Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Φόβοι για "αναταραχή" και "εκτροπή", από τα παιχνίδια των δανειστών και η εγγύηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι συζητήσεις σε πολιτικά, κομματικά και δημοσιογραφικά γραφεία για την πιθανότητα “έκρηξης κοινωνικής οργής” ακόμη και “εκτροπής” έχουν γίνει πλέον καθημερινές. 
Ειδικά μετά από την εικόνα που παρουσίασε το Κοινοβούλιο -στους παλαιότερους έφερε μνήμες από την περίοδο προ δικτατορίας- αλλά και το βρώμικο παιχνίδι που πλέον παίζουν χωρίς καμία αιδώ οι Ευρωπαίοι. 
Όλοι πια αναγνωρίζουν ότι τα αποθέματα υπομονής ενός λαού που έχει υποστεί σαρωτικές και απάνθρωπες αλλαγές στην καθημερινή του ζωή μέσα σε τρία χρόνια ,εξαντλούνται...


Με τα ποσοστά ανεργίας να ξεπερνούν το 25% γενικώς και το 50% σε ηλικίες μέχρι 24 ετών κανείς δεν απορεί πλέον με την άνοδο της Χρυσής Αυγής η οποία έχει φέρει τη βία σε πρώτο πλάνο ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Όλα αυτά τρομάζουν σε συνδυασμό με την σοβαρότατη πια πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν προκλητικά την πλάτη στους Έλληνες και να μην εκταμιεύσουν την δόση για την οποία ψηφίστηκαν τα μέτρα-ταφόπλακα!

Το κλίμα στην κοινωνία είναι βαρύ και αυτό πια κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει.

Από την άλλη υπάρχει ένα πυκνό πέπλο καχυποψίας για τον τρόπο που η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει ένα πιθανό ξέσπασμα οργής , το οποίο ακραίες δυνάμεις διαφορετικών απόψεων και ιδεολογιών θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν. Ακόμη και η συνάντηση των υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη αν και επισήμως ανκοινώθηκε ότι είχε ως θέμα τους λαθρομετανάστες, προκαλεί σενάρια για την χρησιμοποίηση των ΕΔ σε αποστολές καταστολής.

Ενδεικτικό της προσπάθειας που γίνεται να δημιουργηθεί κλίμα ανωμαλίας και αναταραχής είναι ότι λίγη ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία για τα νέα επώδυνα για τους πολίτες μέτρα στη Βουλή, πληροφορίες για ετοιμότητα στρατωτικών δυνάμεων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έκαναν το γύρο του διαδικτύου,ευτυχώς χωρίς να πάρουν διαστάσεις.


Απ΄ αυτή την άποψη είναι ενθαρρυντική μέσα σ΄ αυτό το αρρωστημένο κλίμα η διαβεβαίωση κορυφαίας πηγής των ΕΔ: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να κινηθούν ούτε ένα βήμα πέρα από τα όρια του Συντάγματος. Οι ΕΔ εγγυώνται γι΄ αυτό”.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδωσε πριν από δυο ημέρες και ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος ,μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: