Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Φάκελος «φωτιά» με καταγγελείες για δωροδοκίες πολυεθνικών προς το δημόσιο!

http://newpost.gr/post/160626/fakelos-fotia-me-kataggeleies-gia-dorodokies-polyethnikon-pros-to-dimosio/ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη διαβίβασε καταγγελίες για δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας .
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν αφορούν πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Πρόκειται για εταιρείες που δωροδοκούσαν προκειμένου... να προωθήσουν σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου τα προϊόντα τους, φαρμακευτικά, ορθοπεδικά, ιατρικές συσκευές, αυτοκινητοβιομηχανίας και τηλεπικοινωνίας.

Ο κ. Σούρλας επισημαίνει ότι κατά την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων -μεταξύ άλλων- αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν στους Έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δρούσαν και για λογαριασμό άλλων χωρών, όπως των Σκοπίων, όπου καταβλήθηκε σε ένα μεσάζοντα το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων συγκεκριμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, οι Έλληνες φορολογούμενοι θέλουν να πληροφορηθούν τους μεσάζοντες, τα ποσά που ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι δικαστικές αρχές της χώρας.
Ο ΓΓ του υπουργείου σημειώνει πως είναι προφανές ότι πρόκειται για κυκλώματα διαφθοράς, εκμαυλισμού και αθέμιτου ανταγωνισμού που συνέβαλαν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση. Προσθέτει πως οι αποστολείς αυτών των καταγγελιών που επικαλούνται τις αποφάσεις των δικαστηρίων των ΗΠΑ, που έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά κατ’ επέκταση και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, θέλουν να πληροφορηθούν, ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα ως μεσάζοντες, ποιοι οι τελικοί αποδέκτες, πόσα χρήματα καταχράστηκαν, ποια τα ποσά που ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο. Ακόμη σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι δικαστικές αρχές της χώρας μας που είχαν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, ή σε ποιες προτίθενται να προβούν για την καταβολή στο ελληνικό δημόσιο των ποσών που καταχράστηκαν, ποιες ποινικές κυρώσεις αλλά και διοικητικές επεβλήθησαν για όσους κατείχαν θέσεις του Δημοσίου, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: Ο Πεπόνης καλεί ως υπόπτους τους Καπελέρη και Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Δεν υπάρχουν σχόλια: