Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σημείο - κλειδί οι τυχόν αλλοιώσεις της αυθεντικής λίστα Λαγκάρντ

Ως την ερχόμενη Πέμπτη όλα δείχνουν ότι αυτός ο πρώτος έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί...

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση διασταύρωσης ονομάτων και τραπεζικών δεδομένων μεταξύ νέας και παλιάς λίστας Λαγκάρντ τις τελευταίες ώρες στο ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν σαφείς ενδείξεις για το αν η πρώτη λίστα ήταν ή όχι πειραγμένη...


Το CD με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας έφτασε πριν από τέσσερις ημέρες από το Παρίσι, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς αυτή τη φορά, προσγειώθηκε στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι είχαν ζητήσει μέσω του υπουργείου Οικονομικών να ξαναέρθει η περίφημη λίστα απευθείας από την πηγή. 

Στόχος των εισαγγελικών Αρχών που ερευνούν τον τρόπο χειρισμού της περίφημης λίστας, η οποία επί μήνες έμεινε στα αζήτητα, είναι να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, που συνδέονται με τα πρόσωπα ή με τα ποσά που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο.

Η διασταύρωση και η αντιπαραβολή αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν, καθώς από το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα βήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Και αυτό γιατί αν το περιεχόμενο των δύο ηλεκτρονικών αρχείων που έχουν στα χέρια τους είναι ταυτόσημο, τότε η έρευνά τους για τους χειρισμούς της λίστας φτάνει στο τέλος της.

Όπως είναι γνωστό, οι εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει τη δικογραφία στη Βουλή καθώς σκόνταψαν σε ενδεχόμενες ευθύνες πρώην υπουργών, ενώ έχουν κρατήσει ανοιχτό το σκέλος για τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι (πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης, Γ.Διώτης) αλλά δεν έχουν αποφασίσει αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους ή αν θα αρχειοθετήσουν την υπόθεση.

Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά αλλάζουν άρδην σε περίπτωση που διαπιστωθεί έστω και μία διαφορά ανάμεσα στις λίστες. 

Πιθανές προσθαφαιρέσεις ονομάτων, ενδεχόμενες αλλοιώσεις σε ποσά ή άλλα στοιχεία θα... μηδενίσει το κοντέρ της εισαγγελικής έρευνας.
επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: