Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το ΒΗΜΑ κλείνει το μάτι στο λόμπι της δραχμής, με άρθρο παρέμβαση #otinanai

Screen_shot_2012-11-08_at_7.01.43_PM
Με ένα κύριο άρθρο παρέμβαση στο ΒΗΜΑ, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης αναρωτιέται πως μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; 
Στο άρθρο γίνεται λόγος ότι τα μέτρα ήταν το συμφωνημένο αντάλλαγμα και το δέλεαρ για την εκταμίευση της δόσης και ότι την επομένη ωστόσο της ψήφισης των μέτρων οι εμπλεκόμενοι στην διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος (Σόιμπλε και ΙMF) άρχισαν τα κόλπα..

Screen_shot_2012-11-08_at_7.17.25_PM
Το άρθρο κλείνει με την προτροπή οικειοθελούς αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση καθυστέρησης εκταμίευσης της δόσης !. Αναλυτικά εδώ 
Ο Καρακούσης γράφει πραγματικά  #otinanai ! Πως ακριβώς ήταν δέλεαρ και συμφωνημένο αντάλλαγμα για τη δόση, τα μέτρα...(;) 
Τα μέτρα πάρθηκαν ακριβώς για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που υπήρχε και να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2014.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε κάθε περίπτωση τόνιζαν ότι η εκταμίευση της δόσης, εξαρτάται από την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους και όχι από την ψήφιση των μέτρων. 
Τέλος η διαφωνία του IMF ήταν γνωστή ως προς την βιωσιμότητα του χρέους και καθόλου προσχηματική, όπως και επιμονή του Ταμείου για αναδιάρθρωση του χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας (OSI) στην οποία ήταν αντίθετη από την αρχή η Γερμανία.
Άσχετα από την #otinanai επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται στο άρθρο, το ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά το ΒΗΜΑ τόσο ανοιχτά... κλείνει το μάτι στο λόμπι της δραχμής…
epikairo

Δεν υπάρχουν σχόλια: