Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Απολογείται ο Σημίτης για την Goldman Sachs...

Αποκαλύψεις για την υπόθεση της Goldman Sachs

Η… απολογία του Κώστα Σημίτη για την υπόθεση της Goldman Sachs είναι γραμμένη στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πόλις» με τίτλο «Ο Εκτροχιασμός».
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για μια «δυσφημιστική απόπειρα» κατά της Ελλάδος με βάση ένα συνηθισμένο συναλλαγματικό swap που έγινε μεταξύ του ΥΠΟΙΚ και της Goldman Sachs στο τέλος του 2001». 
Ο Σημίτης υποστηρίζει ότι:...

  «το swap αυτό ήταν όμοιο προς εκείνα που κατά εκατοντάδες γίνονταν την ίδια περίοδο από όλες τις χώρες – μέλη, ως απλές πράξεις διαχείρισης του δημοσίου χρέους.
Η Ελλάδα αντάλλαξε ομόλογα πληρωτέα σε γιεν με ομόλογα πληρωτέα σε ευρώ για να μη διατρέχει συναλλαγματικούς κινδύνους. Το ευρώ ήταν το νόμισμά της και η χώρα συμμετείχε μέσω της ΕΚΤ στον καθορισμό της αξίας του». Και καταλήγει σε σχέση με το μαγείρεμα των στοιχείων για την ένταξή της στην ευρωζώνη:
«Το swap αυτό έγινε δύο ολόκληρα χρόνια μετά το 1999, με τα οικονομικά στοιχεία του οποίου κρίθηκε η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ»
Ξέχασε βέβαια να σημειώσει ότι το συγκεκριμένο ομόλογο το χρυσοπληρώνουμε ακόμη και τώρα καθώς η «δόμησή» του έκρυβε απίστευτους τόνους
 

Πηγή Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: