Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ένα σενάριο από τα παλιά, με μεγάλη δόση θρίλερ

Τι προβλέπει το σενάριο που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον η κυβέρνηση λάβει την πολιτική δέσμευση για εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Το σενάριο είναι «δουλεμένο» ακόμα και στη λεπτομέρεια του. 
Εν πολλοίς έχει και την «υψηλή έγκριση» του ίδιου του πρωθυπουργού, αν και πώς είναι φυσικό, την κρίσιμη ώρα, αν χρειασθεί, θα διαψευσθεί
Πηγές, ωστόσο, που είναι κοντά στο επιτελείο του κ. Αντώνη Σαμαρά, μπορούν να διαβεβαιώσουν για την ακρίβειά του όπως και για την ακρίβεια της πληροφορίας.
Τι προβλέπει; 
Αν η ελληνική κυβέρνηση...
ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσιμης ψηφοφορίας του προϋπολογισμού, κατορθώσει να καλύψει τις κρίσιμες εκδόσεις εντόκων γραμματίων που λήγουν το επόμενο 15νθήμερο και εξασφαλίσει λεφτά για την ενίσχυση της ρευστότητας της χειμαζόμενης αγοράς (ο λόγος αφορά στα 18,5 δισ. ευρώ, όπως έχει αναφέρει η Voria.gr), τότε, το επόμενο βήμα του πρωθυπουργού θα είναι οι πρόωρες εκλογές. Το πιθανότερο, αρχές του επόμενου έτους, λίγο μετά τις γιορτές.
Μόνο που αυτές οι εκλογές, έτσι όπως σχεδιάζονται, θα έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: θα είναι οι πολωτικές της τελευταίας 30ετίας! Για την ακρίβεια, θα παραπέμπουν σε εκείνες της δεκαετίας του ’80 και των αρχών του ’90, όταν το δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ήταν το κυρίαρχο. Μόνο που αυτή τη φορά στη θέση του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το σενάριο, η εξέλιξη αυτή θα έχει κι ένα ακόμα κρίσιμο αποτέλεσμα: ό,τι μεσολαβεί μεταξύ των δύο κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών, θα…εξαφανισθεί. Όπερ σημαίνει ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ, θα πάρουν ποσοστά τα οποία ενδεχομένως δεν θα τους επιτρέψουν καν την είσοδο τους στην επόμενη Βουλή.
Το σενάριο των πρόωρων εκλογών , με «όπλο» τη σούπερ – δόση και βασικό χαρακτηριστικό την μέγιστη δυνατή πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (που θα έχει ως συνεπακόλουθο την εκλογική εξαφάνιση των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) έχει παράλληλα και πολύ μεγάλα ρίσκα για την κυβέρνηση και τους εμπνευστές του.  
Το σημαντικότερο; Την εκλογική νίκη του …ΣΥΡΙΖΑ. 
Δηλαδή, η κυβέρνηση και ο κ. Αντώνης Σαμαράς μπορεί να εξασφαλίσουν τα 43,5 δισ. ευρώ από τους δανειστές της χώρας, να δώσουν ανάσα στην οικονομία, να κάνουν την μεγάλη στροφή προς την ανάπτυξη και τελικά τους καρπούς αυτής της επιτυχίας να τους γευτούν ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοι του. 
 Σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδιασμού, είναι κι αυτό μια πιθανότητα, η οποία, όμως, πάντα κατά τους ίδιους, συγκεντρώνει ελάχιστες προοπτικές επαλήθευσης στην πράξη. 
Εάν έχουν δίκιο ή όχι, θα το δείξει η πρόωρη κάλπη.

Πηγή:Voria
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: