Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΑΗ: Τέλος Εποχής από τη ΝΕΤ

Στο ψυγείο μπαίνει η Έλλλη Στάη
όπως πολύ έγκαιρα σας έχουμε ενημερώσει, μέχρι νεωτέρας - αν και πολλοί κάνουν λόγο για οριστική απομάκρυνση - αφού από την Τετάρτη το βράδυ δεν παρουσιάζει πλέον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. 
Αιτία;  
Η εριστική και κάποιες φορές στα όρια της απρέπειας συμπεριφορά της δημοσιογράφου σε συναδέλφους, με αποκορύφωμα την κόντρα της με τον διευθυντή ειδήσεων κ. Βασίλη Θωμόπουλο... Ο τελευταίος δεν το άφησε να περάσει στο ντούκου, ενημέρωσε τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο οποίος μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤ κ. Νίκο Σίμο, που έδρασε άμεσα.

Το χρονικό της κρίσης


Πριν από πέντε ημέρες ο Βασίλης Θωμόπουλος ανέβηκε εξοργισμένος σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από το ραδιομέγαρο, στο γραφείο του Αιμίλιου Λιάτσου. Εκεί έκανε αναφορά για απρεπή συμπεριφορά της Έλλης Στάη προς συναδέλφους, ενώ σύμφωνα με τους παροικούντες το Ραδιομέγαρο, η παρουσιάστρια ήταν ιδιαίτερα εριστική και απέναντι στον Θωμόπουλο. Οι ατάκες της «δεν θέλω να σε έχω στο αυτί μου» και «δεν ξέρεις να φτιάχνεις δελτίο» με αποδέκτη τον Βασίλη Θωμόπουλο – που κατά κοινή παραδοχή είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τις ειδήσεις - εξόργισαν τον τελευταίο, με αποτέλεσμα να ανέβει στο γραφείο του Λιάτσου.


Τα γαλλικά της Έλλης


Όλα ξεκίνησαν όταν μετέφεραν στην κ. Στάη την εντολή ότι στο κοντρόλ δεν θα κάνει αρχισυνταξία η επί χρόνια στενότατη συνεργάτιδά της κ. Νικόλ Λειβαδάρη, αλλά ο έμπειρος Βασίλης Θωμόπουλος. Η απάντησή της ήταν όπως ακούστηκε αργότερα «Η θα κάτσει η Νικόλ στο κοντρόλ η δεν θα κάνω δελτίο» ήταν η αρχή των ταχύτατων εξελίξεων, ειδικά από την στιγμή που «στόλισε» και τον Θωμόπουλο με τα «γαλλικά» της. Η κ. Στάη δεν έκανε δελτίο, την αντικατέστησε η Πηνελόπη Γαβρά και στο κοντρόλ έκατσε ο διεθυντής ειδήσεων του καναλιού.


Η ΕΔΕ και το τέλος


Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤ κ. Νίκος Σίμος, διέταξε άμεση ΕΔΕ και μέχρι να βγει το πόρισμά της η κ. Στάη απομακρύνθηκε απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το οποίο παρουσιάζει από την Τετάρτη το βράδυ η Πηνελόπη Γαβρά. Μπορεί το συμβόλαιό της να έληγε τον Φεβρουάριο, οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας όμως θέτουν τα πιο ωραία μάτια της ελληνικής τηλεόρασης εκτός ΝΕΤ. Ήταν κοινό μυστικό άλλωστε ότι η Έλλη Στάη, ήταν απούσα πάντοτε από τις συσκέψεις για το δελτίο, στις 12, στις 3 και στις 6 το απόγευμα. Ερχόταν στο ραδιομέγαρο στις εφτά το απόγευμα, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα στην δομή του δελτίου, αφού οι ενστάσεις της λίγο πριν βγει στον αέρα, έφερναν τα πάνω-κάτω.



Για να ξέρετε την Στάη δεν ήταν επιθυμητή, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στην Ιπποκράτους. Με απλά λόγια δεν την ήθελε κανείς.


Τα προβλήματα συνεχίζονται...


Οι αναπάντεχες εξελίξεις στα επαγγελματικά της, έρχονται σε μια περίοδο όπου σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, δεν διάγει και τον καλύτερο βίο στα προσωπικά της. Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί σχεδόν πάντοτε χωρίς τον σύζυγό της κ Μιχάλη Γουλανδρή, κάτι που έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φήμες για διαζύγιο, αυτή την φορά όμως είναι πιο έντονες από ποτέ, αφού αρχής γεννομέννης από το καλοκαίρι, το ζευγάρι δεν πραγματοποίησε σχεδόν καμία κοινή εμφάνιση. Η κ. Στάη εθεάθη για αρκετές μέρες στην Μύκονο. Φιλοξενήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της στενής της φίλης κ. Ελένης Κόκκαλη και απέφυγε στα σικ στέκια σαν το Nammos, προκειμένου να μην υπάρξουν σχόλια για μοναχικές διακοπές.


Το ζεϊμπέκικο του Γουλανδρή!


Πριν απο μια εβδομάδα περίπου, αργά το βράδυ η φιγούρα του εεφοπλιστή κ. Μιχάλη Γουλανδρή, συνοδευόμενου από άγνωστη ξανθιά, περνούσε την πόρτα γνωστού νυχτερινού κέντρου της παραλιακής. Ο εφοπλιστής κάθισε σε ένα από τα πρώτα τραπέζια, αδιαφορώντας για τυχόν βλέμματα, και έδειξε να απολαμβάνει από την αρχή το πρόγραμμα και το αγαπημένο του ουίσκι. Όταν μάλιστα άκουσε ένα αγαπημένο του τραγούδι, δεν δίστασε να χορέψει ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, μόνος του στην πίστα. Την ίδια στιγμή η σύζυγός του κοιμόταν μόνη της, αφού όπως ακούγεται έντονα πλέον, το ζευγάρι δεν κατοικεί κάτω από την ίδια στέγη, έστω και αν η κ. Στάη το διαψεύδει διπλωματικά όποτε την ρωτάνε off the record. 
 
Του Διονύση Θανάσουλα 
(dionthan@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: