Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κλείστε επιχειρήσεις μεταναστών


Ο Υπουργός Εσωτερικών διέταξε την εφαρμογή του νόμου για επιχειρήσεις μεταναστών που δεν έχουν άδεια.

'Αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην θα στραφούμε στο έγκλημα', λέει μετανάστης
Όπως ανέφερε η Yediot Ahronot την Κυριακή, ο Υπουργός Εσωτερικών...

Eli Yishai έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν το νόμο σε επιχειρήσεις χωρίς άδεια που ανήκουν σε μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων προσφύγων.

Σύμφωνα με το νόμο, οι μετανάστες που λειτουργούν παράνομες επιχειρήσεις θα τις δουν να κλείνουν, θα δεχτούν πρόστιμα και, ενδεχομένως, θα πάνε φυλακή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Shas, η κίνηση αυτή συγκαταλέγεται στην προσπάθεια του Yishai να κερδίσει πόντους έναντι του Aryeh Deri στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Yehuda Weinstein εξέφρασε την υποστήριξή του στην κίνηση Yishai, λέγοντας: "Η εξαίρεση των μεταναστών από το νόμο δημιουργεί μια βαθιά αίσθηση ανισότητας", έγραψε ο Weinstein.

Σουδανός πρόσφυγας που διατηρεί εστιατόριο στο Τελ Αβίβ δήλωσε σε απάντηση: "Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να διασφαλίσουμε τα προς το ζην. Αυτό είναι καθαρός ρατσισμός ... ορισμένοι θα στραφούν στο έγκλημα αν τους αρνηθούν τη δυνατότητα να δουλεύουν για να ζουν".

Αξιωματικοί της αστυνομίας πιστεύουν ότι η ενθάρρυνση της ανεργίας μεταξύ των μεταναστών θα τους οδηγήσει στο έγκλημα. "Αυτό είναι ένα έγκλημα επιβίωσης. Το να κρατάμε τους μετανάστες απασχολημένους είναι η καλύτερη προσωρινή λύση μέχρις ότου βρεθεί μια μονιμότερη", δήλωσε ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας του Τελ Αβίβ.

"Οι μετανάστες αποτελούν κίνδυνο για το μέλλον και την ταυτότητα του κράτους του Ισραήλ", δήλωσε ο Yishai. "Είμαι ευτυχής που βλέπω τον Γενικό Εισαγγελέα να στηρίζει την απόφασή μου ... Δεν έχω τίποτα εναντίον των μεταναστών. Καθοδηγούμαι από αυτό που είναι καλύτερο για το κράτος", πρόσθεσε.



http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4300924,00.html
http://cohen.gr
Taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: