Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Φημολογία για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ

fimologia-gia-alloiosi-tis-listas-lagkarntΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ   ΜΕΤΡΗΣΗ   ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΑΛΗΘΕΙΑ    
Για σαφή παραποίηση και αλλοίωση, υπέρ «τρανταχτών» ονομάτων κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων και των έξι ειδικών επιστημονικών συνεργατών του ΣΔΟΕ, που τα τελευταία 24ωρα ανέλυσαν το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ και το αντιπαρέβαλλαν με αυτό της πρώτης λίστας που είχε έρθει στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η...
ιστοσελίδα protothema.gr το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είναι θέμα χρόνου η αποστολή του και στη Βουλή, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για παραποίηση του περιεχομένου και για σαφείς ευθύνες, αλλά «βαριές συνέπειες», για όσους έχουν εμπλακεί στον χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή τη νέα πρότυπη που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, διαβίβασαν σήμερα σχετικό έγγραφο -με την ένδειξη «άκρως απόρρητο»- στον προϊστάμενό τους εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

Όμως, ο κ. Παντελής απουσίαζε και με εντολή του το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων παραδόθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τέντε, αφού όμως ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Κατόπιν αυτών το έγγραφο των Πεπόνη και Μουζακίτη παρέμεινε ασφαλισμένο στο γραφείο του κ. Τέντε.

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τέντε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον κ. Παντελή, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή των κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη, για να παρέχουν εξηγήσεις επί του περιεχομένου της λίστας.

Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων - εφόσον προκύψει η ανάγκη- θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: