Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ζητούνται νέοι παράδεισοι για τις καταθέσεις

Σε νέους φορολογικούς παραδείσους, περισσότερο... εξωτικούς, σπεύδουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους Έλληνες καταθέτες, που στο παρελθόν είχαν προτιμήσει τη Κύπρο για λόγους ασφάλειας.
Το γεγονός ότι η εκεί κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα πως η χώρα περιέρχεται στην εποχή του Μνημονίου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, είχε ως αποτέλεσμα τη φυγή των εκεί ελληνικών καταθέσεων, καθώς οι κυπριακές τράπεζες περνούν σε εποχή σκληρής επιτροπείας. Όπως, ακριβώς, δηλαδή συμβαίνει και στην περίπτωση των ...
ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα, πάντως, με συνήθως καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές στην Αθήνα, η φυγή αυτών των καταθέσεων από τη Λευκωσία είχε ξεκινήσει από τις αρχές καλοκαιριού, όταν είχε διαφανεί ότι και η κυπριακή οικονομία πολύ δύσκολα θα απέφευγε την προσφυγή στην οικονομική βοήθεια της τρόικας.

«Σήμερα, εκεί, έχει μείνει πλέον μόνο μια ουρά των καταθέσεων που είχαν φύγει από την Ελλάδα, όταν ξέσπασε η κρίση» υποστηρίζεται αρμοδίως. Σιγκαπούρη και Χονγκ - Κονγκ είναι οι χώρες υποδοχής τους, τώρα πλέον, λειτουργώντας ως «καταφύγιο».

Την ίδια οδό, ωστόσο, ακολουθούν κι άλλα κεφάλαια, που ήταν παρκαρισμένα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα την Ελβετία και τη Μ. Βρετανία.

Πηγή:Voria
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: