Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί κύριε;;; Κατά της λίστας Λαγκάρντ ο Σύριζα


Tην κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιηθεί σε αυτήν τη φάση η 'λίστα Λαγκάρντ' από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η διάσκεψη των προέδρων, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης Δημήτρης Παπαδημούλης και έκανε λόγο για «διαδικασία ευτελισμού των θεσμών».
«Δεν θα συμπράξουμε σε μια παρωδία. Η αξιοποίηση της 'λίστας Λαγκάρντ' είναι δουλειά της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ, της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της δικαιοσύνης -που ήδη το ερευνά- και όχι της Επιτροπής Πόθεν Έσχες. 
Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες μπορεί να... ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα, πρώην και νυν, εφόσον προκύπτουν στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης» 
δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.


 

Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το θέμα αυτό τόσο στη διάσκεψη των προέδρων όσο και στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

«Και εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία ευτελισμού των θεσμών» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «και για τις δύο δικογραφίες που έχουν σταλεί στη Βουλή σχετικά με τη 'λίστα Λαγκάρντ' και τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τις μελετήσει με τη δυνατότητα που του δίνει η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ασχοληθεί η Βουλή».





http://www.mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: