Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Γιώργου στους Έλληνες πολιτικούς


Το πάθημα … δεν γίνεται μόνο μάθημα …


Ως το ιδανικό δώρο που σίγουρα θα μπορούσε να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου στους πολιτικούς της Ελλάδας, μιας και ο ίδιος ίσως να το γνωρίζει καλά, σχολίασαν … πράσινοι βουλευτές, το γεγονός ότι η τρόικα έγινε … επιτραπέζιο παιχνίδι.
Η βασική ιδέα του επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της «Πορτουγαλανδίας». Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει τα «μεγαευρώ» που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους...

Το παιχνίδι διαφημίζεται με τη φράση «Προσοχή, έρχεται η Τρόικα», η οποία αναπαρίσταται από... τρεις σκοτεινές και αγέλαστες φιγούρες των «κυρίων με τα μαύρα». 
Ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους στόχους του επιτραπέζιου παιχνιδιού που εφηύρε η Πορτογαλία της κρίσης.

Όταν το πάθημα δεν γίνεται μάθημα γίνεται … επιτραπέζιο. Πάντως, όντως θα μπορούσε να ήταν ιδανική επιλογή ως δώρο για έναν πολιτικό, είτε είναι στην εξουσία, είτε στην αντιπολίτευση. Αρκεί να διαβάσει κανείς πρώτα και να είναι σε θέση να καταλάβει τους όρους του παιχνιδιού…
 

Στ.Νοβ

Δεν υπάρχουν σχόλια: