Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Η αποχώρηση Γιαννάκη βαθαίνει το «ρήγμα» στους Ανεξάρτητους Έλληνες

i-apoxorisi-giannaki-vathainei-to-rigma-stoys-aneksartitoys-ellines-ΣΤΗ «ΣΚΙΑ» ΠΕΝΤΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΟ

Βαθαίνει μέρα με τη μέρα το ρήγμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς, διαδοχικά, κορυφαία στελέχη του κόμματος, βουλευτές αλλά και προβεβλημένοι εξωκοινοβουλευτικοί με επιτελικές θέσεις μέχρι και -κυριολεκτικά- εχθές, δημοσιοποιούν την αποχώρησή τους από τον πολιτικό σχηματισμό του Πάνου Καμμένου.
Δεδομένου ότι τα...
αποκαλυπτήρια της, όπως φαίνεται σοβούσας έως και τώρα, κρίσης, έγιναν μόλις τη Δευτέρα, τα επεισόδιά της εκτυλίσσονται με καταιγιστικό ρυθμό, κλιμακούμενα σε οξύ τόνο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή αποσκίρτηση του Γενικού Γραμματέα των ΑΝΕΛ, Μιχάλη Γιαννάκη, ενός στελέχους με εξέχουσα θέση στο κόμμα και σημαντικού συνοδοιπόρου του Πάνου Καμμένου στο εγχείρημα στησίματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο πρώην βουλευτής Βιοωτίας, προερχόμενος από τους κόλπους της ΝΔ, ήλθε σήμερα να διαχωρίσει τη θέση του από την ηγεσία του κόμματος, συμπαρατασσόμενος έτσι με το κίνημα... ανταρσίας που εκδηλώθηκε στην αρχή της εβδομάδας.

Πλέον, τέσσερα κορυφαία στελέχη, οι -με σειρά αποχώρησης- Γιάννης Μανώλης, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης και Μιχάλης Γιαννάκης, βρίσκονται εκτός κόμματος, ενώ ένας βουλευτής, ο Κώστας Μαρκόπουλος, δεν ασκεί πλέον χρέη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχοντας συγκρουστεί από τη Δευτέρα με τον Πάνο Καμμένο.

Πάντως, αν και κατά κοινή ομολογία το κόμμα αποδυναμώνεται σημαντικά, αφού «χάνονται» οι επικεφαλής του Τομέα Συνδικαλιστικού, του Τομέα Επικοινωνίας και του Τομέα Διεθνών Σχέσεων αλλά και, ίσως, ο κορυφαίος βουλευτής, ο Πάνος Καμμένος διατηρεί, προς ώρας, τόσο τον έλεγχο της ΚΟ όσο και του κόμματος.

Βέβαια, με τις εξελίξεις να είναι συνεχείς, καμία ασφαλής πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. Εκείνο που είναι σίγουρο όμως δεν είναι άλλο από την εξαιρετική σημασία της συγκληθείσας για αύριο (στις 13:00) συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στα γραφεία του κόμματος. Εκεί, ρόλο γραμματέα θα έχει ο Παναγιώτης Μελάς.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για την αυριανή ΚΟ είχαν συνυπογράψει, από τη Δευτέρα, 16 βουλευτές των ΑΝΕΛ, του Πάνου Καμμένου προσμετρούμενου. Μέχρι στιγμής, ορισμένα από τα «πρώτα βιολιά» του κόμματος στη Βουλή, όπως οι Νότης Μαριάς και Βασίλης Καπερνάρος, έχουν προσφέρει στήριξη στον πρόεδρο, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο που έχει χαράξει, παρά τις απώλειες, τις οποίες αποδίδει σε παρασκηνιακές ενέργειες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: