπεδο, λαμβάνει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας, με φόντο τη σταθερή βούληση της Τρόικας να έχει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις και να διαμορφώσει τα νέα τζάκια εν όψει και των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων. 

“Πως είναι δυνατόν να παίρνετε δημόσια έργα και ταυτόχρονα να έχετε και μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν ή βοηθούν την εκάστοτε εξουσία;”
Είναι κατά την γνώμη μας το ερώτημα της …Μεταπολίτευσης και...
της τελευταίας τριακονταετίας της κυριαρχίας της διαπλοκής και του διεφθαρμένου συστήματος ΠΑΣΟΚ που οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή κρίση...
Και το υπέβαλε, όπως αποκάλυψε χθες το “Πρώτο Θέμα”, το πρακτορείο Reuters στον εκδότη κ. Γ. Μπόμπολα και άλλους επιφανείς παράγοντες της εκδοτικής και επιχειρηματικής ζωής στην Ελλάδα , στο πλαίσιο μεγάλης έρευνάς του για την διαπλοκή στην Ελλάδα. 

Τα ερωτήματα θα μετατραπούν σύντομα σε δημοσιεύματα και όπως γράφει το ΠΘ εξοργισμένοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες βλέπουν από πίσω μια μεθοδευμένη επιχείρηση αποσταθεροποίησης των επιχειρήσεων τους και των ΜΜΕ τους καθοδηγούμενη από την Τρόικα την οποία βοηθούν ντόπιοι “γερμανοτσολιάδες” που στοχεύουν να επικρατήσουν στο επιχειρηματικό τοπίο της επόμενης ημέρας.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται και το “Παρόν” με πρωτοσέλιδο τίτλο “Έρχονται τα νέα αφεντικά” και υπότιτλο: “Στα χέρια ξένων τράπεζες, επιχειρήσεις και ΜΜΕ αντί πινακίου φακής”

Αν μη τι άλλο, θα πέσει και πολύ γέλιο (από μέρους μας) και πολύ κλάμα (εκ μέρους τους). Επειδή, ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις της Τρόικα και του ξένου κεφαλαίου, αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία για τον ελληνικό λαό να μιλάει η ελληνική διαπλοκή της Ζήμενς, του ΟΤΕ, των οπλικών συστημάτων, των καυσίμων των τραπεζών και του τζόγου για “λεηλασία από ξένα αρπακτικά των ασημικών της Ελλάδας και των φυσικών κοιτασμάτων“. 


Αυτοί τι έκαναν δηλαδή τόσα χρόνια, ανεβάζοντας και ρίχνοντας κυβερνήσεις και εκμαυλίζοντας συνειδήσεις; Τώρα τους πήρε ο πόνος που χάνουν τον λουφέ;



Σύμφωνα με το ΠΘ την έρευνα του Reuters έχει αναλάβει ο …πολεμικός ανταποκριτής Στέφεν Γκρέι, βοηθούμενος από τον απολυμένο από την παλιά “Ελευθεροτυπία” Νικόλα Λεοντόπουλο και τον γνωστό δημοσιογράφο του SKAI, Τάσο Τέλλογλου, σε ρόλο “ειδικού συντονιστή“. Η εμπλοκή του τελευταίου είναι αρκετή για να αποδώσουν ορισμένοι στο συγκρότημα Αλαφούζου πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο, πολύ περισσότερο αφού “οι ειδικές αποστολές του Γκρέι ταιριάζουν γάντι με τα σχόλια του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΙ. 

Την 1η Οκτωβρίου 2012 (Αγριεύει ο πόλεμος συμφερόντων υπό το βλέμμα της Τρόικας) το «Έθνος της Κυριακής», του ομίλου Μπόμπολα, με τίτλο «Η πέμπτη φάλαγγα της Τρόικας στην Αθήνα», έκανε λόγο για “στρατιές ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που επιθυμούν να επηρεάσουν δραστικά τις αποφάσεις στην Ελλάδα, να χειραγωγήσουν την κυβέρνηση και γενικά το πολιτικό σύστημα, αλλά και να συκοφαντήσουν την εγχώρια επιχειρηματική τάξη, ώστε σταδιακά να περάσουν σε ξένα χέρια έναντι εξευτελιστικού τιμήματος οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και τα φιλέτα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας” και πρόσθετε επιτιθέμενο στο Reuters: «Ξένα πρακτορεία εκλεκτοί Αγγλοσάξονες δημοσιογράφοι που ειδικεύονταν σε θέματα αγαπημένα των μυστικών υπηρεσιών, επισκέπτονται την Αθήνα σχεδόν ανά εβδομάδα και συντονίζονται με την εγχώρια ‘‘μηχανή’’ και τους παρατρεχάμενούς τους…” 

Γενικό διαπλεκόμενο … μαλλιοτράβηγμα 



Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” “στο βάθος της σύγκρουσης υπάρχει και η αναμέτρηση των συγκροτημάτων Μπόμπολα και Αλαφούζου για το ποιος θα μείνει ζωντανός και μόνος κυρίαρχος την επόμενη ημέρα. Και οι δυο πλευρές ποντάρουν ότι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές τους , διαπλεκόμενοι και μη, θα λυγίσουν υπό το βάρος της κρίσης και ότι οι ίδιοι, που έχουνε μεγαλύτερες περιουσίες, θα μπορέσουν να βασιλέψουν έστω και ως μονόφθαλμοι μεταξύ τυφλών…” 

Η πλευρά Αλαφούζου φαίνεται πως δεν ξεχνά ποτέ ότι μόλις άνοιξε τον ΣΚΑΙ είχε δεχτεί εξοντωτικό πόλεμο από Μπόμπολα και Λαμπράκη με το “Ασπρονήσι” κλπ. “Γιατί δεν στέλνει το Reuters ένα ερωτηματολόγιο και στον Αλαφούζο” απαντά η αντίπαλη πλευρά, για να δούμε “πόσο εισέπραξε από τον κρατικό ΟΠΑΠ ο ΣΚΑΙ όταν αφεντικό ήταν εκεί ήταν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος“; 

Αλλά ούτε το ίδιο το ΠΘ δεν δίστασε στο πρόσφατο παρελθόν να τα βάλει και με τον πρώην συνεταίρο του κ. Μπόμπολα. Σε δημοσίευμά του επικαλέστηκε μια απολογία του εξαδέρφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος τον Ιούλιο είχε πει ότι ο πρώην υπουργός έδωσε σε μετρητά πάνω από 400.000 ευρώ για την αγορά την εταιρείας ΣΤΟΑ επί της οδού Πατησίων, ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται ο κ.
Φώτης Μπόμπολας. 

Όπως γράψαμε παλαιότερα (Βγήκαν και τα μαχαίρια της διαπλοκής) αντίπαλοι εκδότες και επιχειρηματίες συνέδεσαν την απόφαση του “Πρώτου Θέματος” να δίνει και κουπόνια για φθηνότερα καύσιμα από τη Shell με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έτσι, είδαμε τότε σε εφημερίδες όπως τα “Νέα” του κ. Ψυχάρη και το “Έθνος” του κ. Μπόμπολα, αφιερώματα για το πώς φουσκώνουν οι τιμές των καυσίμων και την πληρώνει ο λαός. Οι… κακές γλώσσες λένε ότι οι σύμμαχοι στο Mega συγκρούονται για τις δουλειές που έρχονται και γι’ αυτό και η έμμεση επίθεση στον κ. Βαρδινογιάννη και το “Πρώτο Θέμα”. 

Τελευταία ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης άσκησε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος κατά του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κ. Θέμου Αναστασιάδη. Τυχαίο, ύστερα από τόσον καιρό; 

Πάμε για άλλη ελίτ 



Όπως έχουμε ξαναγράψει δεν ήταν καθόλου τυχαία η πρόσφατη αφοριστική δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ενώπιον μάλιστα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την «ελληνική ελίτ», η οποία σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο έχει αποτύχει πλήρως και ευθύνεται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. 

Είναι προφανές ότι η Ευρωζώνη αποφάσισε να καθαρίσει την Ελλάδα από το άγος των «διαπλεκόμενων» ή αλλιώς των «νταβατζήδων» κατά την ορολογία του Κ. Καραμανλή του νεότερου. Το εργαλείο για αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα είναι ο έλεγχος του τραπεζικού δανεισμού. Κύριο σημείο αποτελεί η διάταξη που αφορά τον έλεγχο των δανείων άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της τοποθέτησης επιτρόπου στις τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους. 

Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος διαπλοκής – Τρόικας και όχι επειδή τα αχόρταγα μεγαλοσυμφέροντα «ξύπνησαν» ξαφνικά από τον βαθύ τους λήθαργο απέκτησαν εθνική συνείδηση και «ανακάλυψαν» πως οι δανειστές μας είναι «τοκογλύφοι» και άκαρδοι «κατοχικοί κατακτητές». Η μικρή κλειστή κάστα των κρατικοδίαιτων μεγαλοκαρχαριών που έχουν χοντρά προσωπικά πορτοφόλια αλλά αδύναμα εταιρικά ταμεία, επιθυμούν να εξακολουθήσουν να λυμαίνονται ανενόχλητοι τα δανεικά χρήματα ενός ανεξέλεγκτου και πειθήνιου τραπεζικού συστήματος όπως είχαν μέχρι τώρα συνηθίσει. Οι ιδιοκτήτες όλων αυτών των θνησιγενών «επιχειρήσεων» που σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου θα είχαν κλείσει προ πολλού, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την χώρα και τους πολίτες της. Πίστευαν πως οι ίδιοι θα την έβγαζαν καθαρή και όταν είδαν πως ο ευρωπαϊκός έλεγχος πλησιάζει επικίνδυνα τις παράνομες πηγές πλουτισμού και ανίερης ευημερίας τους, σήκωσαν στα «μαγαζιά» τους την πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και τα κόκκαλα και επιτίθενται λάβροι ενάντια σε όσους μέχρι χθες «λιβάνιζαν». 

Όσοι σήμερα «σκούζουν» για τον “αφελληνισμό των τραπεζών”, δεν το κάνουν από άκρατο πατριωτισμό. Το πόσο πατριώτες είναι άλλωστε το μετρούν ανάλογα με το βάθος της τσέπης τους. Το κάνουν γιατί κινδυνεύουν να κυνηγηθούν από τους νέους τραπεζίτες και φυσικά να μην ξαναπάρουν ποτέ δάνειο. Έτσι και οι ελεγκτές των Τραπεζών. Δεν θα μπούν μέσα για να ελέγξουν το δικό σας δάνειο, το δικό μου ή του κ. Μήτσου και της κ. Τούλας από το γειτονικό διαμέρισμα. Τα θαλασσοδάνεια θα ελέγξουν, τις εξυπηρετήσεις προς ημέτερους βολεμένους πάσης καταστάσεως θα παρακολουθήσουν, στις τραπεζικές συναλλαγές πίσω από την πόρτα και κάτω από το τραπέζι που απαιτεί τόσο χρόνια η διαπλοκή από τις εκάστοτε κυβερνήσεις θα βάλουν φρένο. Θα μπει με λίγα λόγια ένας πολύ σημαντικός φραγμός στην διαπλοκή των ΜΜΕ με τους πολιτικούς κι αυτό εξηγεί την αγωνία αλλά και το θράσος των … εξεγερμένων εκδοτών. 

Και τελικά ίσως είναι για όλα αυτά που βλέπουμε εφημερίδες κατεξοχήν κρατικοδίαιτες και διαπλεκόμενες να αγκαλιάζουν με θέρμη την… ελπίδα της Ελλάδας, τον … ΣΥΡΙΖΑ και να τον βάζουν να παίζει κάθε μέρα πρώτο τραπέζι πίστα, … συγνώμη “πρώτη σελίδα” ήθελα να πω. 




FactorX
http://www.antinews.gr/ 
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: