Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

"Βαριοπούλα" και δήθεν "πραξικόπημα" στην Ελλάδα - Πώς συνδέονται


Πριν οκτώ ημέρες στην Τουρκία έληξε η δίκη των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων με βαριές καταδίκες:  
Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι πρώην διοικητές της Α΄ Στρατιάς, στρατηγοί ε.α. Τσετίν Ντογάν και Εργκίν Σαϊγκούν, του ΓΕΝ ναύαρχος ε.α. Οζντέν Ορνέκ και του ΓΕΑ πτέραρχος ε.α Ιμπραχίμ Φιρτίνα για τη γνωστή υπόθεση "Βαριοπούλα" στην οποία δικάζονταν συνολικά 365 άτομα (οι 250 υπό κράτηση) εκ των...
οποίων οι 14 είναι εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και οι 66 απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, με την κατηγορία της απόπειρας επιβολής στρατιωτικού πραξικοπήματος. 
Πληροφορίες λένε ότι όπως ο περσινός αποκεφαλισμός της ηγεσίας των Ε.Δ. είχε άμεση σχέση με τον αποκεφαλισμό-παραίτηση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας τον Ιούλιο, έτσι και το σημερινό πρωτοσέλιδο στο ΒΗΜΑ είχε σχέση με τις καταδίκες στην Τουρκία.
Με απλά λόγια κάποιες σκοτεινές δυνάμεις, κάποια κέντρα του εξωτερικού με την συνεργασία ορισμένων κύκλων, θέλουν να διατηρείται και στην Ελλάδα το ίδιο κλίμα κατά των στρατιωτικών, όπως και στην Τουρκία.
Στόχος να βρίσκονται οι ΕΔ και των δύο χωρών υπό διαρκή στοχοποίηση. Και αν στην Τουρκία γίνεται μια μεγάλη πάλη μεταξυ κεμαλικών και νεο-οθωμανών, στην Ελλάδα τίποτα δεν δικαιλογεί αυτό που συμβαίνει πέρα από το ότι επιθυμούν  σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να μην έχει το ηθικό πλεονέκτημα ή το τακτικό πλεονέκτημα της ισχυρής και αδιαμφισβήτητης στρατιωτικής ηγεσίας που απερίσπαστη ασχολείται με το καθήκον της.
Περισσότερα για το θέμα θα έχουμε σε λίγες ώρες...

Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: