Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι αναλυτές προειδοποιούν



Οι αναλυτές προειδοποιούνΔυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσουν για το 2013 στην ευρωζώνη οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών

προειδοποιούν ο ένας μετά τον άλλο οι αναλυτές.
Όπως αναφέρει το newsbeast, μεγάλη μερίδα αναλυτών προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί να προκαλέσει νέα εμπόδια κατά την επόμενη χρονιά, παρά τη σημαντική πρόοδο που σημείωσαν το τελευταίο διάστημα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μέσω της λήψης σοβαρών αποφάσεων για την θωράκιση της ευρωζώνης...

«Μια πραγματική ανησυχία για την ευρωζώνη το 2013 είναι οι κοινωνικές εντάσεις. Τα εισοδήματα αρκετών Ευρωπαίων πολιτών έχουν μειωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. Περαιτέρω λιτότητα δεν μπορεί να γίνει υποφερτή σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη», υποστηρίζει ο Steen Jakobsen, οικονομολόγος της Saxo Bank.
«Οι Ευρωπαίοι πολίτες καθίστανται ολοένα και πιο δυσαρεστημένοι με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών», υποστηρίζει και προειδοποιεί πως «έχουμε όλοι μας αγνοήσει τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, κι όμως συνιστούν μια κοινωνική καταστροφή».
«Οι πολιτικές αποφάσεις των Ευρωπαίων θα δώσουν κατεύθυνση στις αγορές το 2013, όχι όμως στο βαθμό που συνέβη το 2012», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Alistair Newton, πολιτικός αναλυτής της Nomura. «Τίποτα κακό δεν συνέβη στην ευρωζώνη το 2012», τονίζει ο ίδιος.
«Οι εκλογές στη Γερμανία και την Ιταλία εντός του 2013 θα διαδραματίσουν πολύ σοβαρό ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στην ευρωζώνη», υποστηρίζουν οι αναλυτές.
Bookmark It 
politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: