Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μια πρώτη σιωπηρή ελληνική λύση



Τη σιωπηρή διαβεβαίωση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν θα επιμείνει, μέχρι τέλους, στο ειδικό προαπαιτούμενο που αφορά στη θέσπιση και λειτουργία του λογαριασμού στον οποίο θα κατευθύνονται όλα τα λεφτά της δόσης, φέρεται να εξασφάλισε η Αθήνα.
Κι έτσι, αν η πληροφορία ισχύει, ένα από τα 3 - 4 μεγάλα εμπόδια προς την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ, δείχνει να ξεπερνιέται.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο...
θέλουν την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να υποχωρεί απ' αυτή την απαίτηση, η οποία, όταν δημοσιοποιήθηκε, προκάλεσε πολύ μεγάλο θόρυβο στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί θεωρήθηκε ότι συνιστά άμεση αμφισβήτηση εθνικών, κυριαρχικών, δικαιωμάτων.
Μπροστά στον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η όλη προσπάθεια για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, το Βερολίνο αναδιπλώνεται και δέχεται τη συμβιβαστική λύση που προβλέπει ότι ο λογαριασμός θα συσταθεί μεν αλλά θα τηρείται στο πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Όπερ συνεπάγεται ότι η χώρα μας θα διατηρήσει τον έλεγχο της διανομής και διαχείρισης των κεφαλαίων.
Το θέμα βεβαίως είναι τι θα γίνει και με την περίπτωση της αυτόματης λήψης μέτρων σε περίπτωση εκτροχιασμού από το πρόγραμμα προσαρμογής. 

Αυτό, όμως, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, μόνο του.

 

Πηγή:Voria
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: