Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατά "ρωσικού μαύρου χρήματος"!

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND), 
μετά από έρευνες για την Κύπρο - σε συνάρτηση με το πιθανό αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης για παροχή βοήθειας από την ευρωζώνη - κατέληξαν σε μια καταστροφική διαπίστωση
Σε απόρρητη έκθεσή του το τμήμα εξωτερικών υποθέσεων του BND καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από τυχόν οικονομική βοήθεια θα επωφεληθούν κυρίως οι ιδιοκτήτες τραπεζικών λογαριασμών με μαύρο χρήμα.
Σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών μυστικών ...

υπηρεσιών, ρώσοι πολίτες έχουν καταθέσει σε κυπριακές τράπεζες 26 δισ. δολάρια, περισσότερα δηλαδή από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας. Αυτά τα χρήματα θα είναι διασφαλισμένα, όταν προσεχώς οι τράπεζες της Κύπρου θα στηριχθούν με ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα. Επιπλέον, η χώρα συνεχίζει να παρέχει δυνατότητες ξεπλύματος χρήματος, διαπιστώνει ο BND.

Τυπικά η Κύπρος τηρεί όλες τις συμφωνίες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, αναφέρει η έκθεση. Οι αναγκαίοι νόμοι έχουν ψηφιστεί και έχει δημιουργηθεί το συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο. Υπάρχουν όμως προβλήματα στην εφαρμογή τους. Οι διατάξει εφαρμόζονται πλημμελώς, ενώ το ξέπλυμα χρήματος διευκολύνει η απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας από τους Ρώσους. Σύμφωνα με όσα διαπιστώνει ο BND, κατ' αυτόν τον τρόπο 80 ολιγάρχες έχουν καταφέρει να έχουν ελευθερία εγκατάστασης σε ολόκλήρη την ΕΕ.


Το Spiegel φιλοξενεί στο ρεπορτάζ και δήλωση από τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Carsten Schneider, ο οποίος ανοίγει για τα καλά το θέμα της αλλαγής του εταιρικού φόρου στην Κύπρο. Το SPD θα δεχτεί ένα πακέτο βοήθειας για την Κύπρο, μόνον αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. «Πριν συναινέσει το SPD σε δανειακή βοήθεια για την Κύπρο, θα πρέπει να συζητηθεί το επιχειρησιακό μοντέλο της χώρας», δηλώνει ο Κάρστεν Σνάιντερ, επικεφαλής δημοσιονομικών θεμάτων της Κ.Ο. του SPD και τονίζει: «Δεν μπορούμε να διασφαλίζουμε με τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων τις καταθέσεις ρώσικου μαύρου χρήματος στις κυπριακές τράπεζες».


αλήθεια.online 

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: