Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το Mega μας έφερε τα φαντάσματα ..!


Λέγεται Γιώργος Κανελλόπουλος κι αν το είχατε ξεχάσει μας τον θύμισε το πρωινό του Μέγκα
Επι χρόνια διοικητής του ΣΔΟΕ στην κυβέρνηση Σημίτη.
Γύρισε στο παρελθόν ο κ. Κανελλόπουλος για να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή επειδή κατήργησε το ΣΔΟΕ το 2004. 
Ξέχασε να πει ότι το αντικατέστησε με άλλο όργανο ελέγχου όπως ξέχασε να πει γιατί ο Καραμανλής είχε δεσμευτεί να καταργήσει το ΣΔΟΕ...


Το ψέλλισε λίγο ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών του Μέγκα –όχι αυτός που «καλύπτει» το ΠΑΣΟΚ στο ρεπορτάζ- ο άλλος. Του θύμισε πως το ΣΔΟΕ τότε ήταν συνώνυμο ενός εκβιαστικού πολιτικού μηχανισμού. «Δεν σου αρέσει  το ΠΑΣΟΚ, να ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να ελέγξει τα οικονομικά σου να μάθεις να σου αρέσει»…

Όπως έγινε και μετά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Του πέταξε παπούτσι ένας στη Θεσσαλονίκη και την επομένη αναχώρησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ για τη συμπρωτεύουσα προκειμένου να ελέγξει τον αγανακτισμένο. Καθαροί εκβιασμοί δηλαδή.

Τι ασχολούμαι θα μου πείτε πρωί - πρωί με τον κ. Κανελλόπουλο. Ασχολούμαι διότι άθελά του ο ίδιος επιβεβαίωσε τον Καραμανλή την ώρα που τον κατήγγειλε.

Ο κ. Κανελλόπουλος λοιπόν παραδέχθηκε πως για να πατάξεις την φοροδιαφυγή δεν μπορείς να το κάνεις μόνο με το νόμο. Πρέπει και να χρησιμοποιείς παράνομα μέσα.
«Όταν αυτοί που κάνουν τις παρανομίες χρησιμοποιούν άνομα μέσα (Sic, λες και αυτοί που κάνουν παρανομίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν νόμιμα μέσα) δεν μπορείς εσύ να πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι… Όταν βάζεις το κεφάλι σου στον ντορβά  σε μια διωκτική υπηρεσία δεν πάς με το σταυρό στο χέρι…».

Ψιλά γράμματα βέβαια θα ήταν για τον κ. Κανελλόπουλο να τον ρωτήσει κανείς «και σε ποιο άρθρο του Συντάγματος το είδατε ότι εσείς μπορείτε να παρανομείτε για να χτυπήσετε έστω την παρανομία;» (τι διαφορετικό κάνει η Χρυσή Αυγή αλήθεια;). 

Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα, ότι συνεργαζόταν άτυπα με οικονομικούς πράκτορες, ότι έπιασαν ένα μεγάλο φορτίο κοκαΐνης γιατί κάποια ελληνική υπηρεσία (ίδε ΚΥΠ) επί χούντας είχε βάλει κοριό σ’ ένα καράβι και το παρακολουθούσε για 35 χρόνια (!!!)… (Είναι άραγε η ίδια ιστορία που Έλληνας καπετάνιος έμεινε άδικα 18 μήνες φυλακή και μετά του είπαν συγνώμην λάθος;;).

Ακόμη κι αν πετάξουμε όλα τα άλλα που είπε στα σκουπίδια –όπου ίσως και να ανήκουν- εκείνο το υπεράνω νόμου μόνο και μόνο επειδή ανέλαβε μια διωκτική υπηρεσία ήταν που  μου έκατσε στο στομάχι Κυριακάτικα.
Il Postino

Δεν υπάρχουν σχόλια: