Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Επιδεινώθηκε η υγεία του Πούτιν - Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ματαίωσε την επίσκεψή του..!



Την προγραμματισμένη επίσκεψή του τη Μόσχα αναγκάστηκε να ματαιώσει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα, «εξαιτίας της υγείας» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές.
Η υγεία του Πούτιν αποτελεί μεγάλο ζήτημα τον τελευταίο καιρό, αφού ο πρόεδρος έχει ματαιώσει πολυάριθμες επισκέψεις στη Ρωσία και το εξωτερικό, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του που πιθανότατα σχετίζεται με ενα παλιό του τραύμα στη σπονδυλική στήλη.
Ο Νόντα επρόκειτο να μεταβεί το Δεκέμβριο στη Ρωσία, για να συναντηθεί με τον Πούτιν, όμως ...
αναγκάστηκε να ματαιώσει την επίσκεψη, εξηγώντας σήμερα τους λόγους αυτής της ματαίωσης στο δήμαρχο της πόλης Νεμούρο (βόρεια Ιαπωνία) που ήρθε να τον συναντήσει στο Τόκιο για να μιλήσουν για το θέμα των νότιων Κουρίλων νήσων που η Ιαπωνία διεκδικεί από τη Ρωσία.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε πως η ματαίωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της Μόσχας: «Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την Ιαπωνία για τη βούλησή της να αναβάλει τη συνάντηση, αναφέροντας ένα τραύμα του κ. Πούτιν»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, αν η υγεία του Πούτιν παρουσιάσει βελτίωση, θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά ζητήματα της διεθνούς σκηνής όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: