Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δε ξεχνιέται τόσο σύντομα το ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, όσες διαφοροποιήσεις και να κάνεις!

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο βοηθός του «ναύκληρος του Τιτανικού» διέλυσαν το κοινωνικό κράτος.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι μετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση, προσπαθεί να καταγράψει διαφοροποιήσεις ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της «κοινωνικής ευαισθησίας».
Τα παραδείγματα είναι...
πολλά- τελευταίο η πρόταση να εκπίπτουν της φορολογίας οι τόκοι των δανείων πρώτης κατοικίας. Θα αναλογιστεί κανείς αν αυτό είναι κακό. Η απάντηση είναι «όχι, κακό δεν είναι», αν αποσυνδεθεί από το πρόσφατο παρελθόν.

Διότι, σε πείσμα των καιρών που μας θέλουν να στερούμεθα μνήμης, θυμόμαστε ότι το κοινωνικό κράτος άρχισε να αποσαρθρώνεται επί Σημίτη και έγινε σμπαράλια με το μνημόνιο στο οποίο μας οδήγησε- με τους όρους που μας οδήγησε, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο βοηθός του «ναύκληρος του Τιτανικού» Γιώργος Παπακωνσταντίνου- ο άνθρωπος που άκουγε «σύνταξη» και μειδιούσε ειρωνικά.

Είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ να θέλει να ξεχάσει το μελανό (του) παρελθόν, που χαρακτηρίστηκε από κοινωνική αναλγησία. Μαζί με αυτό, ίσως θέλει να ξεχάσει και τον Γιώργο και τον Παπακωνσταντίνου. Να μας το πει όμως, δημοσίως. Και μετά, ας αρχίσει να επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία…

ΑρΠα

Δεν υπάρχουν σχόλια: