Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Από τι θα ηλεκτροδοτείται ο πλανήτης;


Μα από κάρβουνο φυσικά...

 Ή από πυρηνική, ή από αέριο, αν έχουν, ή από μεγάλα Υ/Η εάν έχουν την τύχη και την γεωγραφία. 

Ή, δεν θα ηλεκτροδοτούνται.

Μπορεί εδώ να ασχολούμαστε με φωτοβολταϊκούς "επενδυτές" της δεκάρας, ή αιολικούς ΑΠΕτεώνες και αρουραίους, αλλά ούτε τα φωτοβολταϊκά, ούτε τα αιολικά παράγουν σημαντικό ρεύμα, και αυτό που παράγουν είναι μικρή, πανάκριβη και περιττή τσόντα.
Δεν είναι τυχαίο, ότι οι ενεργειακές ειδήσεις αφορούν κάρβουνο, πυρηνική, και πρόσκαιρα, αέριο.  
Το αέριο είναι κούκλα, αν το έχεις, όσο το έχεις. Σήμερα το έχεις, αύριο ή μεθαύριο δεν το έχεις...


2.000 ανθρακικές μονάδες σχεδιάζονται στον Κόσμο μας, 1,4 εκατομ. μεγαβάτ, κάθε μία από τις οποίες θα παράγει αρκετό ρεύμα να ηλεκτροδοτήσει μονάδες παραγωγής φωτοβολταϊκών , παιχνιδιών, προφυλακτικών κλπ.  

Σε αντίθεση, όλα τα αιολικά ή/και όλα τα φωτοβολταϊκά του κόσμου δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα, απλούστατα γιατί δεν παράγουν ρεύμα συνέχεια, ή προβλέψιμα, και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται εύκολα ή φτηνά ή πρακτικά.

Αν το σκεφτείτε τόσο δα, θα το καταλάβετε. Οι συμβατικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ο,τιδήποτε, ακόμα και την κατασκευή παιχνιδιών, ή ΑΠΕ. 

Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα. Η τυχαία ηλεκτροδότηση είναι άχρηστη.  Η ηλεκτροδότηση 11-3 το μεσημέρι, όταν έχει ήλιο είναι καλή για φόρτιση κινητών, εάν ζεις χωρίς κινητό όταν έχει παρατεταμένη συννεφιά.

Ο μόνος λόγος που έχουμε ΑΠΕ είναι επειδή μας τις επιβάλλουν οι Γερμανοί. Οι ΑΠΕτζήδες είναι οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Λέω "ουστ" και στους μεν, και στους δε. Δεσμεύουμε κεφάλαια που δεν έχουμε και υποθηκεύουμε το μέλλον μας για να επιδοτούμε τις εξαγωγές τους. Ουστ και πάλι ουστ.

http://www.treehugger.com/fossil-fuels/1-point-4-million-megawatts-coal-power-plants-currently-being-developed-globally.html  (αυτοί, το λένε σαν "κακό" το ότι ό κόσμος καίει κάρβουνο. Είπαμε... ο Δυτικός κόσμος δεν βγάζει πια Μηχανικούς...)



Δεν υπάρχουν σχόλια: