Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ




Όπως ήταν αναμενόμενο γίναμε θέμα στα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης, με τις αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα Παπακωνσταντίνου.

Η «Guardian» αναφέρεται στην υπόθεση και τονίζει πως «ο Παπακωνσταντίνου διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν για τη παραποίηση της λίστας με τα ονόματα καταθετών σε ελβετική τράπεζα, είναι εξαιρετικά σοβαρές».  
Το Ρόιτερς, επικαλούμενο δικαστικές πηγές στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει πως τρία ονόματα στενών συγγενών του Παπακωνσταντίνου απουσιάζουν από την πρώτη λίστα που του παρέδωσε η ίδια η Λαγκάρντ. «Τα χέρια κάποιου Έλληνα άλλαξαν τη λίστα», λέει, διατηρώντας...
την ανωνυμία του, στο ειδησεογραφικό δίκτυο ο αξιωματούχος, χωρίς να κατονομάσει ποιος θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για την αλλαγή αυτή.
Κατόπιν, το πρακτορείο αναφέρει τόσο την ανακοίνωση του πρώην Υπουργού, όπου αρνείται ότι έχει κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση, όσο και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και την απομάκρυνσή του από το κόμμα. «Ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι άλλαξε τη λίστα μετά την παραλαβή της από τις γαλλικές αρχές», γράφει το ειδησεογραφικό δίκτυο, το οποίο αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην πατρίδα της συζύγου του, στην Ολλανδία, για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Ο Παπακωνσταντίνου διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2011. Εκείνος κατέθεσε στη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο ότι είχε περάσει περίπου 20 ονόματα στον κατάλογο προκειμένου να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες», τονίζει το ρεπορτάζ, που καταλήγει λέγοντας πως «ο υπουργός παραδέχτηκε πως έδωσε τη λίστα σε έναν βοηθό του και κατόπιν αυτή χάθηκε, δεχόμενος αποδοκιμασίες από τους βουλευτές».

«Σάλος στην Ελλάδα από την λίστα Λαγκάρντ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Business Insider. «Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και ήταν το πρόσωπο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τρόικας, διέγραψε τρία ονόματα από τη λίστα», αναφέρει χαρακτηριστικά το διαδικτυακό οικονομικό περιοδικό. 
http://www.briefingnews.gr/international/item/40719

Δεν υπάρχουν σχόλια: