Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Προς τον "ΣΥΡΙΖΑ" του Μεταρρυθμιστικού - Φιλευρωπαϊκού χώρου

Τί κοινό έχουν ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Θοδωρής Σκυλακάκης, ο Στέφανος Μάνος, ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, ο Αρίστος Δοξιάδης, ο Θάνος Τζήμερος, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Αντύπας Καρύπογλου, εκπρόσωποι των πολιτικών φορέων Δημοκρατικοί, ΔΗΜΑΡ αλλά και η πρωτοβουλία Μόσιαλου "Δυναμική Ελλάδα"; 
Όλοι εργάζονται από το Σάββατο για τη δημιουργία του νέου Συνασπισμού στον Μεταρρυθμιστικό χώρο
Πρόκειται για τη δημιουργία του ανοικτού κόμματος τύπου ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της μεταρρύθμισης που θα κινείται στο φάσμα μεταξύ της σοσιαλδημοκρατίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Πιο συγκεκριμένα, σε ένα ανοικτό...
συνέδριο που κάλεσε το κόμμα της Δράσης, συζητήθηκε η προγραμματική σύγκλιση με στόχο τη δημιουργία ενός νέου, πολυτασικού κόμματος με στόχο την κοινή κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Μέλη των κομμάτων Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Δημιουργία Ξανά, Δημοκρατικοί αλλά και η Δυναμική Ελλάδα, καθώς και παρατηρητές από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ άνοιξαν τη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί σε συνέδριο τον Φεβρουάριο. 
Στόχος του εγχειρήματος είναι να σταματήσει η διάσπαση του χώρου και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις για κοινή κάθοδο και εκλογή κοινοβουλευτικής ομάδας στην επόμενη Βουλή. 
Ο χαρακτήρας του νέου αυτού συνασπισμού είναι φιλευρωπαϊκός με απώτερο σκοπό την κάλυψη του κενού που σαφώς υπάρχει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λόγω της καθίζησης του παλιού κέντρου.
Το νέο σχήμα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα προχωρήσει σε ανοικτές διαδικασίες και για την εκλογή προέδρου ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα κινείται στη λογική "πρώτος μεταξύ ίσων" λόγω της σύνθεσης απόψεων και κομμάτων. 
moneypro

Δεν υπάρχουν σχόλια: