Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα τρία νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ!

Σάλος προκαλείται με τη νέα λίστα Λαγκάρντ,
 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα τρία πρόσωπα που έλειπαν από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, να σχετίζονται με λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως σχετίζεται με τα πρόσωπα που είχαν αφαιρεθεί από τη Λίστα Λαγκάρντ όταν εκείνη έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια. 
Όπως ανέφερε το Ε Μ ΠΡΟ Σ κατά τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis με τα ονόματα της νέας πρωτότυπης «λίστας Λαγκάρντ», οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν μία διαφοροποίηση «που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα».
Τα τέσσερα αυτά ονόματα, πουν δεν κατονομάζονται, συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς...


Ο ένας εκ των δύο λογαριασμών περιέχει το ποσό των 1.222.000 δολαρίων ενώ ο άλλος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. 
Ουσιαστικά, από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ είχαν αφαιρεθεί τρία αρχεία, που αντιστοιχούν σε τρία πρόσωπα που είναι συγγενείς παλιού πολιτικού, που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός, και ο οποίος έχει αποβιώσει. 
Κατά τη διασταύρωση των στοιχείων οι εισαγγελείς ανακάλυψαν πως οι δύο επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. 
Το πολιτικό αυτό πρόσωπο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρέλαβε από την Κριστίν Λαγκάρντ την αρχική λίστα. 
Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». 
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, τόνιζαν, οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η λίστα που έστειλαν τώρα είναι ίδια που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επομένως η αλλοίωση έγινε στην Ελλάδα.

Συνεχής ενημέρωση.

www.iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: