Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Είμαστε έτοιμοι για μια νέα Ελλάδα;


Κάθε σκάσιμο είναι θετικό. 
Είτε είναι χρηματιστηριακό είτε πολιτικό. 
Διότι μετά από κάθε σκάσιμο, συνήθως αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο αντικείμενο (το οποίο έσκασε), με σκοπό να μην ξαναγίνει (κατά το δυνατόν δηλαδή).
Χρηματιστηριακά μιλώντας, όταν σκάει μια τράπεζα, τότε θα ανακεφαλαιοποιηθεί. 
Το γεγονός ότι έσκασε είναι καλό, διότι ουσιαστικά αποκαλύφτηκε η κεφαλαιακή ανεπάρκεια της τράπεζας και μετά από την ανακεφαλαιοποίηση αυτής, θα αναπληρωθούν τα κεφάλαια που χάθηκαν και άρα, θα έχει η τράπεζα λεφτά για να μπορεί να τροφοδοτεί την αγορά με ρευστότητα και άρα, αυτό είναι καλό για την αγορά και την οικονομία στο σύνολο.
Με λίγα λόγια, όσο πιο πολλά τραπεζικά σκασίματα βλέπουμε, τόσο...

πιο θετικό είναι αυτό για την οικονομία και κατ΄ επέκταση το χρηματιστήριο. Και αυτοί που εμποδίζουν τις τράπεζες να σκάσουν (τάχα στο όνομα των μετόχων κτλ), κακό μας κάνουν και όχι καλό.

Τα πολιτικά σκασίματα επίσης κάνουν καλό στην πολιτική υγεία του τόπου. Όταν σκάσει κάποιο κόμμα, η κάποιο πολιτικό πρόσωπο ή μια γενικότερη πολιτική που έχει ακολουθηθεί για πολλά χρόνια, όπως και στην περίπτωση των τραπεζών, έτσι και στην πολιτική, το σκάσιμο αυτό θα είναι η αιτία για αλλαγές ... είτε σε επίπεδο προσώπων, κομμάτων η αντιλήψεων.

Διότι αγαπητέ αναγνώστη, πως μπορεί να γίνουν αλλαγές αν δεν αποκαλυφτούν οι φούσκες της μεταπολίτευσης για αυτό που πραγματικά είναι; 
Μόνο με το πολιτικό σκάσιμο είναι δυνατόν να αλλάξουν τα πράγματα.

Και ευτυχώς το πολιτικό σύστημα έχει σκάσει αγαπητέ αναγνώστη. Όλη η φούσκα της μεταπολίτευσης έχει γκρεμοτσακιστεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Πάνε οι μέρες όπου η πιτσιριρικαρία που έτυχε να ήταν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, θεωρούνται ακόμα πολιτικοί ήρωες!

Και δεν έχει σκάσει μόνο η μεταπολίτευση, έχουν σκάσει και οι ιδεολογίες αυτής.  
Η αριστεροσύνη και όλοι αυτοί οι φαντασιόπληκτοι έχουν επίσης αποκαλυφτεί για αυτό που είναι. Που δεν είναι τίποτα άλλο από αμετανόητοι αριστεριστές της δεκάρας και κρατικιστές του κακού καιρού που απομυζούν τον ελληνικό λαό με την κρατικοδίαιτη λογική τους.

Και επειδή αυτό το πολιτικό σύστημα και οι εμπλεκόμενοι αυτού δεν έχουν λύσεις (είτε διότι δεν έχουν τις γνώσεις για να έχουν λύσεις είτε διότι τους εμποδίζει η ηλίθια η ιδεολογία τους), το πολιτικό σύστημα αυτό έχει σκάσει.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος για κάποιο άλλο πολιτικό σύστημα. 
Δεν τον έχει προετοιμάσει κανείς για κάτι το καινούργιο και δεν του έχει κάνει κανείς φροντιστήριο ελεύθερης αγοράς και φιλελεύθερων ιδεολογιών για να μπορεί να δει τα καινούργια ρεύματα και να τα αναδείξει.

Οι σκοτεινές αριστερίστικες δυνάμεις και ιδεολογίες της μεταπολίτευσης, μπορεί μεν να έχουν σκάσει, αλλά δεν έχουν ακόμα καταρρεύσει και δυστυχώς έχουν ακόμα λέγειν στα πολιτικά τεκταινόμενα και στα μάτια του ελληνικού λαού, διότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι το καινούργιο.

Και μέχρι να βρεθεί αυτό το καινούργιο
(που εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω ακόμα), θα παραμείνουμε με την ελπίδα για κάτι το καινούργιο μεν, αλλά θα συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Αλλά επειδή κάθε σκάσιμο εξ ορισμού είναι ανανεωτικό, όλες αυτές οι μουτσούνες που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, που συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν, στο απώτερο μέλλον θα είναι παρελθόν. 
Το timing δεν μπορώ να το πετύχω, αλλά εκτιμώ ότι οι αλλαγές αυτές θα διαδραματιστούν ξαφνικά και από το πουθενά και όταν δεν το περιμένουμε.

Εν αναμονή λοιπόν...

 
Γιώργος Καισάριος
http://www.market-talk.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: